Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Ε οχι... Το διαβασα και αυτο....

Ο audiophile φιλε μου την λεξη yamaha στην μουσικη την εχει μονο για σουζες...

Οταν ειχα δωσει τον class A ενισχυτη μου για service, δανειστικα ενα καλο και καλα yamaha για λιγες μερες... Νομιζα πως ειχαν χαλασει τα βινυλια μου οταν τον εβαλα να παιξει.

Απλα αθλιος! Αλλα ξαναλεω... Audiophile ειπες οχι normal user....

Ετσι όπως το γραφεις, επειδή πολλοι πιθανότατα δεν γνωριζουν τι σημαινει audiophile ως λεξη και όχι μονο, θα το παρουν ότι προτείνεις του θεματος ως περισσοτερο καταλληλο για audiophile!  :-)   O,τι είναι, φυσικα και προφανως, καλυτερος από τον "απλα αθλιο" που ανεφερες. :lol:

Δημοσ.

Ετσι όπως το γραφεις, επειδή πολλοι πιθανότατα δεν γνωριζουν τι σημαινει audiophile ως λεξη και όχι μονο, θα το παρουν ότι προτείνεις του θεματος ως περισσοτερο καταλληλο για audiophile!  :-)   O,τι είναι, φυσικα και προφανως, καλυτερος από τον "απλα αθλιο" που ανεφερες. :lol:

Σωστά το θέτεις matrixxx απλά μου γουρλωσαν τα μάτια πρωί πρωί όταν το διάβασα από το κινητό μου....

Για να το διευκρινήσω λοιπόν audiophile και yamaha, pioneer, sony,  κλπ είναι ΑΠΛΑ ΑΝΕΚΔΟΤΟ.....

Αν κάποιος θέλει να ακούσει μουσική που δεν θα πιστύει τα αυτιά του κοιτάει για ενισχυτές που κοστίζουν πολλά παραπάνω....

Τον class A μου τον είχα πάρει μεταχειρισμένο και σε δραχμές ακόμα 500,000 = 1500 ευρουδάκια....

Αλλά είπαμε.... ποιότητα

Καλημέρα λοιπόν

Δημοσ.

Σωστά το θέτεις matrixxx απλά μου γουρλωσαν τα μάτια πρωί πρωί όταν το διάβασα από το κινητό μου....

Για να το διευκρινήσω λοιπόν audiophile και yamaha, pioneer, sony,  κλπ είναι ΑΠΛΑ ΑΝΕΚΔΟΤΟ.....

Αν κάποιος θέλει να ακούσει μουσική που δεν θα πιστύει τα αυτιά του κοιτάει για ενισχυτές που κοστίζουν πολλά παραπάνω....

Τον class A μου τον είχα πάρει μεταχειρισμένο και σε δραχμές ακόμα 500,000 = 1500 ευρουδάκια....

Αλλά είπαμε.... ποιότητα

Καλημέρα λοιπόν

Class a Ουαου!! Ψάρωσα!
  • Like 1
Δημοσ.

Πικαπ μπορείς να συνδέσεις σε τέτοιους ενισχυτές ή πρέπει να έχουν είσοδο phono?

To "τέτοιους ενισχυτές" είναι υποκειμενικό. Δεν αφορά κατηγορία προϊόντος ως γενίκευση στους AV Ενισχυτές αλλά κατηγορία τιμής.

Τα εισαγωγικά μοντέλα χαμηλού κόστους AV ενισχυτών συνήθως δεν έχουν είσοδο phono.

Δημοσ.

Οι ενισχυτές yamaha θεωρούνται πολύ καλοί στην απόδοση ποιότητας ήχου. O yamaha rx-v 377 είναι όμως 100 watt σε αντίθεση με αυτόν της προσφοράς που είναι 130 Watt. Επιπλεόν ο pioneer είναι πιο future-proof γιατί έχει θύρα HDMI 2.0 και επομένως υποστηρίζει αναλύσεις 4k. Εγώ ήμουν έτοιμος να πάρω τον yamaha rx-v 477 (με τα 115 watt) και τελικά πήρα τον pioneer.

Αν κάποιος επομένως είναι αυστηρά audiophile ίσως θα πρέπει να προτιμήσει τους yamaha.

Το πόσο σημαντικό είναι το LAN (ή ακόμα καλύτερα το WiFi) εξαρτάται από τον κάθε χρήστη. Σε κάποιον που ακούει πχ intenet radio καλό είναι να υπάρχει. Σε εμένα δεν ήταν απαραίτητο.

Όσον αφορά το HDMI 2.0...

Και οι Yamaha RX-V 377 και 477 δεν έχουν HDMI 2.0; Στα specs τους βέβαια δεν αναγράφουν HDMI 2.0, αλλά αναφέρουν και οι δύο:

4K Ultra HD pass-through: Yes (60p / YCbCr 4:2:0).

Επίσης, εδώ (στο κομμάτι που γράφει για τον 377) αναφέρει ότι έχει HDMI 2.0.

Χάνω κάτι;

Δημοσ.

Το διάβασα ότι δεν έχει είσοδο phono και για αυτό ρωτάω αν μπορείς να συνδέσεις πικαπ στην RCA analog (υποθετω πως ναι) αλλά αν μπορεί ας το επιβεβαιώσει κάποιος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οταν ειχα δωσει τον class A ενισχυτη μου για service, δανειστικα ενα καλο και καλα yamaha για λιγες μερες... Νομιζα πως ειχαν χαλασει τα βινυλια μου οταν τον εβαλα να παιξει.

