Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια εχω ακουσει οτι τα laptop με καλη καρτα γραφικων χαλανε γρηγορα. Ρωτησα εναν γνωστο μου τεχνικο υπολογηστων και μου ειπε οτι ολα αυτα δεν ισχυουν. Τελικα τι απο αυτα τα 2 ισχυει?

Δημοσ.

ισχυε καποτε σε καποια σιγκεκριμενα λαπτοπ με κακες gpu, καιγόταν ευκολα η gpu τους. μηλαω για μια 5ετια πισω.

στα καινουρια δεν εχω ακουσει τιποτα τετοια

Τι σχεση εχει το ποσο γρηγορα χαλανε με την καρτα γραφικων? Προφανως και δεν ισχυει κατι τετοιο

η καρτα γραφικων ειναι κομματι του λαπτοπ, χαλαει η gpu, χαλαει και το λαπτοπ.

απλα δεν το διατύπωσε σωστα.

Δημοσ.

ισχυε καποτε σε καποια σιγκεκριμενα λαπτοπ με κακες gpu, καιγόταν ευκολα η gpu τους. μηλαω για μια 5ετια πισω.

στα καινουρια δεν εχω ακουσει τιποτα τετοια

η καρτα γραφικων ειναι κομματι του λαπτοπ, χαλαει η gpu, χαλαει και το λαπτοπ.

απλα δεν το διατύπωσε σωστα.

Makes sense that way

Δημοσ.

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες ..

Παλιότερα είχα 2 λάπτοπ με δυνατή κάρτα γραφικών .. και με τα 2 είχα θέμα με τον σκληρό.. ( βασικά και με τα 3 HP  λάπτοπ που πέρασαν από τα χέρια μου ) το μονό θέμα που είχα  ομολογουμένως και με τα δυο ήταν ότι ανέβαζαν πολύ θερμοκρασία σε απαιτητικά παιχνίδια.. Λογικό βέβαια.. 

Δημοσ.

Δεν νομίζω οτι ισχύει κατι τετοιο αλλιώς τοτε αν ειναι να χαλάνε εύκολα δεν θα έβγαζαν οι εταιρίες καν , οκ μπορεί να ανεβάζουν μεγαλύτερες θερμοκρασίες λόγω της κάρτας γραφικών κτλπ αλλα εχουν τις ίδιες πιθανότητες να χαλάσουν με τα αλλα θα φθηνότερα και το αντίθετο

Δημοσ.

Εγω πάντως εχω παρατηρήσει γενικότερα μια αύξηση στίς επισκευές μου σε φορητούς με "παιχνιδιάρικες" κάρτες γραφικών και πιο συγκεκριμένα με τις Nvidia, ενω ας πούμε τα επαγγελματικά DELL ή HP δεν έρχονται ποτέ για προβλήματα gpu (εκτός απο περιπτώσεις που τα δουλεύουν πάνω σε κουβέρτες κλπ), γενικά σπανιότατα.

Επειδή τυχαίνει να πουλάω κιόλας, εχω παρατηρήσει οτι ολα τα φορητά του ευρύ κοινού έχουν θέμα εκεί, σε αντίθεση με τα επαγγελματικά που λόγω της πολυ απλής κάρτας γραφικών αλλά και της σαφώς μεγαλύτερης ψύκτρας, δεν μου έρχονται ποτέ.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν φταίνε ούτε οι κάρτες γραφικών ούτε τίποτα,φταίει η φύση του λαπτοπ που είναι τέτοια η οποία δεν επιτρέπει η σωστή ψύξη τους επεξεργαστή και της κάρτας γραφικών,με αποτέλεσμα κάποια στιγμή από τις θερμοκρασίες να δημιουργούνται προβλήματα.Το προηγούμενο σε συνδυασμό με τους χρήστες που δεν φροντίζουν να κάνουν συχνά καθαρισμό του λάπτοπ τους δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα...

Απλά αν πάρεις ένα λαπτοπ για απλή χρήση,που δεν έχει κάρτα γραφικών για παιχνίδια τότε δεν θα ζορίζεται οπότε δεν θα βγάζει και τα ανάλογα προβλήματα ενώ αν πάρεις ένα λαπτοπ με κάρτα γραφικών που να αντέχει στο gaming τότε λογικό είναι με το πολύ ζόρισμα και αν δεν είναι καθαρό κάποια στιγμή να σε αφήσει όχι όμως γιατί έχει  καλή κάρτα γραφικών αλλά γιατί οι θερμοκρασίες θα το έχουν "σκοτώσει".Γενικά δεν υπάρχει μεγαλύτερος εχθρός για τα λάπτοπ(και τα desktop φυσικά) από τις σκόνες και τις μεγάλες θερμοκρασίες.

Σε κάθε περίπτωση αν φροντίζεις να είναι καθαρό το λαπτοπ σου εσωτερικά και δεν μπουκώνουν οι αεραγωγοί από σκόνες κτλπ τότε είναι δύσκολο να σου εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα.

Φροντίζουμε για να έχουμε!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...