soteras Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Έχω την εντύπωση ότι όλο το θέμα είναι εδώ πέρα λες η ip του μοντεμ ειναι 192.168.1.1 και στα access points εδωσα στο καθενα στατικες ip 192.168.1.254 , 253, 252 και 251 δοκίμασε κλείσεις το dchp στα AP και αστα με τα εργοστασικά Ip αλλιώς βάλε άλλο νούμερο π.χ 230 και όχι 254
rfc Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Τελικα ip conflict εχει, ή του πεφτει ο συγχρονισμος? Πρεπει να μας πει για να τον βοηθησουμε.
soteras Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Μάλλον ip conflict γιατι οταν του πεφτει το νετ σβηνει μονο το λαμπακι του νετ και κανενα αλλο εγώ λεώ να δοκιμάσει να αλλα΄ξει της ip αυτες και βλέπουμε μετά
rfc Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 αμα του πεφτει το το λαμπακι δεν εχει καμια σχεση με conflict τοτε
jkoukos Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Έχουμε όλοι μπερδευτεί, αφού ο TS δεν είναι αναλυτικός. Αυτό που έχω καταλάβει απ όσα έχει γράψει μέχρι τώρα, κάποια στιγμή έχει αποσυγχρονισμό. Το γιατί είναι το ζητούμενο. Δεν έχει γράψει για κανένα λαμπάκι στο modem/router αλλά απλά για ένδειξη στο tray του υπολογιστή. Αναφέρει ότι μόλις αποσυνδέσει τα ΑΡ, όλα επανέρχονται σε φυσιολογική λειτουργία. Εκτιμώ ότι αυτό μάλλον είναι τυχαίο και απλά στο ενδιάμεσο επανέρχεται ο συγχρονισμός. Διένεξη διευθύνσεων μπορεί να υπάρχει εφόσον ο DHCP είναι ανοικτός και στα ΑΡ. Όμως αν είναι κλειστοί και καθώς έχει δώσει σταθερές διευθύνσεις στα 4 ΑΡ, εκτιμώ ότι πολύ δύσκολα θα υπάρχει διένεξη.
theibanez Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Διένεξη διευθύνσεων μπορεί να υπάρχει εφόσον ο DHCP είναι ανοικτός και στα ΑΡ. Όμως αν είναι κλειστοί και καθώς έχει δώσει σταθερές διευθύνσεις στα 4 ΑΡ, εκτιμώ ότι πολύ δύσκολα θα υπάρχει διένεξη. Εκτός και αν οι σταθερές που έχει δώσει στα ap είναι από το dhcp pool. Με άλλα λόγια πρεπει να ελεγξει το dhcp pool και να δώσει στα AP ips ΕΚΤΟΣ εύρους.
jkoukos Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Μα έχει δώσει τις 4 τελευταίας διευθύνσεις του υποδικτύου. Μόνο σε 2 περιπτώσεις θεωρητικά θα υπάρχει διένεξη. Είτε να έχει ορίσει μικρή περιοχή αυτόματης απόδοσης και μάλιστα προς το τέλος του υποδικτύου, είτε να έχει 250+ συσκευές συνδεδεμένες. Τι από τα 2 εκτιμάς ότι ισχύει στην περίπτωση του TS. Εγώ λέω τίποτε από αυτά και δεν έχει θέμα διένεξης. Η μόνη λογική εξήγηση διένεξης είναι να είναι ενεργοποιημένοι οι DHCP και των ΑΡ (ή τουλάχιστον άλλος ένας), πράγμα που μέχρι τώρα δεν το γνωρίζουμε αν και έχει ερωτηθεί. Το θέμα όμως είναι ότι σε διένεξη των διευθύνσεων δεν πέφτει ο συγχρονισμός, πράγμα που το έχει επιβεβαιώσει ο πάροχός του ότι γίνεται ("πηρα τηλεφωνο τη φορθνετ και μου λεει οτι ξεσυνχρονιζει η γραμμη").
theibanez Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Μα έχει δώσει τις 4 τελευταίας διευθύνσεις του υποδικτύου. Μόνο σε 2 περιπτώσεις θεωρητικά θα υπάρχει διένεξη. Είτε να έχει ορίσει μικρή περιοχή αυτόματης απόδοσης και μάλιστα προς το τέλος του υποδικτύου, είτε να έχει 250+ συσκευές συνδεδεμένες. Τι από τα 2 εκτιμάς ότι ισχύει στην περίπτωση του TS. Εγώ λέω τίποτε από αυτά και δεν έχει θέμα διένεξης. Έχεις δίκιο Επίσης δεν μας έχει πει (ή τουλάχιστον δεν είδα) σε τι mode δουλευουν τα AP. Bridge είδα οτι δεν υποστηρίζουν. AP? Router? Client? off topic Ένας φίλος πρόσφατα είχε αντίστοιχο πρόβλημα. Έπεφτε η γραμμή μόλις συνέδεε ένα λαπτοπ. Τσεκάρω όλα αυτά που συζητούνται πιο πάνω. Τίποτα περίεργο. Τελικά ήταν το εξής: Στο ένα σταθερό έτρεχε μόνιμα utorrent (default ολα, unlimited download/ unlimited upload/ 200 concurrent connections κλπ) Στο laptop ομοιως στο startup άνοιγε utorrent (και πάλι ολα στο default). Έπεφτε η γραμμη από αυτό. Μόλις έκλεινες ένα απο τα δυο torr clients, όλα καλά. Μόλις άνοιγες και τα δύο, αποσυγχρόνιζε το modem. Τελικά με δοκιμές βρήκα μέχρι πόσα concurrent connections σηκώνει. Το διαίρεσα στα 2 pc, περιόρισα up/down-load και όλα οκ. (Γιατι φυσικά τα 2 παιδιά του φίλου ήθελαν το καθένα το δικό του) Ηθικό διδαγμα: μπορεί να είναι κάτι που δεν πάει το μυαλό μας καν.
jkoukos Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Όπως έχει γράψει, συνδέει ενσύρματα τα 4 ΑΡ με switch, άρα δουλεύουν ως απλά ΑΡ. Τώρα αν παίζουν και ως router ή μόνο DHCP ή τίποτα από αυτά, δεν το γνωρίζουμε. Σίγουρα τα πολλά connections των Torrents είναι μια από τις αιτίες που μπορεί να δημιουργήσουν τέτοιο πρόβλημα σε αρκετά modem/router.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα