Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η ταχύτητα συγχρονισμού εξαρτάται κυρίως από την απόσταση που έχουμε από το DSLM και δευτερευόντως από την ποιότητα του χάλκινου δικτύου (εσωτερικού και εξωτερικού).

Αυτή την στιγμή παίρνεις σύνδεση από το μακρινό αστικό κέντρο, ενώ σε VDSL θα πάρεις από την κοντινή υπαίθρια καμπίνα με την οποία συνδέεται η οικοδομή σου. Είναι τεράστια η διαφορά μεταξύ αυτών των 2 περιπτώσεων. Και για να σου δώσω να καταλάβεις, στην απόσταση που έχεις, απλά ξεχνάς το 50άρι VDSL από το μακρινό αστικό κέντρο.

Στο άλλο θέμα που αναφέρεις, δεν είδα κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Τα θέματα που αναφέρουν δεν είναι γενικά αλλά ειδικά και μάλιστα στα περισσότερα αποδεικνύεται ότι αλλού ήταν το πρόβλημα. Όπως ήδη σου έγραψα, το βάζεις μόνο ως modem (Bridge Mode) να κάνει συγχρονισμό και τίποτα άλλο. Όλα τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει το Archer που έχεις.

Υπομονή μερικές μέρες και θα διαπιστώσεις πως έχουν τα πράγματα. Αρκεί φυσικά να γίνουν οι σωστές ρυθμίσεις για να δουλεύει μόνο ως modem.

• Thanks 1
  • Απαντ. 4,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε

Ερώτηση: Θέλω να συνδέσω έναν Speedbooster Router με 10-15 μέτρα καλώδιο ethernet, θα έχω θέμα σε απωλειες ή σε ping? Gaming + Streaming ειναι η φαση γενικοτερα 

Χωρίς να εξειδικεύομαι στα θέματα δικτύου, έχω την εντύπωση ότι κατά κανόνα το Ethernet δεν έχει απώλειες μέχρι τα 100 μέτρα. Αν βέβαια δίπλα από το ethernet καλώδιο έχεις και καλώδια ρεύματος (προκαλούν παρεμβολές) ή αν γενικά θες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο προτίμησε ένα ftp ή ακόμα και stp (overkill θα έλεγα) ethernet καλώδιο.

Επεξ/σία από katsikoula
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε

https://www.skroutz.gr/s/10159357/MediaRange-U-UTP-Cat-6-Cable-15m-Μαύρο-MRCS121.html

Με αυτό θα είμαι κομπλέ; Δεν υπάρχει κάποιο καλώδιο ρεύματος, κάτω από το χαλί θα περνάει και θα φτάνει στο ρούτερ στο δωμάτιο. 

Στην θέση σου, επειδή θα του ασκείται μία μικρή πίεση κατά το πάτημα του χαλιού,  θα έπαιρνα FTP.  Είναι λίγο υπερβολή αλλά γενικά θέλω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, θα ήθελα παρακαλώ την βοήθειά σας

Είναι μια πολυκατοικίας με 12 διαμερίσματα στο κάθε ένα από τα οποία φτάνει ένα καλώδιο UTP.  Υπάρχει μία σύνδεση vdsl 54Mbps με το κλασσικό router που σου δίνει η εταιρία, στην είσοδο, (δεν το θυμάμαι αυτη τη στιγμή αλλα έχω την εντύπωση ότι ειναι tecnicolor  tg788). Από τα 4 lan του ρούτερ φευγουν τα τρια και πάνε κατευθείαν σε 3 διαμερίσματα οπου εκεί συνδεονται με 3 acces point και το τέταρτο lan αφού περάσει από ένα hub διαχωρίζετε και πάει στα υπόλοιπα 9 διαμερίσματα. Προφανώς λόγο των πολλών χρηστών  οι περισότεροι εκ των οποίων είναι φοιτητές το internet πέφτει συχνά.  

Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο αξιόπιστο royter η κάποια καλύτερη λύση? 

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Είναι δηλαδή κοινόχρηστη η παροχή ?? Αυτό φέρνει και διάφορα άλλα προβλήματα ανάλογα πως έχει στηθεί το router.(Θέματα ιδιοτικότητας κλπ). Έχουν στηθεί διαφορετικά υπό-δίκτυα ??Τέλος πάντων.

Η προφανής λύση χωρίς αλλαγή στο στήσιμο του δικτύου είναι να αναβαθμίσετε την γραμμή από 50 σε 200 Mbps.

Η άλλη (και προφανώς καλύτερη λύση κατ εμέ είναι να κάνει ξεχωριστή σύνδεση το κάθε διαμέρισμα, με την ταχύτητα που επιθυμεί. 

Δημοσ.

To internet προσφέρεται δωρεάν από τον ιδιοκτήτη στους ενοικιαστές.  Το router δεν έχει στηθεί από κάποιον είναι όπως το εγκατέστησε η εταιρία. Θέματα ιδιωτικότητας δεν με απασχολούν. Απλώς με ενδιαφέρει να μήν πέφτει το ίντερνετ. Νομίζω δεν υποστιρίζεται 200άρα γραμμή στην περιοχή.

Ευχαριστώ για την απάντηση

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, mak15a είπε

To internet προσφέρεται δωρεάν από τον ιδιοκτήτη στους ενοικιαστές.  Το router δεν έχει στηθεί από κάποιον είναι όπως το εγκατέστησε η εταιρία. Θέματα ιδιωτικότητας δεν με απασχολούν. Απλώς με ενδιαφέρει να μήν πέφτει το ίντερνετ. Νομίζω δεν υποστιρίζεται 200άρα γραμμή στην περιοχή.

Ευχαριστώ για την απάντηση

Οκ τότε στην επόμενη διαθέσιμη ταχύτητα (100) και βλέπετε πάλι.

Αν δεν υπάρχει διαθέσιμη ούτε 100 τότε πρέπει να μπει και δεύτερη γραμμή 50 με router που υποστηρίζει δύο γραμμές με load balancing κλπ.

Αν ο ιδιοκτήτης δεν επιθυμεί/ενδιαφέρεται  να αναβαθμίσει τότε ο κάθε ενοικιαστής κάνει την δική του σύνδεση ή ανέχεται την κατάσταση. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, mak15a είπε

Καλησπέρα, θα ήθελα παρακαλώ την βοήθειά σας

Είναι μια πολυκατοικίας με 12 διαμερίσματα στο κάθε ένα από τα οποία φτάνει ένα καλώδιο UTP.  Υπάρχει μία σύνδεση vdsl 54Mbps με το κλασσικό router που σου δίνει η εταιρία, στην είσοδο, (δεν το θυμάμαι αυτη τη στιγμή αλλα έχω την εντύπωση ότι ειναι tecnicolor  tg788). Από τα 4 lan του ρούτερ φευγουν τα τρια και πάνε κατευθείαν σε 3 διαμερίσματα οπου εκεί συνδεονται με 3 acces point και το τέταρτο lan αφού περάσει από ένα hub διαχωρίζετε και πάει στα υπόλοιπα 9 διαμερίσματα. Προφανώς λόγο των πολλών χρηστών  οι περισότεροι εκ των οποίων είναι φοιτητές το internet πέφτει συχνά.  

Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο αξιόπιστο royter η κάποια καλύτερη λύση? 

Ευχαριστώ

Να βάλεις 200αρα. Ιδανικά το 1 Gbps

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/2/2020 στις 1:25 ΜΜ, jkoukos είπε

Η ταχύτητα συγχρονισμού εξαρτάται κυρίως από την απόσταση που έχουμε από το DSLM και δευτερευόντως από την ποιότητα του χάλκινου δικτύου (εσωτερικού και εξωτερικού).

Αυτή την στιγμή παίρνεις σύνδεση από το μακρινό αστικό κέντρο, ενώ σε VDSL θα πάρεις από την κοντινή υπαίθρια καμπίνα με την οποία συνδέεται η οικοδομή σου. Είναι τεράστια η διαφορά μεταξύ αυτών των 2 περιπτώσεων. Και για να σου δώσω να καταλάβεις, στην απόσταση που έχεις, απλά ξεχνάς το 50άρι VDSL από το μακρινό αστικό κέντρο.

Στο άλλο θέμα που αναφέρεις, δεν είδα κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Τα θέματα που αναφέρουν δεν είναι γενικά αλλά ειδικά και μάλιστα στα περισσότερα αποδεικνύεται ότι αλλού ήταν το πρόβλημα. Όπως ήδη σου έγραψα, το βάζεις μόνο ως modem (Bridge Mode) να κάνει συγχρονισμό και τίποτα άλλο. Όλα τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει το Archer που έχεις.

Υπομονή μερικές μέρες και θα διαπιστώσεις πως έχουν τα πράγματα. Αρκεί φυσικά να γίνουν οι σωστές ρυθμίσεις για να δουλεύει μόνο ως modem.

Είχες δίκιο τελικά!!! Ενεργοποιήθηκε η VDSL 50άρα και το modem πιάνει στο τέρμα τη ταχύτητα που πληρώνω. Όλα καλά λοιπόν. Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές! 💪

ZTE.jpg

Επεξ/σία από katsikoula
  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα!

Ψάχνω να αντικαταστήσω το modem router της forthnet σε vdsl 50άρα (Technicolor TG788vn).

Έχω αρκετές συσκευές συνδεδεμένες στο οικιακό δίκτυο, περίπου 10 σε ethernet και άλλες 10-15 σε wifi.

Δεν λειτουργούν όλες παράλληλα, αλλά το 50% αυτών σίγουρα.

Να πάω σε μία λύση τύπου TP-LINK Archer VR400 v2 ή λόγω των πολλών συσκευών να προτιμήσω κάποια πιο ακριβή λύση; Και ποια;

Ευχαριστώ για την όποια απάντηση!

Δημοσ.

fritz box 7530 vs tp-link archer vr600???

είναι Vodafone, χωρίς voip.... δεν ξέρω αν γίνει υποχρεωτική η χρήση voip.

πιο σας φαίνεται πιο δυνατό;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μαλλον θα μεταφερθω απο Voda ADSL σε Nova VDSL 50αρι..
λογικα θα μου ζητησουν αν πληρωσω 25 ευρω για ρουτερ.
Μηπως αξιζει να βαλω κανα 30αρι ακομα και να παρω καποιο καλυτερο του εμποριου;;;

φιλος μου προτεινε αυτο σαν πολυ καλο:
TP-LINK Archer VR400 v2
τι λετε;

EDIT:
μου ειπανε οτι το ρουτερ τους θα το πληρωσω 20ε και δεν μπορω να παρω του εμποριου.. ειναι κλειδωμενο στο δικο τους..
Ισχυει; η εχει βαλει καποιος του εμποριου.
Επισης αν βαλω τελικα το 100αρι VDSL τους ισχυουν τα ιδια;

Επεξ/σία από MasterX

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...