Nikos Chatzoglou Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Φυγε στο εξωτερικο ρε ανθρωπε μου... αν δεν εχεις απο πισω γερη καβαντζα τι νομιζεις θα καταφερεις με το 1000 αντε και 1200 ? Αμαξι να πεις να παρεις θες 5 χρονια οικονομιας σκληρης... Εκτος και αν εισαι καβαντζωμενος ...ειναι κυριλε δουλιτσα. Και συνηθως παιζουν παντρειες μεταξυ τους ...για πολλους λογους ..πολυς ελευθερος χρονος ...αδειες μαζι κτλ...οπως σε ολες τις μεγαλες εταιριες... Στο εξωτερικό θα παίρνεις πάνω από 1200?
revolver1990 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Εθνική μόνο με βύσμα μπαίνεις. Μετά το 2014 ναι. Πλέον ακόμα και τα χοντρά βύσματα δεν μπαίνουν κανονικά αλλά λειτουργούν ως συνεργάτες/ερευνητές και ουσιαστικά δουλεύουν με μπλοκάκι. Ακόμα και σκληρά πτυχία/προϋπηρεσία να έχεις δεν μπαίνεις. Έχω άτομο μέσα σε καλή θέση αλλά βέβαια παρόλο που έχουν κοπεί πολλά(είχαν μέχρι και επίδομα γαλοπούλας)περνάνε καλά αναλογικά με τις άλλες τράπεζες. Πέφτει γενικά πολύ εθελούσια. 2
beatshooter Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Απ οσο θυμαμαι επειδή εκανα εκανα πρακτική εκει στην Εθνική έχουν τα πιο πολλά επιδόματα/παροχές/μπόνους απ οτι στις αλλες τραπεζες. Μονο με διαγωνισμό προσλαμβάνει και ναι παίζει ρόλο η εντοπιοτητα (δλδ κάτοικος Λήμνου για το κατάστημα Λημνου κοκ)
Silverage Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Μετά το 2014 ναι. Πλέον ακόμα και τα χοντρά βύσματα δεν μπαίνουν κανονικά αλλά λειτουργούν ως συνεργάτες/ερευνητές και ουσιαστικά δουλεύουν με μπλοκάκι. Ακόμα και σκληρά πτυχία/προϋπηρεσία να έχεις δεν μπαίνεις. Έχω άτομο μέσα σε καλή θέση αλλά βέβαια παρόλο που έχουν κοπεί πολλά(είχαν μέχρι και επίδομα γαλοπούλας)περνάνε καλά αναλογικά με τις άλλες τράπεζες. Πέφτει γενικά πολύ εθελούσια. Το επίδομα γαλοπούλας μπορεί να ήταν και πριν 30 χρόνια. Το 2014 έγινε η τελευταία πρόσληψη ναι. Τώρα μόνο με βύσμα σαν ειδικός συνεργάτης μπαίνεις, κανονικός υπάλληλος δεν μπορείς γιατί ελέγχουν τις προσλήψεις οπότε το παρακάμπτουν με τους συνεργάτες.
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Ας κάνουμε μια απόπειρα ξεπαγώματος. Είναι κανείς που να έχει προσληφθεί τελευταία;; Πέφτει πολλή εθελουσία για τους παλιούς βέβαια.
le vent nous porterAAAA Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 11/5/2015 στις 2:22 ΜΜ, DrLo είπε Όλοι με την κατάλληλοι εκπαίδευση μπορούν να κάνουν όχι απλά αυτό στον κισέ αλλά και πολύ πιο "σοβαρά" πράγματα. Το δικό μου ερώτημα είναι ... αν είσαι ΗΜ για ποιό λόγο θα ήθελες να δουλέψεις σε κισέ τράπεζας ? για να βάλω ένα Γ μπροστά από το κισέ 🕵️♂️ Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2018 από le vent nous porterAAAA 1 1
DrLo Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, le vent nous porterAAAA είπε για να βάλω ένα Γ μπροστά από το κισέ 🕵️♂️ Η εμπειρίαΑΑΑΑ μου (προσωπική αλλάΑΑΑΑ και από άλλους συμφοιτητές και συναδέλφους) είναι ότι οι μηχανικοί είναι από τους λιγότερο κατάλληλους ανθρώπους να το κάνουν αυτό σωστάΑΑΑΑ. Από την άλλη, υπάρχουν άνθρωποι, σαν και εσένα, που αυτό θα είναι ότι πιο σημαντικό θα ονειρευτούν ποτέ να κάνουν στη ζωή τους. Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2018 από DrLo 1
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Παλιότερα είχα επιτύχει σε γραπτές εξετάσεις για την τράπεζα Κύπρου αλλά κόπηκα στις προφορικές. Επίσημες προκηρύξεις δεν βγαίνουν πλέον οπότε μάλλον παίρνουν λίγα άτομα με βύσμα. Άλλωστε ήδη έχουν αρχίσει να κατευθύνουν τον κόσμο στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μακριά από τα ταμεία και τα γραφεία. Γενικά ήταν αξιοπρεπείς οι μισθοί στις τράπεζες, αναγνώριζαν και επίδομα πτυχίου. Αλλά αρχικό μισθό 1000-1200 που αναφέρθηκε δεν νομίζω να έδιναν ούτε πριν από την κρίση. Γύρω στα 900 ξεκινούσες αν είχες πτυχίο και μετά με προϋπηρεσία ανέβαινες. Αυτά στην Κύπρου που είχα ρωτήσει. Επίσης φίλος μου στην Εθνική όταν προσλήφθηκε παλιότερα, αρχικά χωρίς πτυχίο έπαιρνε τον βασικό για απόφοιτο λυκείου. Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2018 από Επισκέπτης
kleo1 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 εδώ λένε ότι θέλουν να κόψουν τα μισά καταστήματα και λογικά θα διώξουν τόσο κόσμο και εσείς μιλάτε για προσλήψεις; μια γνωστή είχα σε τράπεζα η οποία μπήκε με βύσμα. αν ψάχνεσαι να βρεις δουλειά σε τράπεζα καλύτερα να κοιτάξεις κάπου αλλού 2 1
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 1 ώρα πριν, kleo1 είπε εδώ λένε ότι θέλουν να κόψουν τα μισά καταστήματα και λογικά θα διώξουν τόσο κόσμο και εσείς μιλάτε για προσλήψεις; μια γνωστή είχα σε τράπεζα η οποία μπήκε με βύσμα. αν ψάχνεσαι να βρεις δουλειά σε τράπεζα καλύτερα να κοιτάξεις κάπου αλλού Αυτό που λες για τη γνωστή σου με το βύσμα δεν είναι κάτι καινούριο. ΠΑΝΤΑ ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα λειτουργούσε με clan-based λογική και έτσι συνέχισε να λειτουργεί και μετά το 2009 με τη διαφορά ότι οι θέσεις ήταν πλέον αισθητά λιγότερες. Όσον αφορά τη μείωση του προσωπικού σε τράπεζες αυτό ισχύει και εκεί στοχεύουν και οι εθελουσίες, να διώξουν κυρίως το παλιό υψηλόμισθο προσωπικό· ίσως στη θέση του να μπουν καινούριο με κατώτερες αμοιβές (ακόμη και στο πεντακοσάρικο), γι' αυτό ρωτάω αν μπήκε κανείς πρόσφατα (πρόσφατα εννοώ από το 2015 και μετά)
fredd0 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) αμα ψαχνετε για δουλεια υποκαταστηματος ξεχαστε το. Οι ελληνικες τραπεζες εχουν ηδη υπερεπαρκεια χαμηλοβαθμων, και αναγκαστικα κανουν εθελουσιες/συγχωνευσεις καταστηματων κλπ γιατι πια δε βγαινει το κοστος αφενος, αφετερου με τις ηλεκτρονικες συναλλαγες μονο γεροντια πανε στο γκισε οταν μπαινει η συνταξη. Μονο αν ανοιξει κανα καταστημα σε κανα σημειο που δεν υπαρχει τιποτα σε ακτινα 20 χιλιομετρων, και εκει μετραει εντοπιοτητα. για παραπανω, προσλαβανουν αν εχεις βαρυ βιογραφικο. Μιλαμε για διοικητικα/επενδυτικα κλπ. Φιλη ηρθε απο Deutsche Λονδινο -> Αλφα κι εφερε κι αλλους 5 μεσα στον Αυγουστο. Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2018 από fredd0 1
panos_90 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Πριν 2 χρόνια περίπου με είχε πάρει τηλέφωνο γνωστή εταιρεία HR στον χώρο και μου πρότεινε συνέντευξη για την τράπεζα Πειραιώς με εξάμηνη σύμβαση, η οποία ''ανανεώνεται'' . Δεν μου φαίνεται απίθανο να προσλαμβάνουν στα ταμεία.
