Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Modem, είναι η συσκευή μέσω της οποίας συγχρονίζουμε στο DSLAM του παρόχου για να έχουμε υπηρεσία DSL (και όχι πρόσβαση στο Internet).

Router, είναι η συσκευή που κάνει την κλήση ΡΡΡ σε μία DSL σύνδεση και μας δίνει πρόσβαση στο Internet. Επίσης ελέγχει και λειτουργεί όλο το εσωτερικό μας δίκτυο.

Switch, είναι η συσκευή στην οποία συνδέονται ενσύρματα οι συσκευές του εσωτερικού μας δικτύου για να επικοινωνούν είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό δίκτυο.

Access Point, είναι αντίστοιχη συσκευή με το switch, αλλά για την ασύρματη επικοινωνία.

Όλες οι παραπάνω λειτουργίες σήμερα υπάρχουν σε μία μόνο συσκευή, τα γνωστά DSL router που μας δίνουν οι πάροχοι. Παλαιότερα και ανάλογα τις ανάγκες του καθενός, χρειάζονταν και οι 4.

Τα απλά router, έχουν μόνο τις 3 (απουσιάζει το modem).

Δημοσ.

Modem, είναι η συσκευή μέσω της οποίας συγχρονίζουμε στο DSLAM του παρόχου για να έχουμε υπηρεσία DSL (και όχι πρόσβαση στο Internet).

Router, είναι η συσκευή που κάνει την κλήση ΡΡΡ σε μία DSL σύνδεση και μας δίνει πρόσβαση στο Internet. Επίσης ελέγχει και λειτουργεί όλο το εσωτερικό μας δίκτυο.

Switch, είναι η συσκευή στην οποία συνδέονται ενσύρματα οι συσκευές του εσωτερικού μας δικτύου για να επικοινωνούν είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό δίκτυο.

Access Point, είναι αντίστοιχη συσκευή με το switch, αλλά για την ασύρματη επικοινωνία.

Όλες οι παραπάνω λειτουργίες σήμερα υπάρχουν σε μία μόνο συσκευή, τα γνωστά DSL router που μας δίνουν οι πάροχοι. Παλαιότερα και ανάλογα τις ανάγκες του καθενός, χρειάζονταν και οι 4.

Τα απλά router, έχουν μόνο τις 3 (απουσιάζει το modem).

Αν το ρούτερ είναι αυτό που κάνει την PPP κλήση και δίνει πρόσβαση στο ιντερνετ, τότε πως γίνεται να συνδέεται κάποιος στο ιντερνετ και με απλό modem χωρίς ρούτερ; 

Δημοσ.

Επανέρχομαι:

καταλήγω σε ένα από αυτά. Ποια η διαφορά τους;

(για HOL, σε χώρο 70/80 τετραγωνικά, χρήση torrents, browsing κτλ, 3-5 συσκευές,

DSL-N14U

vs

TP-LINK TD-W8970 ν1 ή v3

TP-LINK Archer D20

αν ανέβω λίγο στα χρήματα για τη χρήση που θέλω κερδίζω τίποτα; Ανάμεσα στα:

TP-LINK 9980)

TP-LINK Archer D2

για το πατρικό (HOL, 80 τετραφωνικό, browsing), για μια πιο οικονομική λύση:

TP-LINK W8960N v-7

vs

Asus RT N12E / ή Ν12+ (χωρίς να έχω καταλάβει τη διαφορά του +)

Σας ευχαριστώ και μετά πολλού πονοκεφάλου θα περιμένω την ετυμηγορία σας...

Όποιος έχει χρόνο και διάθεση, ας μου εξηγήσει...

Δημοσ.

Επανέρχομαι:

καταλήγω σε ένα από αυτά. Ποια η διαφορά τους;

(για HOL, σε χώρο 70/80 τετραγωνικά, χρήση torrents, browsing κτλ, 3-5 συσκευές,

DSL-N14U

vs

TP-LINK TD-W8970 ν1 ή v3

TP-LINK Archer D20

αν ανέβω λίγο στα χρήματα για τη χρήση που θέλω κερδίζω τίποτα; Ανάμεσα στα:

TP-LINK 9980)

TP-LINK Archer D2

για το πατρικό (HOL, 80 τετραφωνικό, browsing), για μια πιο οικονομική λύση:

TP-LINK W8960N v-7

vs

Asus RT N12E / ή Ν12+ (χωρίς να έχω καταλάβει τη διαφορά του +)

Σας ευχαριστώ και μετά πολλού πονοκεφάλου θα περιμένω την ετυμηγορία σας...

Όποιος έχει χρόνο και διάθεση, ας μου εξηγήσει...

Χρήση τόρρεντς και W8970 δεν πάνε μάζί,αλλάξα 3 συσκευές για να πάρω χαμπάρι οτι έχουν πρόβλημα.

Για τα αλλα θέματα έχεις πάρει απάντηση και απο δίπλα(για τα ρουτεράκια)

Δημοσ.

Για τα αλλα θέματα έχεις πάρει απάντηση και απο δίπλα(για τα ρουτεράκια)

Κι αυτά ρουτεράκια είναι;;;;;; Φτου, πάλι το ίδιο λάθος!

Τι προτίνεις λοιπόν για torrents?

Με το 8968 τι γίνεται?

για HOL, σε χώρο 70/80 τετραγωνικά, χρήση torrents, browsing κτλ, 3-5 συσκευές,

και να υποστηρίζει αλλαγές του SNR αν είναι δυνατόν....

Δημοσ.

Αν το ρούτερ είναι αυτό που κάνει την PPP κλήση και δίνει πρόσβαση στο ιντερνετ, τότε πως γίνεται να συνδέεται κάποιος στο ιντερνετ και με απλό modem χωρίς ρούτερ; 

Υπάρχουν modem που είναι και router ταυτόχρονα, αλλά υπάρχουν και άλλα που την κλήση την κάνει ο υπολογιστής ή άλλη δικτυακή συσκευή. Μόνο του όμως το modem δεν παρέχει καμία ασφάλεια.

Το modem το μόνο που κάνει είναι να συγχρονίζει στη γραμμή. Ουσιαστικά είναι ο ενδιάμεσος διερμηνέας μεταξύ του εσωτερικού δικτύου και του DSLAM του παρόχου, αφού αυτά τα 2 μιλάνε άλλη γλώσσα.

Ο router ή τέλος πάντων όποια συσκευή κάνει την κλήση ΡΡΡ, δίνει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Όμως, αν μιλάμε για σύνδεση DSL, η γλώσσα που μιλά (τα πρωτόκολλα που χρησιμοποιεί και τα πακέτα που διακινεί) χρειάζονται μεταφραστή για να υπάρχει επικοινωνία με τον έξω κόσμο.

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους.

Μία βοήθεια θα ήθελα για αγορά νέου modem router.Εχω σύνδεση Adsl Wind με speedster 4200(τουλάχιστον 5ετων) έχω 8-10mbpds και σκέφτομαι να πάρω το tp-link archer vr600.Αν γνωρίζει κάποιος για το συγκεκριμένο Modem η να προτείνει κάποιο στα ίδια χρήματα θα ήθελα την γνώμη του.

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους.

Μία βοήθεια θα ήθελα για αγορά νέου modem router.Εχω σύνδεση Adsl Wind με speedster 4200(τουλάχιστον 5ετων) έχω 8-10mbpds και σκέφτομαι να πάρω το tp-link archer vr600.Αν γνωρίζει κάποιος για το συγκεκριμένο Modem η να προτείνει κάποιο στα ίδια χρήματα θα ήθελα την γνώμη του.

Είναι πολύ καλό το συγκεκριμένο, αλλά γιατί το χρειάζεσαι; Αν νομίζεις ότι θα συγχρονίζεις υψηλότερα, αυτό δεν είναι καθόλου σίγουρο. Δεν σημαίνει τίποτα που είναι 5 ετών το router σου αν σε εξυπηρετεί ακόμα. Αν δεν έχεις πολλές συσκευές συνδεδεμένες και δεν χρειάζεσαι τις επιπλέον δυνατότητες δικτύωσης, vpn, ddns, media server κλπ,, μείνε με το ρουτερ του παρόχου

Δημοσ.

Τον τελευταιο καιρο βλεπω ταχυτητες 2-3mdps.Ενω στην αρχη της λειτουργιας μετα απο ρεσετ βλεπω 8-10 μετα απο λιγη ωρα πεφτει πολυ.Μπορει να ειναι και θεμα συνδεσης(περιμενω να τον δουν τεχνικοι) αλλα θελω να ειμαι προετ. για αλλαγη αν πρεπει.Τωρα το speedstream ειναι σε bridge και εχω βαλει ενα xiaomi router ac (πολυ καλο) αλλα εχω το ιδιο προβλημα.Δεν θελω να μπω παλι στην ιδια διαδικασια,θελω ολα σε ενα !

