vaios_lar Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Καλησπέρα.Πρόσφατα ανέλαβα να "φτιάξω" την κατάσταση του wifi σε ενα beach bar ενός φίλου.Η κατάσταση που βρήκα: Παρατημένο modem/router του OTE σε σύνδεση <7mbit σχεδόν χωρίς καθόλου κάλυψη στον χώρο της παραλίας. (δεν μεσολαβεί δρόμος)Θέλω να ακούσω προτάσεις.Αυτό που σκέφτηκα εγώ για οικονομική και αξιόπιστη λύση:- Site: TP-Link TD-W8961NB για modem/router (σχετικά αξιόπιστο)εδώ αρχική μου πρόταση ήταν ένα Site: Mikrotik RB750 (adsl modem OTE σε bridge mode), το οποίο δεν θα αντιμετώπιζε ποτέ πρόβλημα με DHCP, αλλά ο φίλος μου είπε ότι δεν θέλει να γεμίσει τον τόπο (μπαρ) με συσκευές.Περιμένω απόψεις για την αξιοπιστία του tp-link με πολλούς χρήστες.- Site: Ubiquiti Picostation M2-HP αρχικά 1, με πρόταση για προσθήκη 2ου σε περίπτωση που οι χρήστες είναι επιβεβαιωμένα πολλοί. Φυσικά μετατροπή του firmware σε unifi και προσθήκη ορίου ανά χρήστη για παράδειγμα (768k/128k) λαμβάνοντας υπ'όψιν ότι τις κυριακές μπορεί να μαζεύονται και 200 άτομα.Το AP θα βρίσκεται σε θέση στο "κέντρο" του beach bar λίγο πιο ψηλά (2,5-3 μέτρα από τις ξαπλώστρες)Έχω προηγούμενη εμπειρία με το συγκεκριμένο AP και είμαι απολύτως ευχαριστημένος. Φυσικά ιδανική λύση θα ήταν το Site: UAP Outdoor+ το οποίο βέβαια έχει διπλάσια τιμή, και έτσι σε περίπτωση που χρειαστεί μπορεί να περαστεί ένα ακομα PicoStation.-Φυσικά καλώδιο Site: Ubiquiti Toughcable Pro με τους ειδικούς κονέκτορες αφού θα βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο.Θα ήθελα να ακούσω προτάσεις γενικά.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα