Προς το περιεχόμενο

Sony α5100 Review

zanskou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ωραιο review αλλα λειπει αναφορα σε ενα απο τα πιο δυνατα χαρτια της μηχανης που ειναι η δυνατοτητα ληψης βιντεο σε XAVC S που μεχρι τωρα το εδινε μονο σε high end μοντελα. Επισης να σημειωθει οτι εχει ακριβως τον ιδιο αισθητηρα με την A6000, αρα κ ιδια ποιοτητα εικονας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με την διαφορα τιμης που εχει απο την a6000 , αν δεν σε ενδιαφερει ο νεοτερος codec στο Video και η touch οθονη, δεν βρισκω πλεονεκτημα για να την αγορασει καποιος αντι της α6000. Μπορει να ειναι μικροτερη σε μεγεθος, αλλα η διαφορα ειναι πολυ  μικρη και χανεις κουμπια συντομευσεων, EVF και υποδοχη για εξωτερικο flash. Βλεπω αρκετους σε αλλο φορουμ να μην συμβιβαστηκαν με αυτες τις ελειψεις οταν την αγορασαν.

• Like 3

Με την διαφορα τιμης που εχει απο την a6000 , αν δεν σε ενδιαφερει ο νεοτερος codec στο Video και η touch οθονη, δεν βρισκω πλεονεκτημα για να την αγορασει καποιος αντι της α6000. Μπορει να ειναι μικροτερη σε μεγεθος, αλλα η διαφορα ειναι πολυ  μικρη και χανεις κουμπια συντομευσεων, EVF και υποδοχη για εξωτερικο flash. Βλεπω αρκετους σε αλλο φορουμ να μην συμβιβαστηκαν με αυτες τις ελειψεις οταν την αγορασαν.

ετσι ακριβως!!

Εαν ασχολεισαι και γνωριζεις τι χρειαζεσαι ελαχιστη διαφορα ειναι τα 200ευρω.

Απλα λαβε υποψη σου οτι ενας καλουτσικος ζουμ φακος για συστημα Ε (ο zeiss 16-70)βγαινει στο 1000αρικο.

Γενικοτερα οταν το βλεπεις πιο κατασταλαγμενα ξερεις οτι πρακτικα θα χωσεις αρκετες χιλιαδες ευρω στο συστημα που θα επιλεξεις.

Προσωπικα 2 χρονια με nikon και αγοραζοντας μη εξωτικους/ακριβους φακους, 2 μαλιστα και μεταχειρισμενους ειμαι στα 2000 ευρω.

Άλλο το ότι είναι ακριβό χόμπι αν ψάχνεσαι και άλλο η διαφορα τιμής είναι μικρή.

Όταν παίρνεις μια μηχανή 400 ευρώ και θες αλλά 200 για να πάρεις την άλλη είναι +50%. Προφανώς αν τα 200 είναι αμελητέα για το χόμπι και ψάχνεις φακούς των 2000 ευρώ τότε αυτό σημαίνει ότι πρεπει να πας (και μπορείς να πας) σε αρκετά πιο ακριβή κατηγορία μηχανών.

Μην το βλέπεις έτσι..

Δεν έχει να κανει με ακριβό η φτηνό.

Έχει να κανει με το εαν σε βολευει κάτι η όχι όταν το χρησιμοποιείς.

Για αυτό και μίλησα για κατασταλαγμενους χρήστες.

Τώρα εαν είναι ακριβό χόμπι η όχι και αυτό σχετικό είναι.

Όπως είπα προσωπικά έχω δώσει ~2000 αμμεσο εξοπλισμό και περιπου ~1500 σε έμμεσο(λάπτοπ με ι7,καλουτσικο 24αρη μόνιτορ και καλιμπραριστηρι) τέλος ενα 350 αρη σε μαθήματα/σεμιναρια.Απο την αλλη εαν είχα μεράκι την μπάλα και πήγαιναν κάθε Κυριακή γηπεδο+να έχω νόβα κτλ θα μου είχε κοστίσει πολύ λιγοτερο?

πολύ καλη παρουσίαση....αν την εχει καποιος ας ανεβασει καπου photos αναλυτικα οπως εδω,απο το μενου της ,αλλα στη ελληνικη γλωσσα.....

• 5 εβδομάδες αργότερα...

Ελλειπέστατο review το οποίο συγκεντρώθηκε στην δοκιμή φωτογραφίας που βγάζει σχεδόν αντίστοιχη ποιότητα με την 6000 αφού έχουν ίδιο αισθητήρα, καμία αναφορά για το video XAVC S που δίνει δυνατότητα εγγραφής 50mb/s σε 24/30/60 καρέ, ούτε την ταυτόχρονη εγγραφή δυο αρχείων, ούτε το ταχύτατο auto focus, ούτε το touch focus. 

Ο reviewer μου φαίνεται ότι δεν μελέτησε καλά το θέμα της a5100 και παρέδωσε το 40%.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...