Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παίδες μόλις συνδέθηκε η Cosmote FFTH 100ρα με το Speedport plus 2 και το wifi απογοητεύει.

Το κλιματιστικό στα 10 μέτρα με το που κλείσω μια ενδιάμεση πόρτα πόρτα χάνει το σήμα στα 2.4g.

Μπορώ να συνδέσω αυτό στο ΟΝΤ, κάποιο repeater ;

Επεξ/σία από teo_3
  • Απαντ. 4,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μπορείς να το βάλεις στην θέση του Speedport στο ΟΝΤ ως ασύρματο Router με VLAN ID 835.

Μετά σε μια θύρα LAN αυτού θα συνδέσεις το Speedport στην WAN θύρα για να παίξει η τηλεφωνία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 10/03/2023 at 13:15, jkoukos said:

Μπορείς να το βάλεις στην θέση του Speedport στο ΟΝΤ ως ασύρματο Router με VLAN ID 835.

Μετά σε μια θύρα LAN αυτού θα συνδέσεις το Speedport στην WAN θύρα για να παίξει η τηλεφωνία.

Τελικά έκανε καλή δουλειά ένα repeater.

Ευχαριστώ!

Επεξ/σία από teo_3
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Γεια σε όλους!!

Προσπαθω εδω και καιρό να λύσω το πρόβλημα του οικιακού μου δικτύου αλλά μάταια.

Χρησιμοποιώ το Speedport του Οτε σαν βάση με ταχύτητα 100/10 και από πίσω με εθερνετ είχα στην αρχή ένα tenda ac1200 το οποίο μετά από σχεδόν 1 χρόνο άρχισε να κάνει νερά και έδειχνε ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί άλλο τον όγκο.

Το έβγαλα και σύνδεσα ένα D-Link Covr-1102 Ac1200 mesh. Το 2ο συνδέθηκε με καλώδιο σε άλλο δωμάτιο. Δούλεψε για σχεδόν 1 χρόνο αλλά πλέον μου δημιουργεί προβλήματα.

Είμαι στην αναζήτηση λοιπόν ενός ρουτερ που να έχει μεγάλη εμβέλεια για να καλύψει κοντά στα 100τμ ορθογωνίου σπιτιού και το κυριότερο να μπορεί να αντέξει κοντα στις 40+ συσκευές (όλο το σπίτι έχει sonoff διακόπτες).

Κοιτούσα το Asus AX6100 που φαίνεται να κάνει όλα όσα θέλω αλλά δεν το βλέπω πλέον διαθέσιμο στο Σκρουτζ και επίσης σε αυτό όπως και σε κανένα δεν μπορώ να βρω τον μέγιστο αριθμό συσκευών που υποστηρίζει σε ταυτόχρονη σύνδεση.

Αν κάποιος έχει εμπειρία ή ακόμα καλύτερα αν είναι σε παρόμοια κατάσταση με πολλές συσκευές μόνιμα online ας βοηθήσει!!

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, GoS είπε

Γεια σε όλους!!

Προσπαθω εδω και καιρό να λύσω το πρόβλημα του οικιακού μου δικτύου αλλά μάταια.

Χρησιμοποιώ το Speedport του Οτε σαν βάση με ταχύτητα 100/10 και από πίσω με εθερνετ είχα στην αρχή ένα tenda ac1200 το οποίο μετά από σχεδόν 1 χρόνο άρχισε να κάνει νερά και έδειχνε ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί άλλο τον όγκο.

Το έβγαλα και σύνδεσα ένα D-Link Covr-1102 Ac1200 mesh. Το 2ο συνδέθηκε με καλώδιο σε άλλο δωμάτιο. Δούλεψε για σχεδόν 1 χρόνο αλλά πλέον μου δημιουργεί προβλήματα.

Είμαι στην αναζήτηση λοιπόν ενός ρουτερ που να έχει μεγάλη εμβέλεια για να καλύψει κοντά στα 100τμ ορθογωνίου σπιτιού και το κυριότερο να μπορεί να αντέξει κοντα στις 40+ συσκευές (όλο το σπίτι έχει sonoff διακόπτες).

Κοιτούσα το Asus AX6100 που φαίνεται να κάνει όλα όσα θέλω αλλά δεν το βλέπω πλέον διαθέσιμο στο Σκρουτζ και επίσης σε αυτό όπως και σε κανένα δεν μπορώ να βρω τον μέγιστο αριθμό συσκευών που υποστηρίζει σε ταυτόχρονη σύνδεση.

Αν κάποιος έχει εμπειρία ή ακόμα καλύτερα αν είναι σε παρόμοια κατάσταση με πολλές συσκευές μόνιμα online ας βοηθήσει!!

https://www.e-shop.gr/xiaomi-ax9000-mi-router-dvb4304gl-gigabit-wi-fi-p-PER.606518

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, GoS είπε

Γεια σε όλους!!

Mε vodafone οπτικη ινα και fritzbox 7530 ημουν 1,5 χρονια σταθερα με περιπου 40 συσκευες συνδεδεμενες. Οι 20 ειναι sonoff, 8 tuya κλπ. Το fritz ειναι βραχος. Το πρωτο ρουτερ που μου εδωσε η vodafone πριν 2 περιπου χρονια εκανε τουλαχιστον μια επανεκκινηση την ημερα. 

Πριν απο 6 μηνες ξεθαψα ενα παλιο φθηνο ρουτερ  (νομιζω ειναι το tp link 841) , το συνδεσα με καλωδιο με το fritz και το εβαλα σε router mode. Σε αυτο συνδεσα ολα τα sonoff και τα tuya. Δουλευει μισο χρονο χωρις προβλημα. Το εκανα για να ξεχωρισω τις smart συσκευες (sonoff,tuya) και να εχουν δικο τους ξεχωριστο δικτυο.

Στη δικη σου περιπτωση, θα ελεγα, αν εχεις καποιο παλιο ρουτερ δοκιμασε το να το συνδεσεις με καλωδιο στο ρουτερ του οτε, να το βαλεις σε router mode και να συνδεσεις εκει τα sonoff και να δεις πως θα συμπεριφερθει. Τωρα, για το θεμα καλυψης δεν γνωριζω, καθε σπιτι ειναι διαφορετικο.

Ο οτε υποστηριζει και πουλαει fritzbox.

Επεξ/σία από karthan7
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, zacharis1955 είπε

Αξίζει να δώσω τόσο μεγάλο ποσό η να πάω σε ΑΧ3600; Ή ακόμα και σε 3200;

2 ώρες πριν, karthan7 είπε

Mε vodafone οπτικη ινα και fritzbox 7530 ημουν 1,5 χρονια σταθερα με περιπου 40 συσκευες συνδεδεμενες. Οι 20 ειναι sonoff, 8 tuya κλπ. Το fritz ειναι βραχος. Το πρωτο ρουτερ που μου εδωσε η vodafone πριν 2 περιπου χρονια εκανε τουλαχιστον μια επανεκκινηση την ημερα. 

Πριν απο 6 μηνες ξεθαψα ενα παλιο φθηνο ρουτερ  (νομιζω ειναι το tp link 841) , το συνδεσα με καλωδιο με το fritz και το εβαλα σε router mode. Σε αυτο συνδεσα ολα τα sonoff και τα tuya. Δουλευει μισο χρονο χωρις προβλημα. Το εκανα για να ξεχωρισω τις smart συσκευες (sonoff,tuya) και να εχουν δικο τους ξεχωριστο δικτυο.

Στη δικη σου περιπτωση, θα ελεγα, αν εχεις καποιο παλιο ρουτερ δοκιμασε το να το συνδεσεις με καλωδιο στο ρουτερ του οτε, να το βαλεις σε router mode και να συνδεσεις εκει τα sonoff και να δεις πως θα συμπεριφερθει. Τωρα, για το θεμα καλυψης δεν γνωριζω, καθε σπιτι ειναι διαφορετικο.

Ο οτε υποστηριζει και πουλαει fritzbox.

Καλή ιδέα! Θα δοκιμάσω να βάλω το παλιό tenda μόνο για τις smart συσκευές απλά έτσι θα χάσω την λειτουργία lan

Επεξ/σία από GoS
Δημοσ.
3 ώρες πριν, GoS είπε

https://www.banggood.com/Xiaomi-MI-AX6000-AIoT-Router-WiFi-6-Router-6000Mbps-7+Antennas-Mesh-Networking-4K-QAM-512MB-MU-MIMO-Wireless-Wifi-Router-p-1801557.html?cur_warehouse=CN

Δημοσ.
23 ώρες πριν, GoS είπε

Δες μηπως σε καλυψει καποιο απο τα fritzbox που εχουν 5 χρονια εγγυηση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Long story short, δουλευω απ το σπιτι φουλ remote οποτε θελω να κανω το ιντερνετ οσοοο πιο ποιοτικο γινεται. Θα ηθελα 2-3 προτασεις να βαλω κατι καλυτερο απο αυτο που εχω.
Και να μου πειτε κατα ποσο ευκολο ειναι να παιξει και το τηλεφωνο(bridge mode η κατι τετοιο που ακουσα καπου κτλ.)
Budget 100~150 ευρω θα λεγα.

Πηρα το speedport plus 2 απ τον παροχο . 

Σβηστε και το ποστ αμα ενοχλαει

Επεξ/σία από vaios81
oula pompa
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα . αυτην την  στιγμη εχω  το royter  του  οτε  το   speed port  plus 2  με voip αλλα  επειδη μου δημιουργει παρα  πολλα  προβληματα με τις διασυνδεσεις,, και ειδικα στη τηλεφωνικη συσκευη  που εχω στο σαλονι,. κτλ και ειδικα στο gaming θελω να παω να το αλλαξω   γιατι στο gforce now της nvdia εχω υψηλο ping   οταν παιζω παιχνιδια.

Το  ποσο  που διαθετω  ειναι  300 ευρω . 

Βρηκα 2    ρουτερς  αλλα δεν  γνωριζω πιο να αγορασω απο τα 2 .

Στην σελιδα  του της   cosmote  βρηκα αυτα τα 2  ρουτερς

Περα απο αυτο παιζω  και παρα  πολυ  online streaming  gaming.. 

Αυτα τα 2 υποστηριζουν το voip?

Πια απο τα 2  μπορει να θεωρηθει καλυτερο? απο ολους τους τομεις?

XIAOMI Mi Router AX9000

AVM FRITZ!Box 7590 AX Modem/ Router

image.png.e0d80f3071db8dc9bc37de81cab0e559.png

image.png.40928526557b9012cf11811355862906.png

Στο gforce now της nvdia εχω υψηλο ping   οταν παιζω παιχνιδια.  στο cloud  gaming 42-50 ms  μεσα στα παιχνιδια με το speed port  plus 2

Επεξ/σία από Cubicolor
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Cubicolor είπε

Καλησπερα . αυτην την  στιγμη εχω  το royter  του  οτε  το   speed port  plus 2  με voip αλλα  επειδη μου δημιουργει παρα  πολλα  προβληματα με τις διασυνδεσεις,, και ειδικα στη τηλεφωνικη συσκευη  που εχω στο σαλονι,. κτλ και ειδικα στο gaming θελω να παω να το αλλαξω   γιατι στο gforce now της nvdia εχω υψηλο ping   οταν παιζω παιχνιδια.

Το  ποσο  που διαθετω  ειναι  300 ευρω . 

Βρηκα 2    ρουτερς  αλλα δεν  γνωριζω πιο να αγορασω απο τα 2 .

Στην σελιδα  του της   cosmote  βρηκα αυτα τα 2  ρουτερς

Περα απο αυτο παιζω  και παρα  πολυ  online streaming  gaming.. 

Αυτα τα 2 υποστηριζουν το voip?

Πια απο τα 2  μπορει να θεωρηθει καλυτερο? απο ολους τους τομεις?

XIAOMI Mi Router AX9000

AVM FRITZ!Box 7590 AX Modem/ Router

image.png.e0d80f3071db8dc9bc37de81cab0e559.png

image.png.40928526557b9012cf11811355862906.png

https://www.e-shop.gr/xiaomi-ax9000-mi-router-dvb4304gl-gigabit-wi-fi-p-PER.606518

https://www.banggood.com/Xiaomi-MI-AX6000-AIoT-Router-WiFi-6-Router-6000Mbps-7+Antennas-Mesh-Networking-4K-QAM-512MB-MU-MIMO-Wireless-Wifi-Router-p-1801557.html?cur_warehouse=CN

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, zacharis1955 είπε

αυτο  μπορει να θεωρηθει καλυτερο απο το  AVM FRITZ!Box 7590 AX VDSL2?

image.png.1e5724099c1ced93414b7ff112270603.png

εννοω  για αυτο  που μου προτεινες?

https://www.e-shop.gr/xiaomi-ax9000-mi-router-dvb4304gl-gigabit-wi-fi-p-PER.606518 εχει support  για voip?

επισης επειδη εχω  voip  fiber  με  τον οτε  αν παρω  αυτο  που μου ειπες  πως θα το συνδεσω>?

Επεξ/σία από Cubicolor
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Cubicolor είπε

αυτο  μπορει να θεωρηθει καλυτερο απο το  AVM FRITZ!Box 7590 AX VDSL2?

image.png.1e5724099c1ced93414b7ff112270603.png

εννοω  για αυτο  που μου προτεινες?

https://www.e-shop.gr/xiaomi-ax9000-mi-router-dvb4304gl-gigabit-wi-fi-p-PER.606518 εχει support  για voip?

επισης επειδη εχω  voip  fiber  με  τον οτε  αν παρω  αυτο  που μου ειπες  πως θα το συνδεσω>?

Θα το συνδέσεις πάνω σε αυτό της Cosmote...

https://www.cosmodata.gr/product/352146/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, zacharis1955 είπε

Στο gforce now της nvdia εχω υψηλο ping   οταν παιζω παιχνιδια.  στο cloud  gaming 42-50 ms  μεσα στα παιχνιδια με το speed port  plus 2

τωρα με αυτο  που  μου προτεινες  για το  XIAOMI AX9000 MI ROUTER θα εχω χαμηλοτερο ping?  γιατι cloud  gaming 42-50 ms πιανω ,με το  speed port  plus 2 

9 λεπτά πριν, zacharis1955 είπε

δεν καταλαβα.. επειδη μπερδευτηκα..

εννοοεις  για να αγορασω το  XIAOMI AX9000 MI ROUTER  πρεπει να  αγορασω και το Router Xiaomi Mi AIoT  AX3600 - Dual Band - WiFi, Ethernet - 512MB RAM - 3000Mbps - Black?

6 λεπτά πριν, Cubicolor είπε

τωρα με αυτο  που  μου προτεινες θα εχω χαμηλοτερο ping?  γιατι cloud  gaming 42-50 ms πιανω ,με το  speed port  plus 2 

δεν καταλαβα.. επειδη μπερδευτηκα..

εννοοεις  για να αγορασω το  XIAOMI AX9000 MI ROUTER  πρεπει να  αγορασω και το Router Xiaomi Mi AIoT  AX3600 - Dual Band - WiFi, Ethernet - 512MB RAM - 3000Mbps - Black?

το XIAOMI AX9000 MI ROUTER  δεν θα το συνδεσω με το  speed port  plus 2 ?

Επεξ/σία από Cubicolor

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...