Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Υπάρχει κάτι καλύτερο στα από το Xiaomi AX3600 στα 80€;

Έχω ένα κουπόνι 40€ από Γερμανό και βλέπω ότι το έχει 120€, οπότε θα μου βγει στα 80€.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, djuan1988 είπε

Υπάρχει κάτι καλύτερο στα από το Xiaomi AX3600 στα 80€;

Έχω ένα κουπόνι 40€ από Γερμανό και βλέπω ότι το έχει 120€, οπότε θα μου βγει στα 80€.

Στα 80€ νομίζω πως δεν θα βρεις από Ελλάδα κάτι καλύτερο. Από εξωτερικό υπάρχουν αλλά πρέπει να το ψάξεις καθώς δεν βλέπω πολλούς να ψάχνονται για αγορά από κινεζικά καταστήματα εκτός του banggood. 

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, timos81 είπε

Στα 80€ νομίζω πως δεν θα βρεις από Ελλάδα κάτι καλύτερο. Από εξωτερικό υπάρχουν αλλά πρέπει να το ψάξεις καθώς δεν βλέπω πολλούς να ψάχνονται για αγορά από κινεζικά καταστήματα εκτός του banggood. 

Φοβάμαι το software του είναι η αλήθεια, τουλάχιστον αυτά που διαβάζω για το mi  wifi app είναι λίγο τρομακτικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μιας κ παιζει το Xiaomi AX3600 στα100 https://www.e-shop.gr/xiaomi-dvb4251gl-mi-aiot-ax3600-wifi-router-p-PER.587033?utm_campaign=newsletter210115&utm_medium=email&utm_source=newsletter-all&utm_term=7-router&utm_content=7.3-xiaomi+dvb4251gl+mi+aiot+ax3600+wifi+router&offer=OFFER2102&d=210128

σκευτομαι να το παρω(μάλλον θα υποστηρίξει custom firmware αργότερα ) αντι να παρω και ενα ax3 pro quad core απο κοτσο που το εχει 80 e 

, εχω το huawei ax3 dual core κ το θελω μηπως κανω το ax3 μαζι με το xiaomi να κανουν mesh network κ να καταργήσω το powerline που δίνει στο άλλο ακρο του σπιτιού wifi

γνωρίζετε αν γίνεται η πρέπει να ειναι xiaomi με xiaomi k huawei me huawei?

Επεξ/σία από sndev
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, sndev είπε

μιας κ παιζει το Xiaomi AX3600 στα100 https://www.e-shop.gr/xiaomi-dvb4251gl-mi-aiot-ax3600-wifi-router-p-PER.587033?utm_campaign=newsletter210115&utm_medium=email&utm_source=newsletter-all&utm_term=7-router&utm_content=7.3-xiaomi+dvb4251gl+mi+aiot+ax3600+wifi+router&offer=OFFER2102&d=210128

σκευτομαι να το παρω(μάλλον θα υποστηρίξει custom firmware αργότερα ) αντι να παρω και ενα ax3 pro quad core απο κοτσο που το εχει 80 e 

, εχω το huawei ax3 dual core κ το θελω μηπως κανω το ax3 μαζι με το xiaomi να κανουν mesh network κ να καταργήσω το powerline που δίνει στο άλλο ακρο του σπιτιού wifi

γνωρίζετε αν γίνεται η πρέπει να ειναι xiaomi με xiaomi k huawei me huawei?

Mesh γίνεται με ίδιο κατασκευαστή και καλύτερα να πάρεις CN version Huawei AX3 Pro παρα EU διάβασε μερικές σελίδες πίσω αν έχεις απορία. 
100€ είναι πολλά για Xiaomi AX3600. Ψάξτε πως μπορείτε να πάρετε από εξωτερικό, με 100€ παίρνεται πολύ καλύτερα router. Δες λίστα μερικές σελίδες πίσω. 

2 ώρες πριν, djuan1988 είπε

Φοβάμαι το software του είναι η αλήθεια, τουλάχιστον αυτά που διαβάζω για το mi  wifi app είναι λίγο τρομακτικά.

Δεν έχω ακούσει τραγικά πράγματα, αν το ρυθμίσεις 1 φορά όπως τα υπόλοιπα router δεν έχεις πρόβλημα. Μπορείς να κατεβάσεις και app στο κινητό.

Οπως και αρκετά άτομα αγόρασαν Huawei με CN interface μπορεί να ζορίστηκαν λίγο αλλά σίγουρα άξιζε. 

Επεξ/σία από timos81
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ο λόγος που έχω έρθει σε απόγνωση είναι ότι λόγω δουλειάς έχω πολλά video calls, και η κάλυψη του σήματος στο χώρο που βρίσκονται είναι χαμηλή (περίπου 30% του σήματος φτάνει με τη συχνότητα 2,4GHZ και 23% στα 5 GHZ) και να κολλάει. Επίσης, βλέπω online ταινίες και κολλάνε γενικά με σύνδεση VDSL 100.

Απέσυρα το modem/router της Nova (ZTE H267) και πήρα το TP-Link VR400 v.2 για να έχω 5G αλλά και πάλι δεν με καλύπτει  η ισχύς του σήματος επεiδή, αν και το σπίτι είναι μικρό, παρεμβάλλονται δύο χοντροί τοίχοι. 

Πάνω που ήμουν έτοιμος να σκάσω γύρω στα 250 ευρώ για AVM 7530 AX  και ένα repeater AVM 2400 (γιατί είμαι σίγουρος ότι ούτε το WiFi σήμα του 7530 θα με κάλυπτε μόνο τους χωρίς repeater) ώστε να έχω mesh WiFi, βρήκα αυτες τις συζητήσεις με τα κινέζικα ρούτερ. 

Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η απόδοση του WiFi (η ταχύτητα της σύνδεσης) και η διαπεραστικότητα, επομένως από ότι έχω καταλάβει υπάρχουν δύο επιλογές κατά σειρά:

Xiaomi AX6000

Huawei AX3 Pro

ή μήπως θεωρείτε ότι πρέπει να πάρω ένα modem/ router ώστε να μην έχω προβήματα με αποσυνδέσεις κ.λπ., καθώς σκοπεύω να χρησιμοποιήσω το μόντεμ της Nova (ZTE H267 nova) και σε αυτό να βάλω το νέο ρούτερ.

Μπορώ να διαθέσω παραπάνω χρήματα αλλά καταλαβαίνω ότι για το σκοπό που το θέλω πρώτον καλύπτομαι και από ένα ρούτερ με δυνατό WiFi και δεύτερον δεν χρειάζεται να πάω σε τόσο ακριβή επιλογή (AVM). 

Σας ευχαριστώ για τις σκέψεις σας. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, cbol είπε

Ο λόγος που έχω έρθει σε απόγνωση είναι ότι λόγω δουλειάς έχω πολλά video calls, και η κάλυψη του σήματος στο χώρο που βρίσκονται είναι χαμηλή (περίπου 30% του σήματος φτάνει με τη συχνότητα 2,4GHZ και 23% στα 5 GHZ) και να κολλάει. Επίσης, βλέπω online ταινίες και κολλάνε γενικά με σύνδεση VDSL 100.

Απέσυρα το modem/router της Nova (ZTE H267) και πήρα το TP-Link VR400 v.2 για να έχω 5G αλλά και πάλι δεν με καλύπτει  η ισχύς του σήματος επεiδή, αν και το σπίτι είναι μικρό, παρεμβάλλονται δύο χοντροί τοίχοι. 

Πάνω που ήμουν έτοιμος να σκάσω γύρω στα 250 ευρώ για AVM 7530 AX  και ένα repeater AVM 2400 (γιατί είμαι σίγουρος ότι ούτε το WiFi σήμα του 7530 θα με κάλυπτε μόνο τους χωρίς repeater) ώστε να έχω mesh WiFi, βρήκα αυτες τις συζητήσεις με τα κινέζικα ρούτερ. 

Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η απόδοση του WiFi (η ταχύτητα της σύνδεσης) και η διαπεραστικότητα, επομένως από ότι έχω καταλάβει υπάρχουν δύο επιλογές κατά σειρά:

Xiaomi AX6000

Huawei AX3 Pro

ή μήπως θεωρείτε ότι πρέπει να πάρω ένα modem/ router ώστε να μην έχω προβήματα με αποσυνδέσεις κ.λπ., καθώς σκοπεύω να χρησιμοποιήσω το μόντεμ της Nova (ZTE H267 nova) και σε αυτό να βάλω το νέο ρούτερ.

Μπορώ να διαθέσω παραπάνω χρήματα αλλά καταλαβαίνω ότι για το σκοπό που το θέλω πρώτον καλύπτομαι και από ένα ρούτερ με δυνατό WiFi και δεύτερον δεν χρειάζεται να πάω σε τόσο ακριβή επιλογή (AVM). 

Σας ευχαριστώ για τις σκέψεις σας. 

Όπως έγραψες το σπίτι είναι μικρό αλλά έχεις 2 τοίχους. Αν και δεν θα έπρεπε να πιάνεις τόσο χαμηλό σήμα 23% και 30% αντίστοιχα σκέφτομαι μήπως υπάρχει και κάποιο ακόμα εμπόδιο κοντά στο router όπως καθρέπτης (χειρότερο σήμα από τοίχο). Αν δεν υπάρχουν επιπλέον εμπόδια τότε επιλογές για router είναι.

Για κινεζικά μοντέλα Huawei AX3 Pro, Xiaomi AX6000, Xiaomi Redmi AX6, TP-Link XDR5430,  TP-Link XDR6060. Ανάλογα τι τιμές θα τα βρεις, έχω γράψει επανειλημμένα για καταστήματα (JD, Taobao, Aliexpress) που υπάρχουν χαμηλότερες τιμές, αλλά δεν μπορώ να βοηθήσω ότι αφορά την διαδικασία αγοράς και τελωνείο. Για αυτά τα ζητήματα έχω γράψει ότι μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά από το διπλανό θέμα.

Αν βιάζεσαι επιλογή είναι Huawei AX3 Pro CN version και αν χρειάζεσαι κάτι άμεσα από EU τότε στα οικονομικά μοντέλα Asus AX58U.

Παρακάτω λίστα με μοντέλα που αξίζουν. 

1. Xiaomi Redmi AX5 (CN)
2. Xiaomi Mi AX1800 (CN)
3. Xiaomi Redmi AX6 (CN)
4. Huawei AX3 Pro (CN)
5. Asus RT-AX56U (EU)
6. Xiaomi Mi AIoT Router AX3600 (CN)
7. Xiaomi Mi AIoT Router AX6000 (CN)
8. TP-Link XDR5430 (CN) (μοιάζει τεχνικά Asus RT-AX82U)
9. Asus TUF Gaming AX3000 (CN)
10. Asus TUF AX3000 Assassin's Creed Edition (CN)
11. Asus RT-AX58U (EU)
12. TP-Link XDR6060 (CN)
13. Asus RT-AX68U (EU)
14. Asus RT-AX82U (EU)
15. Asus RT-AX86U (EU)

Επεξ/σία από timos81
  • Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πάρα πολύ! Μια διευκρίνιση, γιατί διάβασα τα προηγούμενη αλλά μπερδεύτηκα. 

Από που θα σταλεί σημαίνει ότι καθορίζει και το version? Πχ αν επιλέξω αποστολή από Τσεχία για το Huawei ax3 pro σημαίνει ότι δεν θα μου σταλεί η   CN version που ειναι η "επιθυμητή"?

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, cbol είπε

Ευχαριστώ πάρα πολύ! Μια διευκρίνιση, γιατί διάβασα τα προηγούμενη αλλά μπερδεύτηκα. 

Από που θα σταλεί σημαίνει ότι καθορίζει και το version? Πχ αν επιλέξω αποστολή από Τσεχία για το Huawei ax3 pro σημαίνει ότι δεν θα μου σταλεί η   CN version που ειναι η "επιθυμητή"?

Το γράφουν συνήθως αν είναι chinese η global version. 

• Like 1
Δημοσ.

Το βρήκα από Τσεχία στα 60 ευρώ

Αλλά επειδή και πάλι φοβάμαι ότι δεν θα με καλύψει (χάρη στο μήνυμα σου κατάλαβα τον λόγο, υπάρχει στον τοίχο ανάμεσα ένας μεγάλος καθρέφτης) υπάρχει κάποιο repeater Huawei που μπορώ να πάρω ώστε να κάνω mesh δίκτυο; Ψάχνω αλλά βρίσκω μόνο πολύ ακριβά.. 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, cbol είπε

Το βρήκα από Τσεχία στα 60 ευρώ

Αλλά επειδή και πάλι φοβάμαι ότι δεν θα με καλύψει (χάρη στο μήνυμα σου κατάλαβα τον λόγο, υπάρχει στον τοίχο ανάμεσα ένας μεγάλος καθρέφτης) υπάρχει κάποιο repeater Huawei που μπορώ να πάρω ώστε να κάνω mesh δίκτυο; Ψάχνω αλλά βρίσκω μόνο πολύ ακριβά.. 

Δοκίμασε πρώτα όταν έρθει το πρώτο Huawei και αν δεν σε καλύπτει τότε όπως ανέφερε ο ALIEN-3- αγόρασε ένα ακόμα για mesh. Ο καθρέπτης για όλα τα router είναι το χειρότερο εμπόδιο σήματος. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε timo8 μπορείς να ιεραρχήσεις την λίστα σου βάσει ποιου ρούτερ θεωρείς καλύτερο; Προτιμώ WiFi 6, αφού τα WiFi 6E είναι άπιαστα 

Γιατί έτσι είναι λίγο μπέρδεμα.

Φαντάζομαι το ASUS Tuf 3000 θα ήταν εξαιρετική επιλογή, ούτε φθηνή ούτε ακριβή, αλλά είχες πει ότι το βρήκες κάτω από 100€ ενώ εγώ δεν το βλέπω πουθενά τόσο χαμηλά.

Επίσης, σου φάνηκαν πολλά τα 100€ για το alot ax3600 που έχει το eshop και είπες ότι υπάρχουν πολύ καλύτερα.

Σε πειράζει να προτείνεις και κάποια μέχρι 100€ που θεωρείς εσύ καλύτερα;

Χωρίς όμως να συμπεριλάβεις taobao, JD.

Ίσως μπορεί να γίνει κάτι από AliExpress.

Ευχαριστώ.

Υ.Γ. Βλέποντας ριβιου για το alot ax6000 φαίνεται ότι δεν είναι σημαντικό upgrade. Άρα, δεν αξίζει ακόμα η αγορά του 3600;

Επεξ/σία από Alexcxvtr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Alexcxvtr είπε

Φίλε timo8 μπορείς να ιεραρχήσεις την λίστα σου βάσει ποιου ρούτερ θεωρείς καλύτερο; Προτιμώ WiFi 6, αφού τα WiFi 6E είναι άπιαστα 

Γιατί έτσι είναι λίγο μπέρδεμα.

Φαντάζομαι το ASUS Tuf 3000 θα ήταν εξαιρετική επιλογή, ούτε φθηνή ούτε ακριβή, αλλά είχες πει ότι το βρήκες κάτω από 100€ ενώ εγώ δεν το βλέπω πουθενά τόσο χαμηλά.

Επίσης, σου φάνηκαν πολλά τα 100€ για το alot ax3600 που έχει το eshop και είπες ότι υπάρχουν πολύ καλύτερα.

Σε πειράζει να προτείνεις και κάποια μέχρι 100€ που θεωρείς εσύ καλύτερα;

Χωρίς όμως να συμπεριλάβεις taobao, JD.

Ίσως μπορεί να γίνει κάτι από AliExpress.

Ευχαριστώ.

Υ.Γ. Βλέποντας ριβιου για το alot ax6000 φαίνεται ότι δεν είναι σημαντικό upgrade. Άρα, δεν αξίζει ακόμα η αγορά του 3600;

Αγορά εκτός JD, Taobao αξίζουν 3 μοντέλα μέχρι 100€ : Xiaomi Redmi AX6, Huawei AX3 Pro CN version, Xiaomi Mi AIoT Router AX3600.

Εννοείται με WiFi6E σήμερα η αγορά router θα σου βγει από 300,400€ και δεν αξίζει για 2 λόγους: Δεν θα έχεις συσκευές να υποστηρίξεις (εκτός laptop με κάρτα δικτύου WiFi6E). Θα βγουν μέσα στο 21 αρκετά μοντέλα όπως παρουσιάστηκαν στο CES 2021 αλλά και πάλι τιμές αρκετά πάνω.

Το Asus που έγραψες πιο πάνω όντως είναι από τα καλύτερα router μέχρι 150€ (κατηγορία) με κόστος να βγαίνει στα 75-80€ στο Taobao, μπορεί να κυκλοφορίσει Ευρώπη σε λίγους μήνες υπολογίζω στα 170-200€ καθώς άρχισε να βγαίνει και στην Αμερικανική αγορά (στην Κίνα εδώ και 6 μήνες). Αν θα βρισκόμουν Ελλάδα θα είχα πάρει το συγκεκριμένο από Taobao η JD για να λύσω το θέμα μεταφορικών και τελωνίου αλλά δυστυχώς.

Πάντως και τα 3 μοντέλα είναι αρκετά καλά, αν δεν έχεις πολλές smart συσκευεσ Xiaomi προσωπικά θα προτιμούσα το Huawei AX3 Pro CN.

Επεξ/σία από timos81

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...