Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Για αυτά που προσφέρουν είναι πολύ καλά. Αλλά το θέμα ή ερώτημα είναι τι ζητάς εσύ από έναν Router.

Γενικά μιλώντας, έχουν ελαφρά χαμηλότερο συγχρονισμό έναντι άλλων συσκευών, αλλά κανένα σχεδόν από αυτά δεν έχει την δικιά τους στερεότητα και αξιοπιστία. Και φυσικά δεν υπάρχει κανένα άλλο που να συγκρίνεται μαζί τους όσον αφορά τις δυνατότητες στην τηλεφωνία.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, jkoukos είπε

Για αυτά που προσφέρουν είναι πολύ καλά. Αλλά το θέμα ή ερώτημα είναι τι ζητάς εσύ από έναν Router.

Γενικά μιλώντας, έχουν ελαφρά χαμηλότερο συγχρονισμό έναντι άλλων συσκευών, αλλά κανένα σχεδόν από αυτά δεν έχει την δικιά τους στερεότητα και αξιοπιστία. Και φυσικά δεν υπάρχει κανένα άλλο που να συγκρίνεται μαζί τους όσον αφορά τις δυνατότητες στην τηλεφωνία.

οταν   εννοεις οτι εχουν  ελαφρά χαμηλότερο συγχρονισμό, αξιοπιστια  και την δικιά τους στερεότητα   άλλων συσκευών,??

πως το εννοεις αυτο?

θελω να πω σε σχεση με τα speedport  του οτε και τα αλλα  τα  royter  αλλων εταιριων  δεν ειναι καλυτερα?? απο ολους τους  τομεις/? internet ,wifi και  τηλεφωνο??

Επεξ/σία από Kakarot2020
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Kakarot2020 είπε

οταν   εννοεις οτι εχουν  ελαφρά χαμηλότερο συγχρονισμό, αξιοπιστια  και την δικιά τους στερεότητα   άλλων συσκευών,??

πως το εννοεις αυτο?

θελω να πω σε σχεση με τα speedport  του οτε και τα αλλα  τα  royter  αλλων εταιριων  δεν ειναι καλυτερα?? απο ολους τους  τομεις/? internet ,wifi και  τηλεφωνο??

Στη δική μου περίπτωση, VDSL έως 50 από Α/Κ (αστικό κέντρο),

ένα FRITZ!Box 73xx έχει περίπου 12% υψηλότερη ταχύτητα συγχρονισμού από το Speedport Entry 2i (σε ADSL2+ συνέβαινε το αντίθετο-λόγω κακών ρυθμίσεων της Cosmote-μπορούσε να συνδεθεί μόνο σε Annex M), ανοίγει πολύ ποιο γρήγορα τις ιστοσελίδες και φυσικά έχει πολύ καλύτερο WiFi από το Entry 2i.

Επίσης, κάνει ελάχιστα CRC errors. Ούτε το 10% από αυτά που κάνει το Entry 2i.

Επεξ/σία από filipN
Δημοσ.
17 ώρες πριν, jkoukos είπε

τι εννοεις  τι ζηταω απο ενα  ρουτερ?? πως  το   εννοεις >???

αυτο  που ζηταω  ειναι να εχει παρα  πολυ  καλο  wfi.,,  να εχει καλες ταχυτητες σε  download και  upload,., περα  απο  αυτο να εχει ,,παρα  πολλες  δυνατοτητες στην  τηλεφωνια.., να εχει  παρα  πολυ  καλο  συνχρονισμο.,,. , αυτα σε  γενικες γραμμες..

Δημοσ.

Ζητάς το άγιο δισκοπότηρο!

• Καλό Wifi έχει, αλλά εξαρτάται από το περιβάλλον που θα κληθεί να δουλέψει, την θέση εγκατάστασης και τον χώρο που χρειάζεται κάλυψη. Μπορεί σε σένα να παίζει άριστα και σε μένα να έχει μειωμένη απόδοση.  Στο ασύρματο δεν υπάρχει τίποτα στάνταρτ και κάθε περίπτωση είναι μοναδική.
  • Και πραγματικές ταχύτητες έχει καλές και με σχετικά καλό QoS όπου η απόκριση είναι πολύ καλή, ανάλογα την σύνδεση που έχεις.
  • Για την τηλεφωνία τα είπαμε. Δεν υπάρχει καμία άλλη συσκευή που να στέκεται αντίπαλος.
  • Και για τον συγχρονισμό τα είπαμε. Δεν έχει τον καλύτερο, αλλά ποτέ δεν θα δεις αποσυνδέσεις (εκτός αν έχεις καλωδιακό πρόβλημα). Σε VDSL αν το πακέτο σου είναι μικρότερο από το μέγιστο θεωρητικό που μπορείς να πιάσεις, θα συγχρονίζεις όσο είναι το πακέτο της σύνδεσης. Διαφορετικά (όπως και σε ADSL) θα έχεις ελαφρά χαμηλότερο συγχρονισμό έναντι άλλων συσκευών.

Γενικά είναι από τις καλύτερες (όλα σε μία) συσκευές και δεν είναι τυχαίο ότι ο κατασκευαστής δίνει 5 χρόνια εγγύηση.

Δημοσ.
Στις 20/1/2020 στις 3:20 ΜΜ, jkoukos είπε

Από Γερμανία δεν υπάρχει τελωνείο. Επίσης με αγορά σε eBay δεν υπάρχει έξτρα φόρος.

Δεύτερο χέρι το πηρες; Γιατί μονο δεύτερο χέρι βρήκα στο ebay και αυτό από Ιταλία.

Δημοσ.

Δεν το πήρα εγώ αλλά ο άλλος φίλος. Σε αυτή την τιμή, φυσικά μιλάμε για μεταχειρισμένο. Καινούργιο δεν το βρίσκεις κάτω από τα 160€, οπότε σε αυτή την τιμή πας καλύτερα στο ne;vtero 7590 που υποστηρίζει και Super Vectoring.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/1/2020 στις 3:11 ΜΜ, jkoukos είπε

Ζητάς το άγιο δισκοπότηρο!

• Καλό Wifi έχει, αλλά εξαρτάται από το περιβάλλον που θα κληθεί να δουλέψει, την θέση εγκατάστασης και τον χώρο που χρειάζεται κάλυψη. Μπορεί σε σένα να παίζει άριστα και σε μένα να έχει μειωμένη απόδοση.  Στο ασύρματο δεν υπάρχει τίποτα στάνταρτ και κάθε περίπτωση είναι μοναδική.
  • Και πραγματικές ταχύτητες έχει καλές και με σχετικά καλό QoS όπου η απόκριση είναι πολύ καλή, ανάλογα την σύνδεση που έχεις.
  • Για την τηλεφωνία τα είπαμε. Δεν υπάρχει καμία άλλη συσκευή που να στέκεται αντίπαλος.
  • Και για τον συγχρονισμό τα είπαμε. Δεν έχει τον καλύτερο, αλλά ποτέ δεν θα δεις αποσυνδέσεις (εκτός αν έχεις καλωδιακό πρόβλημα). Σε VDSL αν το πακέτο σου είναι μικρότερο από το μέγιστο θεωρητικό που μπορείς να πιάσεις, θα συγχρονίζεις όσο είναι το πακέτο της σύνδεσης. Διαφορετικά (όπως και σε ADSL) θα έχεις ελαφρά χαμηλότερο συγχρονισμό έναντι άλλων συσκευών.

Γενικά είναι από τις καλύτερες (όλα σε μία) συσκευές και δεν είναι τυχαίο ότι ο κατασκευαστής δίνει 5 χρόνια εγγύηση.

να σε  ρωτησω κατι.  πχ  με το ρουτερ  του  οτε  πιανω οταν κατεβαζω  κτλ  , πιανω στα  100 Μps με το fiber ././ που  ειναι και  το μεγιστο σαν  ταχυτητα.

αν  αγορασω  το   FRITZ!Box  AVM FRITZ!Box 7490  h   το  AVM FRITZ!Box 7590 θα εχω   χειροτερες  ταχυτητες σε    σχεση με το  beatport      του  οτε??

οταν εννουσες  για τον  συγχρονισμό  εννοεις  οτι δεν θα εχω τοσο καλες  ταχυτητες σε σχεση με το router  του  οτε?? σε  download και   upload?

πχ οταν  κατεβαζω με το  ρουτερ   του  οτε  τα  100 Mps  δεν ειναι τοσο σταθερα..  ανεβοκατεβαινουνε.. 

με το   FRITZ!Box  AVM FRITZ!Box 7490  h   το  AVM FRITZ!Box 7590 θα εχω  τετοια   προβληματα?      φιλε  μου?

ειπες  επισης σε καπια φαση  για  σχετικά καλό QoS .. επειδη δεν γνωριζω  τι ακριβως  ειναι   το  QoS??

περα απο αυτο  πιο θα μου ελεγες να επαιρνα   απο  τα   δυο  ,, πιο πιστευεις οτι αξιζει  πιο  πολυ?

το AVM FRITZ!Box 7490  h   το  AVM FRITZ!Box 7590 ??

Επεξ/σία από Kakarot2020
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Kakarot2020 είπε

να σε  ρωτησω κατι.  πχ  με το ρουτερ  του  οτε  πιανω οταν κατεβαζω  κτλ  , πιανω στα  100 Μps με το fiber ././ που  ειναι και  το μεγιστο σαν  ταχυτητα.

αν  αγορασω  το   FRITZ!Box  AVM FRITZ!Box 7490  h   το  AVM FRITZ!Box 7590 θα εχω   χειροτερες  ταχυτητες σε    σχεση με το  beatport      του  οτε??

οταν εννουσες  για τον  συγχρονισμό  εννοεις  οτι δεν θα εχω τοσο καλες  ταχυτητες σε σχεση με το router  του  οτε?? σε  download και   upload?

πχ οταν  κατεβαζω με το  ρουτερ   του  οτε  τα  100 Mps  δεν ειναι τοσο σταθερα..  ανεβοκατεβαινουνε.. 

με το   FRITZ!Box  AVM FRITZ!Box 7490  h   το  AVM FRITZ!Box 7590 θα εχω  τετοια   προβληματα?      φιλε  μου?

ειπες  επισης σε καπια φαση  για  σχετικά καλό QoS .. επειδη δεν γνωριζω  τι ακριβως  ειναι   το  QoS??

περα απο αυτο  πιο θα μου ελεγες να επαιρνα   απο  τα   δυο  ,, πιο πιστευεις οτι αξιζει  πιο  πολυ?

το AVM FRITZ!Box 7490  h   το  AVM FRITZ!Box 7590 ??

Καλησπέρα. Εγώ πάντως με 7490 μοντέλο 2016 πιάνω 100/10 ακριβώς. Καμία μείωση

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαιρετώ τη παρέα. Είχα Wind ADSL και έκανα αίτηση για Wind VDSL 50άρι και μου έδωσαν και εμένα το πονεμένο ZTE H268N modem/router. Μέχρι πρότινος είχα το Asus DSL-N14U το οποίο κλείδωνε στα 12069 και 886 Down & Up αντίστοιχα. Διαβάζοντας αυτό το θέμα, είπα να συνδέσω άμεσα το ZTE παροπλίζοντας το Asus για να μην έχω καθόλου downtime εφόσον υποστηρίζει και αυτό ADSL. Το ZTE κλείδωσε στα 10679 και 1002 Down & Up αντίστοιχα...!!!

Έχοντας κατά νου ότι δεν έχω καν σταθερό τηλέφωνο στο σπίτι - και δεν με ενδιαφέρει να αποκτήσω - και ότι έχω το TP-Link Archer C6 να εκτελεί χρέη router, ποιο modem θα μου προτείνατε για να συγχρονίζει όσο το δυνατό καλύτερα; Με άλλα λόγια, θέλω ένα modem να αντικαταστήσω το σάπιο ZTE που μου έδωσε η Wind χωρίς να με ενδιαφέρει τι WiFi θα έχει μιας και θα γίνει disabled από την αρχή ή το αν θα υποστηρίζει Wind TV, Wind VoIP ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο... Είδα να γίνεται κάμποσες φορές αναφορά στο TP-Link Archer VR400 V2 σε αυτό το θέμα. Υπάρχει κάποια καλύτερη πρόταση ή να αγοράσω αυτό; Η μόνη απαίτηση πέρα από το καλύτερο δυνατό συγχρονισμό είναι να έχει τουλάχιστον μία Gigabit θύρα για να κουμπώσω πάνω το router μου. Τέλος, σκοπεύω να αναβαθμίσω σε 100άρα Wind Fiber άμεσα.

ZTE.jpg

Asus.jpg

Επεξ/σία από katsikoula
Δημοσ.

Κανένα προς το παρόν. Άσε πρώτα να ενεργοποιηθεί το VDSL και βλέπεις τότε αν θα έχεις θέμα.

Ούτως ή άλλως, από την στιγμή που δεν θέλεις την τηλεφωνία, το βάζεις σε Bridge Mode και πίσω του το Archer C6 να κάνει την κλήση ΡΡΡ ως κύριο και μοναδικό router.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Κανένα προς το παρόν. Άσε πρώτα να ενεργοποιηθεί το VDSL και βλέπεις τότε αν θα έχεις θέμα.

Ούτως ή άλλως, από την στιγμή που δεν θέλεις την τηλεφωνία, το βάζεις σε Bridge Mode και πίσω του το Archer C6 να κάνει την κλήση ΡΡΡ ως κύριο και μοναδικό router.

Μα από τη στιγμή που έχω θέμα σε ADSL δεν θα έχω και σε VDSL; Άλλωστε, όλοι δυσαρεστημένοι είναι.

Το Archer C6 είναι σκέτο router και όχι modem οπότε δεν μπορώ να το κάνω όπως προτείνεις. Το σχέδιο είναι να σουτάρω εντελώς το ZTE της Wind και να βάλω στη θέση του ένα άλλο modem αφήνοντας το Archer C6 να εκτελεί χρέη router.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...