glisakos Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Καλησπέρα παιδιά και καλό μήνα. Στην δουλειά εδώ και πολύ καιρό αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με τους η/υ. Στο εικονίδιο της κατάστασης δικτύου (κάτω δεξιά) μου εμφανίζει το κυκλάκι παγωμένο, δίκτυο έχει όμως. Στο shutdown ή restart κολλάει είτε στο backround είτε κάνει πολύ ώρα το logging off. Επίσης μέσω του control panel στο δίκτυο και κοινή χρήση αν πάω στον προσαρμογέα δικτύου και πατήσω δεξί κλικ παγώνει όλο το παράθυρο και δεν κάνει τπτ. Αν πατήσω να check για update ανοίγει το παράθυρο κενό και κολλημένο. Και κάτι άλλο που παρατήρησα είναι ότι στο task manager και χωρίς να κάνω κάτι, το CPU να είναι πάνω από 20-27% εώς και 60% κάποιες φορές. Μέσω του monitor resources βλέπω ότι CPY χρησιμοποιεί το process svchost.exe (netsvcs), όταν πατάω strop proccess κατεβαίνει το CPU Usage.Καμία βοήθεια; (Malware έχω τρέξει, αλλά δεν έχει βρει κάτι) Οι ενέργειες που είχα κάνει παλαιότερα και λειτούργησε προσορινά είναι: εγκατάσταση ενημερώσεων Windows (όταν με άφηνε) εγκατάσταση ενημερώσεων της κάρτας δικτύου της εταιρείας (dell,hp) system restore. Προτείνεται και κανένα προγραμματάκι αν θέλετε. Ευχαριστώ πολύ.
micos000 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 1. Τις ip τις έχεις καρφωτές ή παίρνουν από το dhcp του router; 2. Τα pc είναι σε domain και έχετε κάποιον server ή είναι απλά σε κάποιο workgroup; 3. Αυτά στα κάνει σε όλους τους υπολογιστές του δικτύου; 4. Ανέφερες για dell. hp. Είναι έτοιμοι στημένοι υπολογιστές από την dell, hp κτλ; 5. Το λειτουργικό ήταν προεγκατεστημένο ή το βάλατε εσείς; 6. Τι λειτουργικό έχουν; 7. Αυτά τα προβλήματα στα έκανε από την αρχή ή τα παρουσίασε τελευταία; 8. Το router/switch που κουμπώνουν οι υπολογιστές το έλεγξες; Υπάρχει δυνατότητα για δοκιμή κάποιου άλλου;
glisakos Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 1. Τις ip τις έχεις καρφωτές ή παίρνουν από το dhcp του router; 2. Τα pc είναι σε domain και έχετε κάποιον server ή είναι απλά σε κάποιο workgroup; 3. Αυτά στα κάνει σε όλους τους υπολογιστές του δικτύου; 4. Ανέφερες για dell. hp. Είναι έτοιμοι στημένοι υπολογιστές από την dell, hp κτλ; 5. Το λειτουργικό ήταν προεγκατεστημένο ή το βάλατε εσείς; 6. Τι λειτουργικό έχουν; 7. Αυτά τα προβλήματα στα έκανε από την αρχή ή τα παρουσίασε τελευταία; 8. Το router/switch που κουμπώνουν οι υπολογιστές το έλεγξες; Υπάρχει δυνατότητα για δοκιμή κάποιου άλλου; Σε ευχαριστώ πολύ @micos000 για την απαντηση σου και πολύ ωραία ερωτήματα. 1. Δεν είναι καρφωτές (αν εννοείς static IP) 2. Σε domain server 3. Όχι σε όλους, αλλά σε αρκετούς 4.Είναι στημένοι από την Dell, HP κλπ 5. Προεγκατεστημένο 6. Windows 7 (υπάρχουν και 8 και vista, στους 8 σίγουρα δεν έχει πρόβλημα {ακόμη } 7. Tελευταία 8. Έχω μπει σε άλλο δίκτυο και πάλι τα ίδια κάνει.
glisakos Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Σε ευχαριστώ πολύ @micos000 για την απαντηση σου και πολύ ωραία ερωτήματα. 1. Δεν είναι καρφωτές (αν εννοείς static IP) 2. Σε domain server 3. Όχι σε όλους, αλλά σε αρκετούς 4.Είναι στημένοι από την Dell, HP κλπ 5. Προεγκατεστημένο 6. Windows 7 (υπάρχουν και 8 και vista, στους 8 σίγουρα δεν έχει πρόβλημα {ακόμη } 7. Tελευταία 8. Έχω μπει σε άλλο δίκτυο και πάλι τα ίδια κάνει. @micos000 βρήκαμε τι έφταιγε. Το όλο πρόβλημα το δημιούργησε το System Center δημιουργώντας Corrupt αρχείο και ανεβάζοντας το svchost. Μια προσωρινή λύση ήταν να πας μέσα στα services να απενεργοποιήσεις το WMI, κάνεις restart, στην συνέχεια πας μέσα στο C:\Windows\System32\wbem\Repository και σβήνεις το corrupt αρχείο το οποίο ξεπερνάει συνήιως το 1Gb. Κάνεις ξανά enable το WMI, restart και είσαι εντάξει. Αλλά υπάρχει περίπτωση να στο ξανά εμφανίσει, όχι γρήγορα ή τακτικά αλλά υπάρχει περίπτωση. Η άλλη λύση είναι να βγάλεις τελείως το system center και δεν θα σου ξανά εμφανιστεί σίγουρα.
micos000 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Σόρυ φίλε αλλά για κάποιον λόγο δεν είχα δει την απάντηση σου τότε, αν και αυτό είναι περίεργο γιατί δεν μου έχει τύχει να μου ξεφύγει απάντηση σε θέματα που παρακολουθώ. Αφού βρήκες τη λύση τελικά μπράβο σου και ένα ακόμα που μοιράστηκες μαζί μας τη διαδικασία. 1
glisakos Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Σόρυ φίλε αλλά για κάποιον λόγο δεν είχα δει την απάντηση σου τότε, αν και αυτό είναι περίεργο γιατί δεν μου έχει τύχει να μου ξεφύγει απάντηση σε θέματα που παρακολουθώ. Αφού βρήκες τη λύση τελικά μπράβο σου και ένα ακόμα που μοιράστηκες μαζί μας τη διαδικασία. Να'σαι καλά. Ευχαριστώ. Τώρα δουλεύουμε το να βρούμε πως να λειτουργήσει χωρίς να δημιουργεί προβλήματα. Για ότι νέο θα σας ενημερώσω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα