Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρες φίλε. Για τα λεφτά που διαθέτεις εγω θα πήγαινα σε κάτι τέτοιο

https://www.skroutz.gr/s/9008971/Asus-DSL-AC52U.html#reviews

ή τέτοιο

https://www.skroutz.gr/s/8746373/TP-LINK-Archer-VR600-v1.html#reviews

Για cisco ξέχνα το..(λόγω τιμής!!)

Για το παραπάνω ζήτημα που έγραψα, βγήκε σε προσφορά Crazy αυτό το Router. Αξίζει περισσότερο απο τα άλλα;

• Απαντ. 4,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Τους τελευταίους 6 μήνες στο καινούριο μου σπιτι εχω προβλήματα σύνδεσης. Θόρυβος στο τηλέφωνο, συχνές επανεκκινήσεις, κλείδωμα ταχύτητας όπου κάτσει η μπίλια.

Τέσσερις μεχρι στιγμής οι επισκέψεις τεχνικών της HOL στο σπιτι μου και οι παρατηρήσεις τους ειναι του στιλ "κοίτα το καλωδιο σου, κοιτα το φίλτρο σου, το τηλέφωνο που εχεις ειναι κινεζιά"!!! Μάλιστα μεσα σε ολα αυτα μου έριξαν την ταχύτητα κατα 3 Mbps και φυσικά το πρόβλημα δεν λύθηκε.

Ετσι λοιπόν πριν αποφασίσω να παω σε αλλη εταιρεία, μηπως και εχουν πιο σοβαρούς τεχνικούς, θελω να αλλάξω το ρουτερ NetFaster που εχω εδω και χρονια με κατι που θεωρητικά θα ειναι πιο καλο. Το μπάτζετ δεν ειναι μεγάλο, το πολύ 50€, αλλα πιστεύω πως οτι και να βάλω σε σχέση με το ρουτερ της hol θα ειναι καλύτερο.

Εχω συνδεση adsl 24mbps, στο μόντεμ ρούτερ θα συνδέω ένα λάπτοπ, δύο κινητά και ένα τάμπλετ για σερφαρισμα στο ιντερνέτ και κανα βίντεο στο youtube...

Ποιο από αυτά τα δυο θεωρείτε πιο αξιόπιστο;

http://www.public.gr/product/perifereiaka/networking/adsl-modem-router/tp-link-td-w8960n-asyrmato-modem-router-300mbps/prod6570205pp/

http://www.public.gr/product/perifereiaka/networking/adsl-modem-router/d-link-dsl-2745-n300-asyrmato-modem-router-300mbps/prod8072003pp/

Επίσης ειδα αυτο που ρυθμίζει το Noise Margin απο το ρουτερ...

http://www.e-shop.gr/asus-dsl-n14u-pstn-isdn-modem-router-adsl2-wireless-n-300mbps-p-PER.617275

Τι γνώμη έχετε για τα δυο πρώτα ρουτερ;

Εχετε να μου προτείνετε κατι αλλο σε αυτα τα λεφτά;

Υπάρχει κατι πιο οικονομικό απο το Asus Dsl-n 14u για ρύθμιση Noise Margin;

Επεξ/σία από thant
Δημοσ.

Αυτό είναι διαφορετικό από το Speedport Entry 2i ? Διότι στο σιτε του οτε για τα vdsl modems https://www.cosmote.gr/fixed/help-and-support/internet/vdsl δείχνει το 2i..

Nαι το 2i ειναι μαλλον εκανα λαθος, το θεμα ειναι οτι εχει τρελα προβληματα στο ασυρματο ιντερνετ πεταει συσκευες απενεργοποιειτε και χαμηλες ταχυτητες, για αυτο θελω να το αντικαταστησω με ενα καινουργιο σε budget 80-100 ευρω max

Δημοσ.

Για το παραπάνω ζήτημα που έγραψα, βγήκε σε προσφορά Crazy αυτό το Router. Αξίζει περισσότερο απο τα άλλα;

'Ιδιου επιπέδου μου φαίνεται. Με προβληματίζει όμως το ότι το δίνουν σε crazy Synday..

Nαι το 2i ειναι μαλλον εκανα λαθος, το θεμα ειναι οτι εχει τρελα προβληματα στο ασυρματο ιντερνετ πεταει συσκευες απενεργοποιειτε και χαμηλες ταχυτητες, για αυτο θελω να το αντικαταστησω με ενα καινουργιο σε budget 80-100 ευρω max

Xμ..έχω ξαμακούσει αυτό για το wifi του και από άλλους. Τι εννοείς απενεργοποιείται σε χαμηλές ταχύτητες? Πιο απενεργοποιείται? Το ρούτερ ή το ασύρματό του? Από τον ΟΤΕ τι σου είπαν για το θέμα?

Ρωτώ διότι σε 1-2 μήνες πάω και γω σε vdsl και μάλλον θα μείνω στο ρουτερ του παρόχου (ΟΤΕ) τουλάχιστον για αρχή. Ένα μόνο μοντέλο συγκεκριμένο δίνει για vdsl ο ΟΤΕ? Αυτό? Ή μπορούμε να διαλέξουμε?

Από την άλλη μου φαίνεται κουφό να δίνει τέτοια μπακατέλα ο πάροχος (σίγουρα δεν θα είναι asus ή tp-link αλλά..)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το TP-LINK TD-W9980B ειναι για ISDN γραμμη, και οχι PSTN.

Και ναι μεν δεν εχει σημασια σε VDSL γραμμη αφου λειτουργει μια χαρα ανεξαρτητως αν ειναι ISDN η PSTN το modem-router, σε περιπτωση ομως που η γραμμη σου εχει καποιο προβλημα και σε 'ριξουν' προσωρινα σε ADSL γραμμη τοτε δεν θα εχεις συνδεση.

Ειναι λιγο ρισκο.

Επεξ/σία από Helioslolz
  • Like 1
Δημοσ.

'Ιδιου επιπέδου μου φαίνεται. Με προβληματίζει όμως το ότι το δίνουν σε crazy Synday..

Xμ..έχω ξαμακούσει αυτό για το wifi του και από άλλους. Τι εννοείς απενεργοποιείται σε χαμηλές ταχύτητες? Πιο απενεργοποιείται? Το ρούτερ ή το ασύρματό του? Από τον ΟΤΕ τι σου είπαν για το θέμα?

Ρωτώ διότι σε 1-2 μήνες πάω και γω σε vdsl και μάλλον θα μείνω στο ρουτερ του παρόχου (ΟΤΕ) τουλάχιστον για αρχή. Ένα μόνο μοντέλο συγκεκριμένο δίνει για vdsl ο ΟΤΕ? Αυτό? Ή μπορούμε να διαλέξουμε?

Από την άλλη μου φαίνεται κουφό να δίνει τέτοια μπακατέλα ο πάροχος (σίγουρα δεν θα είναι asus ή tp-link αλλά..)

Πολλές φορές έχει πολύ χαμηλές ταχύτητες στο WiFi. Κάποιες φορές ενώ είναι ανοιχτό το λαμπάκι του WiFi η συσκευές δε το βλέπουν και πρέπει να κάνεις restart το router για να φτιάξει. Έχω μιλήσει με τον ΟΤΕ και μου το έχουν κάνει αλλαγή ήδη μια φορά αλλά πάλι έχει το ίδιο πρόβλημα. Αν το θες για σοβαρή χρήση WiFi, θα σε πρότεινα να πάρεις άλλο, στο θέμα ethernet είναι καλό δεν υπάρχει θέμα

Δημοσ.

Πολλές φορές έχει πολύ χαμηλές ταχύτητες στο WiFi. Κάποιες φορές ενώ είναι ανοιχτό το λαμπάκι του WiFi η συσκευές δε το βλέπουν και πρέπει να κάνεις restart το router για να φτιάξει.

Απ ότι βλεπω δεν εχει 5Ghz, μόνο 2.4. Έχεις παίξει με ρυθμίσεις? π.χ encryption type, bandwith, maximum clients, transmission power @ priority?

Ο Οτε σαν σημείωση γράφει

Σημείωση : Η απόδοση του ασύρματου δικτύου σας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Εάν αντιμετωπίζετε αποσυνδέσεις ή χαμηλές ταχύτητες συνίσταται η προσωρινή απενεργοποίηση ασύρματων πηγών / συσκευών που εκπέμπουν στη συχνότητα 2.4Ghz. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια εφαρμογή ανάλυσης ασύρματων δικτύων στο smartphone σας για δείτε ποιο είναι το καταλληλότερο κανάλι για τον χώρο σας.

Μήπως παίζει κάτι τέτοιο με το σετ απ σου?

Δημοσ.

Παιδιά καλημέρα. Αποφάσισα να αγορασω ένα router ASUS RT-AC51U για να αντικατασταθεί επιτέλους το zte του ΟΤΕ. Ο λόγος είναι πως στην πολυκατοικία μου υπάρχουν 36 wifi networks σε όλα τα channels με αποτέλεσμα να έχω χάλια σήμα παντού. Είπα να πάρω αυτό που έχει 5ghz για να περιορίσω τις απώλειες σήματος. 2 ερωτήσεις :

1. Είναι καλό γενικά?

2. Τι κάνω όταν το κουμπώσω? Βάζω μόνο username and password η πρεπει να κάνω όλες τις ρυθμίσεις του ΟΤΕ? Πρεπει επίσης να τους ενημερώσω εκεί στον ΟΤΕ ή όχι?

τα 5 ghz απλα δεν παιζουν τοσο μακρυα οσο τα 2,4

θέλω να κάνω αντικατάσταση στο Router μου το οποίο είναι το ZTE  ZXV10 H201L αλλά δεν ξέρω ποιο να αγοράσω. Μέχρι 20-30€ ότι ποιο καλό γίνεται με τιμές Skroutz 

ακομα και tp link να παρεις θα ειναι καλυτερο απο το zte.ή καποιο asus.20-30 ειναι λιγα καλο ειναι λιγο παραπανω να δωσεις.

Καλησπέρα. Από τότε που έβαλα τη γραμμή μου έχω το πολύ κακό σε ταχύτητες ZTE H108L που μου έδωσε η forthnet. Αν και σκεφτόμουν την αλλαγή σε VDSL για οικονομικούς λόγους είπα μήπως μπορώ να πάρω κάποιο νέο modem μπας και αυξήσω την ταχύτητα. Δοκίμασα και ένα TP-Link που έδωσαν στην αδερφή μου για την δικιά της σύνδεση η forthnet και είδα διαφορά 1mb/s πάνω σε downstream data rate. Αλλά είχα πολλά θέματα με το ping που εκτοξεύθηκε σχεδόν σε 2πλάσια νούμερα (γύρω στα 100). Να τονίσω πως η δοκιμή έγινε με την ήδη fastpath γραμμή μου.

Αυτή τη στιγμή τα στατιστικά της γραμμής μου είναι τα εξής:01287e0fd70b4d819b5855da49dcbcb8.png

Αξίζει να επενδύσω 30-40 ευρώ σε ένα καλύτερο router ώστε να δω μια σημαντική αύξηση στην ταχύτητα αλλά να μην χάσω και σε απόδοση στα online games? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

πρεπει να δοκιμασεις για να δεις τι θα παιξει σωστα.με παραξενευει που σου ανεβασε το Ping.απο την αλλη με 36 attenuation μην περιμενεις πολλα.παρε τηλεφωνο την Forthnet.αν εισαι σε alcatel dslam ζητα Free no rfi profile απλα με Fast Που θες για να παρεις τα μεγιστα.αν εισαι σε siemens Οκ το αφηνεις οπως ειναι

καλησπέρα την παρέα λοιπόν θέλω να αλλάξω το Thomson TG585 v8 με κάτι καλύτερο τι προτείνεται eyxhoTh

tp link,asus αναλογως ποσα θα δωσεις.μπορεις να παρεις και καποιο νεο που να ειναι adsl αλλα και vdsl για Future use

Καλησπερα.Ψαχνω να αντικαταστησω το παναρχαιο sagem 2404 το οποιο εδω και ενα χρονο αν πεσει το ρευμα μου βγαζει την πιστη μετα μεχρι να λειτουργησει.Διαβαζοντας τις τελευταιες σελιδες ειδα οτι προτεινετε tp-link η asus για μικρο κοστος.Στα υποψην μου εχω τα εξης :

Link.png Site: TP-LINKTD-W8968

Link.png Site: ASUSDSL-N12E WIRELESS-N300

Link.png Site: AsusDSL-N14U

Με δεδομενο οτι το απολυτο οριο ειναι 50, αν και θα ηθελα να δωσω μεχρι 40 αν δεν υπαρχει ουσιαστικος λογος, ποιο θα επιλεγατε?Εχετε να προτεινετε καποιο αλλο που παρεβλεψα?Ευχαριστω!

o ote αν ζητησεις θα σου δωσει speedport λογικα αν δνε θες να πληρωσεις μια που οι καιροι ειναι δυσκολοι.εκτος αν δεν εχεις οτε.αλλα ναι το sagem ειναι πολυ παλιο.

Ψήνομαι να αλλάξω το ελεεινό speedport 2i της Cosmote για τη νέα VDSL γραμμή μου. Κάπου πήρε το μάτι μου ότι όλα τα modem/routers της αγοράς δεν παίζουν το ίδιο (chipset modem/DSLAM) ισχύει κάτι τέτοιο; Και αν ναι τι πρέπει να προσέξω;

Από ότι κατάλαβα πρέπει να έχω το speedport κουμπωμένο πίσω από το νέο modem με ethernet καλώδιο για να έχω VOIP. Σωστά;

Πάνω από 120-130 έουρα δεν θέλω να δώσω. Δεν με απασχολεί αν θα έχει ή όχι:

Gigabit switch

USB

Aηδίες για torrents, streaming, print server κτλ

Θα με ενδιέφερε κάτι που θα μπορεί να φορέσει open/DD-WRT. VPN client επιθυμητό αλλά όχι απαραίτητο.

Τι προτείνετε?

η βαζεις adsl/vdsl router να συγχρονιζει και το speedport σαν wan να παιζει η τηλεφωνια ή βαζεις το speedport σαν pppoe passthrough που ειναι ηδη νομιζω και απο πισω καποιο σκετο ρουτερ νακανει κληση Pppoe.

Αν εχεις το speedport με τηλεφωνα μαζι πανω, το ξεχνας και το παντρευεσαι. Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να βαλεις επιπλεον ρουτερ.

νομιζω παιζει να βαλεις να συγχρονιζει αλλο adsl/vdsl router και απο πισω το speedport σαν wan

Ξέρω ότι πρέπει να το κρατήσω για το τηλ. αλλά μπορώ να κάνω την σύνδεση με άλλο modem/router και να κουμπώσω το speedport πάνω του με ethernet?

δες ακριβως ποιο πανω.

Καλησπέρα.Αυτό που λες με τους κωδικούς τηλεφωνίας που δίνει ο ΟΤΕ ισχύει για τους δικούς του συνδρομητές ή για όλους ? Ρωτάω γιατί έχω ένα TG788vn που υποστηρίζει VOIP και ψάχνω τρόπο να το κάνω να δουλέψει σε Wind VDSL

το 788 αμα ειναι απο forthnet επειδη ειναι και με Custom firmware δεν ειναι σιγουρο οτι θα παιξει ετσι απλα ακομα και αν βαλεις κωδικους voip του οτε.και το cli του δεν ειναι ανοιχτο.οποτε θα χρειαστει και να το ανοιξεις αλλα να ξερεις και απο εντολες cli

Αυτή την στιγμή δεν ενδιαφέρομαι να αγοράσω κάποιο ρούτερ, αλλά θέλω να κάνω μια ερώτηση γενικής φύσεως. Συζητούσα με έναν κύριο που έχει ανήλικα παιδιά και τέθηκε το θέμα της ασφάλειας στο διαδίκτυο. Ξέρω διάφορους τρόπους για να μπλοκάρω ιστοσελίδες "ανήθικου περιεχομένου" (τσοντοσελίδες, ναρκωτικά, τζόγος κλπ) αλλά σκεφτόμουν αν υπάρχει τρόπος να κόψω αυτές τις σελίδες από την ρίζα, και συγκεκριμένα από το ρούτερ. Σκεφτόμουν λοιπόν αν γενικότερα υπάρχουν ρούτερ ή μοντεμ/ρουτερ που να έχουν δυνατότητες parental control σε όσο το δυνατόν ποιο προχωρημένο επίπεδο γίνεται, με δυνατότητες μπλοκαρίσματος τέτοιου είδους σελίδων. Αν υπάρχουν, μπορούν να αναφερθούν μερικά μοντέλα;

Βασικά είναι πολύ εύκολο να δώσεις σήμα στις άλλες πρίζες, δεν χρειάζεται να σκάψεις πουθενά. Αλλάζεις ελαφρώς την συνδεσμολογία στο σπλιτερ.

Υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι όμως, από ότι έχω ακούσει η θύρα του ρούτερ που δίνει τηλεφωνία δεν έχει πολύ τάση, οπότε αν συνδέσεις πολλές τηλεφωνικές συσκευές ή αν κάποια συσκευή βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση τότε μπορεί να έχεις πρόβλημα.

οτι και να μπλοκαρεις οσο και να μπλοκαρεις παντα θα υπαρχουν  σελιδες που θα περασουν ή θα κατεβασουν καποιο τορρεντ ή θα μπουν απο αλλο δικτυο κτλ.

οπως και στο vdsl μπορει να χασεις σε ταχυτητα αναλογως το πως θα συνδεθουν οπως γραφω στο επομενο post κατω κατω.

επισης αν γυρισεις το voip σε 4-5 πριζακια ειναι οκ.αν ομως το γυρισεις σε ολη την γραμμη τοτε αυτο θα κανει την κατασταση πιο δυσκολη διοτι η γραμμη θα κατεβει και στον κατανεμητη και θα φτασει κανονικα μεχρι το kv.(για αυτο λεμε ειναι πατεντα).η ταση που βγαζει η voip ειναι κοντα στα 48 volt>παρομοια ταση βγαζουν και οι παροχοι απο το αστικο κεντρο αλλα ναι υπαρχουν και καρτες που βγαζουν πιο πολυ ταση κατα 3-4 volt παραπανω.

Νόμιζα πως το VoIP είναι ανεξάρτητο από τον πάροχο.Μπορείς να μου πεις ποιοί πάροχοι δίνουν VoIP ?

οτε και tdm και voip.

forthnet οικιακα tdm αλλα εχει και voip για Professional.

Hol παλια εδινε και voip σε σπιτι τωρα Tdm σε σπιτια και voip σε professional.

cyta μονο voip.

wind tdm.

Δημοσ.

Κάτοχος Buffalo WBMR-HP-G300H.

Τώρα που μπορούμε να πάρουμε τους κωδικούς VOIP θα ανεστανάξει!

ΥΓ Υπάρχει τρόπος να δούμε σε τι chip πέφτουμε στο dslam; Και αν ναι πιο είναι το συμαβατό modem;

ειτε με κανα προγραμμα ή μεσα απο το ρουτερ αν το λεει αλλιως μιλας με τον παροχο.οπως οτι τωρα πεφτεις σε χ dslam αμα αλλαξειςπαροχο μπορει να πεσεις σε αλλης εταιρειας αφου καθε παροχος εχει διαφορετικα.οπως και στον ιδιο παροχο μπορει εστω και μια στις 1000 να σε αλλαξουν σε καποιες περιπτωσεις.

αγορασα ενα TP LINK TD-W9980 κ δεν δουλευει στο δικτυο της wind.τι παιζει?

αν το εχεις βαλει για vdsl προσεχε το vlan id.Ολοι εχουν 835 εκτος απο την Forthnet στο ιδιοκτητο που εχει 1102.αν ομως εχεις Forthnet απο cabin(kv ) του οτε μην βαλεις οτι εχεις forthnet διοτι θα βαλει 1102 και δεν θα παιξεις.προληπτικα κοιτα και για Firmware update.

Επανέρχομαι! Ο ηλεκτρολόγος με ενημέρωσε ότι στην πολυκατοικία τα διαμερίσματα έχουν δύο γραμμές. Μου είπε πως μπορεί να στείλει τη μία γραμμή του κάτω διαμερίσματος (που είναι η συνδρομή στον ΟΤΕ) από το καφάο στον πάνω όροφο και έτσι να έχω τη δυνατότητα να έχω ίντερνετ και σ'αυτό τον όροφο. Μάλιστα μπορεί να μου ενεργοποιήσει και μία συγκεκριμένη πρίζα που θα θελήσω ώστε να βάλω εκεί το ρούτερ και να χρησιμοποιώ ethernet για σύνδεση με pc, android box, laptop κτλ.

Η ερώτηση μου είναι εξής: Γίνεται να έχω συγχρονισμένο το ρούτερ του ΟΤΕ στον κάτω όροφο (με το wifi) και δεύτερο ρουτερ στον πάνω όροφο στο δωμάτιο μου; Μπορούν να συγχρονιστούν δύο ταυτόχρονα;

αν ειναι utp τοτε μπορεις να δωσεις ethernet απο το ενα διαμερισμα στο αλλο.αν ειναι 2 ζευγαρια απλα ραζιμ τοτε το ξεχνας.βεβαια και με τα 2 ζευγαρια ραζιμ μπορεις να μεταφερεις ethernet αλλα μπλεκεις αρκετα διοτι προυποθετει να εχεις 3 ζευγαρια για καθετη για να περαστει και το τηλεφωνο.δυο ρουτερ μαζι οχι δεν γινεται.

επειδή ο οτε υποχρεώνει σιγά σιγά τους πάντες να παίζουν και τα τηλέφωνα μέσω του ρουτερ παίζει να βρούμε κανένα τέτοιο ρουτερ στην αγορά?δεν θέλω με τίποτα να φορτωθώ τα μπρίκια που πασάρουν. 

draytek πχ ή fritz αν θες κατι καλο.

Α καλά κρασιά. Μόλις διάβασα 2-3 πραματάκια σε ένα άλλο thread να δω τι ακριβώς παίζει. Και δεν μου λέτε: εγώ που έχω 3 συσκευές (1 στο δωμάτιο που έχω το ρούτερ, 1 σε άλλο δωμάτιο και 1 στον κάτω όροφο - είμαι σε μεζονέττα) τι θα κάνω? Θα σκάψω τους τοίχους να περνώ rj11 καλώδια ? Eιναι δυνατόν? Αυτή η "πατέντα" με σήμα από το ρούτερ στην πρίζα θα την αναλάβει τεχνικός του ΟΤΕ?

Bασικά έχω ένα σπλιτερ από εποχής Κόκκαλη (Ιντρακόμ μάρκα) που (περιέργως..) το χω και δουλεύει ακόμα (είναι σιδερένιο όχι πλαστικό). Αnyway μέχρι το 18 έχουμε καιρό.Ταλαιπωρία όμως μου μυρίζει πάλι και εχτρα έξοδα σε μια εποχή που δεν είμαστε για τέτοια..Θα δούμε..

Που μπορώ να βρω info γι αυτήν την αλλαγή στην συνδεσμολογία στο splitter που λες (εικόνες, how to, κλπ)? Όχι τπτ άλλο να μαστε και προετοιμασμένοι..

δεν περνας καλωδια.με πατεντα απλα γυρνας την τηλεφωνια στα υπολοιπα πριζακια.αν εχεις vdsl και κανεις την πατεντα μπορει να χασεις σε ταχυτητα εκτος αν το ρουτερ μπει στην κεντρικη και απλα γυρισεις την τηλεφωνια στα υπολοιπα.εξαρτατε απο πολλα οπως που θες να μπουν τηλεφωνα/ιντερνετ αν εχεις ραζιμ ή Utp,ποσα ζευγαρια καλωδια υπαρχουν spare.και εσυ το κανεις αν ειναι απλα να γινει μια επιστροφη.

το σωστο ειναι αυτο.

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

αυτο βοηθαει αλλα δεν λεει για την επιστροφη ακριβως οπως το θες.εδω αναφερει την σωστη καλωδιωση δεν γραφει πως να γυρισεις την τηλεφωνια πανω στην ιδια γραμμη διαμεσω του splitter που ειναι η πατεντα.

Καλημέρα παιδιά, ήθελα να κάνω μία ερώτηση σχετικά με αγορά router που έχει την δυνατότητα να κάνει adsl bonding. Συγκεκριμένα, πρόκειται για κάποιο καφέ σε περιοχή που δεν υποστηρίζεται vdsl, αλλά υπάρχουν δύο γραμμές adsl. Χρειάζεται επομένως κάποιο router, σχετικά οικονομικό, για βαριά χρήση που να έχει δυνατότητα να κάνει πραγματικό bonding και όχι απλά load balancing. Από τον πάροχο (Π-Ο.Τ.Ε.) με ενημέρωσαν ότι δεν παρέχεται κάποια τέτοια λύση για adsl εκτός και αν πάμε σε κάποιο άλλο ακριβό είδος κυκλώματος, (π.χ. leased line). Όποιος λοιπόν έχει υπόψιν κάτι, ας κάνει μια πρόταση. Συγνώμη αν υπάρχει κάποιο παρόμοιο θέμα στην κουβέντα που δεν το πρόσεξα. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. :blink:

γιατι να κανεις bonding και οχι Load balancing?bandwidth θες στην καφετερια αλλωστε

Με λίγα λόγια το τηλέφωνο του δωματίου μου (χωρίς φιλτράκι υποθέτω) μπαίνει καρφωτο στην Phone 1 εισοδο/έξοδο του ρούτερ και την Phone 2 είσοδο/έξοδο του ρούτερ την συνδέω στο phone του splitter, σωστα?

αν κανεις επιστροφη πισω στο σπλιττερ και στον τοιχο μετα θες φιλτρακι κανονικα στο δωματιο.

Αντε να δω που θα κρύψω τα καλώδια τώρα :-D :-D Διότι το router απέχει απο το τηλ και το σπλιτερ κανά 5 μετρο..Αυτοί οι άνθρωποι να μας ταλαιπωρούν. Anyway, thanks!

Καναλια επιτοιχεια,επιδαπεδια

Καλησπέρα σας, και αφού αναβάθμισα την γραμμή μου σε Nova Vdsl ερωτώ. Καταρχάς να πω οτι θα παίρνω από καφαο στα 100μετρα από το σπίτι μου. Μου είπαν οτι θα κλειδώνω στα 49.9. Το καλώδιο που συνδέω το μέχρι στιγμής adsl tplink 8970 ειναι 10μετρα από την πρίζα. Το Μοντεμ που δίνει η nova θα αντέξει όλο αυτό το καλώδιο χωρίς απώλειες; Αν δεν, να πάρω κάποιο άλλο καλώδιο;

α.να κανεις σωστη εσωτερικη καλωδιωση

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

και απο εκει και περα καλο θα ειναι να εχεις μικρο τηλεφωνικο και μεγαλο Utp.αν θες μεγαλο τηλεφωνικο παρε ενα Utp κοψε τα rj45 κλιπακια και πρεσαρε σε ενα ζευγαρι rj11 klips για να το κανεις τηλεφωνικο.ετσι θα εισαι μια χαρα.δευτερο δεν ειναι θεμα ρουτερ να αντεξει το μηκος του καλωδιου.μπορει να εχεις και μεγαλο τηλεφωνικο και να εισαι μια χαρα μπορει ομως να μην παιζει σωστα.και τα τηλεφωνικα δεν ειναι twisted και ειναι ευπαθη καλωδια.

καλύτερα μέχρι 2μ.

μπορει να βαλει Utp το οποιο θα παιξει σαν τηλεφωνικο καλωδιο στο ενα ζευγαρι.

Είμαι στην Vodafone (από τότε που ήταν hol) με ADSL και σκέφτομαι να αλλάξω το Netfaster WLAN 3 γιατί έχει να πάρει αναβάθμιση το Firmware κάτι χρόνια (και δεν το κόβω να παίρνει και ποτέ). Δεν έχω παράπονο από άποψη απόδοσης αλλά το φοβάμαι λίγο από άποψη ασφάλειας.

http://www.kotsovolos.gr/site/computing/networking/modems-routers/166083-tp-link-archer-d20

Πώς σας φαίνεται αυτό; Δεν έχω πολλές απαιτήσεις (1-2 laptop/κινητά και προσεχώς και έναν ασύρματο εκτυπωτή), μόνο θέλω να το ρυθμίσω και να μην ξανασχοληθώ μαζί του.  :P

Side note: Κατά την ρύθμιση, στο βήμα του Username και Password, ποια θα βάλω; Το Netfaster δεν ζητούσε τίποτα και δεν είχα φτιάξει όταν είχα κάνει την μεταφορά στην hol.

Thanks in advance.  :D

α.τα firmware δεν βγαινουν παντα για θεματα ασφαλειας .

β.οτι θα παρεις καποιο που ειναι καινουριο δεν σημαινει οτι θα ειναι πιο ασφαλες.επισης εξαρτατε απο τις ρυθμισεις που θα κανει ο χρηστης.αν εχει Upnp,wps ανοιχτα αυτα απο μονα τους ειναι μειωμενη ασφαλεια.αλλο τοσο αν καποιος ανοιξει Ports ή κανει Dmz.

IMG_20170131_170149_zpsg5zalife.jpg

Εγω τελικως πηγα σε TP LINK Archer V600.(σαν πρωτη σκεψη ηταν να παω προπαντως στο TP LINK W9980!!! αλλα κατεληξα σε αυτο διοτι ειναι και πιο  future proof σαν προιον)

Οι μεχρι στιγμη εντυπωσεις μου ειναι θετικες(αν και το ψαχνω ακομα)Απο το το τομπσον παντως που ειχα πιο πριν!!! ειναι  κλασης ανωτερο σε ολλα σιγουρα.

κοιτα που και που για Firmware updates.

τι ρουτερ προτείνεται για adsl και vdsl στο μέλλον  2 pc  + 2 phone + tv θα συνδέονται  έχω adsl προς το παρόν κλειδώνει στα 9-10 εδώ που είμαι με 24αρα...

αναλογως χρηματα.ειτε asus dsl-ac52u,ac68u,n66u,n17u ειτε πχ tp link 9980

Δεν βολευει με την καμια! Βασικα θα το περιμενω να ερθει και θα τοο δοκιμασω με διαφορετικα μηκη καλωδιων.

σου εγραψα πιο πανω για λυση

Καλησπερα παιδια, εδω και ενα μηνα εχω αλλαξει εταιρεια απο την WIND στην Forthnet και εχω θεμα με το router και αποφασισα να αγορασω ενα απλα δεν ξερω ποιο να παρω να εχει και καλο wifi ethernet το σπιτι μου ειναι 75 τ.μ το pc το εχω στα 5-6 μετρα απο το router. Τι προτεινετε? 

αναλογως τα χρηματα που θες να δωσεις/?θες απλα ενα adslrouter πχ tp link 8970 ή καποιο asus ή θες να πας σε adsl/vdsl router για μελλοντικη χρηση?και ποσα χρηματα θες να δωσεις?

Δημοσ.

παιδια θα ηθελα μια βοηθεια στην επιλογη μοντεμ 

εχω οτε συνδεση και το μεγιστο που επιανε ηταν 5mb με το ζόρι

το αναφερα στον οτε και μου ειπαν οτι θα μου το αναβαθμίσουν σε Vdsl

θα μου δωσουν ενα αλλα σκεφτομαι να αγοράσω ενα καλο vdsl modem 

μπορειτε να μου προτείνετε ενα καλο 

αν παει Vdsl θα σου δωσουν vdsl router και voip τηλεφωνια οποτε για να βαλεις δικο σου vdsl router ειναι λιγο ζορι.

κατα τα αλλα ναι υπαρχουν asus και tp link που παιζουν και vdsl,πχ tp link 9980,asus dsl-ac68,asus dsl-n17u

Καλησπέρα ποίο απο τα δυο αυτα ρούτερ ειναι καλύτερο να λειτουργησω

netfaster iad 2 hol η thomson tg585 v8

επειδη πανω κατω ειναι τα ιδια δοκιμασε τα και τα 2 και δες ποιο σε καλυπτει.δες και για Firmware update.για το thomson v8 σιγουρα υπαρχει το Firmware 8.2.7.8  ειτε απο Forthnet ειτε σε Generic.

Με βοηθάς λιγο πως το έκανες αυτο? Δηλαδή το firm του 9980 σε 8970v1

Ευχαριστω

απλα βγαινεις εκτος εγγυησης αν φαινεται οτι εχει ανοιχτει ή εχουν σκιστει αυτοκολλητα warranty.

Γεια σε όλους, είμαι σε αναζήτηση ενός αρκετά καλού και γρύγορου modem router. Η τιμή δεν με πειράζει αλλά δεν θέλω να πάρω και καλυτερο τις αγοράς! Γύρω στα 130 ειμαι ΟΚ χωρίς αυτό να είναι απόλυτο!

Το θέλω για NAS και μεταφορά αρχειων/streaming εντός δικτύου. Επίσης θα ήθελα να εχει και VDSL αν και αυτό δεν ειναι απαραίτητο γιατί δεν παίζει ακομα στην περιοχή μου. Έχω το τυπικό thomson TG585 που διναν παλαιότερα οι πάροχοι

Καλο ειναι να ειναι και vdsl.κοιτα σε asus ή σε draytek,το 585 ειναι αρκετα παλιο και μικρων δυνατοτητων.

Και εμείς οι χαζοί που έχουμε ISDN και τηλεφωνικά κέντρα τι κάνουμε ;

Ή δεν μας πιάνει εμάς ;

Γιατί μου το είπαν χθες σε ένα πελάτη μου, που τον γύρισαν χωρίς καν να ρωτήσουν σε voip.

υπαρχουν εξοπλισμοι που ειναι voip και βγαζουν isdn interface.αν του δωσουν gennet(oxygen) router τοτε :(

@gokuthelegend θα χρειαστούμε και φιλτράκια να βάλουμε στα υπόλοιπα τηλέφωνα που θα βρίσκονται εκτός δωματιου που είναι το ρούτερ? Μιλάω για την πείπτωση του OTE voip..

οταν γυρνας την τηλεφωνια πισω στον τοιχο παραλληλα με το σημα dsl διαμεσω splitter ναι θελουν φιλτρα και ας ειναι Voip.αν δεν παει παραλληλα με το dsl αλλα εχεις διπλο πριζακι τοτε δεν θελει.

Δεν είμαι σίγουρος γιατί δεν έχω ασχοληθεί με ISDN και τηλεφωνικά κέντρα, αλλά έχω ακούσει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις με τηλεφωνικά κέντρα καλύτερα είναι να μιλήσεις με ΟΤΕ για να βγάλεις άκρη. Νομίζω δίνουν άλλο μοντέλο ρούτερ (μόνο σε περιπτώση που κάποιος έχει ISDN και τηλεφωνικό κέντρο, και μόνο αν τους το διευκρινήσεις), το οποίο μοντέλο ρούτερ συνεργάζεται καλύτερα με τηλεφωνικά κέντρα.

--------------------------------------------

Ναι, θα χρειαστούν φιλτράκια σε όλες τις τηλεφωνικές συσκευές που θα συνδεθούν απευθείας στις πρίζες.

θα μπορουσε να ζητησει να μην τον αλλαξουν αλλα καποια στιγμη θα γινει.οποτε παει σε ρουτερ με bri interface

---------------------------------------------------------------------------------------------------

οταν γυρνας την τηλεφωνια πισω στον τοιχο παραλληλα με το σημα dsl διαμεσω splitter ναι θελουν φιλτρα και ας ειναι Voip.αν δεν παει παραλληλα με το dsl αλλα εχεις διπλο πριζακι τοτε δεν θελει.

Ok ευχαριστω, τον οδηγό τον είχα δει απλα δεν ήξερα ότι κάνει και για το 8970. Και εμενα κάθεται και θέλω να το βάλω σε vdsl ότε. Για το 2.5 δίκτυο, είμαι μια χαρά.

oloi ηξεραν οτι ειναι μονο για το 8980

Έμαθα από συνάδελφο , πως η Deutsche Telekom από μόνης της πήρε την απόφαση αυτή καθαρά για θέμα κόστους.

Οπότε στην ουσία υποβαθμίζει τις επικοινωνίες καθαρά για το χρήμα.

Αυτό θα συμβεί σε όλα τα κράτη που έχει πάρει τις επικοινωνίες. Και είναι αρκετά.

https://www.telekom.com/en/company/worldwide

Ευτυχώς που πουλήσαμε τον ΟΤΕ για καλύτερα.

το ιδιο κανει και η Cyta.Οταν δινεις voip τηλεφωνια γλυτωνεις πολλα.γλυτωνεις voice Καρτες γλυτωνεις splitter cards αρα γλυτωνεις χωρο σε racks και σε ρευματα και παει λεγοντας.συν οτι καλως ή κακως ειναι το μελλον οποτε δεν μπορει να μην γινει επειδη μας εχει βολεψει.συν βεβαια και το θεμα κοστους

Ναι έκανε τελικά και στο 8970v1. Το οποίο σε σχέση με το zte που είχα από την wind είναι πολύ ανώτερο! Για το wifi δεν το συζητάω καν αλλά λόγο του ότι άρχισα εδώ και λίγες μέρες να κάνω stream games με το zte έβλεπα πολύ delay σε σχέση με το που ήμουν εγώ στο game και που ήταν αυτό που έβλεπα (15+/- sec διαφορά) με αυτό είναι περίπου στα ίδια άντε μερικά ms διαφορά! [με τα ίδια settings πριν και μετά, μόνη αλλαγή ο router]. 

Να πω και κάτι άλλο που είδα, το ZTE μου κλείδωνε 150mbps αλλά με limiter στα 50mbps αυτό μου κλειδώνει στα 70~75. Ξέρω μικρό το κακό αλλά ΑΝ μελλοντικά πάμε σε 100άρες γραμμές ίσως γυρίσω στο ZTE :P

το zte δεν ειναι ουτε για να ακουμπας τον καφε πανω.αν παμε σε 100 αρες βαζεις και ενα αλλο ap μετα να κανει το ασυρματο

Παιδες εχω το 8970v1 ψηθηκα αγρια να το κανω μιας και το εργοστασιακο zte της nova στην vdsl ειναι σκουπιδι. Αν πετυχουν ολα ενημερωνω!

και να μην πετυχει αλλαξε ρουτερ.πεταμα το zte

Καλημερα, σκεφτομαι να αγορασω το παρακατω modem. (εχω συνδεση Wind adsl2+)

http://www.e-shop.gr/tp-link-archer-d20-ac750-wireless-dual-band-adsl2-pstn-modem-router-p-PER.612791

Αξιζει η οχι, επειδη βλεπω δεν αναφερει κατι για VDSL.Αν μελλοντικα αλλαξω σε VDSL δε θα λειτουργει το συγκεκριμενο, σωστα;Εχετε να προτεινετε καποιο αλλο;

σε asus υπαρχουν πολλα vdsl οπως και σε tp link ειτε το 9980 ειτε στην σειρα archer.αυτο ναι δεν ειναι vdsl

Καλησπέρα έχω ADSL γραμμή, με ένα μικρό ρούτερ της zte h108l .. αντιμετωπίζω προβλήματα σύνδεσης εδώ και καιρό, ειδικά όταν παίζω GTA V στον υπολογιστή μου, θέλω να ρωτήσω, εάν πάρω ένα οποιοδηποτε μόντεμ σκεφτόμουν το Xiaomi mi router 3 , θα έχω κάποιο πρόβλημα; Άκουσα πως με την γραμμή της wind υποστηρίζονται συγκεκριμένα modem/router. Αξίζει να το αγοράσω; Στο σπίτι είμαστε πολλά άτομα,5 , με 2 συσκευές ο καθένας οοποτε καταλαβαίνετε...,..

Edit: να προσθέσω ότι έχω δοκιμάσει να κάνω update στο firmware αλλα λέει u put a wrong file.. και γενικά όταν παίζω GTA λαγκαρει πολύ, όχι λόγο του υπολογιστή, το σηκώνει άνετα. Αλλά θέμα γραμμής η ρούτερ.

------------------------------------------------------------------

Τι διαφορά έχουν δηλαδή ; Όταν παίζω GTA άλλοι μου λένε ότι λαγκαρει όταν οδηγάω, με πετάει από τον σέρβερ λέγοντας ότι όλοι έφυγαν αλλά στην ουσία εγώ έφυγα. Έχω χαμηλή ταχύτητα στο κατέβασμα, και καμιά φορά αργούν να ανοίξουν οι σελίδες.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ναι ασύρματα παίζω, ξέχασα να το αναφέρω. Το ξέρω ότι ίσως φταίει και αυτό για πολλά προβλήματα, δυστυχώς δεν έχω τρόπο να συνδέσω τον υπολογιστή με το router μιας και είναι 10-12 μέτρα μακριά. Οι γονείς μου δεν θέλουν να βάλω καλώδιο Ethernet γιατί θα φαίνεται άσχημα λένε.. οταν λες να ζητήσω fastpath από τον ISP εννοείς; Μπορείς να μου προτείνεις ένα οικονομικό και αξιόπιστο router; Έως και 30 ευρώ . Είτε απέξω

α.πεταμα το zte.δεν θα επαιρνα το xiaomi γιατι δεν θα βρεις και πολλα ατομα για να λυσεις τυχον αποριες ή ατομα που να το εχουν δοκιμασει. θεωρητικα ολα τα adsl/vdsl router του κοσμου παιζουν παντου εκτος αν υπαρχει ασυμβατοτητα οποτε μπορεις να το αλλαξεις.α.ζητα Fast path .β.αν κατεβαζουν και αλλοι θα εχεις θεμα.ή θα πρεπει να μειωθει η ταχυτητα τους με πχ το Net limiter ή καποιος να φτιαξει και το qos στο ρουτερ για να δινει προτεραιοτητες.σε καθε περιπτωση καλο ειναι να μην εισαι με ασυρματο..

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

αν κατεβαζουν και αλλοι λογικο ειναι να γινεται αυτο.αλλο τοσο αν δεν εχεις και Fast path.μια vdsl θα βοηθουσε σε θεμα bandwidth παντως.

το ρουτερ δεν εχει θυρα τηλεφωνικη για να μπει το τηλεφωνικο.εχει ethernet για να παρει ιντερνετ απο καποια αλλη συσκευη που δινει ιντερνετ ειτε λεγεται καποιο switch ειτε καποια οπτικη ινα είτε δεν ξερω τι.το adsl router οπως και το vdsl router εχει και modem μεσα και συνδεεις το τηελφωνικο καλωδιο πανω.

απειρα θεματα για αυτο

https://www.google.gr/search?q=difference+router+and+modem&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&ei=vWrBWLfCOsLR8gfKnrZo

-------------------------------------------------------------------------

αν δεν θες καλωδιο μεσα απο καναλι μπορεις να βαλεις Powerline.απλα ζητας απο τον παροχο Fast path>θα χασεις σε ταχυτητα λιγακι αλλα θα κερδισεις σε Ping.βεβαια η γραμμη θα πιταρει πιο ευκολα αφου θα εχεις λιγο μικροτερη ταχυτητα.

Δημοσ.

Απ ότι βλεπω δεν εχει 5Ghz, μόνο 2.4. Έχεις παίξει με ρυθμίσεις? π.χ encryption type, bandwith, maximum clients, transmission power @ priority?

Ο Οτε σαν σημείωση γράφει

Σημείωση : Η απόδοση του ασύρματου δικτύου σας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Εάν αντιμετωπίζετε αποσυνδέσεις ή χαμηλές ταχύτητες συνίσταται η προσωρινή απενεργοποίηση ασύρματων πηγών / συσκευών που εκπέμπουν στη συχνότητα 2.4Ghz. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια εφαρμογή ανάλυσης ασύρματων δικτύων στο smartphone σας για δείτε ποιο είναι το καταλληλότερο κανάλι για τον χώρο σας.

Μήπως παίζει κάτι τέτοιο με το σετ απ σου?

Όταν είχα αλλάξει πρώτη φορά δεν είχα πειράξει τπτ και κάτι κάναν οι τεχνικοί και έφτιαξε για ένα 2μερο. Τώρα στο δεύτερο έχω βάλει προτεραιότητα στο WiFi και το limit των συσκευών αλλά πάλι κάνει το ίδιο. Το μόνο που έχω παρατηρήσει είναι ότι θέματα βγάζει όταν είναι το πισι ανοιχτό (ακόμα και αν δεν κάνει τπτ, σε σχέση με το ίντερνετ) ενώ όταν είναι κλειστό δεν υπάρχει θέμα.

Δημοσ.
το ιδιο κανει και η Cyta.Οταν δινεις voip τηλεφωνια γλυτωνεις πολλα.γλυτωνεις voice Καρτες γλυτωνεις splitter cards αρα γλυτωνεις χωρο σε racks και σε ρευματα και παει λεγοντας.συν οτι καλως ή κακως ειναι το μελλον οποτε δεν μπορει να μην γινει επειδη μας εχει βολεψει.συν βεβαια και το θεμα κοστους

Μειώνεις το κόστος σου στο 1/10 και δίνεις τιμή στα 5/10 ;

Κάπως έτσι το βλέπω.

Τέλος πάντων, τι τα λέω σε εσένα, αφού ότι και να πω, η DT κάνει κουμάντο.

Δημοσ.

Παρτο με κλειστα ματια(κατοχος πλεον και εγω  του συγκεκριμενου ρουτερ και μεχρι στιγμης σουπερ ευχαριστημενος σε ολλα)

που και που κοιτατε και για firwmare update

Μπορείς να βάλεις hub με σκληρούς ;υπάρχει όριο πόσους σκληρούς ´η ποσά gb δεχετε;

hub δεν νομιζω οτι θα δεχτει πανω.τωρα για τα gb δεν ξερω αν γραφει το Manual.σιγουρα βεβαια μην περιμενεις τρελλες ταχυτητες.

Ευχαριστω για την απαντηση σου και εγω το σκεφτομαι για vdsl ομως αλλα θα δω σε λιγες μερες.

καλυτερα να ειναι vdsl γιατι καποια στιγμη αργα η γρηγορα εκει θα παμε.μην το ξαναλλαζεις μετα εκτος αν παρεις κατι φτηνο σε adsl

Ξεβίδωσα 4 βίδες, δεν ανοίγει με τίποτα, προσπαθώ να το ανοίξω!

edit, το κατάφερα, αυτός λέει συνδέεις το tx καλωδίου Με rx της μητρικής, ισχύει? ή κατάλαβα λάθος?

edit ξανά, οκ φλασαρίστηκε, όλα καλά

το rx παντα πηγαινει στο Tx και το αναποδο

Για το Xiaomi mi router 3 τι άποψη έχετε!

σου απαντησα και πιο πανω.καλυτερα απεφυγε το διοτι δεν θα βρεις ατομα να σε βοηθησουν πολυ με αυτο ή να σου πουν κατα ποσο αξιζει.καλυτερα κατι σε tp link ή σε asus που ειναι δοκιμασμενα.επισης δεν ειναι adsl router αλλα ειναι σκετο ρουτερ.

Sorry έλιωνα στο gears 4 και δεν είδα καθόλου το forum :P

Πήγαν όλα καλά ε; 

Και εμένα με δυσκόλεψε λίγο να το ανοίξω 

Έδινε ένα image που είχε την συνδεσμολογία, μόνο ένα καλώδιο δεν έβαζες γιατί θα το έκαιγε.

λογικα θα ειναι για να δινει καποια ταση?

Δες οδηγό που ποσταρε ο κομφουζιοσ και μπες στο tp link wrt wiki να δεις φωτο από την πλακετα. Ειναι εύκολο. Και σκομα πιο ευκολο αν την γυρίσεις ανάποδα πι επαφές έχουν καλυτερη πρόσβαση. Να σκεφτείς εγω δεν έκανα καν κολλήσω, κράτησα τα καλώδια με σελοτεηπ. Δεν το συνιστώ ομως, ήταν δικό μου ρίσκο.

αμα δεν μετακινησεις το καλωδιο και βαλεις μονοτικη εισαι μια χαρα.το σιλοτειπ δεν ειναι και οτι καλυτερο.εναλλακτικα και η θερμοκολλα μπορει να σταθεροποιησει το καλωδιο.

Καλησπέρα θα ήθελα την βοήθεια σας σε κάτι, λοιπόν έχω ένα zte h108l το είχαμε πάρει 20 ευρώ από την wind, το ξέρετε αρκετοί αυτό το modem.. δεν είναι για.πολλα. θέλω να αγοράσω κάποιο άλλο, έως και 40 ευρώ.. μου είχε δώσει ένας συγγενής ένα Thomson TG784, αξίζει να το κρατήσω και να το χρησιμοποιώ;

Η χρήση που κάνω, η απόσταση του modem μέχρι.τον υπολογιστή, και πόσες συσκευές συνδέονται σε αυτό.

1. Παίζω παιχνίδια όπως GTA V, κατεβάζω ταινίες μέσω torrent, browsing,

2. Περίπου 7-9 συσκευές συνδέονται στο Μόντεμ,

3. Η απόσταση του μόντεμ από τον υπολογιστή είναι 10-13 μέτρα, δεν έχω την δυνατότητα να βάλω καλώδιο ether Ethernet και να θέλω. Θέλω την βοήθεια σας λοιπόν, την άποψη σας για το παραπάνω μόντεμ, και να μου προτείνεται κάποιο καλό. Γενικά δεν έχω αποσυνδέσεις, απλώς είμαστε όλη η οικογένεια στο ιντερνέτ ταυτόχρονα, και κατεβάζουμε ταινίες κλπ.. και έχει λαγκαρει πολύ και δεν μπορώ να παίξω, κάλεσα την wind να με βάλει σε fastpath και έγινε, θα δείξει αν θα έχω λαγκ

το 784 καλυτερο απο το zte αλλα παλι μην περιμενεις οτι ειναι για τρελη χρηση.βεβαια το προβλημα σου εσενα ειναι το bandwidth αφου συνδεονται και αλλοι οπως και το Ping που σου ειπαμε σε Fast path να σε βαλουν.απλα και Fast path να εισαι αμα κατεβαζουν και αλλα 2-3 ατομα δεν θα κανεις δουλεια.εκει θελει qos και παλι δεν ειναι σιγουρο οτι θα παιξεις σωστα αν πιταρουν την γραμμη.θα πρεπει να μειωθει και το bandwidth τους.με vdsl σιγουρα ολα θα ηταν καλυτερα.

ειδικα αμα κατεβαζουν και ταινιες το χασες το παιχνιδι.κατα τα αλλα μπορεις να βρεις και καλυτερα adsl/vdsl router αλλα δεν σημαινει οτι θα λυθουν τα προβληματα διοτι ο εξοπλισμος στην περιπτωση σου ειναι το λιγοτερο.επισης και εσυ θα πρεπει να εισαι με καλωδιο διοτι και το wifi θα τρωει πιταρισμα

Ρε παιδιά έχω ένα περίεργο θέμα

Στο σπίτι έχω ένα καλό στημένο δίκτυο

Για router έχω το wag120n τον τελευταίο καιρό τα βράδια χάνει την adsl μετά από κάνα 30λεπτο δουλεύει κανονικά τώρα αυτές της μέρες τπτ μάλλον θα είμαι από τον isp

Έχω στην κατοχή μου και το TD-W8970 το βάζω πάνω και πέτσα δεν συνδέεται με τπτ με όλες της ρυθμίσεις κομπλέ

Βάζω ένα άλλο usrobotics μια χαρά

Βάζω ένα d-link μια χαρά

Βάζω ένα tp-link μια χαρά

Και κάνα 3αρι αλλά όλα παίζουν

Αυτό το TD-W8970 μου έχει σπάσει τα νεύρα και το έχω γυρίσει σε wireless Mode

Παίζει να μην δουλεύει με τον isp μου ?

a.firmware update.

β.hard reset.

γ.γιατι νομιζω οτι αμα το γυρισεις σε wireless mode παιζει σαν access point και οχι σαν adsl router?Και οπως θα δεις σε καποια ποστς πιο πανω μπορεις με serial να το κανεις και vdsl σαν το 9980.δεν ξερει καποιος βεβαια αν παιζει με το V3 ακομα

αν δεν παιξει δοκιμασε το και pppoe/llc και pppoa/vcmux εναλλακτικα μηπως ειναι καποιο θεμα ασυμβατοτητας.

καλησπερα παιδια θα ηθελα να κανω μια ερωτηση.ειμαι στην forthnet σε alcatel dslam (οποτε υποθετω broadcom chipset) και εχω την μπακατελα το zte zxhn h108l

ZXHN H108L

εχω adsl+2 γραμμη αλλα σε 3-4 μηνες μπαινει vdsl γραμμη στην περιοχη μου.

εχετε να μοθ προτεινετε καποιο καλο ρουτερ με chipset broadcom?

λεω για tp link w9980 αλλα νομιζω οτι εχει lantiq chip h το vr 600.budget mexri 100 αντε 120 euro

αναμενω για προτασεις αν μπορειτε.

------------------------------------------------

σ ευχαριστω φιλε μου για την απαντηση σου πιστευεις ειναι ισαξιο με vr600?ξερεις αν ειναι broacom chipset για την τωρινη χρηση του?

γιατι μοθ προτεινεις το συγκεκριμενο?ειανι και πιο φτηνο βλεπω και με συμφερει στην αγορα του

και σε asus θα βρεις και σε tp link θα βρεις και σε draytek που ειναι λιγο πιο ακριβα.το zte απλα για πεταμα ακομα και στο adsl

-------------------------------------------------------------

το βασικο στο vdsl ειναι να γινει σωστα η καλωδιωση για να παρεις τα μεγιστα.

Καλησπέρα παιδιά,

Είμαι κάτοχος του Asus RT N66U από το οποίο δεν είχα κανένα παράπονο τόσα χρόνια με την ADSL γραμμή μου. Τώρα που σκέφτομαι να κάνω την αναβάθμιση σε VDSL, θα μπορώ να κρατήσω το ρούτερ μου ή δεν κάνει?

ειναι royter αυτο οποτε οτι και να εχεις ειτε adsl ειτε vdsl θα παιξει μια χαρα.απλα ειτε θα παιξεις σαν pppoe passthrough με το vdsl router ειτε θα το κανεις bridge.αν το αφησεις κανονικα τοτε θα εχεις 2 nat το οποιο μπορει να συνεβαινε και με το adsl σου και απλα να μην το ξερεις.κοινως αν θες να ανοιξεις port Θα πρεπει να κανεις διπλα port forward ή One to one nat.

Ποιο all in one vdsl router/modem/splitter dual band θα μου προτεινατε και γιατι?

Διαβασα στο νετ οτι αυτο ειναι αρκετα καλο μηχανημα που προσφερει τα ολα σε ενα και αρκετα οικονομικο.

Το εχει κανεις να μου πει εντυπωσεις και κατα ποσο λεει η αγορα του?

μπορεις αυτο μπορεις και το Vr600 ή εναλλακτικα και σε asus ή Draytek απλα ανεβαινει η τιμη

Εχω πάνω σε wind τα εξής:zte ZXHN H108L,netgear jnr 1010,netgear switch FS6050 v3. Αν αλλάξω το zte με το D-LINK DSL-320B ADSL2+ MODEM OVER PSTN θα ΄χω καλύτερη ταχύτητα από αυτή

Line State

Showtime

Modulation

ADSL2 PLUS

Annex Mode

ANNEX_Α

Downstream Upstream

SNR Margin

6.0 6.4 db

Line Attenuation

21.4 13.3 db

Data Rate

14536 1022 kbps

α.πρεπει να το δοκιμασεις για να το δεις στην πραξη.β.αν εχεις Forthnet γιατι βλεπω 6 margin(αν και αλλοι δινουν 6 margin) μιλα μαζι τους να σου πουν σε τι dslam εισαι.αν εισαι σε alcatel ζητα Free no rfi profile αντι για free 6 Που εισαι και θα κερδισεις σε ταχυτητα.αν εισαι σε siemens οκ δεν κανεις κατι.

β.αν βαλεις το dlink κοιτα για firmware πρωτα γιατι μπορει να εχει καποιο παλιο.το ιδιο και για το zte.

Δημοσ.

https://www.skroutz.gr/s/6403244/TP-LINK-TD-W9980B-v1.html?keyphrase=tp-link+td9980

Λίγο ψάξιμο δεν είναι κακό..

το b ειναι annex b οσο ξερω.σε adsl δηλαδη θα ειναι adsl over isdn.στο public το βλεπω σαν 9980.

http://www.public.gr/product/tp-link-td-w9980-wireless-dual-band-gigabit-vadsl2-plus-modem-router-asyrmato-modem-router-300mbps/prod6850099pp/

Καλησπέρα σε όλους.

Είμαι στην Hol και πέρυσι αγόρασα το TP-LINK TD-W8960N λόγο του ότι το alcatel cellpipe που είχα έκανε αποσυνδέσεις στις συσκευές που ήταν συνδεδεμένες μέσω wifi και δεν τις άφηνε να συνδεθούν έως ότου έκανα restart το modem/router.

Δυστυχώς κάτι έχει κάνει η Hol στο δίκτυο της και κάποια modem της tp-link (αν θυμάμαι καλά είναι 2 μοντέλα) δεν μπορούν να πάρουν IP, ίσως μετά απο πολλά restart να πάρουν αλλά δεν γίνεται να έχουμε αυτή τη δουλειά συνέχεια.

Θα πάρω τηλέφωνο για να μου στείλουν νέο modem/router αλλά θέλω να μάθω (όσοι ξέρουν) αν θα υπάρχει κάποια χρέωση για την αλλαγή μιας και δεν έχω πλέον το alcatel ώστε να το δώσω πίσω.

Για να μην είμαι off-topic έχετε να προτείνετε κάποιο modem/router γύρω στα 30€; Κατά προτίμηση να είναι κάπως παρόμοιο σε χαρακτηριστηκά με το tp-link.Ποια η γνώμη σας για το Asus DSL-N12E;Σκεφτόμουν στην περίπτωση που χρειαστεί να αγοράσω καινούργιο (προτιμώ να το αποφύγω) μήπως πήγαινα σε Asus.

σε αυτα τα λεφτα ή πας στο asus ή σε καποιο φτηνο tp link πχ 8968,8970.εχει τυχει και με dlink να μην παιρνει Ip.μπορει με νεο Firmware να παιξει για αυτο που εχεις τωρα ή δοκιμασε να βαλεις pppoe/llc ή  pppoa/vcmux να δεις μηπως στρωσει.ρωτησε τους ιδιους αν δικαιουσαι εξοπλισμο και τι παιζει με το παλιο που δεν το εχεις(δεν τα πεταμε αυτα διοτι σε βαζουν να πληρωσεις μετα και ας τους ειναι αχρηστο και ας κανει 5 ευρω).μπορει να σου δωσουν καινουριο αμα κανεις ανανεωση συμβολαιου ή πας πχ σε vdsl.αν παρεις νεο εξοπλισμο δες κατευθειαν και για Firmware update. επισης αν ειχες το alcatel θα μπορουσες να το αφηνες κανονικα να παρει ip και απλα εβαζες το tp link να κανει το ασυρματο σαν access point πανω στο alcatel.

Το συγκεκριμένο modem/router το έχω εγώ εδώ και και κανα εξάμηνο και αν εξαιρέσεις 1-2 ξενέρες που έφαγα στην αρχή(θέμα συνήθειας) είμαι πολύ ευχαριστημένος. 

Το άλλο αρνητικό είναι τα στατιστικά που σου δείχνει...... δεν σου εμφανίζει uptime καθόλου!οπότε δεν μπορείς να ξέρεις  πότε έκανε αποσύνδεση ή πόση ώρα είναι up η συνδεση σου. Αυτό παρακάμπτεται κοιτώντας την ip (αλλάζει κάθε φορά που υπάρξει αποσύνδεση) ή βλέπωντας τα λάθη της γραμμής αν μηδένισαν.

-Δεν ειχα σεταρει πολλά modem - router παλαιότερα και το φοβόμουν, αλλά το σετάρισα σε 3 λεπτά και ήταν έτοιμο χωρίς δυσκολίες.

α. δεν εχει νοημα να μετρας ποτε κανει αποσυνδεση εκτος αν πραγματι εχεις θεμα.

β.ο παροχος μπορει να σου πει για ενα χ χρονικο διαστημα ποσες αποσυνδεσεις εκανες.παλια υπηρχε και σε tool στην forthnet που εβλεπες διαφορα οπως ποσο κατεβασες κτλ αν θυμαμαι σωστα.αν εισαι σε alcatel dslam δηλαδη broadcom chipset ζητα οχι απλα 6αρι Profile αλλα Free no rfi για ναπαρεις και αλλο σε ταχυτητα.αν εισαι σε siemens δεν πειραζεις κατι εισαι ενταξει.  ειναι ευκολα τα tp link στο σεταρισμα και που και που κοιτα και για Firmware update.

Μια ερώτηση (μη  γελάσετε με την ποιότητα των ρουτερ)

Ειχα ένα Linksys WAG 200 από παλιά και μου δώσαν από την Forthner ένα νέο ZXHN H108N V2.5.

Ποιο να προτιμήσω; Με ενδιαφέρει κυρίως το σημα του Wifi αλλά από οτι βλέπω και στα δύο αν δεν έχω φουλ σημα οι σελίδες δεν φορτώνουν... 

το wag200 ειναι παλιο αλλα πολυ καλο και εχει 802.11g ενω το zte Που ειναι για πεταμα το μονο συν ειναι οτι εχει 802.11n.για το linksys wag200 κατεβασει το τελευταιο firmware 1.01.09 (annex a).υπαρχει και στην σελιδα της Forthnet και νομιζω δεν ειναι custom.υπάρχει και open wag firmware για το Linksys.

Για βοηθήστε ρε παιδιά!

Με VDSL και το μοντεμ της WInd, έχω πρόβλημα επειδή κάθε φορά που δουλέυει πολύ το Synology NAS, μου ρίχνει το internet και μόνο με restart στρώνει. Έτσι, όμως χανω το NAS για λίγο που έιναι αρκετό να μου δημιουργήσει πρόβλημα και ίσως χάσω αρχεία.

Μάλλον δεν αντέχει το μόντεμ αυτό, ε?

Τι μόντεμ να πάρω προτείνετε?

αν εννοεις το zyxel δοκιμασε να του περασεις Generic firmware να δεις αν θα το κανει οπως και ενα Hard reset.Μετα μπορεις να πας σε draytek 2760 μπορεις σε tp link 9980 ,vr200,vr600 ή σε asus ac66u,n17u

μπορει να μην αντεχει πραγματι αν και ειναι παραξενο γιατι και παλι δεν θα πρεπε να το κανει αυτο.δες και για Firmware update τυπικα για το Nas.θα χασεις αρχεια μονο αν τα ανεβαζεις απο το ιντερνετ που τοτε το ρουτερ δεν θα πρεπε να τρωει μεγαλο φορτο.αν εισαι απο δικτυο και απλα πεσει το ιντερνετ χωρις να κανει Restart το ρουτερ τοτε δεν χανεις κατι.

Γεια σας εχω ote vdsl με το router που δινουν απο την εταιρεια, θελω να παρω ενα αλλο ομως γιατι το συγκεκριμενο εχει θεμετα στο ασυρματο ιντερνετ (πεταει συσκευες εκτος, δεν συνδεεται πολλες φορες και χαμηλες ταχυτητες αν ειναι ανοιχτος ο σταθερος υπολογιστης), το θεμα ειναι οτι στο δευτερο μου σπιτι εχω hcn που φαιρνει vdsl καλωδιο μεχρι το σπιτι και δε συνδεεται με το τηλεφωνο το router, οποτε αν ειχατε να μου προτεινεται ενα που να μπορει να συνδεεται και στα δυο, θα σας ευχαριστουσα παρα πολυ!

το modem του ote ειναι αυτο https://www.skroutz.gr/s/8109669/Telekom-Speedport-Entry-2.html

το μοντελο που χρησιμοποιει η hcn δεν το θυμαμαι, αλλα και εκεινο εχει θεματα με το ασυρματο ιντερνετ

ευχαριστω για το χρονο σας

δεν φερνει vdsl καλωδιο αλλα ομοαξονικο η hcn.ή θα παρεις access point Που θα αναλαβει το ασυρματο κομματι απλα ή θα παρεις router που εδω δεν ξερω αν θα καταφερεις να το σεταρεις με ενα κοινο config και για τα 2 Modems.

Αυτό είναι διαφορετικό από το Speedport Entry 2i ? Διότι στο σιτε του οτε για τα vdsl modems https://www.cosmote.gr/fixed/help-and-support/internet/vdsl δείχνει το 2i..

συνηθως το γραμμα i απλα υποδηλωνει Over isdn στα περισσοτερα ρουτερ.πχ thomson 585 και 585i.intracom jetspeed 520 και 520i.

Καλησπέρα συμφορουμίτες,

Ενδιαφέρομαι για αγορά καινούργιου Router ως επένδυση πλέον για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Τα δεδομένα είνα τα εξής:

Στο σπίτι που θα μένω μέχρι το καλοκαίρι υπάρχει σύνδεση HOL η οποία είναι εντελώς ασταθής (δεν ξερω αν φταίει η σύνδεση η το router).

Σε αυτό το σπίτι θα τραβήξω ethernet καλώδιο καμιά 50 μέτρα να κατεβάσω Internet στο υπόγειο που θα είμαι εγώ (σκεφτόμουν και την περίπτωση powerline αλλα δεν..)

Θέλω ένα καινούργιο router μέχρι 100-120€ που να είναι για ADSL και VDSL γιατί μετά το καλοκαίρι μετακομίζω μόνος και θα πάω VDSL ΟΤΕ λογικα. Θέλω οπωσδήποτε να μπορώ να παρέχω bandwidth control για να μετριάσω το bandwidth απο τις απλές συσκευες που χαζευουν στο youtube.

Γενικά θέλω κάτι καλό γιατί θα δώσω τόσα λεφτά ωστε να έχω στην κατοχή μου κάτι που θα αξίζει. Υπάρχει κάτι σε Cisco; Γιατί ασχολουμαι και με δίκτυα στην θεωρία και θα ήθελα να δω και στην πράξη.

Αναμένω τις συμβουλες σας

μπορει να φταιει το ρουτερ μπορει κατι στην Hol μπορει κατι στο καλωδιο του οτε μπορει κατι σε σενα.θελει δοκιμες.Powerline αμα ειναι αλλος πινακας δεν θα παιξει.καλο ειναι να γινει σωστη καλωδιωση για το vdsl

to tp link 9980 Και γενικα vr200 vr600 δινουν μεσα καποιο bandwidth control αλλα δες και το Manual αν σε βολευει.δες και σε asus πχ asus-dsl n17u αν δινει αυτα που θες.μετα υπαρχει και το draytek 2760 αλλα ειναι λιγο ακριβο.επισης δεν ειναι μονο το bandwidth control αλλακαι το qos μιας που σαν bandwidth θα εχεις και 50 Mbit.σε cisco ξεχασε το πας πολυ μακρυα σε τιμη και σε cli interface .υπαρχει και Web αλλα...

Καλησπέρα παιδιά,

Έχω στο σπίτι 24άρα γραμμή. ΟΤΕ με το γνωστό - σάπιο ZTE. Θέλω να ανανεώσω λοιπόν με κάποιο άλλο + ότι κάποια στιγμή θα φέρουν στην περιοχή μου VDSL οπότε θα ήθελα να υποστηρίζει και αυτό για μελλοντική αναβάθμιση...

Κάτι σε xiaomi υπάρχει;

--------------------------

Δεν βλέπω να υπάρχει και πουθενά διαθέσιμο εδώ Ελλάδα.... :-/

asus ή tp linK σε νορμαλ λεφτα.για xiaomi δεν θα προτεινα κατι γιατι δεν θα βρειτε και πολλα ατομα να βοηθησουν σε ρυθμισεις αμα χρειαστει κατι.

------------------------------------------------

θες το 9980 οχι το b που ειναι over isdn.λογικα θα το ξαναφερουν αλλιως μπορεις να πας σε vr200 vr600 σε tp link.

http://www.public.gr/product/tp-link-td-w9980-wireless-dual-band-gigabit-vadsl2-plus-modem-router-asyrmato-modem-router-300mbps/prod6850099pp/

to 56 ειναι ac1200 ενω το 52 ac750.το vr 600 ειναι ac 1600.

Καλησπέρα. Τους τελευταίους 6 μήνες στο καινούριο μου σπιτι εχω προβλήματα σύνδεσης. Θόρυβος στο τηλέφωνο, συχνές επανεκκινήσεις, κλείδωμα ταχύτητας όπου κάτσει η μπίλια.

Τέσσερις μεχρι στιγμής οι επισκέψεις τεχνικών της HOL στο σπιτι μου και οι παρατηρήσεις τους ειναι του στιλ "κοίτα το καλωδιο σου, κοιτα το φίλτρο σου, το τηλέφωνο που εχεις ειναι κινεζιά"!!! Μάλιστα μεσα σε ολα αυτα μου έριξαν την ταχύτητα κατα 3 Mbps και φυσικά το πρόβλημα δεν λύθηκε.

Ετσι λοιπόν πριν αποφασίσω να παω σε αλλη εταιρεία, μηπως και εχουν πιο σοβαρούς τεχνικούς, θελω να αλλάξω το ρουτερ NetFaster που εχω εδω και χρονια με κατι που θεωρητικά θα ειναι πιο καλο. Το μπάτζετ δεν ειναι μεγάλο, το πολύ 50€, αλλα πιστεύω πως οτι και να βάλω σε σχέση με το ρουτερ της hol θα ειναι καλύτερο.

Εχω συνδεση adsl 24mbps, στο μόντεμ ρούτερ θα συνδέω ένα λάπτοπ, δύο κινητά και ένα τάμπλετ για σερφαρισμα στο ιντερνέτ και κανα βίντεο στο youtube...

Ποιο από αυτά τα δυο θεωρείτε πιο αξιόπιστο;

http://www.public.gr/product/perifereiaka/networking/adsl-modem-router/tp-link-td-w8960n-asyrmato-modem-router-300mbps/prod6570205pp/

http://www.public.gr/product/perifereiaka/networking/adsl-modem-router/d-link-dsl-2745-n300-asyrmato-modem-router-300mbps/prod8072003pp/

Επίσης ειδα αυτο που ρυθμίζει το Noise Margin απο το ρουτερ...

http://www.e-shop.gr/asus-dsl-n14u-pstn-isdn-modem-router-adsl2-wireless-n-300mbps-p-PER.617275

Τι γνώμη έχετε για τα δυο πρώτα ρουτερ;

Εχετε να μου προτείνετε κατι αλλο σε αυτα τα λεφτά;

Υπάρχει κατι πιο οικονομικό απο το Asus Dsl-n 14u για ρύθμιση Noise Margin;

απο ολα αυτα στο asus Θα πηγαινα μεσα στο tp link και μετα dlink .υπαρχει και το n12e και το N10 αλλα πρεπει να δεις στο Manual αν μπορεις να αλλαξεις Margin.επισης για τις αποσυνδεσεις κτλ θελει αρκετα τεστ πχ στον κατανεμητη/χωνευτη να δεις αν θα στα κανει αυτα γιατι μπορει να ειναι και θεμα καλωδιωσης σε σενα και να αλλαξεις παροχο να εχεις τα ιδια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...