Προς το περιεχόμενο

αγορα ελαστικων 185/65/R14

jimmalani

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα διαφωνήσω σε αυτό που λες. Στο μόνο που συμφωνώ είναι ότι η οικονομία σε κατανάλωση που λένε ότι κάνουν είναι αστεία έως μηδαμινή. 

Την πιο μαλακιά γώμα σε συμβατικό λαστιχο  (όχι τίποτα pilot κτλ  ) θα την βρεις στο michelin energy saver plus . 

Αμεσως μετά σε πρόσφυση έρχεται ένα λάστιχο της continental ή της goodyear (μάλλον continental) που έχω ξεχάσει πιο είναι απλά είναι εν α κλικ καλύτερο στο βρεγμένο . Αυτό που διάβασα απο μεγάλο συγκριτικό είναι ότι η απόδοση του έπεφτε πολύ γρήγορα σε σύγκριση με τα michelin saver.

Εχω δοκιμάσει bridgestone pirelli και michelin energy saver.  Τεράστια διαφορά τα michelin saver απο τα αντίστοιχα των άλλο δύο εταιριών . 

Γιατί δεν είσαι ευχαριστημένος με τα michelin ; Τι παρατήρησες;

ξεραθηκαν πολυ γρηγορα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά να τονίσουμε πως για τα ξεραμένα λάστιχα φταίνε περισσότερο τα βουλκανιζατέρ που δε φυλάσσουν σωστά τα λάστιχα ή πας να βάλεις καινούρια το 2015 και σου βάζουν λάστιχα κατασκευής 2011 κακώς αποθηκευμένα (ήλιος κτλ).  Να μάθετε να διαβάζετε ημερολογιακά  τα λάστιχα προτού τοποθετηθούν.

• Like 1

απο τα 20.000 χλμ ειχαν ξεραθει, ιδικα στα πλαινα.

Mου κάνει εντύπωση αυτό που λές.Αυτή την στιγμή φοράω την τρίτη τετράδα michelin energy και αυτό που λες δεν μου είχε συμβεί . Υπόψιν αλλάζω λάστιχα κάθε 3,5 το πολύ 4 χρόνια. Αυτό που λες ότι είναι σαν ξεραμένα στο πλάι μήπως το προκαλείς απο τα κράσπεδα των πεζοδρομίων όταν πας να παρκάρεις; Γιατί και γώ το έχω αυτό μετά απο κανα 2 χρόνια  αλλά ξέρω ότι είναι από τα κράσπεδα . Δεν παρατηρώ πτωση απόδοσης .

Γενικά να ξέρεις τα κράσπεδα και ο ήλιος τρώνε τα λάστιχα σε βάθος χρόνου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tα κράσπεδα είναι όντως εχθρός των ελαστικών μπορεί και χειρότερος από τον ήλιο. Δε ξέρω κατα πόσο ξεραίνουν όμως τα λάστιχα. Για τον ήλιο που ξέρω τη φθορά του, όταν πλένουμε καλά τα λάστιχα, μόλις στεγνώσουν καλά βγάζουν μια καφέ με ελαφρύ μωβ απόχρωση. Αυτή είναι η ζημιά του ήλιου. Καλό είναι όταν βλέπουμε τέτοια και το υπόλοιπο λάστιχο είναι ΟΚ να τα φροντίζουμε με ειδικό αφρό ή κρέμα που γυαλίζει και συντηρεί το ελαστικό. Και από  πιο πριν όταν το ελαστικό είναι καινούριο, καλά είναι. 

Επεξ/σία από De@th L0rd

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω Michelin energy saver και είμαι ευχαριστημενος (τα εχω σκίσει στα πεζοδρομια αλλα και μονιμα στον ήλιο, ίσκιο ποτέ, Κρήτη.)

τιμές που μου έδωσαν για 175 65 14

170-180 για θυγατρικό της pirelli / brigestone (dayton formula kormoran Rken κλπ )

190 για ένα άλλο θυγατρικό αλλά δεν θυμάμαι ποιας..

210 για τα Yokohama BluEarth-ES ES32

230 dunlop / goodyear

240 για τ Michelin Energy Saver + αλλα και για κάποιο αντίστοιχο pirelli

Στα Pirelli αν εχω 2900 πόντους στην Shell εκτυπώνω κουπόνι και κατεβαινουν στα 210 .

Αν δεν εχω πόντους Shell μου δινει 2 κουπόνια των 6 ευρω για βασιλόπουλο άρα τα pirelli κατεβαινουν στα 210-228

Φιλος με taxi λέει οτι τα yokohama  δεν φθείρονται τόσο γρήγορα, αλλά αυτό μάλλον σημαίνει λιγότερα "κρατήματα"? 

Αντίστοιχα φίλος που βάζει μόνο continetal μου λέει οτι φθείρονται αρκετά γρηγορότερα απο παλιά.

θέλω και για μηχανάκι και μου δίνουν ίδια τιμή, για  Michelin City Grip και pirelli 115 ευρώ .

(πέρσι 100 ήθελαν για τα  Michelin City Grip)

καμιά γνώμη?

Επεξ/σία από drdedus

Θα σου προτεινα να δεις τα Dunlop sport Blueresponse. Σημερα παρηγγειλα 2 4δες για εμενα και τον γαμπρο μου, τα εχουμε ηδη εδω και 5 χρονια και ειμαστε πολυ ευχαριστημενοι. Του δε γαμπρου μου που δεν παει σε χωμα και το αμαξι ειναι σε πιλοτη θα τα βγαλει σαν καινουργια , ουτε σκισηματα ουτε τιποτα αν και ειναι λαστιχα του 2013. Ειναι ουσιαστικα το ιδιο λαστιχο με το Goodyear Eficientgrip Performance.

Σκεφτόμουν για premium contact αλλά νομίζω οτι θα λιώσουν εύκολα στους ζεστούς κωλοδρομους της Κρήτης, οπως και τα Dunlop sport Blueresponse φαντάζομαι.

Από την άλλη θα δίνουν το extra κράτημα σε σχέση με τα άλλα.

Δεν θα πρέπει όμως να αλλαχτούν αρχές τρίτου χειμώνα και οχι τετάρτου όπως τα Michelin?

Αναρωτιέμαι αν θα είναι καλή κίνηση να περάσουμε σε pirelli 228 ευρώ η σε yokohama 210 ευρώ, γιατί με τα Michelin είμαστε ευχαριστημενοι.

Όλοι οι λαστιχαδες αν και δεν μου αναφέρουν καθόλου τα Yokohama όταν τους τα αναφέρω μου λένε ότι είναι στην κατηγορία Α ελαστικού.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...