Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Έχω σύνδεση ADSL 24 της forthnet και αυτή τη στιγμή είμαι με ένα παλιό ρουτεράκι (netfaster 2). 

Ήρθε η ώρα λοιπόν για καινούριο, και πολύ άργησε.

Θέλω κάτι που να έχει οπωσδήποτε gigabit θύρες και όσο το δυνατόν γρηγορότερο wifi (η μεγάλη εμβέλεια δε με καίει ιδιαίτερα).

Αρχικά σκεφτόμουν κάτι οικονομικό αλλά μιας και με ενδιαφέρει η μεταφορά αρχείων μέσω wifi είπα να δω κάτι με ac.

Αυτή τη στιγμή είμαι ανάμεσα σε αυτά:

http://www.e-shop.gr/tp-link-archer-vr200-ac750-wireless-dual-band-gigabit-vdsl-adsl-pstn-modem-router-p-PER.612804

http://www.e-shop.gr/tp-link-archer-d2-ac750-wireless-dual-band-gigabit-adsl2-pstn-modem-router-p-PER.612742

Τα οποία στα χαρτιά τουλάχιστον φαίνονται ίδια, πλην όμως το vr200 είναι και vdsl, άρα πιο future-proof που λένε και στο χωριό μου. Πέρα από αυτό όμως έχουν κάποια άλλη ουσιαστική διαφορά; π.χ. και τα δύο λένε ac750 αλλά τι ισχύει στην πραγματικότητα;

Επίσης, σε αυτά τα λεφτά υπάρχει κάτι άλλο αξιόλογο;

ΥΓ

Και κάτι ακόμη. Έχω βρει σε ανάλογη τιμή και αυτό:

https://www.skroutz.gr/s/10774944/TP-LINK-Archer-D5-v2.html που είναι AC1200. Αξίζει ή μήπως αυτές οι επιδόσεις είναι τελικά θεωρητικές;

• Απαντ. 4,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα, είμαι λίγο άσχετος και χρειάζομαι τη βοήθειά σας. Θέλω να αντικαταστήσω το παλιό αλλά τίμιο μόντεμ του ΟΤΕ connx ZTE ZXV10 W300

Με ενδιαφέρει

α) Να μπορώ να ρυθμίσω πόσο bandwidth θα καταναλώνουν οι συνδεόμενες συσκευές (guest network λέγεται αυτό; )

β) Να παίρνει VPN

γ) Να έχει σχετικά καλή εμβάλεια

δ) Να μην αποσυνδέεται

Τιμή, μέχρι 50-60 ευρώ θα ήταν ιδανικά, αν γίνεται και λιγότερα ακόμα καλύτερα. Σας ευχαριστώ πολύ!!!

Δημοσ.

Καλησπερα θα ηθελα την βοηθεια σας παιδια σχετικα με το εξης θεμα :

Ειχα γραμμη 24 και αλλαξα σε 50ρα (Forthnet). 

Με την 24ρα ειχα 15mbps - 21mbps(router ZTE H108L ) για χειμωνα και το καλοκαιρι εως 14 mbps το ανωτερο.

Ειχα επισης συνδεσει Nanostation M5 με  Nanostation M5  απο την σκεπη μου σε αλλη (επειδη δεν μπορουσα να βαλω γραμμη σε εκεινη την περιοχη οπως μου ειχαν πει  απο Forthnet και  ΟΤΕ).Οπως καταλαβενετε τα πραγματα αρχησαν να ειναι τραγικα , γιαυτο αλλαξα την γραμμη μου σε 50ρα .

Ελαβα απο την Forthnet (nova zte zxhn h168n )  και απο εκεινη την μερα τραβαω τα μαλλια μου .Ειναι 15η μερα που εχω προβλημα το οποιο δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν μπορουν να μου το λυσουν (απο την πλευρα τους λενε πως παρακολουθουσαν την γραμμη μου και πως ειναι οκ ) αλλα εγω  ακομα εχω το προβλημα με το speedtest που κανω για να δω (μεσα απο ftp forthnet /και τα 5 αρχεια εχουν max 700 kbps  download στο συνολο )...Ενω μεσα στο DSL Link Information εχω Actual Rate(Up/Down) 4999/49616 kbpσ

Λοιπον, πρεπει να παρω αλλο router μηπως?Αν ναι ποιο θα ηταν το ιδανικο ?

Ευχαρηστω

Δημοσ.

καλησπερα.μου βαλε το voip ο οτε μαζι με την 50αρα και μου στειλε και το παπατζορουτερ του.το θεμα μου ειναι οτι το wifi ειναι τελειως αθλιο.εχετε καμια προταση για ρουτερ που να εχει καλο σημα wifi(και να υποστηριζει και το voip). budget μεχρι 100.επισης επειδι θελω να πιανει και στον κατω οροφο καλα τι προτεινετε?repeater?

Δημοσ.

Καλησπερα θα ηθελα την βοηθεια σας παιδια σχετικα με το εξης θεμα :

Ειχα γραμμη 24 και αλλαξα σε 50ρα (Forthnet). 

Με την 24ρα ειχα 15mbps - 21mbps(router ZTE H108L ) για χειμωνα και το καλοκαιρι εως 14 mbps το ανωτερο.

Ειχα επισης συνδεσει Nanostation M5 με  Nanostation M5  απο την σκεπη μου σε αλλη (επειδη δεν μπορουσα να βαλω γραμμη σε εκεινη την περιοχη οπως μου ειχαν πει  απο Forthnet και  ΟΤΕ).Οπως καταλαβενετε τα πραγματα αρχησαν να ειναι τραγικα , γιαυτο αλλαξα την γραμμη μου σε 50ρα .

Ελαβα απο την Forthnet (nova zte zxhn h168n )  και απο εκεινη την μερα τραβαω τα μαλλια μου .Ειναι 15η μερα που εχω προβλημα το οποιο δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν μπορουν να μου το λυσουν (απο την πλευρα τους λενε πως παρακολουθουσαν την γραμμη μου και πως ειναι οκ ) αλλα εγω  ακομα εχω το προβλημα με το speedtest που κανω για να δω (μεσα απο ftp forthnet /και τα 5 αρχεια εχουν max 700 kbps  download στο συνολο )...Ενω μεσα στο DSL Link Information εχω Actual Rate(Up/Down) 4999/49616 kbpσ

Λοιπον, πρεπει να παρω αλλο router μηπως?Αν ναι ποιο θα ηταν το ιδανικο ?

Ευχαρηστω

στο κανονικό speedtest η γραμμή τερματίζει;

5 επι 700 ειναι 3.5ΜΒ/s κατέβασμα οπότε σίγουρα δεν έχεις κλειδώσει σε adsl.

Αυτό που σκέφτομαι ειναι οτι πιθανότατα ειναι πιτταρισμένη η περιοχή και δεν μπορείς να βρεις παραπάνω ταχύτητα.

Δημοσ.

στο κανονικό speedtest η γραμμή τερματίζει;

5 επι 700 ειναι 3.5ΜΒ/s κατέβασμα οπότε σίγουρα δεν έχεις κλειδώσει σε adsl.

Αυτό που σκέφτομαι ειναι οτι πιθανότατα ειναι πιτταρισμένη η περιοχή και δεν μπορείς να βρεις παραπάνω ταχύτητα.

Στο κανονικό έχω έως 3-6mbps με ping 90+ ms.Ενώ στο ftp έχω το κάθε άρχειo 100-120 kbps και βάζω και τα πέντε αρχεία για κατέβασμα για να δω στο σύνολο πόσο πάει.Όταν κάνω ping στο www.google.com μέσω cmd εχω min 90 ,av 150 ,max 193 ms

Δημοσ.

Εχω 24αρα σύνδεση με την βρόνταφον.Το παρακάτω Μοντεμ Ρουτερ θα κάνει δουλειά ή θα εχω προβλημα αν η γραμμή ειναι isdn ή pstn ? Πως τα ξεχωρίζουμε?

http://www.e-shop.gr/tp-link-archer-vr400-ac1200-wireless-vdsl-adsl-modem-router-p-PER.612829

Αυτό είναι για ADSL και VDSL μέσω PSTN γραμμής. Το γράφει στα χαρακτηριστικά του. Λογικά μια χαρά θα είσαι.

• Like 1
Δημοσ.

Βλεπετε καμια διαφορα σε ταχυτητα/wifi κλπ?

Σκεφτομαι να αλλαξω την παλιατζουρα που δινει η wind...ειναι και για γελια το σημα του wifi.

Δημοσ.

Αν δεν εχεις μιλήσει μαζί τους ακομη , να το κανείς άμεσα.Ζητα να μιλήσεις με τεχνικό και πες του να σου ρίξει το snr γύρω στο 6.Αν το κανεις αυτο σίγουρα θα δεις κάποια διαφορα στην ταχύτητα χωρις να αλλάξεις Μοντεμ-Ρουτερ.Εγω πήγα απο 16800 στα 19700 μονο με αυτή την διαδικασία.Βεβαια καλο ειναι να αλλάξεις και συσκευή γιατί αυτή ειναι όντως για τα μπάζα.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα,θελω να βαλω ρουτερ σε ενα διαμερισμα.Εχει συνδεση vodafone 24αρα αλλα το ρουτερ το εδιναν με πληρωμη.Τι μηχανημα να βαλω;

Δημοσ.

Το σύνολο σχεδόν των συσκευών του εμπορίου, υποχρεωτικά έχουν μέγιστο όριο εκπομπής ανάλογα την χώρα που έχει επιλεγεί, αυτό που ορίζει η νομοθεσία. Λίγες μόνο έχουν δυνατότητα ρύθμισης σε μεγαλύτερη ισχύ, αλλά μη νόμιμη, π.χ. κοίτα για συσκευές Mikrotik.

Υπόψη ότι σε μια ασύρματη ζεύξη, δεν αρκεί μόνο η μία συσκευή να έχει μεγαλύτερη ισχύ. Χρειάζεται και η άλλη να έχει αντίστοιχη δυνατότητα, αλλιώς πως θα ξεπεράσει τα εμπόδια ή την μεγάλη απόσταση για να συνδεθεί μαζί της;

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, νομίζω πως χρειάζομαι τη βοήθειά σας γιατί  επιθυμώ να αγοράσω  ένα καινούργιο ρούτερ - μοντεμ.

Καταρχάς πληρώνω adsl γραμμη εως 24mbps στη wind αλλά μετα βίας πιάνω 5.50 Μbps download και 0.80 upload. http://beta.speedtest.net/result/6438271087.png

Μένω περίπου στο κέντρο της Πάτρας  σε πολυκατοικία η οποία δεν είναι αρκετα παλαιά (25 χρόνια) αλλα η περιοχή μου δεν υποστηρίζει ακόμα vdsl.

To ρουτερ που έχω είναι το cellpipe 7130 το οποίο μου είχε δώσει η hol  είναι αρκετών χρόνων και αντιμετωπίζω αρκετά προβλήματα στην σύνδεση. Επομένως σκεφτομαι να το αλλάξω μηπως και καταφέρω να πιάσω μεγαλύτερες ταχύτητες. Το ερώτηματά μου  είναι τα εξής:

1. εαν όντως η αγορά νέου ρούτερ έχει αποτελέσματα.

2. ποια ρουτερ είναι  αυτή τη στιγμη διαθέσιμα στην αγορα, ειναι αξιοπιστα και στη τιμη των 50-70 το πολυ ευρώ 

3. Τί αλλο μπορώ να κάνω ωστε να βελιτώσω τη ταχύτητα μου

Επιπλεόν είμαι κατι παραπανω απο ενας απλος χρηστης στο διαδικτυο δλδ παιζω online games κτλ, οπότε θα επιθυμουσα να μου προτείνετε κατι αναλογο το οποίο θα είναι καταλληλο για τη χρηση μου. επισης και για τη περιπτωση που επιλεξω να αναβαθμισω την ταχυτητα στο μελλον μιας και απο τον Οκτώβρη διαβασα οτι θα αναβαθμιστει το δικτυο γενικως στην ελλαδα.

ευχαριστώ πολύ για για το χρόνο και τον κόπο σας που θα καταβάλετε στην απάντηση αυτού το σχολίου. Είμαι ευγνώμων!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...