Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Poulinos  με έβαλες σε σκέψεις να το κρατήσω το ρουτερ και να το κάνω bridge. Σαν ρουτερ είναι πολύ καλό πιστεύω.

Λάθος μου που δεν το διευκρίνισα αλλα όταν ανέφερα για αποσυνδέσεις, στο wi-fi  αναφερόμουν. Εthernet το pc σπάνια το συνδέω γιατί δεν βολεύει με τα καλώδια (η τηλεφωνική σύνδεση είναι δίπλα στη πόρτα και άμα τραβήξω καλώδιο "μπλέκεται" στα πόδια).

Απλά επειδή είμαι λίγο άσχετος με τα δικτυακά δεν ξέρω αν τα καταφέρω με τις ρυθμίσεις. (QoS ,SNR κ.λ.π.).

Αν το κανώ bridge με το μόντεμ ή το δώσω και πάρω μοντεμ/ρούτερ θα έχω καμιά διαφορά σε θέμα σύνδεσης -ταχύτητας ?

όπως είχα γράψει και χτες,αναλόγως του chip του μοντεμ ναι θα έχεις,απο μικρές μέχρι μεγάλες.

Εφόσον με το technicolor είσαι στα18Mbit, πιθανολογώ είσαι σε broadcom μιας και ειναι σχετικά κοντά realtek-broadcom.

εγώ θα σου έλεγα να αλλάξεις συσκευή ΜΟΝΟ αν θες περισσότερα πράγματα απο την γραμμή.

Διαφορετικά δες αν μπορεις να γυρίσεις το AC68U σε access point και δεν θα έχεις να ρυθμίσεις παρα μόνο το wifi του και τέλος(κλείνεις το ασύρματο του technicolor Προφανώς).

Για να μην γίνει μετά μπλέξιμο δίνει η asus ενα προγραμμάτακι device discovery αν θυμάμαι καλά για να σου πει ποια θα ειναι η Ip της συσκευής όταν μπει σε AP mode.

• Απαντ. 4,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Poulinos  με έβαλες σε σκέψεις να το κρατήσω το ρουτερ και να το κάνω bridge. Σαν ρουτερ είναι πολύ καλό πιστεύω.

Λάθος μου που δεν το διευκρίνισα αλλα όταν ανέφερα για αποσυνδέσεις, στο wi-fi  αναφερόμουν. Εthernet το pc σπάνια το συνδέω γιατί δεν βολεύει με τα καλώδια (η τηλεφωνική σύνδεση είναι δίπλα στη πόρτα και άμα τραβήξω καλώδιο "μπλέκεται" στα πόδια).

Απλά επειδή είμαι λίγο άσχετος με τα δικτυακά δεν ξέρω αν τα καταφέρω με τις ρυθμίσεις. (QoS ,SNR κ.λ.π.).

Αν το κανώ bridge με το μόντεμ ή το δώσω και πάρω μοντεμ/ρούτερ θα έχω καμιά διαφορά σε θέμα σύνδεσης -ταχύτητας ?

λεω και εγω 18 Mbit και αποσυνδεσεις.το να το κανεις bridge λογικα θα σε αφηνει .θελω να πιστευω οτι δεν ειναι κλειδωμενο ή οτι θα υπαρχουν στοιχεια admin καπου.σε ταχυτητα δεν θα χασεις με το bridge.επισης αντι για καλωδιο μπορεις να εχεις Powerlines γενικως απλα μετα εξαρτατε και η ταχυτητα των Powerlines.Μπορει να λεει 500 Mbit και να ειναι με 100ara Ethernet οποτε θα σε κοψει στα 100.snr δεν αλλαζει στο technicolor.για qos αναλογως τον κατασκευαστη μπορει να ειναι ευκολο μπορει και οχι.και ενα Modem router θα ειναι πιο ακριβο απλα θα ειναι ολα σε ενα.το κακο ειναι οτι επειδη το εχεις ανοιξει θα χασεις χρηματα.κατα τα αλλα δεν ειναι προβλημα αν δεν σε πειραζουν 2 συσκευες.

και επισης αν μπαινει σε access point μπορεις να το κανεις και αυτο απλα θεωρω οτι το asus μπορει να κανει καλυτερο Routing γενικως ενω το technicolor μπορει να σηκωσει παραπανω cpu usage.

όπως είχα γράψει και χτες,αναλόγως του chip του μοντεμ ναι θα έχεις,απο μικρές μέχρι μεγάλες.

Εφόσον με το technicolor είσαι στα18Mbit, πιθανολογώ είσαι σε broadcom μιας και ειναι σχετικά κοντά realtek-broadcom.

εγώ θα σου έλεγα να αλλάξεις συσκευή ΜΟΝΟ αν θες περισσότερα πράγματα απο την γραμμή.

Διαφορετικά δες αν μπορεις να γυρίσεις το AC68U σε access point και δεν θα έχεις να ρυθμίσεις παρα μόνο το wifi του και τέλος(κλείνεις το ασύρματο του technicolor Προφανώς).

Για να μην γίνει μετά μπλέξιμο δίνει η asus ενα προγραμμάτακι device discovery αν θυμάμαι καλά για να σου πει ποια θα ειναι η Ip της συσκευής όταν μπει σε AP mode.

αν ειναι σε broadcom σε Forthnet τοτε πρεπει να ζητησει και No rfi για να παρει τα μεγιστα διοτι μπορει να κερδισει 2-3 Mbit αν δεν ειναι σε no rfi και πεφτει σε Intracom.ειναι αυτο που λενε gap καποιοι

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, όπως είδα στα χαρακτηριστικά του tg788vn οι lab του είναι 10/100 και όχι gigabit. Πως πρέπει να συνδέσω το gigabit switch ώστε να δώσω στα devolo το μέγιστο δυνατό?

Επίσης έλεγα για αλλαγή modem-router γιατί πολλές φορές έχω διακοπές και πρέπει να κάνω reset, χρησιμοποιώ ως media server το plex και το PS3 Media Server.Αν έχετε κάποιο modem-router να μου προτείνετε είμαι όλος αυτιά, εκτός και αν θεωρείτε ότι δεν το χρειάζομαι.

Δημοσ.

Αφού έχεις Gigabit switch και οι άλλες συσκευές συνδέονται μέσω αυτού, δεν σ' ενδιαφέρει αν το modem/router έχει Fast Ethernet. Ούτως ή άλλως η σύνδεση στο διαδίκτυο (αυτό προσφέρει) είναι πολύ χαμηλότερη.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ φίλε μου για το ενδιαφέρων, δική μου παράλειψη να ενημερώσω για την συνδεσμολογια που έχω.

Από την Μπριζα του τηλεφώνου (utp) με splitter πηγαίνω ένα utp στο τηλέφωνο και ένα στο tg788vn, από το router με καλώδιο ethernet cat7 συνδέω το πρώτο devolo 1200+ και έπειτα μέσω των άλλων 4 devolo 1200+ (τα 2 είναι και με WiFi) συνδέω και τις υπόλοιπες συσκευές. Ελπίζω τώρα να βοήθησα και να είμαι ποιο σαφής, το switch gigabit το έχω στο devolo 1200+ ενσύρματο στο σαλόνι και συνδέω τν, ενισχυτή, PS3, bluray, Nova.

Δημοσ.

Όλες οι συσκευές συνδέονται μεταξύ τους μέσω των 4 Devolo και μόνο 4 συσκευές συνδέονται άμεσα σε Gigabit switch. Σωστά;

Αν ναι, τότε πάλι δεν έχεις σημασία τι θύρες έχει το modem/router, αφού αυτές χρησιμοποιούνται μόνο για την πρόσβαση στο διαδίκτυο. Όλη η εσωτερική επικοινωνία των συσκευών στο δίκτυό σου, γίνεται εκτός του modem/router.

Σημείωση, χωρίς παρεξήγηση. Δεν γνωρίζω την οικονομική σου επιφάνεια, αλλά αν έδωσες έναν κουβά ευρώ για να έχεις Gigabit δίκτυο από τα 4 Devolo, μάλλον έκανες κακή αγορά. Δεν υπάρχει ακόμη δυνατότητα να πλησιάσουν αυτές τις ταχύτητες και με την σημερινή τεχνολογία, ούτε στο μισό του Ethernet πρωτοκόλλου.

Με τα ίδια λεφτά περνούσες UTP σε όλο το σπίτι, έστω και με την γυναικεία μουρμούρα.

Δημοσ.

Καμία παρεξήγηση φίλε μου , η λογική μου ήταν να μπορώ να βλέπω χωρίς διακοπές βίντεο υψηλής ευκρίνειας σε όλα τα δωμάτια και on line , επίσης από τις λίγες γνώσεις που έχω θεωρούσα ότι θα μπορούσα να έχω ένα καλύτερο και σταθερότερο οικιακό δίκτυο . Ίσως ακουστεί χαζο αλλά την διαχείριση του οικιακού δικτύου δεν την κάνει το μόντεμ - ρουτερ? ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας!

Δημοσ.

Την διαχείριση την κάνει ο router αλλά αν η επικοινωνία είναι μεταξύ των δικτυακών συσκευών, π.χ. από PC σε PC ή σε NAS κλπ, τότε ο router δεν εμπλέκεται πουθενά και δεν περνά κανένα πακέτο από αυτόν, εκτός της περίπτωσης που μια επικοινωνούσα συσκευή είναι συνδεδεμένη σε μια θύρα LAN αυτού, πράγμα που στην δικιά σου περίπτωση δεν ισχύει όπως έχεις αναφέρει τις συνδέσεις.

Οι ταχύτητες που αναφέρουν τα powerlines είναι καθαρά οι μέγιστες θεωρητικές και μάλιστα προσθέτοντας όλα τα διακινούμενα πακέτα. Οι πραγματικές ταχύτητες είναι πολύ-πολύ μικρότερες και εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες, μεταξύ των οποίων η απόσταση και η ποιότητα της εσωτερικής ηλεκτρικής εγκατάστασης.

Ενδεικτικά τα Devolo 1200+ που έχεις, αν ψάξεις στο διαδίκτυο για μετρήσεις θα δεις ότι δεν πάνε πάνω από τα 150-200Mbps και αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις ο ίδιος εκτελώντας έλεγχο με κάποιο πρόγραμμα (π.χ. iperf) που μετρά την πραγματική ταχύτητα του εσωτερικού δικτύου.

Μπορεί όντως με αυτή την ταχύτητα (αν δεν είναι μικρότερη) να καλύπτεσαι, αλλά επ' ουδενί φθάνουν τις αντίστοιχες του Gigabit και μάλιστα σε πολλαπλάσιο κόστος έναντι του δεύτερου. Δεν λέω ότι κακώς τα έβαλες, αλλά ότι με παραπλήσιο κόστος θα είχες περάσει καλώδιο UTP και θα έλυνες το θέμα ταχύτητας διαπαντός.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, όπως είδα στα χαρακτηριστικά του tg788vn οι lab του είναι 10/100 και όχι gigabit. Πως πρέπει να συνδέσω το gigabit switch ώστε να δώσω στα devolo το μέγιστο δυνατό?

Επίσης έλεγα για αλλαγή modem-router γιατί πολλές φορές έχω διακοπές και πρέπει να κάνω reset, χρησιμοποιώ ως media server το plex και το PS3 Media Server.Αν έχετε κάποιο modem-router να μου προτείνετε είμαι όλος αυτιά, εκτός και αν θεωρείτε ότι δεν το χρειάζομαι.

αν το 788 το εχεις σαν internet και οχι σαν κατι αλλο τοτε με ενα switch 1000ari απο πισω εισαι μια χαρα.το 100 θα ειναι οτι εχει να κανει με σχεση με το 788 που απο οτι καταλαβα το εχεις μονο για Internet.τωρα αν θες να το αλλαξεις για αλλους λογους ναι υπαρχει πχ το draytek 2760n

Καμία παρεξήγηση φίλε μου , η λογική μου ήταν να μπορώ να βλέπω χωρίς διακοπές βίντεο υψηλής ευκρίνειας σε όλα τα δωμάτια και on line , επίσης από τις λίγες γνώσεις που έχω θεωρούσα ότι θα μπορούσα να έχω ένα καλύτερο και σταθερότερο οικιακό δίκτυο . Ίσως ακουστεί χαζο αλλά την διαχείριση του οικιακού δικτύου δεν την κάνει το μόντεμ - ρουτερ? ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας!

τωρα οπως εισαι δεν μπορεις να δεις την αναλυση που θες?σου κανει παγωματα?σκοπος βεβαια ειναι οι συσκευες που θες να ειναι με καλωδιο πανω στο Devolo για να μην εχεις και το θεμα ασυρματο που θα χασεις και απο εκει.

Δημοσ.

αν το 788 το εχεις σαν internet και οχι σαν κατι αλλο τοτε με ενα switch 1000ari απο πισω εισαι μια χαρα.το 100 θα ειναι οτι εχει να κανει με σχεση με το 788 που απο οτι καταλαβα το εχεις μονο για Internet.τωρα αν θες να το αλλαξεις για αλλους λογους ναι υπαρχει πχ το draytek 2760n

τωρα οπως εισαι δεν μπορεις να δεις την αναλυση που θες?σου κανει παγωματα?σκοπος βεβαια ειναι οι συσκευες που θες να ειναι με καλωδιο πανω στο Devolo για να μην εχεις και το θεμα ασυρματο που θα χασεις και απο εκει.

Σε 1080p δεν έχω πρόβλημα προς το παρών, αν εξερεσεις αυτό που ανέφερα ποιο πάνω ότι πολλές φορές χάνω το plex (δεν αναγνωρίζει βιβλιοθήκες) και πρέπει να κάνω reset στο ρουτερ ώστε να επανέλθει, για 4k δεν ξεκινάει καν ο διαμοιρασμός κολλάει. Όταν γράφεις φίλε μου μετά το ρουτερ να χρησιμοποιήσω το gigabit εννοείς από την ethernet του ρουτερ στο gigabit switch και μετά από αυτό στο πρώτο devolo, θα έχει κάποια διαφορά?σας ευχαριστώ και πάλι όλους για το ενδιαφέρων!!
Δημοσ.

αν βαλεις συσκευες πανω στο technicolor δηλαδη το χρησιμοποιησεις σαν Switch τοτε θα παιξουν στα 100 αυτες.αν ομως υπαρχει switch και μπουν και αλλες συσκευες πανω στο switch τοτε θα εισαι στα 1000.αν ολα συνδεονται σε switch μετα το devolo  ή πριν το devolo τοτε δεν εχεις θεμα αφου το technicolor δεν θα εχει παραπανω απο ενα καλωδιο πανω.ειναι αναλογως πως τα εχεις συνδεσει.σκοπος ειναι μεταξυ των συσκευων να μην ριχνεις το link στα 100 αν και τα powerlines οπως ειπε ο jkoukos θα σου κοψουν ταχυτητα.απλα αν το 1000αρι Powerline πιανει 200 και το βαλεις σε ethernet τοτε θα πεσει στα 100.και οσα πιο πολλα Powerlines μπαινουν τοσο λογικα θα σου κοβει και ταχυτητα.

Δημοσ.

Σε 1080p δεν έχω πρόβλημα προς το παρών, αν εξερεσεις αυτό που ανέφερα ποιο πάνω ότι πολλές φορές χάνω το plex (δεν αναγνωρίζει βιβλιοθήκες) και πρέπει να κάνω reset στο ρουτερ ώστε να επανέλθει,

Όσες συσκευές μοιράζουν τοπικά υπηρεσία (π.χ. Media server, NAS, printer κλπ) καλή πρακτική είναι να έχουν σταθερές διευθύνσεις ώστε να μην εξαρτώνται από τον DHCP (αν κολλήσει ο router, πάπαλα) και να μην υπάρχουν διενέξεις με ίδιες διευθύνσεις για Χ λόγους (που μάλλον είναι το δικό σου θέμα).

Δημοσ.