Audiophile είναι κάποιος που μπορεί να μην έχει τα 10000 ευρώ που χρειάζονται για ένα high end ενισχυτή. Δε ξέρω για σένα, αλλά στην Ελλάδα του 2015 κάποιοι αναγκάζονται να συμβιβάσουν τα θέλω τους με την τσέπη τους και να ρίξουν λίγο νερό στο κρασί τους οσοναφορά τον ορισμό του “audiophile”. Στο κάτω-κάτω τα 1500 ευρώ που έδωσες για τον ενισχυτή σου είναι ψίχουλα μπροστά σε κάποιον πραγματικά audiophile ενισχυτή.

Γίνανε ερωτήσεις για το ποιος είναι καλύτερος ενισχυτής από ενισχυτές των 200-300 ευρώ. Αν κοιτάξεις τα reviews θα δεις ότι ο Yamaha έχει πολύ καλό όνομα στην ποιότητα ήχου και ας είναι χειρότερος από τον “Class A” γαμάτο ενισχυτή που κάποτε είχες.

Επεξ/σία από PrinceA5
  • Like 1
Δημοσ.

Θυμήθηκα τα forum που συμμετέχουν Αμερικανοί με τα τελευταία post!

Ο χαρακτηρισμός μάλλον ήταν για ενισχυτή και όχι για άνθρωπο...

Για το θέμα, ό,τι ευχαριστεί τα αυτιά του καθένα. Εγώ με έναν yamaha av δεκαετίας, μια πεντάδα klipsch δεκαπενταετιας και ένα sacd 12ετιας, απολαμβάνω κάποιες καλές παραγωγές ενίοτε. Βέβαια, το ένα μου αυτί έχει χαλάσει λίγο, αλλά όσο καταλαβαίνω μου αρέσει! Ήθελα πάντα να ακούσω μια καλή βελόνα σε ένα λαμπατο ενισχυτή, αλλά δεν έτυχε μέχρι σήμερα για να κανω σύγκριση.

Συγγνώμη που πετάχτηκα.

• Moderators
Δημοσ.

Φυσικα και ηταν για τον ενισχυτή η λεξη, είναι προφανες.

Moderators υπαρχουν σε αυτό το φορουμ. Προσεκτικούς αναγνωστες δεν εχουμε παντα. :P

Επειδή λοιπον τωρα μολις ειδα το ποστ σου, και είμαι από αυτους που νομιζες ότι δεν εχουμε :), κανε ένα εντιτ το ποστ σου γιατι περιεχει προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Βλέπεις εχουμε mods και με κατανοηση μαλιστα, Special edition mods :P : επειδή κατανοώ την παρερμηνια που εκανες δεν εφαρμοζω αμεσα κατά γραμμα δινοντας ποινη, αλλα σε αφηνω να διορθωσεις το 3πλο σφαλμα σου. (την παρερμηνια και τους 2 προσβλητικούς χαρακτηρισμούς)

Φίλε καταρχήν είσαι για τα μπάζα αν μπορείς να αποκαλείς έναν άνθρωπο “άθλιο” από ένα σχόλιο που έκανε στο insomnia. Υποθέτω σου το επιτρέπει η ανωνυμία του Διαδικτύου. Moderators άραγε δεν υπάρχουν σε αυτό το forum;
Audiophile είναι κάποιος που μπορεί να μην έχει τα 10000 ευρώ που χρειάζονται για ένα high end ενισχυτή. Δε ξέρω για σένα, αλλά στην Ελλάδα του 2015 κάποιοι αναγκάζονται να συμβιβάσουν τα θέλω τους με την τσέπη τους και να ρίξουν λίγο νερό στο κρασί τους οσοναφορά τον ορισμό του “audiophile”. Στο κάτω-κάτω τα 1500 ευρώ που έδωσες για τον ενισχυτή σου είναι ψίχουλα μπροστά σε κάποιον πραγματικά audiophile ενισχυτή.
Γίνανε ερωτήσεις για το ποιος είναι καλύτερος ενισχυτής από ενισχυτές των 200-300 ευρώ. Αν κοιτάξεις τα reviews θα δεις ότι ο Yamaha έχει πολύ καλό όνομα στην ποιότητα ήχου και ας είναι χειρότερος από τον “Class A” γαμάτο ενισχυτή που κάποτε είχες.
Ας επαναδιατυπώσω επομένως για χάρη των λοβοτομημένων αυτά που έγραψα παραπάνω:
“Μεταξύ του PIONEER VSX-424 και του YAMAHA RX-V 377 ο audiophile θα επιλέξει τον Yamaha – με εξαίρεση τον πιουρίστα in2dark”

• Like 1
Δημοσ.

Όσον αφορά το HDMI 2.0...

Και οι Yamaha RX-V 377 και 477 δεν έχουν HDMI 2.0; Στα specs τους βέβαια δεν αναγράφουν HDMI 2.0, αλλά αναφέρουν και οι δύο:

4K Ultra HD pass-through: Yes (60p / YCbCr 4:2:0).

Επίσης, εδώ (στο κομμάτι που γράφει για τον 377) αναφέρει ότι έχει HDMI 2.0.

Χάνω κάτι;

Πριν κλειδωθεί...

Το γνωρίζει κάποιος αυτό;

(Για να μην ανοίγω νέο topic στο αντίστοιχο section, όχι τίποτε άλλο.)

Δημοσ.

Πριν κλειδωθεί...

Το γνωρίζει κάποιος αυτό;

(Για να μην ανοίγω νέο topic στο αντίστοιχο section, όχι τίποτε άλλο.)

Στις εικόνες και οι 2 φαίνεται να έχουν HDMI, δεν βλέπω και λόγω ένας μοντέρνος AVR ενισχυτής να μην έχει HDMI. Τώρα αν υποστηρίζει 4K Ultra HD pass-through δεν το ξέρω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...