Silverage Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Όπως είχα γράψει και πριν 2 χρόνια με βύσμα μπαίνεις μόνο. Άντε και μέσω καμιάς εταιρείας που νοικιάζει προσωπικό π.χ. Mellon, Icap κλπ. αλλά δεν είσαι υπάλληλος της τράπεζας. Τώρα θέλουν να κλείσουν τα μισά καταστήματα και θα διώξουν κόσμο πάλι. Μάλλον θα μεταφέρουν τα άτομα απο τα καταστήματα που κλείσανε στα ανοιχτά για να αντιμετωπίσουν την έλλειψη προσωπικού μιας και υπάρχουν καταστήματα κυριολεκτικά με 3 άτομα. Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2018 από Silverage 1
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 27 λεπτά πριν, panos_90 είπε Πριν 2 χρόνια περίπου με είχε πάρει τηλέφωνο γνωστή εταιρεία HR στον χώρο και μου πρότεινε συνέντευξη για την τράπεζα Πειραιώς με εξάμηνη σύμβαση, η οποία ''ανανεώνεται'' . Δεν μου φαίνεται απίθανο να προσλαμβάνουν στα ταμεία. Μέσω linkedin σε βρήκαν; Σου είχαν πει για μισθό ;; 5 λεπτά πριν, Silverage είπε Άντε και μέσω καμιάς εταιρείας που νοικιάζει προσωπικό π.χ. Mellon, Icap κλπ. αλλά δεν είσαι υπάλληλος της τράπεζας. Ούτως ή άλλως έχει χρόνια που οι τράπεζες έπαψαν να προσλαμβάνουν directly, μόνο μέσω θυγατρικών και νομίζω ότι οι θυγατρικέςδεν πληρώνουν επίδομα πτυχίου etc δίνουν απλά λίγο πάνω από το βασικό.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Αναμενομενο ηταν οτι θα εκλειναν υποκαταστηματα. Μετα τις εξαγορες εμειναν 4 τραπεζες και οι τοπικες. Οι μεγαλες βρεθηκαν με 4-5 καταστηματα σε αρκετες αγορες. Στο προαστιο που μενω η Πειραιως ειχε ουτε λιγο ουτε πολυ 6 εκ των οποιων εμειναν τα 2. Και μαλιστα τελευταια (1-2 μηνες) εκλεισε ενα αρκετα μεγαλο που ηταν παλια ΑΤΕ (αρα και στεκι παππουδων). 1 ώρα πριν, Nikos Chatzoglou είπε Αυτό που λες για τη γνωστή σου με το βύσμα δεν είναι κάτι καινούριο. ΠΑΝΤΑ ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα λειτουργούσε με clan-based λογική και έτσι συνέχισε να λειτουργεί και μετά το 2009 με τη διαφορά ότι οι θέσεις ήταν πλέον αισθητά λιγότερες. Όσον αφορά τη μείωση του προσωπικού σε τράπεζες αυτό ισχύει και εκεί στοχεύουν και οι εθελουσίες, να διώξουν κυρίως το παλιό υψηλόμισθο προσωπικό· ίσως στη θέση του να μπουν καινούριο με κατώτερες αμοιβές (ακόμη και στο πεντακοσάρικο), γι' αυτό ρωτάω αν μπήκε κανείς πρόσφατα (πρόσφατα εννοώ από το 2015 και μετά) Ο σκοπος των εθελουσιων ειναι η μειωση προσωπικου, οχι η αντικατασταση του με φθηνοτερο. Αλλωστε η αποζημιωση που δινουν ειναι αρκετα μεγαλη και πολυ απο το προσωπικο που φευγει ειναι με χρονια στην πλατη του οποτε δεν συμφερει να μπεις σε τοσο κοπο για να παρεις καποιον φθηνοτερο (και πολυ πολυ πιο ασχετο)...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα