Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Χαίρετε. Σκέφτομαι να αναβάθμισω το παλιό dgn2000 με κάτι πιο σύγχρονο κυρίως λόγω έλλειψης ac.

Πάροχος ΟΤΕ (θα αναβαθμιστεί σύντομα σε vdsl 50 με την νέα καμπίνα περίπου 300 μέτρα από το σπίτι).

Χρήση.

Gaming : Xbox one (destiny), PS4(FIFA) και NS(Mario kart) θα συνδεθούν με gigabit powerline.

Ταινίες/ Σειρές: Apple TV για Netflix/ Youtube (την μέρα παίζει Πέππα non stop) και ένα raspberry με kodi (πάλι με gigabit powerline).

Δουλειά : Επειδή δουλεύω με δυο startup remote κάνω 3-4 meeting την εβδομάδα (περίπου 5 ώρες σύνολο) με appear η Skype με mbp 13 (2015). Επίσης θέλω να έχω remote access στο laptop με το iPad (το,οποίο με το τωρινό setup λαγκαρει ασύλληπτα με parallels access).

Other: Ένα ipad 2 παίζει αρκετες ώρες baby tv και άλλο ένα laptop που χρησιμοποιεί η γυναίκα μου για casual χρήση και ένα Mac mini ανοιχτό συνέχεια για κατεβάσματα κλπ.

Extra: Στο router θα συνδέσω έναν εκτυπωτή (USB), έναν δίσκο usb3 για backup και για streaming από το Apple TV και ένα δίσκο με Ethernet.

Έχω πολύ καιρό να ασχοληθώ με το θέμα αλλά μετά από λίγο ψάξιμο κατέληξα σε:

1. Apple AirPort Extreme (Παλιό αλλά λόγω ότι έχω μόνο συσκευές Apple). (239€)

2. Netgear r7800 (http://www.netgear.co.uk/home/products/networking/wifi-routers/R7800.aspx) με MU-MIMO. (195€)

3. TP-Link vr2800 (http://uk.tp-link.com/products/details/cat-15_Archer-VR2800.html) modem/router με MU-MIMO. (199€).

4. Netgear r7000p (http://www.netgear.com/home/products/networking/wifi-routers/R7000P.aspx) με MU-MIMO. (189€)

5. Netgear r6800 (https://www.netgear.com/images/datasheet/networking/wifirouter/R6800.pdf). (105€)

Σκέφτομαι σοβαρά την φθηνότερη επιλογή αλλά με φοβίζει ότι χρησιμοποιεί mediatek chipset (https://wikidevi.com/wiki/Netgear_R6800) και λένε διαφορά για συμβατότητα με ΟΤΕ κλπ.

Επίσης φαντάζομαι σε θα έχω πρόβλημα αν αγοράσω router και να το συνδέσω στο modem που θα πάρω από τον ΟΤΕ όταν σε κανα 2 μήνες διατεθει το vdsl?

Περιμένω γνώμες η άλλες επιλογές - προτάσεις.

Δημοσ.

Καλημέρα,

Θέλω και εγώ να αγοράσω ένα καινούργιο DSL Router για το σπίτι καθώς αυτό της Vodafone δεν είναι καλό. Θέλω να έχει USB 3 για να κουμπώσω ένα δίσκο και gigabit ethernet και έχω καταλήξει σε αυτά τα 3 

TP-LINK ARCHER C9  = 140Ε

TP-LINK ARCHER VR900 = 160Ε

TP-LINK ARCHER D9 = 180Ε

Προσπαθώ να καταλάβω τι διαφορές έχουν.. και μου φαίνονται ίδια...
Να προτιμήσω το πιο φτηνό?

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Καλημέρα,

Θέλω και εγώ να αγοράσω ένα καινούργιο DSL Router για το σπίτι καθώς αυτό της Vodafone δεν είναι καλό. Θέλω να έχει USB 3 για να κουμπώσω ένα δίσκο και gigabit ethernet και έχω καταλήξει σε αυτά τα 3 

TP-LINK ARCHER C9  = 140Ε

TP-LINK ARCHER VR900 = 160Ε

TP-LINK ARCHER D9 = 180Ε

Προσπαθώ να καταλάβω τι διαφορές έχουν.. και μου φαίνονται ίδια...

Να προτιμήσω το πιο φτηνό?

Ευχαριστώ πολύ!

Το Archer C9 ειναι σκετο router, δεν εχει modem ενσωματωμενο οποτε δεν σου κανει.

To Archer D9 ειναι ADSL2+ modem router.

To Archer VR900 ειναι ADSL2+/VDSL2 modem router.

Αν σε ενδιαφερει να ειναι και VDSL, παιρνεις το VR900.

Αλλιως το D9.

Μια χαρα επιλογες ειναι, βεβαια αν δεν θες να δωσεις τοσα λεφτα υπαρχουν και πιο φθηνα TP-Link.

Δημοσ.

Ανεξαιρέτως τιμής ποιό θεωρείτε ότι είναι το καλύτερο modem;

Επειδή η γραμμή από τον πάροχο είναι 21mbps στην είσοδο της πολυκατοικίας και στο διαμέρισμα έχει με το modem παρόχου μετά βίας 10 με σκαμπανεβάσματα, δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση και τι να περιμένω. 

Επίσης θα έπρεπε να θέσω κριτήριο για την επιλογή την διαχρονικότητα και να μπορεί να αντεπεξέλθει σε ενδεχόμενες αλλαγές τεχνολογικά (μετάβαση σε vdsl);

Από δυνατότητες ρυθμίσεων, χαρακτηριστικών (όπως dyndns, απομακρυσμένος έλεγχος modem, συναγερμός, καταγραφικό κλπ) κάποιο που να συμπεριλαμβάνει όλα αυτά;

Είδα κάποιους να προτείνουν Draytek, Fritz, Asus κλπ. Ποιά όμως αξίζουν τα χρήματα τους και θα αντέξουν στο χρόνο χωρίς προβλήματα; Από θέμα εγγύησης, αντιπροσωπείας κλπ τι παίζει; Υποθέτω δεν υπάρχει στην Ελλάδα;

Δημοσ.

Αν έχεις τόση διαφορά από τον κατανεμητή της οικοδομής μέχρι την πρώτη πρίζα του διαμερίσματος, κράτα τα λεφτά και φτιάξε πρώτα την καλωδίωση για να λύσεις το πρόβλημα. Κανένα modem/router δεν θα σου ανεβάσει την ταχύτητα.

Αφού το λύσεις τότε κοιτάς για άλλη συσκευή.

• Like 1
Δημοσ.

Το Archer C9 ειναι σκετο router, δεν εχει modem ενσωματωμενο οποτε δεν σου κανει.

To Archer D9 ειναι ADSL2+ modem router.

To Archer VR900 ειναι ADSL2+/VDSL2 modem router.

Αν σε ενδιαφερει να ειναι και VDSL, παιρνεις το VR900.

Αλλιως το D9.

Μια χαρα επιλογες ειναι, βεβαια αν δεν θες να δωσεις τοσα λεφτα υπαρχουν και πιο φθηνα TP-Link.

Σ' ευχαριστώ!

Δημοσ.

Αν έχεις τόση διαφορά από τον κατανεμητή της οικοδομής μέχρι την πρώτη πρίζα του διαμερίσματος, κράτα τα λεφτά και φτιάξε πρώτα την καλωδίωση για να λύσεις το πρόβλημα. Κανένα modem/router δεν θα σου ανεβάσει την ταχύτητα.

Αφού το λύσεις τότε κοιτάς για άλλη συσκευή.

Να φτιαχτεί η καλωδίωση, αν εννοείς να περαστεί νέα, δεν υπάρχει περίπτωση, που θα περαστούν αυτά, θα κρέμονται στη σκάλα, δεν επιτρέπουν οι υπόλοιποι στην πολυκατοικία. Επίσης, όταν ο τεχνικός του παρόχου ήρθε να κάνει την σύνδεση, στο έντυπο αναφοράς ελέγχου έγραψε 21 στο κουτί κάτω και 20,κάτι στην πρίζα. Έβαλα το modem που έφερε αφού έφυγε και είδα αυτή την εικόνα.

Δημοσ.

Αν όντως έγραψε ότι η διαφορά είναι ελάχιστη (πάνω με κάτω), τότε έχεις θέμα με την εσωτερική εγκατάσταση και τις συνδέσεις.

Δώσε τα στοιχεία του συγχρονισμού όπως εμφανίζονται στο modem/router.

Δημοσ.

Αυτά που είχε γράψει στο έντυπο όταν μέτρησε και έκανε τη σύνδεση:

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ DSL ΑΠΟ ΚΑΤΑΝΕΜΗΤΗ:

SYNCH: 1020 / 20450

SNR: 11.5 / 6

ATTEN: 6,4 / 6,5

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ DSL ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ:

SYNCH: 1020 / 20171

SNR: 11,7 / 6,1

ATTEN: 7 / 6,9

Παρακάτω οι μετρήσεις του modem, αν και αυτά είναι από τα ανώτερα που έχει δείξει. Επί της ουσίας όμως δεν μοιάζει να έχει τέτοια ταχύτητα, μοιάζει σαν να είναι πολύ χαμηλότερη και με καθυστέρηση στην φόρτωση σελίδας, τσεκαρισμένο από διαφορετικές συσκευές και smartphones.

Επίσης αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι όταν μετρούσε είπε ότι έχει μεγάλη διαφορά επάνω με κάτω (τον ρώτησα πόσο και είπε 17), όμως δεν έγραψε κάτι τέτοιο.

Link Status Connected Modulation Type ADSL_2plus

Actual Rate (Up/Down) 1020/13486 kbps

Attainable Rate (Up/Down) 1136/14928 kbps

Noise Margin (Up/Down) 9.4/6.4 dB

Line Attenuation (Up/Down) 6.7/5.7 dB

Output Power (Up/Down) 7.5/9.8 dBm

Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved Interleave Depth (Up/Down) 1/64 Interleave Delay (Up/Down) 0.41/9.35 ms INP (Up/Down) 0/0.5 symbols LinkEncap G.992.3_Annex_K_ATM CRC Errors (Up/Down) 393196/446 Annex Type AnnexA

Δημοσ.

Με τα στοιχεία που δείχνεις έπρεπε να πιάνεις αυτά που σου έγραψε, ούτε καν τα 17 που σου είπε.

Κάνε μια δοκιμή στην πρώτη πρίζα του σπιτιού, όπου από πίσω της να είναι συνδεδεμένη μόνο η γραμμή που έρχεται από κάτω και κανένα άλλο καλώδιο.

Ιδανικά θα πρέπει να κάνεις και την ίδα μέτρηση και στον κατανεμητή, με αποσυνδεδεμένη την γραμμή που πάει προς το διαμέρισμα. Οι 2 μετρήσεις δεν θα πρέπει να έχουν διαφορά πάνω από 1Mbps και θα σου δείξει σε ποιο τμήμα είναι το πρόβλημα.

Δημοσ.

Καταρχήν σε ευχαριστώ για την βοήθεια σου.

Εννοείς ότι θα πρέπει να δοκιμάσω μετέπειτα σε ένα-ένα δωμάτιο όπου έχει τηλεφωνική πρίζα, αποσυνδέοντας με το επόμενο μέχρι να φανεί αν υπάρχει πρόβλημα κάπου εκεί; Αν η διαφορά είναι στο 1mbps ή και παραπάνω τι μπορεί να σημαίνει, πρόβλημα στην καλωδίωση που πάει στο διαμέρισμα λογικά; Στον κατανεμητή δεν ξέρω πως μπορώ να το κάνω αφού έχει τα ψιλά καλώδια, άρα πως θα πρέπει να συνδέσω το modem εκεί. Γιατί όμως είπε ότι έχει 17 ενώ έγραψε 20 και, μου κάνει εντύπωση.

Δημοσ.

Καταρχήν σε ευχαριστώ για την βοήθεια σου.

Εννοείς ότι θα πρέπει να δοκιμάσω μετέπειτα σε ένα-ένα δωμάτιο όπου έχει τηλεφωνική πρίζα, αποσυνδέοντας με το επόμενο μέχρι να φανεί αν υπάρχει πρόβλημα κάπου εκεί; Αν η διαφορά είναι στο 1mbps ή και παραπάνω τι μπορεί να σημαίνει, πρόβλημα στην καλωδίωση που πάει στο διαμέρισμα λογικά; Στον κατανεμητή δεν ξέρω πως μπορώ να το κάνω αφού έχει τα ψιλά καλώδια, άρα πως θα πρέπει να συνδέσω το modem εκεί. Γιατί όμως είπε ότι έχει 17 ενώ έγραψε 20 και, μου κάνει εντύπωση.

Λογικά έγραψε 20 στην αναφορά για να μην δηλωθεί σαν βλάβη. Αυτό που σου είπε ο jkoukos είναι να δοκιμάσεις στην πρώτη πρίζατου σπιτιου σου να δεις τι ταχύτητα ποιάνεις εκεί. Πρώτη πρίζα θεωρείται αυτή στην οποια έρχεται το τηλεφωνικό καλώδιο μετα τον κατανεμητή(συνήθως σε πολυκατοικίες ειναι αυτή που βρισκεται πιο κοντά στη πόρτα του διαμερισματος αλλα δεν είναι στανταρ αυτό).

Δημοσ.

Αμφιβάλλω αν έπιασε και 21 στον κατανεμητή που είπε. Το θέμα είναι και ποιόν να βρείς τώρα που να ξέρει. Οι περισσότεροι ηλεκτρολόγοι είτε μεγάλοι είτε πιτσιρικάδες έχουν διδαχθεί ένα συγκεκριμένο μοτίβο. Λογικά για να έρθει τεχνικός του παρόχου να μετρήσει (αν έρθει, που θα πρέπει μάλλον να δηλωθεί πρόβλημα κλπ) θα πει τα ίδια, ότι δεν φταίμε εμείς, φταις εσύ!

Δημοσ.

Αμφιβάλλω αν έπιασε και 21 στον κατανεμητή που είπε. Το θέμα είναι και ποιόν να βρείς τώρα που να ξέρει. Οι περισσότεροι ηλεκτρολόγοι είτε μεγάλοι είτε πιτσιρικάδες έχουν διδαχθεί ένα συγκεκριμένο μοτίβο. Λογικά για να έρθει τεχνικός του παρόχου να μετρήσει (αν έρθει, που θα πρέπει μάλλον να δηλωθεί πρόβλημα κλπ) θα πει τα ίδια, ότι δεν φταίμε εμείς, φταις εσύ!

πάντως με τα στατιστικά που ανέβασες απο το ρουτερ σου τα +20mbps θα έπρεπε να τα είχες πολύ εύκολα. Κανονικά η γραμμή σου είναι για 24 καρφωτα αλλα λόγο του crosstalk λογικό να κλειδωνει κοντα στα 20. Απο εκεί και πέρα προσπάθησε μονος σου να κάνεις μετρήσεις μέσα στο σπίτι και αν δεις αξιοσημείωτη διαφορά μπορείς να καλέσεις εναν ηλεκτρόλογο και να του ζητησεις να αλλάξει το καλώδιο απο το διαμερισμα μεχρι τον κατανεμητή καθως και να αποσυνδέσει τις υπόλοιπες πρίζες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...