k_skidrow Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 καλησπερα παιδια. το μεσημερι μου ηρθε το καινουργιο μου κουτι το corsair 750D και εκανα την βλακεια να ξεκινησω να το στηνω στις 12 το βραδυ με ολη την κουραση. Τελως πσντων τα εχω συνδεσει ολα μεχρι στιγμης εχω περασει 2 σκληρους 2,5'' απο πισω και εναν 3,5'' απο μπροστα,η καρτα γραφικων δειχνει να λειτουργει διοτι αναβει το φωτακι και τα ανεμιστηρακια δουλευουν κανονικα. Ολα τα καλωδια του κουτιου εχουνε συνδεθει σιγουρα σωστα. Η υδροψυξη επισης. το προβλημα ειναι οτι οταν ανοιξω το pc μετα απο 5-6 δευτερολεπτα κλεινει και ξαναανοιγει μονο του και ολο αυτο γινεται συνεχως. γραψτε σας παρακαλω τι ακριβως μπορει να ειναι το προβλημα ας γραψει ο καθενας τι νομιζει και αυριο το πρωι θα το κοιταξω! Ευχαριστω πολυ.
evoracing Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Μπορεί να λες πως η ψύξη δουλεύει σωστά, πάστα έβαλες όμως?
rafail1994 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Για δες εαν όλα είναι κουμπωμένα σωστά ram,gpu,καλωδια τροφοδοσίας κτλ εάν είναι ολα εντάξει κάνε ενα clear cmos και ξανα δοκίμασε
k_skidrow Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Μπορεί να λες πως η ψύξη δουλεύει σωστά, πάστα έβαλες όμως? ναι εννοειται. Για δες εαν όλα είναι κουμπωμένα σωστά ram,gpu,καλωδια τροφοδοσίας κτλ εάν είναι ολα εντάξει κάνε ενα clear cmos και ξανα δοκίμασε μνημες και καρτα γραφικων ειναι σιγουρα κουμπωμενα σωστα. σε αυτα που εχω τις αμφιβολιες μου ειναι στης τροφοδοσιας. το p8 σε ποιο σημειο πανω στην μητρικη το κουμπωνεις;; ολα τα αλλα κατα 99% ειναι μια χαρα. ακομα και το καλωδιο του ssd να ειχε φυγει απο πισω το SATA δεν θα ειχε αυτη τη συμπεριφορα το pc. αν υπαρχει καποια αλλη γνωμη στο τι να προσεξω και να ξαναδω..
zmok Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 το ιδιο ακριβως προβλημα ειχα εγω. σε εμενα ειχε κλαταρει ο δισκος. τον εβγαλα, το ανοιξα και δεν ξαναεκλεινε. μετα τον ξανασυνδεσα και ολα καλα. μπορει να ειναι, τροφοδοτικο ή μητρικη-επεξεργαστης, δισκος. τσεκαρε τα
kraken92 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Κάνε ένα clear cmos όπως σου πρότεινε και ο rafail. Επίσης δοκίμασε να κάνεις ένα Hard reset. Βήματα: Κλείσε το διακόπτη του τροφοδοτικού και αποσύνδεσε το καλώδιο. Αποσύνδεσε όλα τα USB(πληκτρολόγιο, ποντίκι κλπ). Κράτησε πατημένο για 15-30 δευτερόλεπτα το Power Button. Συνέδεσε πάλι το τροφοδοτικό και μόνο πληκτρολόγιο και ποντίκι. Τέλος, εκτός απ' το κουτί όλα τα υπόλοιπα τα είχες από πριν σε παλιό κουτί ή έκανες ολική αγορά και τα στήνεις για πρώτη φορά; Στους σκληρούς έχεις περασμένο ήδη κάποιο λειτουργικό; Αν ναι έχει επιλέξει σωστό boot device; Τσέκαρε σε τι mode έχεις το SATA (ahci ή uefi).
άδικος Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Το πιο πιθανό είναι να κλείνει λόγω thermal event στο cpu. Τσέκαρε το cpu water block να είναι σωστά βιδωμένο/κουμπωμένο.
k_skidrow Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Κάνε ένα clear cmos όπως σου πρότεινε και ο rafail. Επίσης δοκίμασε να κάνεις ένα Hard reset. Βήματα: Κλείσε το διακόπτη του τροφοδοτικού και αποσύνδεσε το καλώδιο. Αποσύνδεσε όλα τα USB(πληκτρολόγιο, ποντίκι κλπ). Κράτησε πατημένο για 15-30 δευτερόλεπτα το Power Button. Συνέδεσε πάλι το τροφοδοτικό και μόνο πληκτρολόγιο και ποντίκι. Τέλος, εκτός απ' το κουτί όλα τα υπόλοιπα τα είχες από πριν σε παλιό κουτί ή έκανες ολική αγορά και τα στήνεις για πρώτη φορά; Στους σκληρούς έχεις περασμένο ήδη κάποιο λειτουργικό; Αν ναι έχει επιλέξει σωστό boot device; Τσέκαρε σε τι mode έχεις το SATA (ahci ή uefi). Μονο το τροφοδοτικο και το κουτι ειναι καινουργια. το τροφοδοτικο το πηρα μεταχειρισμενο ενα full modular της bequiet το οποιο το ειδα να δουλευει μπροστα στα ματια μου πριν το αγορασω κανονικοτατα. Θα δοκιμασω σιγα σιγα τα υπολοιπα που προτεινατε. Ευχαριστω και Καλημερα.
SpirtouLisS Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 αποσυνδεσε απο το pinout της μητρικης το κουμπι on-off του κουτιου, και ξεκινα τη μητρικη βραχυκυκλωνοντας τα ιδια πιν με ενα κατσαβιδι. Δες αν στο κανει παλι Γενικοτερα, ανοιξε το manual της μητρικης και ελεγξε τη σωστη συνδεση εκει. Αλλιως αν διαθετεις πολυμετρο ελεγξε το βυσμα του on-off οτι οταν το πατας δινει continuity και οταν ακολουθως μετα που σταματας να το πιεζεις δεν δινει
k_skidrow Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 (επεξεργασμένο) Λοιπον το pc ανοιξε κανονικα μετα απο clear cmos. Ολα τα ανεμιστηρακια δουλευουν κανονικα αλλα εχω υπερβολικα ανεβασμενες θερμοκρασιες. Εχω αλλαξει 3 φορες την παστα και ειμαι σιγουρος οτι εχει μπει σωστα. Δεν μπορω να καταλαβω τι αλλο μπορει να ειναι πραγματικα. Υπαρχει περιπτωση να ειναι λαθος η θεση του ψυγειου ετσι οπως το εχω βαλει προς τα πανω και να "μαγκωνουν" καπως οι σωληνωσεις; Παντως ετσι οπως το εβαλα,δεν βλεπω να υπαρχει κανενα προβλημα,στο παλιο το κουτι ειχα βαλει το ψυγειο πισω και οχι πανω,αλλα δεν νομιζω να ειναι σε λαθος θεση τωρα. Επεξ/σία 13 Μαΐου 2015 από k_skidrow
looproll Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Ε αν έχεις συνδέσεις τα πάντα σωστά όπως λές και με το waterblock ΝΑ ΠΑΤΑΕΙ ΣΩΣΤΑ στον επεξεργαστή και επειδή το πρόβλημα σου είναι οτι τερματίζει ο υπολογιστής απο υπερθέρμανση κοιτάς αν σου δουλεύει η αντλία της υδρόψυξης κυρίως, μετά αν έχεις αέρα στο κύκλωμα και θέλει εξαέρωση και στη συνέχεια αν έχει την ελάχιστη απαιτούμενη ποσότητα του υγρού το κύκλωμα
k_skidrow Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Το προβλημα μου οπως ειπα πλεον ειναι οτι δεν τερματιζει,μετα απο cmos restart ανοιγει κανονικα,απλα οι θερμοκρασιες ειναι υπερβολικα ανεβασμενες σε συγκριση με πριν. Να εχει χαλασει ή να θελει εξαερωση κτλπ το αποκλειω γιατι 2 ωρες πριν κουμπωσω το καινουργιο συστημα η υδροψυξη ηταν στο παλιο κουτι με 30 βαθμους idle. edit: το προβλημα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ διορθωθηκε.
k_skidrow Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 αλλαξα την θεση του ψυγειου πιο αριστερα,μαλλον μαγκωνε. αμα εμενε εκει θα αναγκαζομουν να γυρισω ολη την υδροψυξη αναποδα οποτε το corsair "σηματακι" πανω στην υδροψυξη θα ηταν αναποδα. ευχαριστω μαγκες για την βοηθεια. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα