Προς το περιεχόμενο

i7-3770k / Case / CPU Temp

MSSB

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε όλους.

Λοιπόν.. ήθελα μια βοήθεια, γιατί παιδεύομαι πολλές ώρες χθες και σήμερα και προσπαθώ να βρω την ποιο value-for-money λύση.

Πριν ξεκινήσω να πω οτιδήποτε, έχετε στο νου σας ότι ο τελικός μου στόχος, είναι να κάνω OC τον 3770k μου.

Οπότε, έχουμε και λέμε.

Το σύστημά μου αυτή τη στιγμή αποτελείται από:

i7-3770k

Gigabyte Z77m-D3H

980 G1 Gaming

2x500GB HDD WD (raid 0)

1x256GB SSD Samsung 850 PRO

CoolerMaster Mystique 632S

Το πρόβλημα μου είναι το εξής.

Γενικά, δεν σκέφτομαι να αναβαθμίσω για τα επόμενα δύο χρόνια. Θα συνεχίσω ως έχει γιατί πιστεύω ότι έχει ακόμα ψωμί το σύστημα και θα μου πάει τόσο. Αυτό που θέλω, είναι να υπερχρονίσω τη CPU μου. Το θέμα είναι ότι η συγκεκριμένη μητρική, δεν έχει να ρυθμίσω τη τάση, οπότε αναγκαστικά θα πρέπει να μείνω στο auto και να ανεβάσω ρολόγια, όσο πάρει.

Το cooler της CPU μου είναι το "CoolerMaster Hyper 212 EVO".

Σκέφτηκα δύο λύσεις.

1. Να αγοράσω μια απλή μητρική, περίπου στα 100€ ώστε να μπορέσω να έχω πρόσβαση και στο ρεύμα.

2. Να βάλω ένα καλό CPU cooler, για να μπορέσω τουλάχιστον να το σπρώξω όσο μπορώ με auto ρεύμα και να έχω όσο μπορώ χαμηλές θερμοκρασίες.

Το πρόβλημα στις δύο παραπάνω λύσεις είναι το εξής.

Στη πρώτη, δεν έχω βρει καμία μητρική της προκοπής στα 100€ περίπου.

Στη δεύτερη, δεν ξέρω αν αυτές οι δύο Nepton 120XL, Seidon 120V VER.2 (μια από αυτές λέω να βάλω) χωράνε στο κουτί μου.

Η πρώτη, νομίζω δεν χωράει για να τη βάλω στο ένα από τους δύο fan χώρους του κουτιού.

Η δεύτερη χωράει; 120άρια είναι οι υποδοχές και βλέπω στις διαστάσεις λέει "154 x 119 x 27 mm".

Y.Γ: Είπα να πάρω ένα φθηνό κουτί για να βρω πρόσθετο χώρο. Βρήκα μια - δυο λύσεις αλλά θα καταφύγω σε κουτί, μόνο αν δεν έχω άλλη επιλογή.

Υ.Γ 2: Έκανα το θέμα στο OC section γιατί ο απώτερος σκοπός μου, είναι αυτός. Αν πρέπει να πάει στις 'αναβαθμίσεις', ας το μεταφέρει κάποιος mod.

Μπορεί να πει κανείς τη γνώμη του, μπας και βρω καμιά λύση;

Ευχαριστώ για κάθε απάντηση.

...και μια άκυρη ερώτηση, αν μπορεί να απαντήσει κανείς..

Γιατί δεν υπάρχει υδρόψυξη στο εμπόριο για GPU και έχει μόνο για CPU;;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1.Μητρικές ΜΑΤΧ για OC  είναι ενδεικτικα η ASUS V Gene..  με 12 phases σε τιμές >120€ fuhn;oterh den ua breiw...

ΣΕ ΑΤΧ επειδη έχω gigabyte  ειναι η Z77X-UD5  ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ  βρεις μεταχειρισμενη στα 100€ (δεν έχω δει βεβαια καμμια να πουλιεται..)

2. Σε ψυξη υδροψυξη με corsiar H80I+

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με Corsair έχω διαβάσει πολλούς που είχαν θέμα, οπότε λέω να πάω σε CM.

Είχα σκεφτεί να πάρω την 77x αλλά καινούρια βγαίνει στα 300+€ και μεταχειρισμένο προϊόν και δε μητρική και ακόμα χειρότερα με σκοπό το OC, δεν παίζει να πάρω. Να κάψω όλο το σύστημα για τη πλάκα.

