Προς το περιεχόμενο

ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ADSL/VDSL ROUTER post here(γράψτε εδώ)

poulinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατά την γνώμη μου η καλύτερη λύση είναι το firewall ανοικτού κώδικα pfsence .

Αν διαθέτετε 1 Η/Υ που ενδεχομένως είναι παλιός και δεν τον χρησιμοποιείται κάπου ουσιαστικά έχοντας τουλάχιστον 2 κάρτες δικτύου μπορείτε να τον κάνετε rooter χωρίς να χρειαστεί να κάνετε κάποια αγορά .

Κατεβάζεται δωρεάν το λειτουργικό pfsence το εγκαθιστάτε στον Η/Υ .

Συνδέετε το rooter του παρόχου στην μία κάρτα δικτύου και την δεύτερη στο switch . Ρυθμίζετε το rooter του παρόχου ως bridge . 

Μετά ρυθμίζετε το pfsence πηγαίνοντας στο interfaces βάζοντας τις ρυθμίσεις του παρόχου . (Μπορείτε βεβαίως να ρυθμίσετε κανονικά το ή τα rooter του παρόχου βάζοντας ip μέσα στο pfsence όμως δεν είναι ασφαλής λύση ) 

Αν έχετε περισσότερα από 1 rooter άρα και παραπάνω κάρτες δικτύου μπορείτε να έχετε άθροισμα της ταχύτητας κάνοντας load balance πηγαίνοντας στο System - rooting 

Σε κάποια site πρέπει να το εξαιρέσετε διότι θα έχετε πρόβλημα βάζοντας κανόνες εξαίρεσης από το load balance (Ειδικά για site τραπεζών με το load balance θα σας πετάει έξω) πηγαίνοντας στο Firewall - Rules - lan ορίζω την εξαίρεση και στο gateway από ποιο από όλα τα rooter θα βγαίνει . 

Γενικά το pfsence είναι το καλύτερο firewall ανοικτού κώδικα και σας το προτείνω ανεπιφύλακτα όχι μόνο για την ασφάλεια αλλά και για να πετύχετε άθροισμα ταχύτητας αν έχετε πολλούς Η/Υ συν ότι εύκολα μπορείτε να το καταλάβετε πως λειτουργεί αφού δεν χρειάζεται για κάποιον που δεν είναι εξοικειωμένος να χρησιμοποιήσει πουθενά γραμμή εντολών για να κάνει τις ρυθμίσεις που θέλει διότι είναι απλό στην χρήση του .   

Επεξ/σία από knemtzas
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά γύρισα το ZTE σε Bridge Mode και το TP Link σε Router.
Απλά πλέον για να βλέπω τα στατιστικά τις γραμμής μου, πρέπει να μπαίνω μέσω WiFi στο ZTE. Το έχω φυσικά απενεργοποιημένο και το ανοίγω μόνο όταν θέλω να τα δω.
Όλα φαίνεται να πηγαίνουν καλά.

tracert.PNG.5030450457ed08319091b9ddfce1875e.PNG

Επεξ/σία από Heatspreader

Εχω το Asus DSL-AC87VG σε γραμμη wind pstn/adsl αλλα δεν παιζει ξερετε τι μπορω να κανω για να παιξει?

το dsl link einai down, το λαμπακι dsl δεν αναβει καθολου.

σας ευχαριστω

Μάλλον είναι Annex B το modem, γιατί νομίζω μόνο σε B κυκλοφορεί το συγκεκριμένο, και Annex A η γραμμή σου. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι σε αυτή την περίπτωση.

1 hour ago, infin1tyGR said:

Μάλλον είναι Annex B το modem, γιατί νομίζω μόνο σε B κυκλοφορεί το συγκεκριμένο, και Annex A η γραμμή σου. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι σε αυτή την περίπτωση.

γιατι θυμαμαι οτι τα asus παιζουν και annex a και annex b.απλα τα αλλαζεις  απο το web interface

1 hour ago, freelove said:

Εχω το Asus DSL-AC87VG σε γραμμη wind pstn/adsl αλλα δεν παιζει ξερετε τι μπορω να κανω για να παιξει?

το dsl link einai down, το λαμπακι dsl δεν αναβει καθολου.

σας ευχαριστω

α.δες για firmware update.b.τσεκαρε το annex

Συγγνώμη αν είμαι λίγο offtopic, αλλά για κάποιο λόγο σε σπίτι 65 τ.μ δεν έχω καλή κάλυψη στο υπνοδωμάτιο. Είμαι με το μαμά modem της Vodafone, ένα άσπρο ZTE.

Μπορώ να το φτιάξω με κάποια ρύθμιση στο modem ή να κοιτάξω για καινούριο? Ή μήπως συμφέρει καλύτερα να πάρω ένα από extender/repeater?

1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Ποιο modem router adsl εως 100 ευρω για pstn γραμμή να προτιμήσω, έχετε καμιά πρόταση;

Ευχαριστώ

https://www.cableworks.gr/diktyaka/tp-link/modem-router/vdsl2-modem-router/tp-link-archer-vr600-v1.0-ac1600-wireless-gigabit-vdsl-adsl-modem-router/ πρέπει να σου κάνει 

• Like 1

Καλησπέρα στη παρέα.  Μόλις  έβαλα 50αρι vdsl  στη nova/forthnet.  

Θέλω να αγοράσω ένα modem/router που να έχει και μπάντα στα 5GHz πέρα από την 2.4GHz  για να αντικαταστήσω το modem/router που σου δίνουν. 

Έχω μπερδευτεί  όμως με τα μοντέλα. Για παράδειγμα έχω δει αυτο https://www.skroutz.gr/s/9708739/TP-LINK-Archer-C1200-v1.html .

Θα ήθελα να με βοηθήσετε ώστε να επιλέξω κάποιο κατάλληλο..

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον μπορεί να βοηθήσει!

Στις 21/11/2018 στις 10:51 ΠΜ, Masma είπε

Καλησπέρα στη παρέα.  Μόλις  έβαλα 50αρι vdsl  στη nova/forthnet.  

Θέλω να αγοράσω ένα modem/router που να έχει και μπάντα στα 5GHz πέρα από την 2.4GHz  για να αντικαταστήσω το modem/router που σου δίνουν. 

Έχω μπερδευτεί  όμως με τα μοντέλα. Για παράδειγμα έχω δει αυτο https://www.skroutz.gr/s/9708739/TP-LINK-Archer-C1200-v1.html .

Θα ήθελα να με βοηθήσετε ώστε να επιλέξω κάποιο κατάλληλο..

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον μπορεί να βοηθήσει!

Για γραμμή pstn η ISDN και μέχρι τι μπάτζετ διαθέτουμε

13 ώρες πριν, BILL5 είπε

Για γραμμή pstn η ISDN και μέχρι τι μπάτζετ διαθέτουμε

Πώς βλέπουμε τι γραμμή έχουμε?Θέλω να κάνω ακριβώς το ίδιο με το παλικάρι.Budget μέχρι κανένα 60αρι 

5 ώρες πριν, alani-jm είπε

Πώς βλέπουμε τι γραμμή έχουμε?Θέλω να κάνω ακριβώς το ίδιο με το παλικάρι.Budget μέχρι κανένα 60αρι 

Γράφουν τα χαρτιά από την εταιρεία Σταθερής και το υπάρχων μόντεμ γράφει για τι είναι μονής γραμμής η διπλής 

10 λεπτά πριν, BILL5 είπε

Γράφουν τα χαρτιά από την εταιρεία Σταθερής και το υπάρχων μόντεμ γράφει για τι είναι μονής γραμμής η διπλής 

Σωστός, ευχαριστώ.PSTN γράφει.

Στις 26/11/2018 στις 2:13 ΜΜ, BILL5 είπε

Μπορείς να πάρεις αυτο https://www.skroutz.gr/products/show/27366702

Επειδή κι εγώ σκέφτομαι να βάλλω VDSL NOVA σε γραμμή PSTN

και μου πρότειναν το δικό τους ZTE ZXHN H168N V3.1.0 στα 20€

ποια είναι η άποψή σας; είναι καλό ή να αγοράσω κάποιο άλλο σαν το παραπάνω πχ;

δεν γνωρίζω τι πρέπει να προσέξω για να κάνω σωστή επιλογή.

Ευχαριστώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...