Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

σύντομα θα μου ενεργοποιηθεί σύνδεση 24αρα και ψάχνομαι για αγορά modem router μιας και ο πάροχος δε το δίνει πλέον δωρεάν. Παίρνεις κάτι αξιόλογο με γύρω στα €35 και αν ναι κάποια πρόταση? Απαιτήσεις τίποτα το ιδιαίτερο (εμβέλεια σε σπίτι 100 τετραγωνικών, με το ρούτερ να βρίσκεται περίπου τον μέσον του σπιτιού και μερικούς τοίχους ενδιάμεσα). 

Επειδή την adsl γραμμή τη βάζω δοκιμαστικά για να δω αν με καλύπτει και υπάρχει περίπτωση άμεσα να αναβαθμίσω σε vdsl, μπορώ με το ίδιο ρουτερ να κάνω δουλειά; Δηλαδή υπάρχει ρούτερ που να υποστηρίζει και adsl και vdsl έτσι ώστε να μην μου μείνει άχρηστο αν αναβαθμίσω;

Ευχαριστώ πολύ και sorry αν ακούγεται χαζή η ερώτηση..

• Απαντ. 4,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
On 31/01/2019 at 14:07, jimakos234 said:

Σε μια απλη 24 θα μπει που δεν πιανει τα μεγιστα, με το default ρουτερ του παροχου, που δεν ειναι dual band (ειναι παλιο). Μετρητης δεν ειναι ο ιδιος οσο ξερω. Ευελπιστω οτι για απλη χρηση ιντερνετ και λιγο netflix να μας κανει .

εφοσον δεν ειναι ο ιδιος μετρητης αρα δεν βαζεις Powerline. αν θελει μπορει να παρει το repeater που εβαλες που ειναι στα λεφτα που θες αλλιως μπορει να παει σε dual band που ναι μεν το 2,4 band θα κανει το link με το ρουτερ αφου δεν ειναι dual band to router αλλα θα μπορει να δινει και 5ghz αν θελει στις συσκευες που το υποστηριζουν με σκοπο να παιξει καπως καλυτερα.βεβαια το κοστος ανεβαινει.και σε αυτα τα λεφτα σε dual band μονο κανα tp link αν παιζει.αλλα για απλη χρηση εστω και με λιγο ενδεχομενως επιδοσεις το fritz που βαλες κανει.

για σενα ξεχασα να σου πω οτι αφου σου ριχνει errror 404 οταν πας να κανεις Update την εφαργογη απλα πηγαινε στο site βρες την εφαρμογη και κατεβασε την καινουρια και περασε την.σβησε την παλια και περνα την καινουρια αμα δεν σου βγαλει για Update. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερα εκανα το λαθο; και αγορασα ενα router αντι για Modem/Router θα ηθελα βοηθεια τι modem να αγορασω για να ειμαι καλυμενος. Αγορασα το ASUS AC2900 Router. τι modem με προτεινεται να αγορασω η θα ηταν καλυτερα να αντικαταστησω και να παρω ενα modem/router ευχαριστω.

@poulinos

Επεξ/σία από Elray
Δημοσ.

Για εμένα άσε του παρόχου σαν μόντεμ και στήσε το δίκτυο σου πάνω στο ρούτερ asus . Σε όποια εταιρία και να πας αλλάζεις μόνο το μόντεμ του παρόχου και τέλος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, stefanidisg είπε

Για εμένα άσε του παρόχου σαν μόντεμ και στήσε το δίκτυο σου πάνω στο ρούτερ asus . Σε όποια εταιρία και να πας αλλάζεις μόνο το μόντεμ του παρόχου και τέλος

Καλησπέρα του παρόχου κάηκε οπότε και εγώ αυτό σκέφτηκα οπότε πήγα αγοράσα ένα απλό TPLink με 30 ευρώ και πιστεύω να μου γίνει η δουλειά... να το έχω σαν modem εκείνο και της Asus για router. Τώρα έμεινε να γυρίσω σπίτι και να κοιτάξω  πως θα τα συνδέσω. 

Επεξ/σία από Elray
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Elray είπε

Καλησπέρα του παρόχου κάηκε οπότε και εγώ αυτό σκέφτηκα οπότε πήγα αγοράσα ένα απλό TPLink με 30 ευρώ και πιστεύω να μου γίνει η δουλειά... να το έχω σαν modem εκείνο και της Asus για router. Τώρα έμεινε να γυρίσω σπίτι και να κοιτάξω  πως θα τα συνδέσω. 

Αν κάηκε μήπως να ζητήσεις αντικατάσταση; Σε ποιον πάροχο είσαι; Έχειςvoip;

Επεξ/σία από stefanidisg
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, stefanidisg είπε

Ζήτησα αντικατάσταση και μου απαντήσαν πως Επειδή έχει περάσει η εγγύηση πρέπει να αγοράσω ένα νέο από αυτούς. Γι αυτόν τον λόγο πήγα κ πήρα αυτόν από την Asus Απλά έκανα κακή αγορά δεν πρόσεξα ότι είναι μόνο router. Όσο για VoIP δεν ξέρω αν έχω και τι είναι.  Ο πάροχος είναι forthnet.

Επεξ/σία από Elray
Δημοσ.
13 hours ago, Elray said:

Ζήτησα αντικατάσταση και μου απαντήσαν πως Επειδή έχει περάσει η εγγύηση πρέπει να αγοράσω ένα νέο από αυτούς. Γι αυτόν τον λόγο πήγα κ πήρα αυτόν από την Asus Απλά έκανα κακή αγορά δεν πρόσεξα ότι είναι μόνο router. Όσο για VoIP δεν ξέρω αν έχω και τι είναι.  Ο πάροχος είναι forthnet.

σε οικιακο προγραμμα καισε Forthnet δυσκολο εως απιθανο να εχεις voip .αν εχεις voip τοτε δεν θα επαιζε το τηλεφωνο σου εφοσον δεν εχεις πανω το ρουτερ του παροχου.

13 hours ago, Elray said:

Μπορεις να παρεις ενα adsl/vdsl modem router φτηνο και να το βαλεις μπροστα και απο πισω το asus.αν εχεις adsl βρισκεις adsl modem/router με ελαχιστα χρηματα και μετα βαζεις το asus να κανει τα υπολοιπα.στην παρουσα φαση μπορεις να βαλεις ενα απλο adsl2+ modem μπροστα σε bridge και ολα τα αλλα να τα κανει το asus.

13 hours ago, stefanidisg said:

αν εισαι εκτος εγγυησης πλεον το πληρωνεις.

19 hours ago, Elray said:

καλησπερα εκανα το λαθο; και αγορασα ενα router αντι για Modem/Router θα ηθελα βοηθεια τι modem να αγορασω για να ειμαι καλυμενος. Αγορασα το ASUS AC2900 Router. τι modem με προτεινεται να αγορασω η θα ηταν καλυτερα να αντικαταστησω και να παρω ενα modem/router ευχαριστω.

@poulinos

αν δεν μπορεις να το πας πισω και να το αλλαξεις ειναι λιγο βλακεια να το πουλησεις και να χασεις λεφτα.οποτε μπορεις να το εχεις απο πισω να κανει τα παντα και μπροστα ενα απλο φτηνο adsl modem αν υποθεσουμε οτι εχεις adsl και οχι vdsl και εισαι ετοιμος. απο εκει και περα ειναι το ποσο εχεις ορεξη να ασχοληθεις πχ να κανεις bridge το adsl modem router ή αν τα θες ολα σε ενα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, poulinos είπε

σε οικιακο προγραμμα καισε Forthnet δυσκολο εως απιθανο να εχεις voip .αν εχεις voip τοτε δεν θα επαιζε το τηλεφωνο σου εφοσον δεν εχεις πανω το ρουτερ του παροχου.

Μπορεις να παρεις ενα adsl/vdsl modem router φτηνο και να το βαλεις μπροστα και απο πισω το asus.αν εχεις adsl βρισκεις adsl modem/router με ελαχιστα χρηματα και μετα βαζεις το asus να κανει τα υπολοιπα.στην παρουσα φαση μπορεις να βαλεις ενα απλο adsl2+ modem μπροστα σε bridge και ολα τα αλλα να τα κανει το asus.

αν εισαι εκτος εγγυησης πλεον το πληρωνεις.

αν δεν μπορεις να το πας πισω και να το αλλαξεις ειναι λιγο βλακεια να το πουλησεις και να χασεις λεφτα.οποτε μπορεις να το εχεις απο πισω να κανει τα παντα και μπροστα ενα απλο φτηνο adsl modem αν υποθεσουμε οτι εχεις adsl και οχι vdsl και εισαι ετοιμος. απο εκει και περα ειναι το ποσο εχεις ορεξη να ασχοληθεις πχ να κανεις bridge το adsl modem router ή αν τα θες ολα σε ενα.

Adsl έχω, δεν έχω ακόμη vdsl ,Οπότε  πήγα αγόρασα ένα tplink modem/router και μόλις γυρίσω σπίτι το απόγευμα ελπίζω να τα καταφέρω να τα στήσω το ένα να λειτουργεί σαν modem... Και το άλλο να είναι router κα7 να διαχειρίζομαι τα πάντα από εκεί από την στιγμή που έχει πολλές επιλογές κ είναι καλό.

Δημοσ.
7 minutes ago, Elray said:

Adsl έχω, δεν έχω ακόμη vdsl ,Οπότε  πήγα αγόρασα ένα tplink modem/router και μόλις γυρίσω σπίτι το απόγευμα ελπίζω να τα καταφέρω να τα στήσω το ένα να λειτουργεί σαν modem... Και το άλλο να είναι router κα7 να διαχειρίζομαι τα πάντα από εκεί από την στιγμή που έχει πολλές επιλογές κ είναι καλό.

μπορεις να κανεις τρεις λυσεις.

α.το asus να κανει μονο το access point.το πληρωσες βεβαια ακριβα για να κανει μονο αυτο.σε αυτην την περιπτωση το tp link το σεταρεις κανονικα.

β.το asus να κανει το router και το tp link να το εχεις σεταρει κανονικα.το κακο με αυτο ειναι οτι εχεις 2 nat και επισης το tp link το φορτωνεις με περιττα πραγματα.

γ.η καλυτερη λυση.το tp link bridge rfc 1483 οποτε θα παιζει μονο σαν modem και απο πισω το asus να κανει κληση Pppoe ως router.τα παντα εκτος απο το sync θα γινονται απο το asus.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, poulinos είπε

μπορεις να κανεις τρεις λυσεις.

α.το asus να κανει μονο το access point.το πληρωσες βεβαια ακριβα για να κανει μονο αυτο.σε αυτην την περιπτωση το tp link το σεταρεις κανονικα.

β.το asus να κανει το router και το tp link να το εχεις σεταρει κανονικα.το κακο με αυτο ειναι οτι εχεις 2 nat και επισης το tp link το φορτωνεις με περιττα πραγματα.

γ.η καλυτερη λυση.το tp link bridge rfc 1483 οποτε θα παιζει μονο σαν modem και απο πισω το asus να κανει κληση Pppoe ως router.τα παντα εκτος απο το sync θα γινονται απο το asus.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες,  Μόλις σχολάσω το απόγευμα θα κάτσω να ασχοληθώ... με την Β λύση Δεν θα κάνω πάλι τα πάντα από το router της Asus? ή  πρέπει να κάνω οπωσδήποτε αυτό το bridge  την Γ λύση. 

Δημοσ.
3 minutes ago, Elray said:

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες,  Μόλις σχολάσω το απόγευμα θα κάτσω να ασχοληθώ... με την Β λύση Δεν θα κάνω πάλι τα πάντα από το router της Asus? ή  πρέπει να κάνω οπωσδήποτε αυτό το bridge  την Γ λύση. 

στην β λυση εχεις 2 nat και αν θες πχ ενα port forward το κανεις εις διπλουν.δηλαδη το modem router του παροχου κανει το sync αλλα κανει και routing.και ποιος ο λογος να κανει routing αφου θα το κανεις απο το asus?σκοπος ειναι να κανει το minimum>δεν ειναι οτι θα σου κανει καποιο προβλημα αλλα ποιο ειναι το ιδανικο.σκοπος ειναι του παροχου το Modem router(tp link στην δικια σου περιπτωση) να κανει τα minimum που ειναι να συγχρονισει απλα.υπαρχουν λυσεις και για το β. για να το κανεις πιο Dummy ωστε να μην θες διπλα Port forward αλλα γενικως προσπαθουμε να κανουμε το γ. το κακο ειναι οτι δεν μπορεις να παιξεις και Pppoe passthrough γιατι δεν περναει σε Forthnet.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, poulinos είπε

στην β λυση εχεις 2 nat και αν θες πχ ενα port forward το κανεις εις διπλουν.δηλαδη το modem router του παροχου κανει το sync αλλα κανει και routing.και ποιος ο λογος να κανει routing αφου θα το κανεις απο το asus?σκοπος ειναι να κανει το minimum>δεν ειναι οτι θα σου κανει καποιο προβλημα αλλα ποιο ειναι το ιδανικο.σκοπος ειναι του παροχου το Modem router(tp link στην δικια σου περιπτωση) να κανει τα minimum που ειναι να συγχρονισει απλα.υπαρχουν λυσεις και για το β. για να το κανεις πιο Dummy ωστε να μην θες διπλα Port forward αλλα γενικως προσπαθουμε να κανουμε το γ. το κακο ειναι οτι δεν μπορεις να παιξεις και Pppoe passthrough γιατι δεν περναει σε Forthnet.

Αρα θα θα χρειαστώ να ανοίξω κάποια ports για την Γ λύση ή στην Β εννοείς, συγνωμμη αν γίνομαι κουραστικός απλά πρώτη φορά είναι που θα κάνω κάτι τέτοιο και Δεν ξέρω από που να αρχίσω, εφόσον λες το Γ είναι καλύτερο και στην ουσία είναι κ αυτό που θέλω το modem να λειτουργεί μόνο σαν modem ώστε Όλα τα υπόλοιπα να τα κάνω από το Asus για να μπορώ να εκμεταλλευτώ τις δυνατότητες του router.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Elray είπε

Εγω θα προσπαθουσα να κανω τη δουλεια μου μονο με ενα απο αυτα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...