Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για σε ολους!

Εχω μια ερωτηση σχετικα με εκθεση στο Lower.

Προχθες εδωσα το Lower του cambridge και εχω την αισθηση οτι στην 2η εκθεση καποια πραγματα δεν πηγαν καλα  :shock: .

Για αρχη ανησυχουσα για το οριο λεξεων οτι το εχω ξεπερασει κατα πολυ.Εγραψα 1 σελιδα για την 1 εκθεση και αλλη μια για τη 2η εκθεση.

Οι σελιδες ηταν ετσι :

http://image.slidesharecdn.com/candidateanswersheetwriting1-2-141017120140-conversion-gate01/95/candidate-answer-sheet-writing-1-2-1-638.jpg?cb=1413547330

Πιστευω ειμαι μεσα στο οριο.Το μεγεθος των γραμματων μου ειναι μετριο.Απ'οτι καταλαβα αλλοι εγραψαν 1.5 σελιδα και...(πειτε μου τι πιστευετε).

Ωστοσο υπαρχει και κατι ακομα που με ανησυχει.Σαν 2η πηρα article.Και ελεγε να δωθει opinion για θετικα/αρνητικα στο να εχεις αδελφια.To θεμα ειναι δεν θυμαμαι εαν πραγματι ελεγε αυτο η απλα ρωταγε opinion εαν ειναι καλο η κακο οποτε δεν ξερω εαν ηταν opinion σκετο η for & against!

Στην πρωτη για καλη μου τυχει το structure ηταν(σκετο opinion εκθεση) :

Προλογος

Θετικο + εξηγηση/παραδειγμα

Αρνητικο + εξηγηση/παραδειγμα

Θετικο+ εξηγηση/παραδειγμα

Επιλογος

Χρησιμοποιησα "υψηλου επιπεδου" λεξιλογιο ( considerarrow-10x10.png,i firmly believe,as it seems to me,on the other hand etc." Καθως επισης παθητικη/inversion και αλλα  :ph34r: .

Στη δευτερη ωστοσο,ξεχασα οπως ειπα τον τιτλο,επισης το structure ηταν λιγο περιεργο(ειδικα εαν ηταν for & against...one god knows)...και δεν χρησιμοποιησα αρκετες φορες συνδετικες λεξεις καλες  :fear:(επισης στην πρωτη σελιδα ειχα γραψει για story αλλα δεν ηθελα και επειτα απο υποδειξη του επιτηρητη εβαλα ενα X και 3 βελακια να δειχνουν απο πισω...ελπιζω να το καταλαβουν ετσι?)Εαν μπορει καποιος να με διαφωτισει θα το εκτιμουσα παρα παρα παρα πολυ,γιατι εχω ψωφησει απο αγωνια.

Τι πιστεύετε την βγαζει δεν την βγαζει η 2η εκθεση?

Θα εκτιμουσα απαντησεις το συντομοτερο δυνατον! 

Επεξ/σία από Nikos667
Δημοσ.

Να περιμένεις μέχρι να βγούν τα αποτελέσματα. Τώρα το τι σκέφτεαι ο κάθε βαθμολογητής και πόσους πόντους θα κόψει από τα λάθη δεν είμαστε σε θέση να το ξέρουμε.

Δημοσ.

Να περιμένεις μέχρι να βγούν τα αποτελέσματα. Τώρα το τι σκέφτεαι ο κάθε βαθμολογητής και πόσους πόντους θα κόψει από τα λάθη δεν είμαστε σε θέση να το ξέρουμε.

Εχεις απολυτο δικιο,απλα οπως καταλαβαινεις με τρωει η αγωνια...

Δημοσ.

Τι ηλικία έχεις; Θυμάμαι παρότι είχα πολύ υψηλό λεξιλόγιο, όταν έδινα proficiency, στην έκθεση δεν τα πήγα πολύ καλά. Μετά όταν έμαθα να γράφω έκθεση στις πανελλήνιες κατάλαβα το λόγο. Αν δεν μπορείς να γράψεις μια καλή έκθεση στα Ελληνικά, πως θα το καταφέρεις στα Αγγλικά;

Δημοσ.

Αφού δεν θυμάσαι ακριβώς την διατύπωση της ερώτησης (το rubric) για την 2η έκθεση, πώς στο καλό να σου πούμε αν βγήκες off-topic;;;;

Καλά αποτελέσματα νά'χεις πάντως. Τώρα ό,τι έγινε έγινε.

(Επίσης: I firmly believe, inversion)

Δημοσ.

