Προς το περιεχόμενο

ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ADSL/VDSL ROUTER post here(γράψτε εδώ)

poulinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

On 20/04/2019 at 14:41, skiabox said:

poulinos : Τόσο άσχημη φήμη έχουν τα Tenda;

τι κοινο υπαρχει στο tenda και στα turbox.αρκετα κοινα. Πολλα tenda οπως εχουν πει και αλλοι ειναι πανομοιοτυπα με καποια tenda.

β.κινεζικη εταιρεια ειναι.προτιμω αλλες κινεζικες παρα αυτην .πχ tp link

απο εκει και περα εγγυηση εχει δεν χανεις κατι να το δοκιμασεις .οπως και αλλοι πχ εχουν παρει xiaomi routers κτλ και τους εχουν βγει πολυ καλα. ολα εξαρτατε για τη χρηση τα θες.αλλα ναι θα προτιμουσα access point ubiquiti παρα tenda ή tp link.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα ειμαι στην forthnet vdsl και θα ηθελα προτασεις για αλλαγη ρουτερ γιατι το w9980 μας αφησε.  Παραθετω και στοιχεια συνδεσης

279D0E2B-3E09-4B13-BEC2-0BF6B9F58949.png

Επεξ/σία από airthanos69

Καλησπερα. 

Το Ubiquiti AP AC Lite παιζει να εχει αξιοπρεπες σημα απο τον 3ο οροφο μεχρι το γκαραζ για να βαλω μια καμερα ασυρματη που θελω..;

Αν οχι, τι λυση προτεινετε για αυτο το θεμα;

Καλησπέρα! Θέλω να πάρω ένα wifi modem/router που να έχει καλή εμβέλεια και να κάνει κάτω από 30 ευρώ. Πριν είχα ADSL με speedport 2i αλλά μόλις πήγα σε wind vdsl, πήρα της wind το οποίο είναι άθλιο και δεν πιάνει σε όλο το σπίτι.

Ξέρω ότι όσο πιο γρήγορη είναι η σύνδεση, τόσο πιο δύσκολο είναι να την μεταφέρεις ασύρματα χωρίς να χάσεις μεγάλο κομμάτι της ταχύτητας και φοβάμαι πως θα είναι τζάμπα λεφτά.

Μιλάμε για ένα σπίτι 60 τετραγωνικών, όπου η μόνη λειτουργική πρίζα τηλεφώνου είναι στην άκρη του και αν θέλω να πιάσω στην άλλη άκρη, το σήμα πρέπει να περάσει 2 δωμάτια.

Αυτή την στιγμή, ένα OnePlus 6 που έχω, πιάνει καλή ταχύτητα στην απόσταση που ανέφερα αλλά η κοπέλα μου από το δικό της PC πιο πέρα, μπορεί να μην της ανοίγει ούτε το Facebook και να χάνει την σύνδεση ανά φάσεις. Επιπλέον, ακόμα και με την ταχύτητα που πιάνω με το κινητό, δυσκολεύομαι να κρατήσω σταθερά καλό ping στο pubg ενώ μπορεί και φορτώνει κανονικά 1080p video, μάλλον επειδή με τόση απόσταση, δεν γίνεται να κρατάει τόσο καλό real-time performance.

Συγνώμη για το σεντόνι και ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

10 ώρες πριν, Dinos_12345 είπε

Καλησπέρα! Θέλω να πάρω ένα wifi modem/router που να έχει καλή εμβέλεια και να κάνει κάτω από 30 ευρώ. Πριν είχα ADSL με speedport 2i αλλά μόλις πήγα σε wind vdsl, πήρα της wind το οποίο είναι άθλιο και δεν πιάνει σε όλο το σπίτι.

Ξέρω ότι όσο πιο γρήγορη είναι η σύνδεση, τόσο πιο δύσκολο είναι να την μεταφέρεις ασύρματα χωρίς να χάσεις μεγάλο κομμάτι της ταχύτητας και φοβάμαι πως θα είναι τζάμπα λεφτά.

Μιλάμε για ένα σπίτι 60 τετραγωνικών, όπου η μόνη λειτουργική πρίζα τηλεφώνου είναι στην άκρη του και αν θέλω να πιάσω στην άλλη άκρη, το σήμα πρέπει να περάσει 2 δωμάτια.

Αυτή την στιγμή, ένα OnePlus 6 που έχω, πιάνει καλή ταχύτητα στην απόσταση που ανέφερα αλλά η κοπέλα μου από το δικό της PC πιο πέρα, μπορεί να μην της ανοίγει ούτε το Facebook και να χάνει την σύνδεση ανά φάσεις. Επιπλέον, ακόμα και με την ταχύτητα που πιάνω με το κινητό, δυσκολεύομαι να κρατήσω σταθερά καλό ping στο pubg ενώ μπορεί και φορτώνει κανονικά 1080p video, μάλλον επειδή με τόση απόσταση, δεν γίνεται να κρατάει τόσο καλό real-time performance.

Συγνώμη για το σεντόνι και ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

την σπίτωσες τη γκομενα? αντε με το καλο

https://www.skroutz.gr/s/7326658/TP-LINK-TD-W9970-v2.html

2 ώρες πριν, sezebo είπε

την σπίτωσες τη γκομενα? αντε με το καλο

https://www.skroutz.gr/s/7326658/TP-LINK-TD-W9970-v2.html

Μερικοί λένε για προβλήματα στα σχόλια. Ελπίζω αυτά τα σχόλια να είναι από άσχετους που δεν μπορούν να τα κάνουν set-up

1 λεπτό πριν, Dinos_12345 είπε

Μερικοί λένε για προβλήματα στα σχόλια. Ελπίζω αυτά τα σχόλια να είναι από άσχετους που δεν μπορούν να τα κάνουν set-up

Γενικά τα φθηνά tplink είναι σκυλιά που πολλές φορές με κάνει να αναρωτιέμαι αν αξίζουν τα 100+ ευρώ για ρούτερ

Έχω ένα draytek vigor 2760n και σκέφτομαι να αλλάξω στο Asus DSL-AC68U. Κυρίως για το wifi λόγω 5Ghz καθώς δεν θέλω να βάλω έξτρα συσκευη στο υπάρχον. Επίσης είδα ότι μπορείς να κάνεις tweek και να ανεβάσεις την ταχύτητα αλλά δεν είμαι ξέρω αν είναι για vdsl ή και για adsl

Αυτή την στιγμή είμαι σε adsl Wind και στην περιοχή δυστυχώς 5/0,8. Στο σπίτι έχω ένα NAS, 2 pc και 2 rpi με kodi. Εκτός από το 1 pc είναι όλα ασύρματα, ωστόσο σε λίγο και το 1 rpi και πιθανόν και το 2ο pc θα είναι με Ethernet.

Στις 4/5/2019 στις 3:47 ΜΜ, Papakitou είπε

Καλησπερα. 

Το Ubiquiti AP AC Lite παιζει να εχει αξιοπρεπες σημα απο τον 3ο οροφο μεχρι το γκαραζ για να βαλω μια καμερα ασυρματη που θελω..;

Καλη εβδομαδα.. Καποιος μια γνωμη ...

@poulinos o expert τι λεει..;

On 02/05/2019 at 15:01, SPARTIAN said:

Asus  RT-AC66U-B1

τα rt ειναι Router και οχι adsl/vdsl modem router.

On 04/05/2019 at 15:47, Papakitou said:

Καλησπερα. 

απαντηση πιο κατω.

23 hours ago, Papakitou said:

Καλη εβδομαδα.. Καποιος μια γνωμη ...

@poulinos o expert τι λεει..;

δεν εχει να κανει με το ποσο καλο ειναι αυτο που θα παρεις αλλα ζητας να εχεισ σημα 3 οροφους κατω.εφοσον θεωρητικα ολα παιζουν σε συγκεκριμενα mw τοτε δεν ειναι ευκολο ουτε να φτασει το σημα στο γκαραζ αλλα και αντιστοιχα και η καμερα δεν θα μπορει να φτασει μεχρι τον τριτο.3 οροφοι ειναι παρα πολλοι εκτος αν το γκαραζ δεν ειναι κατω στην πυλωτη αλλα ειναι δεξια ή αριστερα απο την πυλωτη και εχεις οπτικη επαφη ή εστω μικρο εμποδιο.η σωστη λυση θα ηταν Utp καλωδιο ειτε απευθειας μεχρι την καμερα είτε σε καποιο σημειο που θα ειναι πιο κοντα η καμερα με το Ubiquiti.

On 06/05/2019 at 00:28, pagratios said:

Έχω ένα draytek vigor 2760n και σκέφτομαι να αλλάξω στο Asus DSL-AC68U. Κυρίως για το wifi λόγω 5Ghz καθώς δεν θέλω να βάλω έξτρα συσκευη στο υπάρχον. Επίσης είδα ότι μπορείς να κάνεις tweek και να ανεβάσεις την ταχύτητα αλλά δεν είμαι ξέρω αν είναι για vdsl ή και για adsl

Αυτή την στιγμή είμαι σε adsl Wind και στην περιοχή δυστυχώς 5/0,8. Στο σπίτι έχω ένα NAS, 2 pc και 2 rpi με kodi. Εκτός από το 1 pc είναι όλα ασύρματα, ωστόσο σε λίγο και το 1 rpi και πιθανόν και το 2ο pc θα είναι με Ethernet.

οσο ξερω στα asus πειραζεις κανονικα το snr στο adsl. 

On 05/05/2019 at 14:02, sezebo said:

Γενικά τα φθηνά tplink είναι σκυλιά που πολλές φορές με κάνει να αναρωτιέμαι αν αξίζουν τα 100+ ευρώ για ρούτερ

Προσωπικη αποψη.ειναι value for money ta tp link και πιστευω ισχυει.αλλα μεχρι εκει.πολλα πραγματα δεν με αρεσουν αλλα απο εταιρεια με φτηνα προιοντα δεν περιμενω να ειναι ουτε vigor ουτε cisco ουτε avm.κανει το κλασσικο που κανει η καθε κινεζικη εταιρεια.100 μοντελα καθε χρονο.υποστηριξη λιγο οτι  να νε αφου εχω δει διαφορα παραξενα.το after sales της ειναι μια χαρα βεβαια.σιγουρα για Professional χρηση δεν θα τα χρησιμοποιουσα.

Καλημερα, ευχαριστω για την απαντηση.. 

Καλωδιο utp , πολυ δυσκολο να παει στο γκαραζ..

Οπτικη επαφη δεν υπαρχει στην πυλωτη.. Το μονο που μπορω να κανω ειναι να δοκιμασω με το ρουτερ οσο πιο κοντα στο παραθυρο που "βλεπει" το γκαραζ  απο την κουζινα μου, που ειναι ανοιχτος χωρος..

Δεν ξερω πως να στο εξηγησω, κατι σαν ακαλυπτος πχ..

18 minutes ago, Papakitou said:

Οπτικη επαφη δεν υπαρχει στην πυλωτη.. Το μονο που μπορω να κανω ειναι να δοκιμασω με το ρουτερ οσο πιο κοντα στο παραθυρο που "βλεπει" το γκαραζ  απο την κουζινα μου, που ειναι ανοιχτος χωρος..

μονο αυτο μπορειςνα δοκιμασεις.εναλλακτικα αν βγαλεις εξωτερικο access point εξω απο το παραθυρο μηπως και "βλεπεις" καλυτερα και πιο κατευθυντικα το σημειο που θες.αλλα με κατευθυντικο access point. 

το αν θα πιασει εξαρτατε τι εμποδια υπαρχουν μεχρι εκει και απο διαφορους αλλους παραγοντες.

• Thanks 1

2 ώρες πριν, Papakitou είπε

Μην αμελήσεις να πάρεις άδεια από τους υπόλοιπους για την κάμερα στην πιλοτή (έτσι είναι ο σωστός τρόπος γραφής) που είναι χώρος κοινόχρηστος. Μην βρεθείς και μέσα...

5 λεπτά πριν, winlink είπε

Μην αμελήσεις να πάρεις άδεια από τους υπόλοιπους για την κάμερα στην πιλοτή (έτσι είναι ο σωστός τρόπος γραφής) που είναι χώρος κοινόχρηστος. Μην βρεθείς και μέσα...

Ναι εννοειται το εχω υποψιν μου..

Ευχαριστω για την διορθωση, ειναι μια λεξη που δεν χρειαστηκε να χρησιμοποιησω ποτέ..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...