Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

http://www.skroutz.gr/s/339378/Acer-Aspire-5742G-484G75Mnkk-i5-480M-4GB-750GB.html

Εχω αυτο το λαπτοπ και επειδη εχει αρχισει να εχει κολληματα ειπα να αλλαξω τον Hdd και να βαλω ssd.

1)Διαφορες στις επιδοσεις θα δω;; και αν ναι σε ποιους τομεις;;

2)Οταν το ειχα πρωτοπαρει επαιζε το gta iv σε medium settings~30fps.Τωρα ισα ισα στα low ολα το παιζει.Με τον ssd θα εχει διαφορα;;

3)Μαγαζι e-shop.gr με βολευει πιο πολυ.

4)Καπου ειδα πως οι crucial ταιριαζουν αρα κανεναν τετοιο να μου προτεινατε.

5)Μεχρι 100 ευρω μπορω να δωσω. 

Δημοσ.

1. Εκτος οτι ο υπολογιστης θα ανοιγει πολυ γρηγορα θα δεις διαφορα και σε οτι προγραμματα ( στον χρονο αποκρισης κτλπ) του βαλεις

2. Δεν θα δεις διαφορα στα παιχνιδια, ο ssd δεν παιζει τον ρολο της καρτας γραφικων, οποτε αν τον θελεις για να τρεχεις παιχνιδια μην χαλασεις τα λεφτα σου

3. http://www.e-shop.gr/ssd-crucial-ct250mx200ssd1-mx200-250gb-25-internal-sata3-p-PER.320968

Δημοσ.

Η καλύτερη εφικτή αναβάθμιση είναι ασυζητητί.

Αποστολή από το GT-I9100 με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

2. Δεν θα δεις διαφορα στα παιχνιδια, ο ssd δεν παιζει τον ρολο της καρτας γραφικων, οποτε αν τον θελεις για να τρεχεις παιχνιδια μην χαλασεις τα λεφτα σου

Δηλαδη το οτι εχουν πεσει οι επιδοσεις στο περασμα του χρονου δεν εχει καμια σχεση με τον σκληρο;; 

Δημοσ.

Εαν ο σκληρός σου δίσκος έχει πρόβλημα τότε ναι πέφτουν οι επιδόσεις .Διαφορές σε game δεν θα δεις παρά μονό στο φόρτωμα

Δημοσ.

Άν ο σκληρός σου έχει πρόβλημα τότε θα δεις και εκεί διάφορες

Αποστολή από το GT-I9100 με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Λοιπόν ναι θα δεις διαφορές και μάλιστα τεράστιες αλλά όχι στο gaming,το μόνο που θα δεις στα παιχνίδια είναι το να φορτώνουν πιο γρήγορα,με τα γραφικά όμως δεν έχει καμία σχέση ο ssd.Ένας ssd θα σου παρέχει άλλου είδους διαφορές στο laptop σου όπως το να φορτώνουν πολύ γρήγορα τα windows,να ανοίγουν πιο γρήγορα οι browsers κτλπ και γενικά οι διαφορές όλες έχουν να κάνουν με την ταχύτητα,μην περιμένεις να δεις διαφορές στα γραφικά αλλά ούτε και σε εφαρμογές που χρειάζονται έναν δυνατό επεξεργαστή!!!

Όπως ένα κούκος δεν φέρνει την άνοιξη έτσι και ένας ssd δεν αρκεί από μόνος του για να δώσεις ζωή στο λαπτοπ σου.Με την αγορά του ssd πρέπει να κάνεις έναν καλό καθαρισμό στο λαπτοπ,να καθαριστεί εσωτερικά ο ανεμιστήρας της ψήκτρας και να αλλαχτούν πάστες και thermal pads αν είναι απαραίτητο.Οι σκόνες βουλώνουν τους αεραγωγούς,προκαλούν έτσι μεγάλες θερμοκρασίες και αυτές με την σειρά τους σκοτώνουν το λαπτοπ σου.Τα κολλήματα και τα χαμηλά fps μπορεί κάλλιστα να οφείλονται σε μεγάλες θερμοκρασίες που προκαλούνται από σκόνες κτλπ.

Τώρα αν μαζί με την αγορά ssd και τον καθαρισμό αναβαθμίσεις και την ραμ σου,ακόμα καλύτερα.Νομίζω ότι ο 5742g έχει 4gb ram,αν τα πας 8gb θα δεις σίγουρα διαφορά.

Αν αγοράσεις έναν οικονομικό ssd(55-70 ευρώ)+καθαρισμός(30 ευρώ)+ραμ(35-40 ευρώ) τότε με σύνολο 120-140 ευρώ κάνεις το laptop σου πραγματικά καινούργιο.Μην κοιτάς να βάλεις απλά έναν ακριβό ssd,κοίτα να κάνεις μια ουσιαστική αναβάθμιση που να καλύψει όλα τα σημεία και όχι ένα μεμονωμένο.

Ελπίζω να βοήθησα.

• Like 2
Δημοσ.

Λοιπον στα παιχνιδια δεν εννοώ απο αποψη γραφικων να βελτιωθουν αλλα κατα ποσο βελτιωνονται,πχ νς φορτωνει πιο γρηγορα ο χαρτης.

Στα αλλα νικο ακριβως αυτα που λες αυτα σκοπευα να κανω καθως περασαν σχεδον δυο χρονια απο τον προηγουμενο καθαρισμο και αλλαγη παστας και για ραμ μου προτειναν σε αλλο θεμα.

Δημοσ.

Εγώ δεν έμενα μόνο σε αυτά.Θα αγόραζα και ένα hdd caddy και θα τοποθετούσα εκεί τον σκληρό μου στην θέση του dvd drive!

Έτσι θα είχα τον ssd για το λειτουργικό και τον hdd για τα αρχεία μου(εικόνες,μουσική κτλπ) ακόμα και τον φάκελο desktop.Επίσης θα μετέφερα λήψεις,έγγραφα κτλπ στον hdd και στον ssd θα έτρεχαν τα windows και μόνο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...