Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας, ηρθε η ωρα να αλαξουμε λαστιχα στο αμαξι του μπαμπα μ, μερι στιγμης εχουμε μισελεν αλλα δεν ειμαστε και τοσο ευχαριστημενοι, βασικα ειναι ξεραμενα, δεν εχουν φθαρθει τοσο πολυ.

ο λαστιχας μου πρωτεινε:

michelin saver energy+

uniroyal rain expert

continental ecocontact 3

pirelli p1 cinturato verde

εγω εβλεπα και για toyo proxes cf2

θελω να κρατανε καλα σε στεγνο και βρεγμενο οδοστρωμα, πιο πολυ με ενδιαφερει το κρατημα βασικα. το παμε και χωμα αλλα οχι τοσο πολυ,(μηπως απο το χωματοδρομο σκιζονται λιγακι τα λαστιχα ή δεν εχει σημασια αυτο?) ποιο απο αυτα προτεινεται? 

Δημοσ.

ποσα χιλιομετρα υπολογιζεις να εχεις κανει σε 4 χρονια?

τι ειδους δρομο οδηγας?μεσα στην πολη?

μεχρι τι budget?

τι αυτοκινητο ειναι?

• Like 1
Δημοσ.

γυρω στα 40.000 χιλιομετρα στους 4 μηνες, σε χωμα παει, κεντρικο, και στη πολυ καθημερινα το χρισιμοποιει ο μπαμπας μου για τη δουλεια, μεχρι 300Ε, το αμαξι renault megane scenic 2000, καλη προσφυση θελω σε στεγνο και βρεγμενο.

Δημοσ.

Οτιδήποτε "eco", "saver", κλπ, πέτα το στα σκουπίδια, δεν είναι λάστιχο. Για χάρη της ενεργειακής απόδοσης θυσιάζεται ... η πρόσφυση.

Τα Rain Expert είναι πολύ καλά.

Για τα Cinturato Verde δεν έχω άποψη.

Δημοσ.

τα Ρ1  Cinturato Verde ειναι και αυτα eco. εγω για ecocontact 3 ( http://prntscr.com/7430bc ) εβλεπα, αλλα ενασ φιλος που εωαλε premium contact μ ειπε οτι κρατανε τρομερα αλλα ειναι σαν μπαλονια.

τα  toyo proxes cf2 ( http://prntscr.com/74320g )  που εβλεπα εγω καλα ειναι?

τα pirelli http://prntscr.com/74320g

Δημοσ.

Να προσεξεις την ημερομηνια κατασκευης του λάστιχου να είναι οσο πιο προσφατη γινεται(αναγραφεται πανω στο λαστιχο εβδομαδα+ετος κατασκευης)

Δημοσ.

Να προσεξεις την ημερομηνια κατασκευης του λάστιχου να είναι οσο πιο προσφατη γινεται(αναγραφεται πανω στο λαστιχο εβδομαδα+ετος κατασκευης)

ναι ξερω

τα ecocontact 3 ειδα οτι εχουν δεικτη καταναλωσης E

Δημοσ.

Η διαφορά στην κατανάλωση είναι τρομακτικά μικρή. Μη κοιτάς τους δείκτες. Ίσως να κάψεις 0,1 στα 100 λιγότερο ... αλλά αξίζει;

Σαν λάστιχα είναι η μέρα με τη νύχτα. Τα "καλά" συνήθως έχουν και πιο μαλακή γόμα, οπότε φθείρονται ευκολότερα.

Δημοσ.

ποια μου προτεινεται ομως? εχει δοκιμασει κανεις καπιο απο τα παραπανω λαστιχα? αν ναι πιο? ηταν ευχαριστημενος η οχι?

Δημοσ.

Από αυτά που αναφέρεις ξεχωρίζουν και ναι τα έχω δοκιμάσει τα Uniroyal rain expert. Καμμιά σχέση με οικολογικού τύπου ελαστικά ή αλλιώς χαμηλής αντίστασης κύλισης ( άρα και τριβής; ) όπως Continental EcoContact 3 που είχα πριν. Σκέψου ότι κλείνω 4ετία με τα Uniroyal και δεν τα νιώθω ξερά. Δοκιμασμένα σε 2 διαφορετικής κατηγορίας αυτοκίνητα 1000 και 1800cc αντίστοιχα. Βέβαια με ενδιαφέρον θα ανάζητούσα κάτι ακόμα καλύτερο σε λιγότερα db θορύβου. Ίσως τα Dunlop SP Street Renspose...

Δημοσ.

continental και 40000 ισως δεν θα πανε μαζι.αλλα για οσα σου βγαλουν,θα σε αφησουν ικανοποιημενο.

michelen δεν βαζω :P

toyo ειχα στο προηγουμενο αυτοκινητο μου,ξεραθηκαν,δεν ελιωσαν.αλλα ξεραθηκαν.....τι να το κανεις.καλυτερα να λιωνουν.

pirelli εχω τωρα.μπαλονια αλλα και κρατανε,και ειναι αθορυβα.θα δειξει.

(να τονισω οτι δεν μιλαω για τα μοντελα που λες εσυ).

προσωπικα εγω θα πηγαινα εδω Hankook 185/65/14 KINERGY ECO Κ425.

Δημοσ.

τα eco 3 αναφερουν οτι ειναι κατασκευασμενα απο πυρίτιο (σίλικα) που τα Ρ1 δεν αναφερουν κατι τετιο. τα uniroyal rainexpert κρατανε στο στεγνο οπωσ κρατανε και τα eco3 και τα P1?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ποια μου προτεινεται ομως? εχει δοκιμασει κανεις καπιο απο τα παραπανω λαστιχα? αν ναι πιο? ηταν ευχαριστημενος η οχι?

Pirelli P1 Cinturato Verde. Πολύ ευχαριστημένος μετά από 10000χλμ. Και πολύ ανθεκτικό σε χωματόδρομους, λακκούβες, πεζοδρόμια και γενικά κακομεταχείριση των ελληνικών "δρόμων"...σε σχέση με κάτι Michelin,Continental που είχα παλιότερα και είτε μούχλιαζαν, είτε ξέφτιζαν, είτε έσκαγαν..

Επεξ/σία από kontrakultura
Δημοσ.

Κι εγώ για την ίδια διάσταση ψάχνω για Ibiza 2003 (101hp). Χρήση μόνο σε άσφαλτο (πόλη και ΕΟ). Πολύ λίγα χλμ κάνω, γύρω στα 3000 με 4000/χρόνο το μάξιμουμ.

Δημοσ.

Οτιδήποτε "eco", "saver", κλπ, πέτα το στα σκουπίδια, δεν είναι λάστιχο. Για χάρη της ενεργειακής απόδοσης θυσιάζεται ... η πρόσφυση.

Τα Rain Expert είναι πολύ καλά.

Για τα Cinturato Verde δεν έχω άποψη.

Θα διαφωνήσω σε αυτό που λες. Στο μόνο που συμφωνώ είναι ότι η οικονομία σε κατανάλωση που λένε ότι κάνουν είναι αστεία έως μηδαμινή. 

Την πιο μαλακιά γώμα σε συμβατικό λαστιχο  (όχι τίποτα pilot κτλ  ) θα την βρεις στο michelin energy saver plus . 

Αμεσως μετά σε πρόσφυση έρχεται ένα λάστιχο της continental ή της goodyear (μάλλον continental) που έχω ξεχάσει πιο είναι απλά είναι εν α κλικ καλύτερο στο βρεγμένο . Αυτό που διάβασα απο μεγάλο συγκριτικό είναι ότι η απόδοση του έπεφτε πολύ γρήγορα σε σύγκριση με τα michelin saver.

Εχω δοκιμάσει bridgestone pirelli και michelin energy saver.  Τεράστια διαφορά τα michelin saver απο τα αντίστοιχα των άλλο δύο εταιριών . 

γεια σας, ηρθε η ωρα να αλαξουμε λαστιχα στο αμαξι του μπαμπα μ, μερι στιγμης εχουμε μισελεν αλλα δεν ειμαστε και τοσο ευχαριστημενοι, βασικα ειναι ξεραμενα, δεν εχουν φθαρθει τοσο πολυ.

Γιατί δεν είσαι ευχαριστημένος με τα michelin ; Τι παρατήρησες;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...