Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια πληροφορια για μελλοντικους αγοραστες απο το kickstarter.

Η αποστολη στα προιοντα γινεται με DHL (σε 3 αγορες που εκανα αυτο συνεβει)οποτε θα πρεπει να αναμενετε να περασουν τελωνειο.

π.χ.Το συγκεκριμενο προιον θα κοστισει

9+20=29

29+εξοδα τελωνειου(περιπου 15-20 ευρω)=44 εως 49

 

Θα πρεπει να προσθεσετε ακομα (αν δεν πατε εσεις οι ιδιοι να το εκτελωνισετε,μια ολοκληρη ημερα)την αμοιβη του εκτελωνιστη της DHL μινιμουμ 36 ευρω αν το παραγγειλετε σαν ιδιωτης και πανω απο 60 αν ειστε εταιρεια.

 

υ.γ.1.Περιπτωσεις προιοντων οπου εμπλεκονται υγρα αλλα και υλικα που ρευστοποιουνται (πχ πιστολι σετ με ραβδους σιλικονης) καλο ειναι να αποφευγονται,γιατι μπορει να χρειαστουν εξτρα πιστοποιησεις στο τελωνειο

υ.γ.2.Καλο ειναι να εχετε ετοιμα τα χαρτια που εχουν σιγουρα ολα τα προιοντα στο kickstarter με την ενδειξη CE γιατι μπορει να ζητηθουν

 

Και ΟΛΑ ΑΥΤΑ γιατι ερχονται με τη ρημαδα τη DHL (μην γραψω κανενα μπινελικι βραδυατικα ,αει σιχτιρ!) πιστευω οτι και με την ΤNT τα ιδια θα ισχυουν.

  • Like 5
  • Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

μας πηρανε χαμπαρι και μας πουλανε τα τσιπακια σαν να πουλανε lego σε παιδακια .

τζάπα χρόνος χρήμα και στο τέλος δίνεις τα χρήματα για τι σωστή λύση και ησυχάζεις

  • Like 2
Δημοσ.

Το ρασπι που χρησιμοποιώ για φάιλ σέρβερ (χύμα μέσα στο κουτί ενός παλιού μόντεμ) το έχω μόνιμα ανοιχτό και υπολογίζω ότι μου κοστίζει γύρω στα 20-25 ευρώ κατανάλωση ρεύματος το χρόνο.

Κάνε ένα υπολογισμό για το Ρ4 και έλα να ξαναγράψεις

 

και πολυ το εχεις υπολογισει , 6 wat  ειναι ο μετασχηματιστης , δηλαδη αν καιει 6 w χ 24 ωρες χ 365 = 52560 (52,56 kw ) με 25 λεπτα η kwh παει καπου στα  13,14 ευρω . και αυτα αν φτασει να καταναλωνει 6watt το pi . 

Δημοσ.

Με τέτοια τιμή δεν αποκλείεται να τα δούμε να πωλούνται και σε περίπτερα

παλια λεγαμε θελω ενα πακετο τσιγαρα
τωρα θα λεμε στο περιπτερα θελω ενα πακετο hardrive
Δημοσ.

τζάπα χρόνος χρήμα και στο τέλος δίνεις τα χρήματα για τι σωστή λύση και ησυχάζεις

Το κάθε τι και η εφαρμογή του.

Δημοσ.

Για αυτοματισμούς/IoT είναι όντως overkill γιατί πολύ απλά δεν το χρειάζεσαι τόσο ισχυρό. Και υπερβολική πολυπλοκότητα έχει και πιθανότατα ούτε καν τις δυνατότητες μικροελεγκτών όπως Arduino(έλλειψη αναλογικής εισόδου/εξόδου, χρόνος για initialize σε περίπτωση διακοπής ρεύματος κλπ). Για αυτά το μέλλον είναι το ESP8266 κι ας έχει κι αυτό τα προβληματάκια του(προβληματικό PWM έχω διαβάσει, δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα αφού ακόμα ταξιδεύει να μου έρθει).

 

Από την άλλη, για μηχάνημα που θα δουλεύει ως server για αυτοματισμούς(απλή database τύπου MongoDB, NodeJS, ίσως και PHP/Apache) είναι μια χαρά αφού είναι δεδομένο πως θα είναι headless(κοινώς δεν σε νοιάζει που δεν βγάζει έξοδο για οθόνη). Το μόνο που με απασχολεί είναι τι θα γίνεται με τον αποθηκευτικό χώρο, το μεγάλο κακό του RasPi αφού ειδικά με συχνές εγγραφές σε βάση η μνήμη του θα διαλυθεί σύντομα. Το ιδεατό είναι να βρεθεί κάποιο φτηνό που να παίρνει SSD(πιο φτηνό από BananaPi).

  • Like 1
Δημοσ.

Μόλις απέκτησα NAS!

 

Oh wait, όχι ακόμα...

 

Θα.

 

 

Το άθλημα δεν το κατέχω καθόλου, αλλά εδώ και καιρό επιβάλλεται να έχω πρόσβαση σε έναν εξωτερικό δίσκο  από παντού. Πώς με αυτό το mini pc θα μετατρέψεις έναν δίσκο σε nas?

Δημοσ.

και πολυ το εχεις υπολογισει , 6 wat  ειναι ο μετασχηματιστης , δηλαδη αν καιει 6 w χ 24 ωρες χ 365 = 52560 (52,56 kw ) με 25 λεπτα η kwh παει καπου στα  13,14 ευρω . και αυτα αν φτασει να καταναλωνει 6watt το pi . 

0.10 είναι,οχι 0.25

Δημοσ.

0.10 είναι,οχι 0.25

και εγω ετσι νομιζα , αλλα καποια στιγμη στο παρελθον που χρειαστηκε να το υπολογισω βγηκε αρκετα παραπανω . 

να και απο οπου πηρα μια προχειρη ιδεα για την τιμη στο τωρα (περυσι)     

€0,2189375 / kWh

 

(δεν εχει υπολογισμο με χαρατσια μεσα και για αυτο το στρογγυλοποιησα στα 0.25 )

Δημοσ.

Η κατανάλωση του ρεύματος είναι το μόνο πράγμα που σκέφτηκα όταν αγόρασα ράσπι.

Παλιά pc παρατημένα στην αποθήκη έχουν οι περισσότεροι και αργά ή γρήγορα θα αποκτήσουν όλοι. Το πρόβλημα είναι ότι δεν συμφέρει να τα βάλεις να δουλεύουν μέρα – νύχτα. Διότι τα 36 ευρώ που έδωσα για να πάρω το ράσπι (τελική τιμή, με μεταφορικά και τα πάντα) θα τα πλήρωνα στην ΔΕΗ από το πρώτο δίμηνο αν επέλεγα οποιοδήποτε PC (αν όχι δίμηνο σίγουρα σε εξάμηνο).

Και για όσους γνωρίζουν και έχουν προχωρήσει σε υπολογισμούς να επισημάνω κάτι που το έχω ξαναγράψει σχετικά με την κατανάλωση του μετασχηματιστή:

Για τροφοδοσία του ράσπι πήρα ένα usb hub των 15 ευρώ. Το ίδιο hub μου δίνει τροφοδοσία και δημιουργεί επιπλέον πόρτες για δίσκους, στικάκια κλπ

Η συνδεσμολογία είναι όπως αυτή εδώ
bfFF4.png

και δουλεύει μια χαρά.

Για τον φίλο που ρωτάει για NAS, ας κάνει μια αναζήτηση «raspberry pi nas».
Νομίζω είναι η πιο διαδεδομένη χρήση του ράσπι μετά τη χρήση ως μέντια σέντερ.
Το file server που έστησα είναι προσωρινή λύση. Αρχικά για nas πήγαινα αλλά βαρέθηκα να ασχοληθώ (είχα ξεμείνει και από ρευστό, οπότε δεν μπορούσα να αγοράσω δίσκους). Γενικά δεν είναι και καμία ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση.
 

  • Like 3
Δημοσ.

Παίδες γνώμη μου είναι ότι αν δεν ασχολείσαι με δεν σε ΚΑΤΙ που να χρειάζεσαι κάτι τέτοιο μικρό να το χωρέσεις κάπου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΕΙΣ ΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ όλοι σας έχετε έναν p4 ξεθάψτε τον βάλτε του linux windows η ότι άλλο σας κατεβει

 

Τη λύση με τα παλιά pc την εφάρμοζα και εγώ για χρόνια. Η κατανάλωση κυμαινόταν στα 150-200W ενώ ήταν και πηγή συνεχούς θορύβου από τα αρχαία τροφοδοτικά και όλους τους ανεμιστήρες. Επίσης κάποια στιγμή η μητρική ή το τροφοδοτικό παρέδιδαν το πνεύμα από τη συνεχή χρήση.

 

Τώρα χρησιμοποιώ Cubieboard και η κατανάλωση είναι στα 2.5Watt που αυξάνεται λίγο όταν ενεργοποιείται ο usb σκληρός. Ο θόρυβος φυσικά είναι ανύπαρκτος και πραγματικά καλύπτει όλες μου τις ανάγκες χωρίς να καταλαβαίνεις οτι βρίσκεται εκεί.

  • Like 2
Δημοσ.

Αν και είναι φανερό πως έχουν διαφορετικό σκοπό, θα συμφωνήσω μαζί σου. Κάποια στιγμή θα πρέπει να αρχίσουν να προτείνουν ισχυρότερες λύσεις, κι ας είναι λίγο πιο ακριβές.

 

Ας υποθέσουμε δηλαδή ότι κάποιος κατασκευάζει ένα "υπολογιστή" παρόμοιο με το CHIP αλλά ακόμα φθηνότερο (πχ. στα $5). Ε και; Σίγουρα θα αγοραστεί από πολύ κόσμο, όμως εγώ θα προτιμούσα ένα τέτοιο μηχανάκι στα $50 που να κάνει παπάδες.

Πάρε ενα android κινητό τότε... όλα αυτά είναι πρώιμα στάδια αυτού που λέμε internet of things δηλαδή να φτάσουμε στο σημείο να έχουμε "έξυπνη" τοστιέρα, λάμπα, ταπετσαρία,κουρτίνα κτλ και όλα τα πράματα να επικοινωνούν μεταξύ τους... και το πρώτο βήμα για να γίνει κάτι τέτοιο ειναι να φτιάξεις την κοινότητα των ανθρώπων που θα ασχολούνται με αυτά (και κατασυνέπεια να αρχίσουν οι παραγγελίες = η βιομηχανία να έχει λόγο να προσαρμόσει την παραγωγή της σε τέτοια SoC να πέσουν οι τιμές να βελτιωθεί η πιότητα κτλ )

 

Όταν φτιάξεις τον κόσμο που θα μπορεί να κάνει μερικά βασικά πράματα και γίνει mainstream (άρα) και η βιομηχανία είναι έτοιμη να προσφέρει ότι χρειάζεται απο σχετικό hardware σε πολύ μεγάλους αριθμούς τεμαχίων(= και χαμηλή τιμή ) τότε θα αρχίσει το επόμενο βήμα που θα είναι εταιρίες να ενσωματώνουν το νέο "trend" στα προϊόντα τους

 

ήδη με το edison της Intel έχουμε δεί διάφορα όπως έξυπνο φαρμάκι μωρού κτλ.

 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...