καλησπερα, ενδιαφερομαι για ρουτερ που εχω πανω του καταγραφικο με 4 καμερες διοτι εχω ενα zte της hol και με καθε ρεσταρτ ή οτι δειποτε χρειαστει δεν συγχρονιζει την ip με το dyndns. οποτε σκεφτομαι μηπως αξιζει να παρω και ρουτερ. βεβαια θα δωσσω τουλαχιστον ενα 50αρικο για ενα καλο ρουτερ υποθετω, αρα θα ηθελα κατι πραγματικα καλο για να πω οτι επιασαν τοπο τα λεφτα αυτα τουλαχιστον. διαβασα παρομοια θεματα για ρουτερ και λεγαν για αυτο http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/diktyaka/wifi-adsl-modem-router/TP-Link-Wireless-ADSL2p-Modem-Router-%CE%9D300-Annex-A-TD-W8970.htm αξιζει ή υπαρχει κατι καλυτερο σε αυτα τα λεφτα? (να πω οτι εχω adsl αυτη τη στιγμη και δεν νομιζω τουλαχιστον τα επομενα χρονια να αλλαξω την adsl). αλλα θελω οτι καλυτερο σε αυτα τα λεφτα και αν γινεται και απο πλαισιο επειδη ειναι πολυ κοντα μου και εχω και γνωστο μηπως μου κανει κατι καλυτερο, τοτε ακομα καλυτερα. τι μου προτεινεται? κατα κυριο λογο το θελω για το καταγραφικο για να συχρονιζει μετα απο κλεισιμο του ρουτερ ή μετα απο διακοπη ή μετα απο οτιδειποτε. να μην κανω καθε φορα εγω κατι δηλαδη...και γενικα κατι πολυ καλο για τοσα λεφτα που θα δωσω και θελω σιγουρα ναι ειναι πολυ καλυτερο απο το zte της hol που εχω τωρα... ευχαριστω εκ των προτερων

Δημοσ.

σε tp link 8970,8980.

Οτιδηποτε παρεις θα ειναι καλυτερο απο το zte.τα draytek πολυ καλα αλλα ακριβα εκτος αν βρεις κανα μεταχειρισμενο 2710n.μετα και asus μπορεις.

καλησπερα, ενδιαφερομαι για ρουτερ που εχω πανω του καταγραφικο με 4 καμερες διοτι εχω ενα zte της hol και με καθε ρεσταρτ ή οτι δειποτε χρειαστει δεν συγχρονιζει την ip με το dyndns. οποτε σκεφτομαι μηπως αξιζει να παρω και ρουτερ. βεβαια θα δωσσω τουλαχιστον ενα 50αρικο για ενα καλο ρουτερ υποθετω, αρα θα ηθελα κατι πραγματικα καλο για να πω οτι επιασαν τοπο τα λεφτα αυτα τουλαχιστον. διαβασα παρομοια θεματα για ρουτερ και λεγαν για αυτο http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/diktyaka/wifi-adsl-modem-router/TP-Link-Wireless-ADSL2p-Modem-Router-%CE%9D300-Annex-A-TD-W8970.htm αξιζει ή υπαρχει κατι καλυτερο σε αυτα τα λεφτα? (να πω οτι εχω adsl αυτη τη στιγμη και δεν νομιζω τουλαχιστον τα επομενα χρονια να αλλαξω την adsl). αλλα θελω οτι καλυτερο σε αυτα τα λεφτα και αν γινεται και απο πλαισιο επειδη ειναι πολυ κοντα μου και εχω και γνωστο μηπως μου κανει κατι καλυτερο, τοτε ακομα καλυτερα. τι μου προτεινεται? κατα κυριο λογο το θελω για το καταγραφικο για να συχρονιζει μετα απο κλεισιμο του ρουτερ ή μετα απο διακοπη ή μετα απο οτιδειποτε. να μην κανω καθε φορα εγω κατι δηλαδη...και γενικα κατι πολυ καλο για τοσα λεφτα που θα δωσω και θελω σιγουρα ναι ειναι πολυ καλυτερο απο το zte της hol που εχω τωρα... ευχαριστω εκ των προτερων

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...