Προς το περιεχόμενο

ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ADSL/VDSL ROUTER post here(γράψτε εδώ)

poulinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το σκέτο router σε τι θα σε ωφελήσει; Αν το θέμα είναι μόνο στην ασύρματη επικοινωνία, πάρε ένα ΑΡ.

Επόμενη ερώτηση θα είναι ποιο ΑΡ; Εξαρτάται που θα το τοποθετήσεις, τι απαιτήσεις έχεις σε bandwidth, αν υπάρχουν πολλά εμπόδια, πολλά γειτονικά ασύρματα δίκτυα κλπ. Κάθε χώρος είναι μοναδικός και κάτι που σε μένα δεν λειτουργεί καλά σε σένα μπορεί να είναι άριστο.

Γενικά θα έλεγα ότι με ένα Unifi της Ubiquiti θα είσαι πολύ-πολύ καλύτερα σε σχέση με το Speedport.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

ερωτηση αυτο TP-LINK TD-W8961NB v4

Η αυτο TP-LINK TD-W8960N v7

Απλα για ενα σπιτι με ιντερνετ 11mb για να κανω την δουλεια μου χωρις αποσυνδεσεις κ πτωσεις ταχυτητας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας. Όταν βάλαμε internet στο σπίτι, ο πάροχος (hellas online) μας έδωσε ένα χαζομόντεμ/ρούτερ (της ZTE), το οποίο δεν είναι καλό (όταν έχω εγώ internet, δεν έχει η μάνα μου). Οπότε, μπορείτε να μου συστήνετε ένα καλό modem/router, και σε μια καλή τιμή (όχι παραπάνω από 50) ? Δεν γνωρίζω πάνω στον τομέα αυτό, για αυτό και ρωτάω εσάς.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων !  

Edit: Επειδή έκανα μια μικρή αναζήτηση στο Skroutz, αναγκαστικά πηγαίνω σε TP-LINK Archer, δηλαδή 65€+ ? Δεν λέω ότι δεν αξίζουν. Ενημερωτικά ρωτάω.

Επεξ/σία από Γιώργος Γ.

Επισκέπτης

Καλησπέρα,

σκέφτομαι να πάρω το συγκεκριμένο ρουτερ LinkSys EA6350.
Απλά θα ήθελα να ξέρω αν επιτρέπεται dd-wrt ή openwrt κτλπ.

Επίσης τη γνώμη έχετε είναι καλό ρουτερακι, έχω ακούσει ότι το συγκεκριμένο είναι καλό και για μικρές επιχειρήσεις ισχύει?
εγώ απλά το θέλω για το home network μου.

ευχαριστώ για τον χρόνο σας και για τις όποιες απαντήσεις επί του θέματος!

Υπαρχει καποιο modem router με αντιστοιχα χαρακτηριστικα και τιμη σαν το tplink 8970B? Να εχει οπωσδηποτε δυνατοτητα ipsec vpn tunnel και αν ειναι δυνατο, gigabit lan. Ρωταω γιατι δε το βλεπω να πωλειται πλεον.

Καλησπέρα σας παιδιά,

Προχθές πήρα τηλέφωνο στην Cosmote για να δω τι θα κάνω με το συμβόλαιο που λήγει μεθαύριο.
Τώρα είμαι στο Cosmote Double Play 24XL με σχεδόν 36€ το μήνα και ζήτησα να πάω στο Cosmote Double Play 50XL με 37,4€.

Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής:

1. Τώρα παίζω με το DGN220 της Netgear. Φαντάζομαι πως αυτό δεν με καλύπτει.
    Επειδή αρνήθηκα τον εξοπλισμό του ΟΤΕ (για προσωπικούς λόγους), τι modem/router προτείνετε για να παίξω όμορφα και στρωτά μπάλα κοντά στα 50MBbps?
    Το τωρινό μου setup περιλαμβάνει ένα Linksys PLSK400 power-line. Θα ήθελα να συνέχιζα να το χρησιμοποιώ.
    Ενδιαφέρομαι επίσης μελλοντικά για file server (είτε custom είτε κάποιο έτοιμο NAS) οπότε θα ήθελα να ληφθεί και αυτό στα υπόψιν.
  2. Η γραμμή "μοιράζεται" σε δύο σπίτια της ίδιας οικογένειας. Το ένα χρησιμοποιεί μόνο το τηλέφωνο μέσω της PSTN γραμμής και στο άλλο χρησιμοποίειται και το τηλέφωνο και το internet (στο οποίο είναι εγκατεστημένο και το DGN2200).
    Θα χρειαστεί να αλλάξω κάτι στην υπάρχουσα διάταξη με την έλευση του νέου πακέτου στα 50Mbps?
  3. Πριν 4-5 ημέρες με πήραν τηλέφωνο από Cosmote για να μου προτείνουν το ίδιο πακέτο που έχω (Double Play 24XL) με αναβαθμισμένη ταχύτητα στα 100Mbps στα 49,9€.
    Αρνήθηκα ευγενικά καθώς δεν θεωρώ value for money την διαφορά. Ξέρω ότι η καμπίνα του ΟΤΕ είναι στα 50 μέτρα από το σπίτι μιας και την βλέπω και φαντάζομαι ότι για αυτό με κάλεσαν.Ο άνθρωπος με τον οποίο μίλησα μου είπε ότι αν προχωρήσω, θα χρειαστεί να αλλάξω σε VoIP τηλεφωνία, πράγμα το οποίο και με αποθάρυνε σημαντικά καθώς υπάρχουν ηλικιωμένοι άνθρωποι και οι συχνές διακοπές ρεύματος στην περιοχή δεν είναι καλός οιώνος. Το κατάλαβε απόλυτα αλλά μου είπε ότι από το 2020 θα είναι υποχρεωτική η VoIP σε όλους.
    Μπορώ να γυρίσω στο μέλλον σε VoIP αν το θελήσω με το modem/router που θα επιλέξω να αγοράσω?

Θα εκτιμούσα σημαντικά κάποια απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα μου :)

Εγώ έλεγα να πάρω ένα καλό ρούτερ και να βάλω μπροστά το μόντεμ της Vodafone zte367 σε bridge αλλά βλέπω κλειδωμένο και όπου και να έψαξα δεν ανοίγουν οι κωδικοί root, δηλαδή θα χρειαστώ και modem ,αλλά όταν θα δώσουν VoIP και θα είναι κλειδωμένο πως θα γίνει να το γυρίσω σε bridge. Γιατί να είμαστε έρμαιο της κάθε εταιρείας και να μην χρησιμοποιουμε τον δικό μας εξοπλισμό; Εγώ σε μια τέτοια περίπτωση τί κάνω. Είμαι με Vodafone vdsl50.

Στη θέση σου θα ζητούσα εγγράφως να κάνουν αυτοί τις απαραίτητες ρυθμίσεις ώστε να λειτουργήσει η συσκευή τους σε Bridge mode και η κλήση ΡΡΡ να γίνεται από τον δικό μου router, πρακτική που εφαρμόζει η Cyta στην δική της αντίστοιχη υπηρεσία. Ως δικαιολογία θα έλεγα ότι έχω συγκεκριμένο εσωτερικό δίκτυο σχετικά ακριβό και με περισσότερες δυνατότητες και χαρακτηριστικά από το CPE που δίνουν.

Προσωπικά καταλαβαίνω την πολιτική των παρόχων όσον αφορά το κλείδωμα της τηλεφωνίας στην συσκευή τους, αλλά επ' ουδενί αυτό δεν σχετίζεται με την πρόσβαση στο διαδίκτυο. Ακόμη θα το έφθανα, ανάλογα την απάντηση, μέχρι την ΕΕΤΤ θέτοντας ερώτημα κατά πόσο σύννομο είναι αυτό, εφόσον η συσκευή μου είναι συμβατή με τα πρωτόκολλα που χρησιμοποιεί η εταιρεία (και υπάρχει σχετική αναφορά στα συμβόλαια όλων των παρόχων), γνωρίζοντας ότι χάνω την όποια τεχνική υποστήριξη σε περίπτωση προβλήματος εξαιτίας αυτού.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση αρνητικής κατάληξης, υπάρχει η δυνατότητα είτε να παίξουμε με το DMZ (εφόσον το υποστηρίζει η συσκευή του παρόχου) είτε με 2πλό ΝΑΤ, που ωστόσο λύνεται με σχετικούς κανόνες και στις 2 συσκευές.

54 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Στη θέση σου θα ζητούσα εγγράφως να κάνουν αυτοί τις απαραίτητες ρυθμίσεις ώστε να λειτουργήσει η συσκευή τους σε Bridge mode και η κλήση ΡΡΡ να γίνεται από τον δικό μου router, πρακτική που εφαρμόζει η Cyta στην δική της αντίστοιχη υπηρεσία. Ως δικαιολογία θα έλεγα ότι έχω συγκεκριμένο εσωτερικό δίκτυο σχετικά ακριβό και με περισσότερες δυνατότητες και χαρακτηριστικά από το CPE που δίνουν.

Προσωπικά καταλαβαίνω την πολιτική των παρόχων όσον αφορά το κλείδωμα της τηλεφωνίας στην συσκευή τους, αλλά επ' ουδενί αυτό δεν σχετίζεται με την πρόσβαση στο διαδίκτυο. Ακόμη θα το έφθανα, ανάλογα την απάντηση, μέχρι την ΕΕΤΤ θέτοντας ερώτημα κατά πόσο σύννομο είναι αυτό, εφόσον η συσκευή μου είναι συμβατή με τα πρωτόκολλα που χρησιμοποιεί η εταιρεία (και υπάρχει σχετική αναφορά στα συμβόλαια όλων των παρόχων), γνωρίζοντας ότι χάνω την όποια τεχνική υποστήριξη σε περίπτωση προβλήματος εξαιτίας αυτού.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση αρνητικής κατάληξης, υπάρχει η δυνατότητα είτε να παίξουμε με το DMZ (εφόσον το υποστηρίζει η συσκευή του παρόχου) είτε με 2πλό ΝΑΤ, που ωστόσο λύνεται με σχετικούς κανόνες και στις 2 συσκευές.

Έχουμε κάποιον οδηγό για αυτά; Θέλω να του βάλω το Linksys wrt 3200.

Δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο. Κοιτάς στην συσκευή του παρόχου αν υπάρχει η επιλογή DMZ και ορίζεις σε αυτήν την WAN ΙΡ που έχει το Linksys. Από εκεί και πέρα ότι έρχεται στην διεύθυνση αυτή είναι εκτός ΝΑΤ και περνά άμεσα στον router.

Σε περίπτωση 2πλού ΝΑΤ, απλά φροντίζεις να φτιάξεις 2 κανόνες για κάθε port forwarding. Τον πρώτο στη συσκευή του παρόχου προς την WAN ΙΡ του Linksys, και τον δεύτερο σε αυτό προς την IΡ της LAN συσκευής που θέλεις (π.χ. PC).

Το Linksys θα παίζει ως κανονικό router με την WAN ΙΡ να είναι στο ίδιο εύρος της συσκευής του παρόχου αλλά έξω από τον DHCP που δίνει αυτός (καλό είναι να τον κλείσεις αφού πλέον δεν θα την χρησιμοποιείς για σύνδεση άλλων συσκευών, όπως και το ασύρματο).

• Thanks 1

καλημέρα!!

έχω το ΖΤΕ ΖΧΗΝ 108ΝS που δίνει ο ΟΤΕ για το internet. Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος τρόπος να αυξήσω την απόδοση του wifi ώστε να φτάνει σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού.Αυτή την στιγμή καλύπτεται σχετικά το μισό σπίτι.Σε επικοινωνία μου με ΟΤΕ για βλάβη (είχα κάποιες αποσυνδέσεις κλπ) τους ανέφερα και αυτό το πρόβλημα και μου είπαν δεν γίνεται τίποτα - είναι αδύναμη η κεραία του και μου είπαν να δοκιμάσω εναν μπακαλίστικο τρόπο μπας και βελτιωθεί η κατάσταση τον οποίο μόλις τον άκουσα νόμιζα ότι με κοροϊδεύουν. ( -- να κόψω ένα κουτί μπύρας και να το βάλω πάνω στην κεραία του wifi --)

Μπορεί να γίνει κάτι στο υπάρχον zte για να βελτιωθεί η κατάσταση ή πρέπει να αγοράσω εγώ κάποιο καινούργιο?(και τι να προσέξω κατά την αγορά του).Η γραμμή μου είναι PSTN - δεν ξέρω κατά πόσο βοηθά αυτό-

Καλημέρα , καμια προταση για router vdsl2 (wind)

για οικιακη χρηση, αλλά με αρκετες συσκευες επάνω (πολύτεκνος, χεχε)

δέχομαι προταση και για αγορα απο κίνα

ευχαριστω πολυ

Σκεφτομαι την μεταβαση απο adsl 24αρι (που δεν παει περισσοτερο απο 11)  σε vdsl 50αρι (fiber οπως θελει να το λεει η wind)  αλλα με εναεριο  χαλκοκαλωδιο απο την καμπινα μεχρι το σπιτι δεν ξερω αν θα εχει αποδοση αλλα το ερωτημα μου ειναι  το εξης.

Τι ρουτερ μπορω να χρησιμοποιησω  εκτος της wind? (δεν εχω καμμια εκτιμηση στα ρουτερς των ετερειων)

Η τηλεφωνια  θα γινει οποσδηποτε voip ?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά. Εδώ και περίπου 7 μήνες έχω σύνδεση "fiber" 50 down/50 up. Η σύνδεση γίνεται με κεραία όπου παίρνω σήμα από σημείο περίπου 100 μέτρα(σε ευθεία γραμμή) μακριά από εμένα και το σημείο που μου δίνει ίντερνετ παίρνει δεδομένα από οπτική ίνα. Εγώ χρησιμοποιώ μια κεραία Ubiquitu και ένα router της ZTE(ZXHN H298N) το οποίο είναι χάλια μαύρα. Επειδή ασχολούμαι με livestreams και τελευταία αντιμετωπίζω πολλά lag spikes, θεώρησα στην αρχή ότι ήταν το switch που χρησιμοποιώ, αλλά μετά από δοκιμή εχθές είδα ότι δεν είναι το switch. Και πήρα την απόφαση να πάρω νέο router. Δεν θέλω να δώσω τρελά λεφτά, αλλά όχι και κάτι φθηνό. Δίνω γύρω στα 50 ευρώ. Τι έχετε να προτείνετε?

Edit: Πρόσθεσα το μοντέλο του router

Επεξ/σία από laxanoulis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...