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στο Φόρουμ.

Ήρθε ο καιρός μετά από χρόνια να αναβαθμίσω το μόντεμ-ρούτερ (Thomson) TG 585 V7)της Forthnet.

Ο γιός μου παίζει online games και όταν παίζει έχουμε πολλές αποσυνδέσεις και πολύ αργό ίντερνετ γενικώς.

Οι απαιτήσεις μεγάλωσαν πλέον με τρία κινητά συνδεδεμένα ,ένα σταθερό pc,και ένα laptop,καθώς και ένα tablet.

Θα ήθελα την έμπειρη γνώμη κάποιου για το τι πρέπει να προμηθευτώ για να είμαι εντάξει και τώρα αλλά και στο μέλλον.

Η γραμμή είναι 24αρα της Forthnet και θα ήθελα η καινούρια συσκευή να μπορεί να σηκώνει και να διαχειρίζεται ταυτόχρονα ,on line game,live stream αγώνες,τρία κινητά συνδεδεμένα και ένα tablet.

Επίσης θα ήθελα να έχει ικανοποιητικό wifi γιατί το Thomson είναι άθλιο σε αυτόν τον τομέα και αναγκάστηκ α για να έχω ίντερνετ στην κρεβατοκάμαρα να βάλω το Tplink AV500 όπου είναι και ασύρματο και με καλώδιο Ethernet.

Δέν ξέρω εάν όλα αυτά μπορεί να τα καλύψει η γραμμή η κάποια συσκευή χωρίς αναβάθμιση σε Vdsl που είναι κάτι όμως που δεν προβλέπεται (λόγω οικονομικών) άμεσα.

Το ποσό που μπορώ να διαθέσω είναι εώς 100 ευρώ άντε 120 εάν είναι κάτι που σίγουρα θα μου δώσει λύση.

Παραθέτω και τα στοιχεία του μόντεμ :

Link information
DSL Type: G.992.5 annex A spacer.gif Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.021 / 13.333 spacer.gifOutput Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 18,5 spacer.gif Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 13,5 / 24,5 spacer.gif SN Margin (Up/Down) [dB]: 12,0 / 8,5 spacer.gif Vendor ID (Local/Remote):  TMMB / BDCM 

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας.

Επεξ/σία από Gorgolemis
Δημοσ.

To TP-Link TD-W9980 υποστηρίζει με κάποιο τρόπο ρύθμιση του snr; Ψάχνω ένα modem/router που να είναι dual band, να υποστηρίζει vdsl όπως και ρύθμιση του snr. Έχετε να προτείνετε κάποιο σχετικά οικονομικό με τα χαρακτηριστικά αυτά; Τώρα είμαι με forthnet adsl στην περιοχή των Πετραλώνων και κλειδώνω στα 20mbps με ένα netfaster iad 2. Θέλω dual band γιατί το router το έχω κοντά στον υπολογιστή και έχω θέμα παρεμβολών με συσκευές που χρησιμοποιούν τη 2.4ghz μπάντα (ειδικά το ασύρματο ποντίκι lagάρει απίστευτα). Vdsl και ρύθμιση snr δεν είναι εντελώς απαραίτητα προς το παρόν αλλά ας υπάρχουν για μελλοντική χρήση. Ευχαριστώ.

Δημοσ.

To TP-Link TD-W9980 υποστηρίζει με κάποιο τρόπο ρύθμιση του snr; Ψάχνω ένα modem/router που να είναι dual band, να υποστηρίζει vdsl όπως και ρύθμιση του snr. Έχετε να προτείνετε κάποιο σχετικά οικονομικό με τα χαρακτηριστικά αυτά; Τώρα είμαι με forthnet adsl στην περιοχή των Πετραλώνων και κλειδώνω στα 20mbps με ένα netfaster iad 2. Θέλω dual band γιατί το router το έχω κοντά στον υπολογιστή και έχω θέμα παρεμβολών με συσκευές που χρησιμοποιούν τη 2.4ghz μπάντα (ειδικά το ασύρματο ποντίκι lagάρει απίστευτα). Vdsl και ρύθμιση snr δεν είναι εντελώς απαραίτητα προς το παρόν αλλά ας υπάρχουν για μελλοντική χρήση. Ευχαριστώ.

Asus DSL-AC52U/ DSL-AC56U / DSL-AC68U

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...