Προς το περιεχόμενο

ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ADSL/VDSL ROUTER post here(γράψτε εδώ)

poulinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ξεκίνησε ήδη με αλλαγή του ονόματος των πακέτων που δίνει  από 16/7 και από χθές όλα τα καταστήματα έχουν παραλάβει λίστες με τις περιοχές κάλυψης για πακέτα έως 100Mbps μέσω χοντρικής. Τις επόμενες μέρες θα γίνει ενημέρωση της ιστοσελίδας με τα νέα προγράμματα και ο έλεγχος διαθεσιμότητας.

Όσοι είναι σε περιοχές που έχει αναλάβει ο ΟΤΕ, ήδη από χθες γίνονται αιτήσεις για νέες συνδέσεις ή αναβάθμιση (μέχρι 100άρι). Στις άλλες 2 εταιρείες μόνο σε κατάστημα ή τηλεφωνικά θέλει έλεγχο.

Ο νέος κανονισμός για το Vectoring προβλέπει σε νέες συνδέσεις (ειδικά σε Wind και Vodafone) μόνο VLU, με το VPU να παρέχεται μόνο από Cosmote (μαζί με το VLU) όπου είναι δυνατόν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

On 04/07/2019 at 20:04, jkoukos said:

Σε VDSL θα παίξει κανονικά με το γερμανικό firmware, καθώς το Annex δεν έχει σημασία. Σε ADSL θα παίξει μόνο σε Annex B (ISDN). Όμως υπάρχει τρόπος να περαστεί το διεθνές firmware που παίζει και στα 2 Annex. Αν και πιστεύω ο φίλος αναφέρεται στα Αυτριοελβετικά μοντέλα, που έχουν και αυτά το διεθνές firmware και πωλούνται στα 35-40€ μαζί με τα μεταφορικά.

Αν είναι να το βάλει ως router, τότε καλύτερα είναι να πάρει τον κωδικό της τηλεφωνίας και να βάλει το Speedport σε Bridge mode. Αλλά δεν θα χρειασθεί, αφού παίζει μια χαρά μόνο του.

απλα δεν θα μπορει να το χρησιμοποιησει σε annex a adsl αν χρειαστει καποτε.θυμαμαι επισης οτι ειχες πει οτι στα πιο νεα frtiz δεν γινεται η αλλαγη και οτι μπορει να το brickareis.Καποιος το ειχε πει δεν θυμαμαι .

On 11/07/2019 at 15:32, studiokristo said:

Καλησπέρα, ψάχνω ρούτερ το οποίο

α) Να μπορεί να υποστηρίζει vpn client

β) Να έχει τουλάχιστον μία usb 3.0 θύρα ώστε να συνδέσω εξωτερικό σκληρό δίσκο

Με ενδιαφέρει η αξιοπιστία και η υποστήριξη σε ρομ, είται από την ίδια την εταιρεία είτε από custom firmware. Όλα τα υπόλοιπα μου είναι αδιάφορα.

Τιμή μέχρι 150 ευρώ, ή και παραπάνω αν είναι κάτι το οποίο θα κρατήσει για χρόνια.

δες και σε Fritz 7530 αν σε καλυπτει.

18 hours ago, jkoukos said:

Κάπου πήρε το μάτι μου ανακοίνωση της Nova ότι η τηλεφωνία:

1.  Εφόσον είναι από δικό της δίκτυο (άρα αστικό κέντρο) θα είναι TDM.
  2.  Εφόσον είναι μέσω χοντρικής Wind ή Vodafone, θα είναι υπηρεσία VLU άρα VoIP.
  3.  Εφόσον είναι μέσω χοντρικής Cosmote, θα είναι ανάλογα την περίπτωση είτε υπηρεσία VLU άρα VoIP είτε VPU άρα TDM.

απο το αστικο κεντρο ναι δινουν tdm εκτος αν εισαι πελατης Professional που μπορει να σου δωσουν σκετο voip ή και Tdm+ voip 

σε vpu συνεχιζουν και δινουν tdm  κανονικα ενω στο Vpu light πλεον voip με το Zte 267 αν θυμαμαι σωστα.

για τις περιπτωσεις απο Kv wind/vodafone δεν εχει παρει κατι ακομα το ματι μου.

15 hours ago, gousias said:

Ισχύουν όντως και αν ναι υπάρχουν διαφορές, ποιά είναι καλύτερα/χειρότερα;

η tdm θελουμε ή οχι πεθαινει.

εδω εχω γραψει μερικα πραγματα για το Voip καιτι μπορεις να κανεις

https://www.insomnia.gr/forums/topic/711074-οδηγός-παραμετροποίησης-fritzfon-και-voip-telephony-στα-fritzbox-χαρακτηριστικά-και-δυνατότητες/

14 hours ago, Heatspreader said:

Δεν ξέρω αν θα αλλάξει κάτι στο μέλλον (πιθανότατα θα αλλάξει), αλλά προς το παρόν αν πας σε Nova δεν θα είναι VoIP η τηλεφωνία σου.

εξαρτατε αν εισαι vdsl ή οχι οπως και retail η Professional

21 λεπτά πριν, poulinos είπε

απλα δεν θα μπορει να το χρησιμοποιησει σε annex a adsl αν χρειαστει καποτε.θυμαμαι επισης οτι ειχες πει οτι στα πιο νεα frtiz δεν γινεται η αλλαγη και οτι μπορει να το brickareis.Καποιος το ειχε πει δεν θυμαμαι .

...

απο το αστικο κεντρο ναι δινουν tdm εκτος αν εισαι πελατης Professional που μπορει να σου δωσουν σκετο voip ή και Tdm+ voip 

σε vpu συνεχιζουν και δινουν tdm  κανονικα ενω στο Vpu light πλεον voip με το Zte 267 αν θυμαμαι σωστα.

Αν σε γερμανικό Fritz περαστεί το διεθνές firmware, τότε θα δουλεύει σε οποιοδήποτε Annex και σε οποιαδήποτε DSL γραμμή. Η επιλογή γίνεται μέσα στο μενού. Με το γερμανικό firmware δεν παίζει σε ADSL Annex A.

Γίνεται και στα νέα Fritz αλλαγή του firmware αλλά πολύ δύσκολα (και όχι όπως τα παλαιότερα μοντέλα), καθώς θέλει συγκεκριμένα εργαλεία και διαδικασίες, με κίνδυνο να καταλήξει τούβλο.

...

Όπως τα λες και τα έγραψα. Ο ΟΤΕ δίνει VPU σκέτο ή VPU Light (το αντίστοιχο VLU των άλλων). Στο Α/Κ Γηροκομείου που ανήκω, υπάρχουν εδώ και καιρό οικιακές συνδέσεις Nova μέσω χοντρικής Vodafone με VoIP τηλεφωνία.

Καλησπέρα!

Είμαι με οικιακό adsl (θα πάω σύντομα σε vdsl) και ήθελα ένα router που να αντέχει πολλές συσκευές (wifi) αλλά βασικά να μου δίνει καλές δυνατότητες ελέγχου του δικτύου γιατί έχω μικρά παιδιά και θέλω να τους το " κατεβάζω" κάποιες ώρες την ημέρα, όπως επίσης να ελέγχω /αποκλείω διάφορα sites.

Τί προτείνετε; 

Ευχαριστώ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, poulinos είπε

δες και σε Fritz 7530 αν σε καλυπτει.

η tdm θελουμε ή οχι πεθαινει.

εδω εχω γραψει μερικα πραγματα για το Voip καιτι μπορεις να κανεις

https://www.insomnia.gr/forums/topic/711074-οδηγός-παραμετροποίησης-fritzfon-και-voip-telephony-στα-fritzbox-χαρακτηριστικά-και-δυνατότητες/

εξαρτατε αν εισαι vdsl ή οχι οπως και retail η Professional

Ακριβώς έτσι. Όπως τα θυμάσαι είναι.

Στα 50άρια VPU retail μέχρι στιγμής δεν έχεις VoIP.

VLU 30άρια έχουν.

Και εντάξει για όσους θέλουν δεύτερη γραμμή σε ADSL είναι με VoIP, αλλά δεν είναι του θέματος.

Αργά η γρήγορα θα γίνει όμως σε όλα.

Επεξ/σία από Heatspreader

On 19/07/2019 at 15:47, Heatspreader said:

Ακριβώς έτσι. Όπως τα θυμάσαι είναι.

Στα 50άρια VPU retail μέχρι στιγμής δεν έχεις VoIP.

VLU 30άρια έχουν.

Και εντάξει για όσους θέλουν δεύτερη γραμμή σε ADSL είναι με VoIP, αλλά δεν είναι του θέματος.

Αργά η γρήγορα θα γίνει όμως σε όλα.

καλο ειναι να γινει παντου.θα καταργηθουν κεντρικα ζευγαρια.θα καταργηθουν splitter κτλ.μονο μια data card.λιγοτερες βλαβες λιγοτερα ολα.

11 λεπτά πριν, poulinos είπε

καλο ειναι να γινει παντου.θα καταργηθουν κεντρικα ζευγαρια.θα καταργηθουν splitter κτλ.μονο μια data card.λιγοτερες βλαβες λιγοτερα ολα.

Σίγουρα ναι.

Απλά είναι κάποιο κόστος για τις εταιρείες.

Κόστος για τις εταιρείες ναι, το αρχικό της επένδυσης, μετά όμως τα σημερινά κόστη δικτύου θα γίνουν χαμηλότερα (λόγω αυτών που αναφέρθηκαν παραπάνω) και θα αυξηθούν για τους συνδρομητές, αλλαγή καλωδιώσεων στα σπίτια, αγορά UPS για να υπάρχει τηλεφωνία στα δύσκολα ( που είναι και απαραίτητη) και συντήρηση αυτών. Και με βάση την εμπειρία μου, χειρότερη έως κακή ποιότητα ήχου.

49 minutes ago, Heatspreader said:

Σίγουρα ναι.

Απλά είναι κάποιο κόστος για τις εταιρείες.

Ναι γιατι τοσο καιρο με tdm ειχες αλλα μηχανηματα και τωρα πρεπει να εχεις αλλα για να υποστηριξεις το voip. (ims κτλ). απλα μακροπροθεσμα εχεις πλεονεκτήματα.

42 minutes ago, winlink said:

Κόστος για τις εταιρείες ναι, το αρχικό της επένδυσης, μετά όμως τα σημερινά κόστη δικτύου θα γίνουν χαμηλότερα (λόγω αυτών που αναφέρθηκαν παραπάνω) και θα αυξηθούν για τους συνδρομητές, αλλαγή καλωδιώσεων στα σπίτια, αγορά UPS για να υπάρχει τηλεφωνία στα δύσκολα ( που είναι και απαραίτητη) και συντήρηση αυτών. Και με βάση την εμπειρία μου, χειρότερη έως κακή ποιότητα ήχου.

Προσωπικα δεν εχω κανενα παραπονο απο την ποιοτητα συν οτι ο παροχος μπορει να παιξει με την ποιοτητα αναλογως codec κτλ.επισης το 99 τις 100 πλεον εχει και κινητο στο σπιτι. το λεω γιατι ακουω πολυ συχνα αυτο που λες οτι αμα κοπει το ρευμα τι θα κανω.στην θεωρια ολοι γκρινιαζουν.στην πραξη

α.ποσο συχνα κοβεται το ρευμα?

β.αν κοπει το ρευμα δεν μπορεις να κανεις μιακληση απο το κινητο?

γ.πες οτι δεν κοβεται το ρευμα αλλα εχει βλαβη η γραμμη?παλι δεν εχεις ενα κινητο για backup? 

το κινητο ενα ηλικιωμενο ατομο μπορει να το εχει για μια περιπτωση αναγκης .δεν χρειαζεται να εχει το κινητο για να πιασει 10 ωρες την συζητηση να περασει η ωρα οταν δεν θα εχει ρευμα στο σπιτι για 2 ωρες.

On 19/07/2019 at 14:13, jkoukos said:

Αν σε γερμανικό Fritz περαστεί το διεθνές firmware, τότε θα δουλεύει σε οποιοδήποτε Annex και σε οποιαδήποτε DSL γραμμή. Η επιλογή γίνεται μέσα στο μενού. Με το γερμανικό firmware δεν παίζει σε ADSL Annex A.

Γίνεται και στα νέα Fritz αλλαγή του firmware αλλά πολύ δύσκολα (και όχι όπως τα παλαιότερα μοντέλα), καθώς θέλει συγκεκριμένα εργαλεία και διαδικασίες, με κίνδυνο να καταλήξει τούβλο.

...

Όπως τα λες και τα έγραψα. Ο ΟΤΕ δίνει VPU σκέτο ή VPU Light (το αντίστοιχο VLU των άλλων). Στο Α/Κ Γηροκομείου που ανήκω, υπάρχουν εδώ και καιρό οικιακές συνδέσεις Nova μέσω χοντρικής Vodafone με VoIP τηλεφωνία.

Ναι θυμαμαι που ειχες αναφερει οτι υπαρχει θεμα και περιπτωση να γινει brick>εν τω μεταξυ δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν βαζουν το ιδιο international firmware και στο γερμανικο.απλα δεν θα διαλεγεις annex b.οι TAE υποδοχες υπαρχουν και στα δυο μοντελα αλλωστε.

On 19/07/2019 at 14:53, dolph said:

Καλησπέρα!

Είμαι με οικιακό adsl (θα πάω σύντομα σε vdsl) και ήθελα ένα router που να αντέχει πολλές συσκευές (wifi) αλλά βασικά να μου δίνει καλές δυνατότητες ελέγχου του δικτύου γιατί έχω μικρά παιδιά και θέλω να τους το " κατεβάζω" κάποιες ώρες την ημέρα, όπως επίσης να ελέγχω /αποκλείω διάφορα sites.

Τί προτείνετε; 

Ευχαριστώ 

δες το fritz 7530.εχει να κοψεις το ιντερνετ τις ωρες που θες.παιζει και Review στο ινσομνια και για το 7530 και για το 7590 που ειναι σχεδον τα ιδια.

• Like 1
  • Thanks 1

Καλησπέρα, σκέφτομαι αυτό εδώ λόγω μεγάλου σπιτιού https://www.skroutz.gr/s/17743144/TP-LINK-Archer-C6-v2.html

Θέλω να το βάλω μόνο για wifi και την σύνδεση να συνεχίσει να την κάνει το speedport plus cosmote

Η διαδικασία είναι αυτή που κατάλαβα από γενικά σχόλια, δλδ βάζεις ethernet από το speedport στην ιντερνετ θύρα του tp-link και απλά το τπ λινκ το σετάρεις ως dynamic ip? 

Σαν λύση είναι καλή για καλύτερο wifi και καλύτερο QOS? όλα τα pc σπίτι είναι με wifi και θέλω μια καλύτερη συσκευή. Έχω voip btw γι'αυτό κρατάω το speedport και τα fritz τα θεωρώ πανάκριβα σαν πιο all-in-one λύσεις.

6 minutes ago, pogchamp said:

Καλησπέρα, σκέφτομαι αυτό εδώ λόγω μεγάλου σπιτιού https://www.skroutz.gr/s/17743144/TP-LINK-Archer-C6-v2.html

Θέλω να το βάλω μόνο για wifi και την σύνδεση να συνεχίσει να την κάνει το speedport plus cosmote

Η διαδικασία είναι αυτή που κατάλαβα από γενικά σχόλια, δλδ βάζεις ethernet από το speedport στην ιντερνετ θύρα του tp-link και απλά το τπ λινκ το σετάρεις ως dynamic ip? 

Σαν λύση είναι καλή για καλύτερο wifi και καλύτερο QOS? όλα τα pc σπίτι είναι με wifi και θέλω μια καλύτερη συσκευή. Έχω voip btw γι'αυτό κρατάω το speedport και τα fritz τα θεωρώ πανάκριβα σαν πιο all-in-one λύσεις.

Θα προτιμουσα να εβαζα ενα ubiquiti access point.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, poulinos είπε

Θα προτιμουσα να εβαζα ενα ubiquiti access point.

Δεν με βολεύουν αυτά που θέλουν βίδωμα σε ταβάνι ή τοίχο. Χρειάζομαι κάτι που θα έμπαινε σε ράφι. Αλλά μπορεί να το βάλει υποθέτω κανείς και πάνω σε ράφι, δεν είναι υποχρεωτικό να πάει ταβάνι.

Δλδ πχ αυτό https://www.skroutz.gr/s/7970030/Ubiquiti-AP-AC-Lite.html

θα έχει καλύτερη κάλυψη από αυτό https://www.skroutz.gr/s/17743144/TP-LINK-Archer-C6-v2.html

αν τοποθετηθούν πάνω σε ένα ράφι?

Για να δώσω λίγο καλύτερη εντύπωση του χώρου, το σπίτι είναι 2-όροφο ψηλοτάβανο. Το router πρέπει να μείνει στην κεντρική πρίζα που είναι σε δωμάτιο του ισογείου οπότε και εκεί θα μπει to AP. Η κάλυψη με ενδιαφέρει να είναι κατά κύριο λόγο καλή στον 1ο όροφο και όχι τόσο στο ισόγειο που θα μπει και το ΑP. Δεν υπάρχει δομημένη καλωδίωση, δλδ για να έβγαζα στον 1ο όροφο με rj45 το AP. 

PS. Έψαξα λίγο τεχνικές λεπτομέρειες για το uni AP AC lite, και έχει 2 κεραίες των 3 dBi. Αυτές στο άλλο το tp-link νομίζω είναι 5 dBi. Γιατί προτιμάμε το Ubi?

Επεξ/σία από pogchamp

4 ώρες πριν, poulinos είπε

Προσωπικα δεν εχω κανενα παραπονο απο την ποιοτητα συν οτι ο παροχος μπορει να παιξει με την ποιοτητα αναλογως codec κτλ.επισης το 99 τις 100 πλεον εχει και κινητο στο σπιτι. το λεω γιατι ακουω πολυ συχνα αυτο που λες οτι αμα κοπει το ρευμα τι θα κανω.στην θεωρια ολοι γκρινιαζουν.στην πραξη

α.ποσο συχνα κοβεται το ρευμα?
β.αν κοπει το ρευμα δεν μπορεις να κανεις μιακληση απο το κινητο?
γ.πες οτι δεν κοβεται το ρευμα αλλα εχει βλαβη η γραμμη?παλι δεν εχεις ενα κινητο για backup? 

Προχθές με τον σεισμό για παράδειγμα τα δίκτυα κινητής σε πολλά μέρη 'φρικάρανε'. Δεν άκουσα κάτι παρόμοιο για τα δίκτυα σταθερής. Εντάξει, άμα καταρρεύσει η πολυκατοικία στην οποία μένω, δεν θα περιμένω να έχω σταθερό για να ειδοποιήσω ότι είμαι καταπλακωμένος αλλά υπάρχουν και πιο lite σενάρια...
Την τελευταία φορά που κόπηκε το ρεύμα και δεν ήταν γενική βλάβη, ήμουν στην αναμονή για τις βλάβες ΔΕΔΗΕ πάνω απ'ο 35'. Προτιμώ το ασύρματο σταθερό με ανοικτή ακρόαση, δεν είναι εύλογο;
Ομολογώ ότι στο mini rack στο σπίτι μου έχω UPS για το NAS, router και βάση ασύρματων σταθερών. Και επειδή εκτιμώ το ότι το έχω, βλέπω και το πόσο βολικό είναι για το σταθερό.

1 hour ago, winlink said:

Προχθές με τον σεισμό για παράδειγμα τα δίκτυα κινητής σε πολλά μέρη 'φρικάρανε'. Δεν άκουσα κάτι παρόμοιο για τα δίκτυα σταθερής. Εντάξει, άμα καταρρεύσει η πολυκατοικία στην οποία μένω, δεν θα περιμένω να έχω σταθερό για να ειδοποιήσω ότι είμαι καταπλακωμένος αλλά υπάρχουν και πιο lite σενάρια...
Την τελευταία φορά που κόπηκε το ρεύμα και δεν ήταν γενική βλάβη, ήμουν στην αναμονή για τις βλάβες ΔΕΔΗΕ πάνω απ'ο 35'. Προτιμώ το ασύρματο σταθερό με ανοικτή ακρόαση, δεν είναι εύλογο;
Ομολογώ ότι στο mini rack στο σπίτι μου έχω UPS για το NAS, router και βάση ασύρματων σταθερών. Και επειδή εκτιμώ το ότι το έχω, βλέπω και το πόσο βολικό είναι για το σταθερό.

δεν ειμαι κατα των σταθερων αλλα δεν μπορω να βλεπω να μην θελουμε να προχωρησει η τεχνολογια επειδη υπαρχουν καποια προβληματα τα οποια ΛΥΝΟΝΤΑΙ.

Τα παραδειγματα που εφερες ειναι πολυ ωραία. Καταρχην ξεχασα να αναφερω και κακως στο προηγουμενο ποστ μου αυτο που ανεφερες και εσυ. Οτι σε ολες τις  περιπτωσεις με ενα mini ups σαν αυτο που δινει ο οτε μπορεις να λυσεις το προβλημα της διακοπης ρευματος αμα ειναι τοσο σημαντικο να γινει ενα τηλεφωνημα. οσο θυμαμαι κιολας στο ups που εδινε ο οτε ειχε και δυο εξοδους για να τροφοδοτησεις και μια ασυρματη συσκευη αρκει να επαιζε στα 12volt του speedport.εναλλατικα βεβαια μπορεις να εχεις και σταθερη συσκευη. οποτε ακομα και αν γινει σεισμος ακομα και αν ταυτοχρονα κοπει το ρευμα ακομα και αν δεν μπορεις να βγαλεις κληση απο το κινητο σιγουρα θα εχεις ρευμα για να στειλεις κατι απο το ιντερνετ ή για καποιον πιο ηλικιωμενο να παρει ενα τηλεφωνο απο το σταθερο. Επισης ταυτοχρονα λυνεις και το προβλημα που αναφερεις αμα δεν εχεις τηλεφωνο λογω οτι κοπηκε το ρευμα σε μια γενικη βλαβη δεη.βεβαια σε αυτην την περιπτωση ο καθενας μας μπορει να παρει ενα τηλεφωνο ενα φιλο του εναν αδερφο εναν πατερα οτι παρε ενα τηλεφωνο τις βλαβες γιατι δεν εχω ρευμα.  Και σιγουρα θα ειναι καλυτερα απο σταθερο αμα παρεις οχι για την ανοιχτη ακροαση αφου και το κινητο εχει αλλα απο πλευρας χρεωσης (εκτος αν η χρεωση απο κινητο ειναι standard).οπως ειπες και εσυ τα ελυσες ολα αυτα με ενα κανονικο ups. επειδη το κοστος ενος κανονικου ups ειναι πιο μεγαλο για αυτο υπαρχουν και τα mini ups για αυτες τις περιπτωσεις.ηδη ο οτε το δινει σε περιπτωσεις voip αν ο αλλος εχει συναγερμο κτλ.

δηλαδη το point μου ειναι οτι με το που παει να γινει κατι για καλυτερο βγαινει κοσμος και γκρινιαζει σκεπτομενος ενα προβλημα το οποιο μπορει να λυθει.και οκ ας αφησουμε τους 65+ που δεν καταλαβαινουν τιποτα απο τεχνολογια πολλες φορες και ταθελουν ολα ετοιμα.αλλα δεν μπορω να ακουω απο μικρη ηλικια να λενε οχι δεν θελω voip γιατι θα κοπει το ρευμα.

ειναι η ιδια γκρινια οταν η apple ελεγε οτι θα κανει τα ακουστικα να ειναι type c /thunderbolt και οχι Mini jack.και ολοι επεσαν να φανε την apple ή την καθε εταιρεια οτι γιατι να βγαλει την 3.5 Jack επειδη τους βολευε.λες και δεν υπαρχει ανταπτορας ακομα και αν καποιος δεν θελει να παρει ακουστικα.δηλαδη η τεχνολογια προχωραει θελουμε δεν θελουμε και ναι δεν γινεται να λεμε απο την μια θελουμε super vectoring και 200 και 300mbps vdsl και απο την αλλη θελουμε και tdm τηλεφωνια και οχι voip.

2 ώρες πριν, winlink είπε

Και στα σταθερά δίκτυα υπήρξε θέμα τα πρώτα 15-20 λεπτά. Κλήσεις εντός του ίδιου κέντρου ως επί τω πλείστον δεν είχαν θέμα, αλλά προς άλλο κέντρο και ειδικά της Αττικής ήταν λαχείο αν έβγαζες κλήση. Άσε τις κλήσεις σε δίκτυα άλλων παρόχων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...