Τι ηλικία έχεις; Θυμάμαι παρότι είχα πολύ υψηλό λεξιλόγιο, όταν έδινα proficiency, στην έκθεση δεν τα πήγα πολύ καλά. Μετά όταν έμαθα να γράφω έκθεση στις πανελλήνιες κατάλαβα το λόγο. Αν δεν μπορείς να γράψεις μια καλή έκθεση στα Ελληνικά, πως θα το καταφέρεις στα Αγγλικά;

Αυτο.Οταν έδινα prof. νόμιζα οτι τα είχα πάει παρα πολυ καλα, επειδή χρησιμοποιούσα καλό λεξιλόγιο.Πρωτη λυκείου όμως δεν είχα μάθει να γράφω έκθεση της προκοπής.Ε μολις έμαθα, καταλαβα γιατι δεν τα πηγα τόσο καλα..
Δημοσ.

16 ειμαι.

Στα ελληνικα οι εκθεσεις μου ειναι λιγο πιο ψηλα απο το μετριο δηλαδη καλες θα ελεγα.

Θα προσπαθησω να θυμηθω ακριβως ποια ηταν η ερωτηση,και θελω να πιστευω οτι ισως η πρωτη αντισταθμισει τον μ.ο. και πιασει το 60αρι.Και 40% να παρει η δευτερη,εαν η πρωτη εχει παρει κανα 80% σωζεται...Ακομα και στην περιπτωση που δεν γινει αυτο,για καλη μου τυχη στο Use of english εχω γραψει παρα πολυ καλα πιστευω και στα κειμενα,επισης το listening ηταν αρκετα καλο.Δεν εχω δωσει προφορικα ακομα.

Btw τα κειμενα παιρνουν δικο τους μ.ο.? Οποτε το αποτελεσμα γινεται με προσθεση τα 5 αυτα σκελη(use of english,reading,writing,listening,speaking) και διαιρεση κατα 5 η μονο τα 4 υπολογιζονται? Γιατι στο site τους φενεται διαιρεση δια 5 οπως το λενε...

Δημοσ.

Θυμάμαι πάντως πως όταν έκανα αγγλικά ο καθηγητής μας έλεγε να μην σκεφτόμαστε στα ελληνικά και γράφουμε στα αγγλικά

• Like 1
Δημοσ.

Θυμάμαι πάντως πως όταν έκανα αγγλικά ο καθηγητής μας έλεγε να μην σκεφτόμαστε στα ελληνικά και γράφουμε στα αγγλικά

true true..... :P

• Like 1
Δημοσ.

lol αυτο το "on the other hand" το λενε συνεχεια πραγματικα, πιο κλισε φράση δεν παιζει. :P

Δεν εχει σημασια,και το furthermore και το moreover και το in addition και το due to the fact και το consider και το to my mind,ολα αυτα μαθητες του lower τα χρησιμοποιουν συνεχεια...Δεν εχουν σκοπο να δουν εαν θα το παιξεις pro και θα χρησιμοποιησεις κατι διαφορετικο,απλα τσεκαρουν εαν εισαι σε θεση να ανταπεξελθεις στο επιπεδο για το οποιο εξεταζεσαι.Απο την αλλη on the other hand ειναι μια κοινη εκφραση οπως λες και το "on the contrary" ειναι μια καλη εναλλακτικη εαν θες να το παιξεις πραγματι pro.

Ολα ειναι σχετικα,εγω δεν δυσκολευτικα π.χ. καθολου στο GVR και στα κειμενα και τα βρηκα λιγο σκουρα στην 2η εκθεση λογο του αγχους μου.Ενω με σωστή συγκέντρωση θα μπορούσα καλλιστα να την εχω άριστη.

Οσο για την Ελληνικη εκθεση που λενε οι φιλοι απο πανω δεν συμφωνω απολυτα.Το exam ειναι διαμορφωμενο ετσι ωστε ακομα και καποιος ο οποιος δεν το εχει καθολου να μπορει να γραψει αριστα ακολουθωντας τους πολυ συγκεκριμενους κανονες,το οποιο ειναι κατι καλο γιατι δεν στερείται κανεις λογο των φυσικων του ικανοτητων το αρτιστα,αλλα μπορει να επιβραβευτει για το διαβασμα και τον κοπο του.

Δημοσ.

Τελικα opinion ηταν.

Ο τιτλος τωρα ποσο παιζει ομως να μου κοψει?

+ Δεν χρησιμοποιησα τοσο πολυ συνδετικές λέξεις υψηλού επιπεδου στη 2η.(τουλαχιστον τωρα ξερω οτι δεν ειναι off-topic και ο αριθμος λεξεων ειναι OK...  ^_^  )

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...