Προς το περιεχόμενο

ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ADSL/VDSL ROUTER post here(γράψτε εδώ)

poulinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 25/12/2019 στις 8:02 ΜΜ, ChaniaMania είπε

παιδιά ένα καλό απλό router να πετάξω το zte που μου είχε δώσει η wind τον καιρό του νοε?
από eshop η πλαίσιο που έχουμε στα χανιά για το support

έχω απλή σύνδεση wind 24mbps αλλά μόλις λήξει σε κανα χρόνο θα βάλω οτε 50mbps fiber (που δεν είναι fiber)

συνδέονται 2 laptop 2 tablet και 2-4 κινητά

ευχαριστώ

*** να προσθέσω ότι το ρουτερ θα είναι στον Α όροφο και θέλω να πιάνει και στον Β (κάθετα) και 30μ οριζόντια. μια τσιμεντόπλακα και 3 μεσοτοιχίες (για πάνω πίσω)

ναι ανετα, ενα των 30 ευρω ειναι 100 φορες καλυτερο, σε wifi και χωρις επανεκινηση

Στις 25/12/2019 στις 8:02 ΜΜ, ChaniaMania είπε

παιδιά ένα καλό απλό router να πετάξω το zte που μου είχε δώσει η wind τον καιρό του νοε?

έχω απλή σύνδεση wind 24mbps αλλά μόλις λήξει σε κανα χρόνο θα βάλω οτε 50mbps fiber (που δεν είναι fiber)

ευχαριστώ

*** να προσθέσω ότι το ρουτερ θα είναι στον Α όροφο και θέλω να πιάνει και στον Β (κάθετα) και 30μ οριζόντια. μια τσιμεντόπλακα και 3 μεσοτοιχίες (για πάνω πίσω)

ναι ανετα, ενα των 30 ευρω ειναι 100 φορες καλυτερο, σε wifi και χωρις επανεκινηση

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα , το Xiaomi-Redmi-Router-AC2100-2033Mbps [ αυτό με τις 6 κεραίες ] το έχει δει κάποιος? Και ναι τη πιστευτέ για τις δυνατότητες του? 

Επεξ/σία από maroulisk

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα κάνεις, απλά το αναφέρω διότι το θέμα αναφέρεται σε DSL Router, μην τυχόν θεωρούσες ότι το συνδέεις στην τηλεφωνική γραμμή και περίμενες να παίξει (όπως κάποιοι).

Επεξ/σία από jkoukos

On 04/12/2019 at 18:17, The_Judas said:

Δεν παίζουν ρόλο και οι κεραίες; Το tplink έχει 2 εξωτερικές (5dbi) το zyxel 2 εσωτερικές (νομίζω πάλι 5dbi).

Τώρα έχω ένα πολύ παλιό huawei hg530 και απλά θέλω κάτι καλύτερο. Αλλη λύση βέβαια είναι να πάρω ένα φθηνό σκέτο router/ap τύπου asus n11p και να το συνδέσω στο huawei.

παιζουν ρολο και αν ειναι εξωτερικες ή οχι και ποσα db παιζει ρολο και το chipset του καθε Modem router.αλλα στα mw ολα ειναι το ιδιο.εξαιρουνται High power κτλ που μπορεις να πας πανω απο το ΝΟΜΙΜΟ για την ελλαδα/ευρωπη. στην θεση σου επειδη το huawei ειναι παλιο δεν θα επαιρνα απλα ενα access point οπως ειπες στο τελευταιο Post αλλα θα επαιρνα ενα modem router που να ειναι 802.11ac (dual band) και επισης να ειναι και vdsl.εναλλακτικα μπορεις να πας σε καποιο απο αυτα που εγραψες. σε dual band /vdsl Υπαρχει το tp link vr400.

• Like 1

On 06/12/2019 at 10:44, vision said:

επανέρχομαι στο θέμα.

Το 267 κάνει νερά, κοινώς και με καλώδιο ethernet δεν παίρνω πάντα τα μέγιστα, τι μέγιστα δηλαδή, τις περισσότερες φορές αρκετά κάτω και από adsl ταχύτητες.

Αυτό που θέλω να πω είναι εφόσον πάω στη λύση με AP, το AP δεν θα παίρνει την ταχύτητα του 267 η οποία και με ethernet είναι πετσοκομμένη;

ειναι παραξενο με ethernet να μην παιρνεις τα μεγιστα.αν γινεται πραγματι αυτο τοτε και ap να βαλεις δεν θα εχεις τα μεγιστα. το οτι δεν παιρνεις τα μεγιστα το θεωρω δυσκολο να ειναι το Cpe.αν εχεις αλλο δοκιμασε το για να δεις.εναλλακτικα δες ποσο συγχρονιζει η ταχυτητα και κανε καποιο Download απο Ftp test για να δεις αν πιανεις τα μεγιστα.μην κανεις speedtest.

On 06/12/2019 at 18:28, maroulisk said:

Παιζει ρολο το montem  στο pink που μπορει να εχει καποιος ? Η ειναι μονο στην γραμμη? Το ρωταω γιατη την εκανα απο τον παροχο fast ...αλλα ο μικρος μου λεει οτι εχει 70-με 80 και τον χαλαει .....εχω vdsl 50 forthnet .....αχ καποτε που ειχαμε 28kb γραμμη να το εβλεπα ....χαχα

μικρο ρολο εκτος αν ειναι wireless.αν ειναι Fast σε ping στον dns πχ ping 194.219.227.2 θα πρεπει να εχει κατω απο 10.αν ειναι Fast/interleave κοντα στα 16.αν ειναι Interlealve/interleave τοτε κοντα στα 30.οτι τον χαλαει δεν σημαινει οτι μπορει να φτιαξει και πολυ.το 70-80 δεν ειναι ασχημο οταν μιλαμε καιγια εξωτερικο. μεσα στο Web interface επισης αναφερει αν εισαι Fast Κτλ.

On 08/12/2019 at 12:53, vision said:

τελικά έκανα αυτό, νέο modem/router γιατί δεν παλευόταν του παρόχου, ήθελα να "φύγει" οπωσδήποτε να μην το βλέπω.

Σε ευχαριστώ πολύ.

καλα εκανες.εφοσον δεν εχεις voip το καλυτερο ειναι να το αλλαξεις και να βαλεις ενα καινουριο.αν εχεις voip εκει μονο ρουτερ μπορει να μπει ή access point.

On 15/12/2019 at 10:22, greekparot said:

Καλημέρα έχω nova vdsl 100mbit με το άθλιο ρούτερ h267n. Με το ethernet κατεβάζω το 100% της ταχύτητας, το πρόβλημα είναι με το WiFi που μπουκωνει πολλές φορές και σαφώς η ταχύτητα είναι στα μισά έως 47mbit maximum. Αποφάσισα να το κρατήσω για να διαχειρίζεται και το τηλέφωνο αφού είναι voip και για το WiFi να βάλω μπροστά από το h267n το Xiaomi mi router 4a ή το TP-LINK Archer C50.

Όποιος είναι πιο έμπειρος μπορεί να μου πει πιο από τα δύο αξίζει; Η διαφορά στα χρήματα είναι μικρή.

Επίσης κάτι τελευταίο.. ισχύει ότι τα 5ghz έχουν ακτινοβολία; Με έχουν τρομάξει λίγο κάτι φίλοι... λέγοντας μου πως με τόσες κεραίες επάνω στο ρούτερ θα υπάρχει αυξημένη ακτινοβολία.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

ubiquiti θα εβαζα που ειναι σκετο access point.για αυτο που λενε οι φιλοι σου οκ μην μπεις στον κοπο να ασχοληθεις.πεστους οκ θα φοραω το κρανος του Magneto για να γλυτωσω απο την ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ :P

τα κλασσικα ατομα που το ποσο εκμπεμπει ενα ρουτερ το πανε με βαση τις κεραιες και οχι με βαση την ισχυ ή τα radio.

On 19/12/2019 at 22:11, Lioner said:

Ναι, το έψαξα και μετά κατάλαβα ότι αυτή η υπηρεσία ονομάζεται VoIP και επίσης είδα ότι είναι πολύ λιγότερα και ακριβότερα στην αγορά.

Αυτό με τα 2 ρούτερ το έχω ακούσει αλλά αισθησιακά δεν θέλω να έχω στο σαλόνι 2 ρουτερ για αυτήν την δουλειά..

Ο λόγος είναι ότι όταν είχα adsl+ και χρισημοποιουσα το tp link archer router μου επιανα wifi 5g 4/5. Ενώ με το speedport plus πιάνω μόνο 2.5ghz 4/5. Το 5g δεν το πιάνει καθόλου εκεί που βρίσκεται το pc, για χρήση gaming κυρίως .

fritz 7530.παιζει και με cosmote. μπορει να ειναι θεμα αποστασης.τα 5ghz δεν πανε τοσο μακρυα οσο τα 2,4 ghz>δοκιμασε να πας σεκαναλι πανω απο το 100 .αν και παλι οχι τοτε θες κανα powerline,κανα Repeater ή κανα access point.αλλα για gaming το Repeater το ξεχνας.ισως καλυτερα σε Powerline

On 22/12/2019 at 22:48, telis said:

Help! 

Έχω το ZXHN H108L που μου έχει δώσει η Forthnet σε γραμμή adsl. Παρόλο που κλειδώνει στα 19 mbps μου παρουσιάζει διάφορα θέματα όταν έχω επάνω iptv με καλώδιο και παράλληλα το xbox επίσης με καλώδιο. Αν έχω και ανοιχτό το WiFi με κινητά και tablet κάποια συσκευή θα κολλάει, συνήθως το iptv. 

Μάλλον θέλει σουταρισμα, αλλά δεν ξέρω τι να πάρω που να είναι αξιόπιστο και να μπορεί να σηκώνει όσα περιέγραψα παραπάνω. BTW με το xbox να κατεβάζει από το store, πρακτικά το iptv είναι άχρηστο. 

Τι να πάρω; όσο πιο value for money γινεται.

tp link vr400 που ειναι και vdsl.

On 23/12/2019 at 20:15, desperados said:

Καλησπερα, εβαλα στο σπιτι 50αρα vdsl συνδεση cosmote, οι ταχυτητες με ethernet ειναι κομπλε (πιανω 50) αλλα το wifi, λογω του φθηνιαρικου router που μου εδωσε η cosmote, με το ζορι καλυπτει το μισο διαμερισμα. Ψαχνω ενα ρουτερ με καλο σημα wifi, σχετικα οικονομικο (μεχρι τα 50 ευρω). Εχετε να μου προτεινετε κατι; Ευχαριστω εκ των πρωτερων και καλες γιορτες.

ζητα to speedport plus για να εχεις 5ghz.εναλλακτικα Fritz 7530 που περναει το budget αλλιως ενα access point που να παιζει και 5ghz.Πχ ubiquiti .(ειναι λιγο παραπανω απο το budget σου παλι).σε πιο φτηνα ap πας σε tp link

On 24/12/2019 at 11:59, DanielRGr said:

Δοκιμασε να σεταρεις QoS αρχικα. Σε ποια προτεραιοτητα θελεις να δινει ιντερνετ το ρουτερ.

Εισαι με σταθερο τηλ; Αν ναι, οι επιλογες σου ειναι λιγες και ακριβες. Αν οχι, κατι μπορεις να κανεις αλλα εφοσον το μοντεμ σε καλυπτει επανω σε ταχυτητα.. εγω προσωπικα θα πηγαινα σε wifi extender / bridged router ή ακομη καλυτερα, wifi powerline. Εχω εξηγησει τι ειναι το powerline λιγο πιο πανω

qos στο zte δεν θα το δοκιμαζα και πολυ ειδικα στο συγκεκριμενο μοντελο.

On 25/12/2019 at 20:02, ChaniaMania said:

ευχαριστώ

βαλε και στην wind fiber απο τωρα και μετα μπορεις να βαλεις ενα καλυτερο access point πανω στο Modem router.το ιδιο βεβαια μπορεις να κανεις και τωρα.αν παρεις Modem router και μετα πας σε voip τοτε θα παει ψιλοχαμενο για αυτο και ειπα για access point. τωρα αν θα σου καλυψει ολο αυτο που θες με 3 τοιχους δεν το ξερω.σιγουρα 3 τοιχοι δεν ειναι λιγοι αλλο τοσο οταν μιλαμε και για τσιμεντοπλακα.εκει ισως χρειαστει και παραπανω access point

18 hours ago, maroulisk said:

Καλησπέρα , το Xiaomi-Redmi-Router-AC2100-2033Mbps [ αυτό με τις 6 κεραίες ] το έχει δει κάποιος? Και ναι τη πιστευτέ για τις δυνατότητες του? 

παντως θα προτιμουσα κατι πιο επωνυμο.κινητο xiaomi ναι αλλα σε router ,access point δεν ξερω....σιγουρα ακουγεται καλο :) και με καλες δυνατοτητες.

Καλημέρα και καλή χρονιά!

Επειδή στο τέλος του μήνα θα μεταβώ από τον ακριβό ΟΤΕ σε Vodafone θα χρειαστώ νέο modem-router. Έχετε κάτι να προτείνετε για ένα σπίτι 100τ.μ.;

H Vodafone σου πουλά ένα με 20€ αλλά δεν μου γεμίζει το μάτι.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.

Στις 1/1/2020 στις 9:31 ΠΜ, nemesis000 είπε

Καλημέρα και καλή χρονιά!

Επειδή στο τέλος του μήνα θα μεταβώ από τον ακριβό ΟΤΕ σε Vodafone θα χρειαστώ νέο modem-router. Έχετε κάτι να προτείνετε για ένα σπίτι 100τ.μ.;

H Vodafone σου πουλά ένα με 20€ αλλά δεν μου γεμίζει το μάτι.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.

Ο εξοπλισμος vdsl ειναι δωρεαν. Εισαι σε adsl ή vdsl?

Κι εγώ θέλω μια αντίστοιχη πρόταση, γραμμή 50άρα και να υποστηρίζει και VOIP. Το vr400 που προτάθηκε κατάλαβα πως δεν υποστηρίζει τηλεφωνία. Μόνο επιλογές σε τριψήφια υπάρχουν; Ο πάροχος πρότεινε ενοικίαση οπότε είμαι στο ψάξιμο για αγορά αυτή τη στιγμή. 

Αν είσαι σε ΟΤΕ μπορείς να βάλεις δικό σου εξοπλισμό που να υποστηρίζει VoIP τηλεφωνία. Σε οποιονδήποτε άλλον πάροχο, απλά το ξεχνάς και παντρεύεσαι την συσκευή του για την τηλεφωνία.

Όχι, δίκτυο εξωτερικού. Σου δίνει τη δυνατότητα είτε να νοικιάσεις τον εξοπλισμό είτε να χρησιμοποιήσεις δικό σου. Για αυτό ψάχνομαι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά!!!

Θα ήθελα να αγοράσω ένα router γιατί με το speedport entry 2i του ΟΤΕ δεν την παλεύω και γενικά θέλω να έχω σωστή διαχείριση στο τι κάνω, ταχύτητα ( dual band), σταθερότητα και πολλά άλλα. Έχω vdsl 50αρα. Router είναι δεν παίζει ρόλο. Είμαι ανάμεσα στο Xiaomi mi router 4a ( gigabit version) και στο Linksys EA6350-EJ AC900 Dual-Band ( το έχω βρει σε προσφορά 80€ κάτω περίπου. Αν κάποιος τα  έχει ή γνωρίζει καλά τι είναι καλύτερο ας προτείνει κάτι.

Ευχαριστώ!

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...