deviant Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Λοιπόν το σύστημα μου έχει win 8.1 64bit. Σε σκληρό δίσκο NTFS που είχα αποθηκευμένες τις φωτογραφίες μου δεν μπορώ να αλλάξω τα permsissions για να τις επεξεργαστώ. O σκληρός είναι ntfs κια τον είχα από παλιά σε pc me win xp, 7. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τα permissions παρά μόνο με τα 8.1... Παρόλο που αφαιρώ όλους τους users ή δίνω όλα τα δικαιώματα σε όλους τους users ο φάκελος παραμένει μερικώς readonly.... Επίσης είμαι ο μόνος user του pc με administration δυνατότητες, δεν μπορώ να κατάβω τι χρειάζονται όλοι αυτοί οι διαφορετικοί τυποι χρηστών... Authenticated Users, Szstem, Administrators, Users.... Μου έχει σπάσει τα νεύρα...
micos000 Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Το read only δε φαύγει από τα permissions αλλά από τις ιδιότητες των αρχείων.
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Και εγω ακριβως το ιδιο προβλημα εχω. Το μονο που βρηκα ειναι πως καθε εφαρμογη πρεπει να την τρεχεις ως Administrator με δεξι κλικ. Τοτε ολα δουλευουν σωστα... Στο 2ο PC, παλι με 8.1 Pro δεν ειχα ποτε αυτο το προβλημα οταν συνδεσα 2ο+ δισκο... Ας δωσει καποιος καποια λυση!!
micos000 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Και εγω ακριβως το ιδιο προβλημα εχω. Το μονο που βρηκα ειναι πως καθε εφαρμογη πρεπει να την τρεχεις ως Administrator με δεξι κλικ. Τοτε ολα δουλευουν σωστα... Στο 2ο PC, παλι με 8.1 Pro δεν ειχα ποτε αυτο το προβλημα οταν συνδεσα 2ο+ δισκο... Ας δωσει καποιος καποια λυση!! Ή θα κλείσεις το uac (έλεγχος λογαριασμού χρήστη) ή θα αναβαθμίσεις τα δικαιώματα του χρήστη που έχεις στα win.
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Καλημερα. Το UAC δεν κλεινει στα 8.1, απλως το κανεις silent. Δεν γινεται disable απ' οτι διαβασα. Πως θα αναβαθμισω τα δικαιωματα? Με δεξι κλικ στο φακελο/δισκο που θελω να γραφω εννοεις? Γιατι αυτο το εκανα και δεν αλλαζει τιποτα. Εβαλα everyone, full control αλλα και παλι τιποτα. Ασε που και το read-only κανω uncheck και μολις ξανακανω δεξι κλικ, παλι read-only λεει. Αυτο που με προβληματιζει ειναι πως στο δευτερο PC με 8.1 που ειχα μονο εναν SSD και ποτε δεν ειχα προβλημα. Πριν δυο μηνες του εβαλα πανω εναν HDD, αλλα δεν μου παρουσιασε ποτε το συγκεκριμενο προβλημα. Παρατηρησα παντως αναμεσα στα 2 PC, πως στο ενα δεν εχει εικονιδιο ασπιδας διπλα απο τα rename και delete οταν κανω δεξι κλικ πανω σε αρχεια και φακελους, ενω στο αλλο εχει.
micos000 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Για τα δικαιώματα χρήστη, εννοώ αν ο λογαριασμός που χρησιμοποιείς έχει διακαιώματα διαχειριστή ή είναι απλός χρήστης. Το βλέπεις αν πας Εκτέλεση (WINDOWS+R) και δώσεις το παρακάτω: control userpasswords2 Το uac δεν κλείνει όπως είπες. Δοκίμασες να το κατεβάσεις τέρμα κάτω; Κάνε και έναν έλεγχο με το adwcleaner.
rfc Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 To uac γινεται disable στα 8.1....... απλα θελει και 2 αλλαγες στο registry. Ετσι τα δουλευουμε ολοι. 2
micos000 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 To uac γινεται disable στα 8.1....... απλα θελει και 2 αλλαγες στο registry. Ετσι τα δουλευουμε ολοι. Μήπως λες γι' αυτό; So, just open regedit and locate this key. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System In the right pane look for EnableLUA and modify its value to 0. Close regedit. Αν ναι τότε καλύτερα να το αφήσουμε γιατί: Setting the EnableLUA to 0 will make all metro apps stop working until you set it back to 1 and restart the computer. Εκτός αν έχεις κάτι άλλο, οπότε πες το να το ξέρουμε.
rfc Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Οχι δε το κλεινεις ετσι γιατι δε θα σου δουλευουν τα metro μετα..... [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System] "ConsentPromptBehaviorAdmin"=dword:00000000 "EnableLUA"=dword:00000001 "ConsentPromptBehaviorUser"=dword:00000000 "PromptOnSecureDesktop"=dword:00000000 Αυτα τρεξε......
micos000 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Οχι δε το κλεινεις ετσι γιατι δε θα σου δουλευουν τα metro μετα..... [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System] "ConsentPromptBehaviorAdmin"=dword:00000000 "EnableLUA"=dword:00000001 "ConsentPromptBehaviorUser"=dword:00000000 "PromptOnSecureDesktop"=dword:00000000 Αυτα τρεξε...... Αυτό αν το θέσεις στο 1 αν δεν κάνω λάθος ενεργοποιεί το uac. Δεν θα έπρεπε να πάει στο 0 ή η δουλειά γίνεται από το PromptOnSecureDesktop που πάει στο 0 ;
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Καλησπερα παιδια. Χαιρομαι πολυ για τα reply! Το δοκιμασα αυτο που εγραψε ο rfc και επιτελους... ολα τελεια! Ευχαριστω! *edit* Οταν ειπα πως δεν γινεται disable, εννοουσα disable με απλες κινησεις. Εννοειται mico πως το ειχα τερμα κατω. Το πρωτο πραγμα μετα απο format απο τα 7 και μετα, ηταν με το που εμπαινα desktop, παταγα Start, εγραφα UAC και μετα disable
rfc Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Γεγονος ειναι οτι στα 8 το παραγαμησανε με το security λιγο και δε μπορεις να κανεις απλες δουλειες.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Εκεινο που με προβληματιζει ειναι πως στο 2ο PC ποτε δεν ειχα αυτο το προβλημα... Ο μονος λογος που μπορω να σκεφτω ειναι πως οταν τον εβαλα πανω, τον εκανα format.. και ισως για αυτο δεν ειχα καποιο προβλημα με permissions. Και επειδη στο νεο τωρα PC, οι extra δισκοι ειχαν ηδη data και προστεθηκαν μετα την εγκατασταση των 8.1.
micos000 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Ακολούθησε τις οδηγίες εδώ για να πάρεις την κυριότητα (ownership) των αρχείων και των φακέλων στους δίσκους που πρόσθεσες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα