Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αμα δε σου δωσει ο παροχος το mlppp πρωτοκολλο που χρειαζεται το bonding, οτι και να παρεις τπτ δε θα κανεις. btw το LB μια χαρα ειναι για καφετερια.

• Απαντ. 4,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Επανέρχομαι! Ο ηλεκτρολόγος με ενημέρωσε ότι στην πολυκατοικία τα διαμερίσματα έχουν δύο γραμμές. Μου είπε πως μπορεί να στείλει τη μία γραμμή του κάτω διαμερίσματος (που είναι η συνδρομή στον ΟΤΕ) από το καφάο στον πάνω όροφο και έτσι να έχω τη δυνατότητα να έχω ίντερνετ και σ'αυτό τον όροφο. Μάλιστα μπορεί να μου ενεργοποιήσει και μία συγκεκριμένη πρίζα που θα θελήσω ώστε να βάλω εκεί το ρούτερ και να χρησιμοποιώ ethernet για σύνδεση με pc, android box, laptop κτλ.

Η ερώτηση μου είναι εξής: Γίνεται να έχω συγχρονισμένο το ρούτερ του ΟΤΕ στον κάτω όροφο (με το wifi) και δεύτερο ρουτερ στον πάνω όροφο στο δωμάτιο μου; Μπορούν να συγχρονιστούν δύο ταυτόχρονα;

Καλησπέρα!

Έχω vdsl 30Mbs από ΟΤΕ.. Με ethernet από ρούτερ πιάνω το max.. Το πρόβλημα είναι με το wifi. Από router συνδέονται δύο όροφοι και για επεκτείνω το ασύρματο δίκτυο αγόρασα ένα extender. Τρομερά ασταθές το δίκτυο, πέφτει πολύ συχνά η ταχύτητα (του wifi) και ψάχνω να βρω λύση. Στο δίκτυο συνδέονται 3-4 υπολογιστές, 3-4 κινητά/tablet και δύο smart tv.

Επειδή είναι αδύνατη η χρήση ethernet, πως μπορώ να σταθεροποιήσω την ποιότητα του ασύρματου; έχω πειράξει διάφορα settings (οπως επιλογή συγκεκριμένων καναλιών) αλλά τίποτα.

Δημοσ.

Στην ιδια γραμμη οχι, ουτε συνδεδεμενο δε μπορει να ειναι διοτι θα συχρονιζεις στο μισο.

Δημοσ.

επειδή ο οτε υποχρεώνει σιγά σιγά τους πάντες να παίζουν και τα τηλέφωνα μέσω του ρουτερ παίζει να βρούμε κανένα τέτοιο ρουτερ στην αγορά?δεν θέλω με τίποτα να φορτωθώ τα μπρίκια που πασάρουν. 

Δημοσ.

αγορασα ενα TP LINK TD-W9980 κ δεν δουλευει στο δικτυο της wind.τι παιζει?

Του έχεις βάλει το τελευταίο firmware από το site της tp-link? 

Εγώ έχω το TD-W8970 με crossflashed firmware του TD-W9980 σε vdsl της wind και παίζει μπόμπα! 

Δημοσ.

επειδή ο οτε υποχρεώνει σιγά σιγά τους πάντες να παίζουν και τα τηλέφωνα μέσω του ρουτερ..

Eπειδή το χω ξανακούσει και δεν έδωσα σημασία, τι ακριβώς εννοείς? Μπορείς να γινεις πιο σαφής?

Δημοσ.

Eπειδή το χω ξανακούσει και δεν έδωσα σημασία, τι ακριβώς εννοείς? Μπορείς να γινεις πιο σαφής?

Πλέον θα συνδέεις την τηλεφωνική σου συσκευή πάνω στο ρούτερ και όχι στην τηλεφωνική πρίζα. Θα παίρνεις τηλεφωνία από το ίντερνετ (το λεγόμενο voip). Φυσικά με μια μικρή "πατέντα" μπορείς να δώσεις σήμα από το ρούτερ στις πρίζες του σπιτιού, και οι κλήσεις θα δρομολογούνται στο ρούτερ. Αυτό έχει κάποια πλεονεκτήματα αλλά και κάποια μειονεκτήματα (για παράδειγμα, αν κοπεί το ρεύμα τότε το ρούτερ δεν θα λειτουργεί, οπότε δεν θα έχεις τηλεφωνία). Ο ΟΤΕ έχει βάλει στόχο μέχρι το 2018 να τους μεταφέρει όλους σε voip αλλάζοντας σε όλους τα ρουτεράκια (αρχικά ήταν για φέτος αλλά άκουσα πρόσφατα ότι πήγε μέχρι το 2018). Θα τους μεταφέρει σε voip ακόμη και αυτούς που δεν έχουν ίντερνετ, απλώς θα τους δείνει το ρούτερ και θα μπλοκάρει την κίνηση στο ίντερνετ, θα αφήνει μόνο την τηλεφωνία να λειτουργεί. Επίσης μπορείς να ζητήσεις τους κωδικούς του voip και να συνδέσεις δικιά σου συσκευή αν δεν σου αρέσει αυτή που δείνει ο ΟΤΕ (αρκεί να υποστηρίζει voip, να το ψάξεις πρώτα, μην πάρεις κάποια στην τύχη).

Δημοσ.

Α καλά κρασιά. Μόλις διάβασα 2-3 πραματάκια σε ένα άλλο thread να δω τι ακριβώς παίζει. Και δεν μου λέτε: εγώ που έχω 3 συσκευές (1 στο δωμάτιο που έχω το ρούτερ, 1 σε άλλο δωμάτιο και 1 στον κάτω όροφο - είμαι σε μεζονέττα) τι θα κάνω? Θα σκάψω τους τοίχους να περνώ rj11 καλώδια ? Eιναι δυνατόν? Αυτή η "πατέντα" με σήμα από το ρούτερ στην πρίζα θα την αναλάβει τεχνικός του ΟΤΕ?

Δημοσ.

Α καλά κρασιά. Μόλις διάβασα 2-3 πραματάκια σε ένα άλλο thread να δω τι ακριβώς παίζει. Και δεν μου λέτε: εγώ που έχω 3 συσκευές (1 στο δωμάτιο που έχω το ρούτερ, 1 σε άλλο δωμάτιο και 1 στον κάτω όροφο - είμαι σε μεζονέττα) τι θα κάνω? Θα σκάψω τους τοίχους να περνώ rj11 καλώδια ? Eιναι δυνατόν? Αυτή η "πατέντα" με σήμα από το ρούτερ στην πρίζα θα την αναλάβει τεχνικός του ΟΤΕ?

Βασικά είναι πολύ εύκολο να δώσεις σήμα στις άλλες πρίζες, δεν χρειάζεται να σκάψεις πουθενά. Αλλάζεις ελαφρώς την συνδεσμολογία στο σπλιτερ.

Υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι όμως, από ότι έχω ακούσει η θύρα του ρούτερ που δίνει τηλεφωνία δεν έχει πολύ τάση, οπότε αν συνδέσεις πολλές τηλεφωνικές συσκευές ή αν κάποια συσκευή βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση τότε μπορεί να έχεις πρόβλημα.

Δημοσ.

Αλλάζεις ελαφρώς την συνδεσμολογία στο σπλιτερ.

Bασικά έχω ένα σπλιτερ από εποχής Κόκκαλη (Ιντρακόμ μάρκα) που (περιέργως..) το χω και δουλεύει ακόμα (είναι σιδερένιο όχι πλαστικό). Αnyway μέχρι το 18 έχουμε καιρό.Ταλαιπωρία όμως μου μυρίζει πάλι και εχτρα έξοδα σε μια εποχή που δεν είμαστε για τέτοια..Θα δούμε..

Που μπορώ να βρω info γι αυτήν την αλλαγή στην συνδεσμολογία στο splitter που λες (εικόνες, how to, κλπ)? Όχι τπτ άλλο να μαστε και προετοιμασμένοι..

Δημοσ.

Bασικά έχω ένα σπλιτερ από εποχής Κόκκαλη (Ιντρακόμ μάρκα) που (περιέργως..) το χω και δουλεύει ακόμα (είναι σιδερένιο όχι πλαστικό). Αnyway μέχρι το 18 έχουμε καιρό.Ταλαιπωρία όμως μου μυρίζει πάλι και εχτρα έξοδα σε μια εποχή που δεν είμαστε για τέτοια..Θα δούμε..

Δεν εννοώ ότι αλλάζεις τα καλώδια μέσα στο σπλίτερ, αλλάζεις τα τηλεφωνικά καλώδια που πάνε από το σπλιτερ στο ρούτερ. Δεν έχει σημασία τι έχεις, έτσι κι αλλιώς αν σου στείλει το ρούτερ ο ΟΤΕ θα έχει μέσα δικό του καινούριο, δεν θα έχεις έξτρα έξοδα. Η διορία είναι μέχρι το 2018 αλλά αν πάθει κάτι το τωρινό ρούτερ σου σήμερα και πας στον ΟΤΕ να ζητήσεις άλλο, θα σου δώσουν αυτό με το voip από τώρα.

Δημοσ.

Δεν εννοώ ότι αλλάζεις τα καλώδια μέσα στο σπλίτερ, αλλάζεις τα τηλεφωνικά καλώδια που πάνε από το σπλιτερ στο ρούτερ. Δεν έχει σημασία τι έχεις, έτσι κι αλλιώς αν σου στείλει το ρούτερ ο ΟΤΕ θα έχει μέσα δικό του καινούριο, δεν θα έχεις έξτρα έξοδα. Η διορία είναι μέχρι το 2018 αλλά αν πάθει κάτι το τωρινό ρούτερ σου σήμερα και πας στον ΟΤΕ να ζητήσεις άλλο, θα σου δώσουν αυτό με το voip από τώρα.

Tα δικά μου καλώδια από το σπλιτερ στο ρούτερ πάνε πίσω από έναν τοίχο 5 μέτρων (σαν ψευδοροφη - από γύψο), άρα υποθέτω η αλλαγη που λες γινεται στις άκρες των καλωδίων και όχι στα ίδια τα καλώδια..

Eχω 3rd party router αλλά επειδή σε λιγο καιρό θα βάλω vdsl (ote) μιας και φτιάχτηκε η καμπίνα απ όπου πέρνω ιντερνετ, να υποθέσω πως το vdsl router που δινει ο ΟΤΕ πλέον έχει voip να φανταστώ? Ξέρει καποιος ποιο ακριβώς δινει να κοιτάξω specs?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...