Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι, σε όλα.

επειδή μου ήρθε τώρα απο αυτά που ξέρω,θα χρειαστεί να πάρω crossover καλώδιο; επειδή θα συνδεθούν ίδιου τύπου συσκευές μεταξύ τους.

• Απαντ. 4,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

@tak.inc, δεν μπορεί να συνδεθεί άλλη συσκευή στην τηλεφωνική γραμμή και να δουλεύει μαζί με το modem/router. Είναι αδύνατον.

Αυτό που μπορείς είναι είτε να συνδεθεί με καλώδιο δικτύου, είτε ασύρματα είτε να χρησιμοποιήσεις powerline.

επειδή μου ήρθε τώρα απο αυτά που ξέρω,θα χρειαστεί να πάρω crossover καλώδιο; επειδή θα συνδεθούν ίδιου τύπου συσκευές μεταξύ τους.

Όχι, σου κάνει και κανονικό straight.

Δημοσ.

Θέλω ένα wifi repeater, είχα πάρει αυτήν την κινεζιά http://www.gearbest.com/wireless-routers/pp_282861.html     αλλά έσπασε το usb, θέλω να πάρω ένα πιο δυνατό,να έχει πιο ισχυρή λήψη, έχω δει αυτό   https://www.skroutz.gr/s/2750956/TP-LINK-TL-WA850RE.html?keyphrase=tp+link+850  έχετε να προτείνετε κάτι άλλο? ο χώρος που το θέλω είναι ένας ενιαίος 100τ.μ. συν ένα δωμάτιο στα 5 μέτρα και μεσολαβεί τοίχος.

Δημοσ.

Καλησπέρα και από μένα παιδιά.. 

Εχω συνδεση wind 24αρα η οποια φτανει μεχρι τα 7mbps.. 

Πλεον, καθοτι εχουν αυξηθει οι χρηστες του δικτυου και οι αναγκες ειναι μεγαλυτερες αλλαξαμε θεση στο ρουτερ. Απο το δωματιο μου ( στη μια ακρη του σπιτιου ) το μεταφεραμε στο χωλ ( στη μεση του σπιτιου ). Τα δωματια κοντα στο μοντεμ προφανως εχουν φουλ σημα αλλα τα δωματια στις ακρες παρουσιαζουν μερικα θεματακια τοσο απο αποψη σηματος οσο και ταχυτητας, ενω οι αποσυνδεσεις ειναι συχνες. Επισης αν συνδεθουν παραπανω απο 2 συσκευες, γονατιζει.

Εχουμε αυτο που δινει η εταιρεια το zte. Θελω λοιπον να αναβαθμισω το μοντεμ.

Το κυριοτερο χαρακτηριστικο που με απασχολει ειναι η ενισχυση του σηματος. Μια βελτιωση της ταχυτητας θα ηταν αποδεκτη προφανως αλλα ξερω οτι δεν παιζει αποκλειστικο ρολο μονο το μοντεμ αλλα και αλλοι παραγοντες.

Κατα βαση κοιτουσα τα tp link και απ'οτι διαβασα στο νημα το 8970 ενδεικνυται. Αλλα υπαρχουν απο καποιους παραπονα για την ασυρματη χρηση τους, και επειδη κατα βαση χρησιμοποιω ασυρματη συνδεση καπου κολλαω μεχρι νεοτέρας. Επισης ειδα και το asus RT-AC51U το οποιο εχει βγαλει σε προσφορα το e-shop στα 35 ευρώ. Αξιζει; Μου κανει; Μήπως θα ηταν προτιμοτερο να παρω ενα repeater;

Αυτα τα λιγα. Με συγχωρειτε αν κουρασα. 

Το σπιτι ειναι 110 τ.μ και το budget στα 50 ευρω. ( αν κατι κοστιζει κατι παραπανω αλλα αξιζει προτεινετε το αφοβα )

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Ποια ειναι η διαφορά ενος ενσύρματου router με ένα ενσύρματο modem;;

υπαρχει σκετο router υπαρχει σκετο Modem αν και ειναι λιγα υπαρχει και Modem router.το καθενα για διαφορετικη χρηση.συνηθως τα Modem router ειναι αυτα που θελει ο περισσοτερος κοσμος

Τι συσκευή να αγοράσω για να έχω ενσύρματο internet ;;

Πρέπει να δω τι είδους γραμμή εχω ;;

οι περισσοτεροι παροχοι δινουν adsl over pstn(annex a)(pots) ενω ο οτε και wind δινουν και adsl over isdn(annex B).θα πρεπει αν παρεις Modem router να ειναι το σωστο annex.αν εχεις ενα απλο modem router σαν αυτο που δινει ο παροχος θα παιξεις και ασυρματα και ενσυρματα

ερώτηση δική μου.

ενδιαφέρεται φίλος να κάνει επέκταση του δικτύου του σε άλλον χώρο που δεν πιάνει το wifi.

αρα χρειαζόμαστε ενα utp(πχ 30μέτρα χοντρικά)και ενα router? που να δέχεται utp καλώδιο,και να συνδεθούν πάνω του 2 desktop ενσύρματα και 2 λάπτοπ ασύρματα.

ποια συσκευή μπορεί να καλύψει τα παραπάνω;

βλέπω κάτι tp link που ξεκινάνε απ το 20αρικο,θα κάνουν δουλεια;

κατι απλο value for money ειναι το 801Nd και παιζει και Passive poe.ειναι access point οποτε 2 λεπτα ρυθμισεις

πως μπορω να δω τι τηλεφωνικη γραμμη εχω

η ρωτας τον παροχο ή βλεπεις τον λογαριασμο.αν εχεις annex b τοτε θα εχεις και καποιο Netmod του οτε.πχ Intracom.santis

ευχαριστώ για την απάντηση.

μοντεμ απο άλλο πάροχο δυστυχώς δεν υπάρχει διαθέσιμο,γι αυτό αναρωτιέμαι για την συσκευή.

οπότε και το φτηνότερο που θα βρούμε ειναι οκ;

Η μια συσκευή μάλλον θα κατεβάζει ενσύρματα και τορρεντ,θα έχουμε κάποιο πρόβλημα;

βλέπω απο συσκευες υπάρχει ενα asus rt-12e που και σε τιμή ειναι οκ,και ipv6 βλέπω έχει που υποστηρίζει η γραμμή κλπ.

μπορει να χρειαστει κανα qos αν ο αλλος κανει χρηση ασυστολα αλλιως βαζει ορια μεσα απο το torrent.μην παρεις ρουτερ θα μπερδευτεις με παραπανω ρυθμισεις χωρις λογο.ναι μεν μπορει να παρεις κατι καλυτερο αλλα παραπανω ρυθμισεις χωρις λογο.αν δεν γινει σωστα μπορει να εχεις διπλα nat οποτε εκει θελει διπλα Port forward αλλιως πρεπει να κανεις bridge του παροχου αμα σε αφηνει.

οπότε κουμπώνω το wan του μόντεμ στη μπλε θυρα του asus, βάζω ενα καλώδιο ακόμα απο το asus στο pc,το σετάρω και μετά δουλεύουν ολα(wifi κλπ μετά το σετάρισμα)

θα χρειαστεί στατικές ip; το ενα απ τα pc θα χρειαστεί σίγουρα να κάνει Port forward λόγω gaming και utorrent.Αν στο asus ανοίξουν οι συγκεκριμένες θύρες θα πρέπει να γίνει και στο μόντεμ;

αν μπλεξεις με wan μπλεκεις αρκετα.αν πηρες ρουτερ μπορεις να το κανεις να παιξει σαν access point απλα χρησιμοποιωντας μια lan αντι για την wan αλλα τζαμπα θα εχεις πληρωσει για ρουτερ.ναι αν παιξεις με διπλο Nat χωρις bridge= διπλα Port forward αλλιως θελει One to one nat αν μπορει να γινει.

Καλησπερα, 

θελω να αλλαξω το router της vodafone (netfaster iad 2). τοσο καιρο ειχα και vodafone tv και δεν το σκεφτομουν καν! Εχω ομως voip τηλεφωνια.

Κατα ποσο ευκολο ειναι να ρυθμισεις το καινουριο router για να παιζει σωστα η τηλεφωνια; 

Επισης ο κυριως λογος που αλλαζω ρουτερ γιατι οταν δουλευω πανω σε καποιο προτζεκτ και χρησιμοποιω το esp8266 (wifi module) το net faster ψηλο σταματα να λειτουργει (ειναι θεμα του router).

Οποτε θα ηθελα να μου πειτε κανενα καλο ρουτερ γυρω στα 40-50 ευρω (θα ηθελα 2-3 επιλογες για να μπορεσω μετα να ψαξω αν συνεργαζεται σωστα με το esp). 

H αγορα θα γινει μεσω ιντερνετ! 

ο παροχος δεν θα σου δωσει τα στοιχεια του voip οποτε μονο αν μπορει να μπει σε bridge και να βαλεις απο πισω αλλο ρουτερ.αλλα και αυτο δεν ειναι σιγουρο διοτι μπορει η τηλεφωνια να μην παιζει αν ειναι bridge.αλλιως αν θες αλλο wireless βαζεις να κανει το wireless ενα αλλο modem router που σου εχει περισσεψει ειτε αγοραζεις ενα σκετο access point.

Δεν θέλω να το αλλάξω το modem.

Ξεχωριστά θέλω να βάλω στο desktop ενσύρματο internet σε άλλον χώρο του σπιτιού απο εκει που ειναι το ασύρματο modem.

Υπάρχει και άλλη υποδοχή τηλεφωνικής γραμμής στο χώρο που θελω να το συνδέσω.

Γνωρίζεις τι πρεπει να αγοράσω και τι να κάνω για να το συνδέσω ;;

το αλλο Pc μπορει να παρει ειτε ασυρματα ειτε να παρει με Powerline.δεν μπορεις να βαλεις 2 adsl router σε μια γραμμη.οποτε η δευτερη υποδοχη για τηλεφωνο ειναι αχρηστη.εσυ θες powerlines.

auto sense.δεν θα χρειαστει cross.Και να βαλεις παλι θα παιξει αλλα No reason.

Θέλω ένα wifi repeater, είχα πάρει αυτήν την κινεζιά http://www.gearbest.com/wireless-routers/pp_282861.html     αλλά έσπασε το usb, θέλω να πάρω ένα πιο δυνατό,να έχει πιο ισχυρή λήψη, έχω δει αυτό   https://www.skroutz.gr/s/2750956/TP-LINK-TL-WA850RE.html?keyphrase=tp+link+850  έχετε να προτείνετε κάτι άλλο? ο χώρος που το θέλω είναι ένας ενιαίος 100τ.μ. συν ένα δωμάτιο στα 5 μέτρα και μεσολαβεί τοίχος.

θα προτιμουσα το 801Nd απο το 850 που κανει περισσοτερα πραγματα μπορει να ειναι πιο φτηνο και εχει και εξωτερικες κεραιες.μετα υπαρχει και το 901nd εκτος αν θες να πας σε Ubiquiti μετα.

Καλησπέρα και από μένα παιδιά.. 

Εχω συνδεση wind 24αρα η οποια φτανει μεχρι τα 7mbps.. 

Πλεον, καθοτι εχουν αυξηθει οι χρηστες του δικτυου και οι αναγκες ειναι μεγαλυτερες αλλαξαμε θεση στο ρουτερ. Απο το δωματιο μου ( στη μια ακρη του σπιτιου ) το μεταφεραμε στο χωλ ( στη μεση του σπιτιου ). Τα δωματια κοντα στο μοντεμ προφανως εχουν φουλ σημα αλλα τα δωματια στις ακρες παρουσιαζουν μερικα θεματακια τοσο απο αποψη σηματος οσο και ταχυτητας, ενω οι αποσυνδεσεις ειναι συχνες. Επισης αν συνδεθουν παραπανω απο 2 συσκευες, γονατιζει.

Εχουμε αυτο που δινει η εταιρεια το zte. Θελω λοιπον να αναβαθμισω το μοντεμ.

Το κυριοτερο χαρακτηριστικο που με απασχολει ειναι η ενισχυση του σηματος. Μια βελτιωση της ταχυτητας θα ηταν αποδεκτη προφανως αλλα ξερω οτι δεν παιζει αποκλειστικο ρολο μονο το μοντεμ αλλα και αλλοι παραγοντες.

Κατα βαση κοιτουσα τα tp link και απ'οτι διαβασα στο νημα το 8970 ενδεικνυται. Αλλα υπαρχουν απο καποιους παραπονα για την ασυρματη χρηση τους, και επειδη κατα βαση χρησιμοποιω ασυρματη συνδεση καπου κολλαω μεχρι νεοτέρας. Επισης ειδα και το asus RT-AC51U το οποιο εχει βγαλει σε προσφορα το e-shop στα 35 ευρώ. Αξιζει; Μου κανει; Μήπως θα ηταν προτιμοτερο να παρω ενα repeater;

Αυτα τα λιγα. Με συγχωρειτε αν κουρασα. 

Το σπιτι ειναι 110 τ.μ και το budget στα 50 ευρω. ( αν κατι κοστιζει κατι παραπανω αλλα αξιζει προτεινετε το αφοβα )

Ευχαριστω.

θα αλλαζα και το adsl router διοτι το zte ειναι για πεταμα και μετα ειτε με powerline που να ειναι wifi ειτε με Powerline και access point ειτε repeater που εχεις λιγο απωλειες ειτε ριχνεις καλωδιο και βαζεις ενα δευτερο adsl router που σου περισσευει ειτε ενα access point.
Δημοσ.

κατι απλο value for money ειναι το 801Nd και παιζει και Passive poe.ειναι access point οποτε 2 λεπτα ρυθμισεις

μπορει να χρειαστει κανα qos αν ο αλλος κανει χρηση ασυστολα αλλιως βαζει ορια μεσα απο το torrent.μην παρεις ρουτερ θα μπερδευτεις με παραπανω ρυθμισεις χωρις λογο.ναι μεν μπορει να παρεις κατι καλυτερο αλλα παραπανω ρυθμισεις χωρις λογο.αν δεν γινει σωστα μπορει να εχεις διπλα nat οποτε εκει θελει διπλα Port forward αλλιως πρεπει να κανεις bridge του παροχου αμα σε αφηνει.

αν μπλεξεις με wan μπλεκεις αρκετα.αν πηρες ρουτερ μπορεις να το κανεις να παιξει σαν access point απλα χρησιμοποιωντας μια lan αντι για την wan αλλα τζαμπα θα εχεις πληρωσει για ρουτερ.ναι αν παιξεις με διπλο Nat χωρις bridge= διπλα Port forward αλλιως θελει One to one nat αν μπορει να γινει.

θα χρειαστούν και lan ports στο συγκεκριμένο σημείο,οπότε νομίζω router μας κάνει.

Θα παιξει 99% με modem->lan->router και απο εκεί θα συνδέονται στο αλλο μέρος.

αν ηθελαν μονο wifi θα παίρναμε ΑΡ,αλλα χρειάζονται ενσύρματη σύνδεση,μην μπαίνουμε και σε άλλα έξοδα για wifi σε desktops.

έχω παραγγείλει και περιμένω το asus rt-N12e αν χρειαστώ κάτι μάλλον θα ανοίξω θέμα.

ερωτησεις έχω ήδη,αλλα καλύτερα να πάρω τον εξοπλισμό πρώτα(πχ για port forwarding πως θα γίνει για αυτους που θα συνδεθουν στο ρουτερ)

Δημοσ.

βαζεις ενα switch των 5 ευρω.

Στο ρουτερ θα πρεπει να παιξεις με lan για να γλυτωσεις το δευτερο Nat

θα χρειαστεί και ενσύρματη και ασύρματη σύνδεση στο σημείο εκείνο,αλλίως θα είχα πάρει switch και θα τελείωνε.

Δημοσ.

νόμιζα θα έμπλεκε περισσότερο η κατάσταση με 2 επιπλέον συσκευές.

Περιμένω να παραλάβω τον εξοπλισμό σήμερα,φαντάζομαι να τα καταφέρω.

Δημοσ.

o ευκολος τροπος ειναι να μην χρησιμοποιησεις την wan αλλα μια Lan και να κλεισεις dhcp να δωσεις μια Ip στο ιδιο δικτυο με το adsl router και να φτιαξεις το wireless of course.

o ευκολος τροπος ειναι να μην χρησιμοποιησεις την wan αλλα μια Lan και να κλεισεις dhcp να δωσεις μια Ip στο ιδιο δικτυο με το adsl router και να φτιαξεις το wireless of course.

νόμιζα θα έμπλεκε περισσότερο η κατάσταση με 2 επιπλέον συσκευές.

Περιμένω να παραλάβω τον εξοπλισμό σήμερα,φαντάζομαι να τα καταφέρω.

Δημοσ.

απο τη lan του modem στη lan του router έτσι;

η απο wan modem -> lan router ;

Δημοσ.

απο τη lan του modem στη lan του router έτσι;

η απο wan modem -> lan router ;

αν βαλεις wan προσθετεις και nat απευθειας οποτε μετα μπλεκεις με τα Port forward.οποτε απο Lan σε lan με ενα απλο καλωδιο.απλα αντιθετα με την wan θα κλεισεις dhcp στο router και να εχει μια Ip στο ιδιο δικτυο με το adsl/vdslrouter αλλα καλου κακου εκτος ευρους dhcp του πρωτου για να μην γινει κανα conflict.δηλαδη αν το adsl router ειναι 192.168.1.1 βαλε το router 192.168.1.200.

στην καρτελλα που θα σου εχει για static/dhcp/pppoe δεν πειραζεις κατι δεν εχει νοημα αφου δεν θα κουμπωσεις στην Wan.παντως πιο φτην πιο απλη λυση ειναι switch + access point.επισης ενα παλιο ρουτερ απο κανα φιλο μπορει να κανει το access point.

Δημοσ.

κάναμε εγκατάσταση τον εξοπλισμό,έχω θέσει το router σε AP mode,και έχει πάρει ip απ το ιδιο δίκτυο του μόντεμ,όλα τα pc του asus βλέπουν και τα pc στο δικό μου χώρο.

ένα μικρό κακό ειναι το wifi του ναι μεν πιάνει αλλα θα μπορούσε καλύτερα για 5dbi κεραίες. Αλλα εντάξει,για το όσο κοστίζει η συσκευή,δεν το συζητώ.

το μενού του asus πάντως πάρα πολύ ωραίο.

Δείχνει και χρηση cpu και χρήση ram του router.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...