Καλή φαίνετε η μητρική η Asus αλλά να δώσω 200€, δύσκολο.

Επεξ/σία από MSSB

Να θέλεις να πειράξεις επεξεργαστή 350 € και να σκέφτεσαι αν θα δώσεις 200 € για να είσαι safe δεν έχω ξαναδεί. Αν θέλεις να κάνεις πειράγματα κοίτα να έχεις το σωστό hardware γιατί αντί για τα 200 που σκέφτεσαι σε βλέπω να ψάχνεσαι για παραπάνω. Φιλικά πάντα και συγνώμη αν φαίνεται επιθετικό το ύφος μου. Πιστεύω όμως ότι ο καθένας κοιτάει να στήσει το μηχάνημα του όσο πιο σωστά γίνεται και ανάλογα πάντα με τις ανάγκες του.

Εγω θα κανω την πιο απλη ερωτηση.

Για ποιο λογο να κανεις oc στον 3770k οταν η cpu αυτη εχει κυριολεκτικα δυνατα εντερα και δουλευει default 3,5 ενω με turbo φτανει 3,9;(εχεις και ssd 850 pro κιολας...)

Εχεις καμια καρτα γραφικων Titan σειρα για να τον υπερχρονισεις;

Εγω θα κανω την πιο απλη ερωτηση.

Για ποιο λογο να κανεις oc στον 3770k οταν η cpu αυτη εχει κυριολεκτικα δυνατα εντερα και δουλευει default 3,5 ενω με turbo φτανει 3,9;(εχεις και ssd 850 pro κιολας...)

Εχεις καμια καρτα γραφικων Titan σειρα για να τον υπερχρονισεις;

γιατι να ΜΗΝ το κανει πες μας ...οχι γιατι να το κανει.... 

γιατι να ΜΗΝ το κανει πες μας ...οχι γιατι να το κανει.... 

Πες μου εσυ γιατι να το κανει...

To χρειαζεται;να παει να δωσει τωρα 200+ ευρω για ποιο πραγμα;

• Like 1

Για ποιο λόγο δεν μπορεί να πειράξει ρεύμα???

Ζ77 και δε έχει επιλογή για ρεύμα??? (Δεν γνωρίζω για αυτό ρωτάω,εδώ εγώ με ένα BIOS update πάει το ρεύμα στο θεό)

Πες μου εσυ γιατι να το κανει...

To χρειαζεται;να παει να δωσει τωρα 200+ ευρω για ποιο πραγμα;

δεν θα δωσει 200 ευρω προφανως. Θα δωσει 20-30-40 για μια καλη ησυχη ψυχτρα και θα πειραματιστει λιγο . αυτο. τα αλλα ειναι λιγο φλυαριες. αποκλειεται να μην μπορει να πειραξει ρευμα. 

Διορθωση: εχει ηδη την 212 δεν θα δωσει καν ουτε ενα ευρω. θα διαβασει εναν οδηγο και θα παιξει με τα ρευματα. :-)

Αν θελει να δωσει λεφτα θα πρεπει να παρει μια σοβαρη μητρικη με ψυχτρες στα vrm. που δεν θα παει στραφι. 

Δεν καταλάβατε κάτι και με πήρατε από τα μούτρα :P

Όταν είχε στηθεί το PC, ο 3770k έκανε 300€ και η μητρική μου 100€. Το budget δεν ήταν απεριόριστο αλλά δεν ήταν και πολύ στενό. Εκείνη τη περίοδο δεν είχα σκοπό να κάνω OC, γιατί είχα άλλα σχέδια για το HW μου. Δεν μου βγήκαν αυτά τα σχέδια και έχω κολλήσει με αυτή τη μητρική. Το βασικό μου θέμα, είναι ότι η μητρική μου είναι πολύ αδύναμη για να πειράξω ρεύματα σε GPU & CPU.

Έχω πάνω 700€ κάρτα γραφικών και μητρική κάτω των 100€.

Η CPU, δεν έχει καν επιλογή για volt ή άλλες βασικές ρυθμίσεις για OC, όλα είναι σε auto χωρίς την επιλογή να αλλάξουν. Επίσης χωρίς πρόσβαση σε timings των RAM.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, το PC δουλεύει άψογα, απλά προσπαθώ να εστιάσω στο μέλλον. Θέλω να με βγάλει το μηχάνημα για τα επόμενα 1-1,5 χρόνο χωρίς πρόβλημα, γιατί τότε σκοπεύω να αναβαθμίσω ξανά σε νέο σύστημα.

Από ότι φαίνεται πάντως, θα πάω σε Asus Maximus V Gene στα 250€.

Μην κανεις τιποτα. Ουτε ψυκτρες, ουτε κουτια ουτε μητρικη. Αυτο που μπορει να κερδισεις δεν αντικατοπτριζει σε καμια περιπτωση το ποσο που θα δωσεις. Και μητρικη να παρεις το πολυ πολυ να πας μεχρι 4,2 με την ψυκτρα που εχεις Οποτε μιλαμε για 200 ευρω κοστος για 300mhz. Η πας σε μεταχειρισμενη με 120-130 ευρω, η διαφορετικα κανε λιγο ετσι στα τυφλα ισα ισα να σου φυγει η ορεξη

Ξανά ρωτάω εγώ μητρική των 100 ευρώ δε μπορεί να πειράξει ρεύμα;;;;;;;

Μήπως ειναι θέμα bios ;;

Δες μήπως και μένα ένα bios update σ δίνει επιλογές για αυτό πμ ζητάς!!

Στο συγκεκριμένο μοντέλο, δεν μπορώ να πειράξω ρεύμα.

Μην κανεις τιποτα. Ουτε ψυκτρες, ουτε κουτια ουτε μητρικη. Αυτο που μπορει να κερδισεις δεν αντικατοπτριζει σε καμια περιπτωση το ποσο που θα δωσεις. Και μητρικη να παρεις το πολυ πολυ να πας μεχρι 4,2 με την ψυκτρα που εχεις Οποτε μιλαμε για 200 ευρω κοστος για 300mhz. Η πας σε μεταχειρισμενη με 120-130 ευρω, η διαφορετικα κανε λιγο ετσι στα τυφλα ισα ισα να σου φυγει η ορεξη

Μαζί με τη μητρική, θα πάρω και την ψήκτρα. Γι αυτό ψάχνω μια καλή. Να αντικαταστήσω αυτήν που έχω τώρα με μια ποιο ικανή να αντέξει OC για να βγάλει τα παιχνίδια στα ultra τα επόμενα 1 - 2 χρόνια, χωρίς να χρειαστεί να αλλάξω και CPU για να το πετύχω αυτό.

Δεν έχω καμία "όρεξη" για OC. Γενικά δεν μου αρέσει να πειράζω εργοστασιακές ρυθμίσεις, κινδυνεύοντας να χάσω εγγύηση 2 ετών ακόμα. Μιλάω πάντα για τη περίπτωση που είναι είτε αυτό, είτε νέο CPU (που είναι πολύ ποιο ακριβή λύση).

Όπως και να έχει, μπορεί κάποιος να προτείνει καμιά καλή μητρική;; Αυτή που βρήκα και αναφέρω παραπάνω που την πρότεινε το παλικάρι στην αρχή, δεν υπάρχει σε κανένα ελληνικό μαγαζί.

Στη θεση σου θα αντιμετωπιζα το προβλημα μονο εαν το έβρισκα μπροστα μου. Εαν ο επεξεργαστης σου αποκτησει θεμα στο να παιζει τα παιχνιδια στα επομενα δυο χρονια, θα κλαψουν αρκετοι. Ειναι σαν να λες οτι ενας haswell i5 σε δυο χρονια θα εχει θεμα. Απλα δεν γινεται :)

• Like 2

Δεν καταλάβατε κάτι και με πήρατε από τα μούτρα :P

Όταν είχε στηθεί το PC, ο 3770k έκανε 300€ και η μητρική μου 100€. Το budget δεν ήταν απεριόριστο αλλά δεν ήταν και πολύ στενό. Εκείνη τη περίοδο δεν είχα σκοπό να κάνω OC, γιατί είχα άλλα σχέδια για το HW μου. Δεν μου βγήκαν αυτά τα σχέδια και έχω κολλήσει με αυτή τη μητρική. Το βασικό μου θέμα, είναι ότι η μητρική μου είναι πολύ αδύναμη για να πειράξω ρεύματα σε GPU & CPU.

Έχω πάνω 700€ κάρτα γραφικών και μητρική κάτω των 100€.

Η CPU, δεν έχει καν επιλογή για volt ή άλλες βασικές ρυθμίσεις για OC, όλα είναι σε auto χωρίς την επιλογή να αλλάξουν. Επίσης χωρίς πρόσβαση σε timings των RAM.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, το PC δουλεύει άψογα, απλά προσπαθώ να εστιάσω στο μέλλον. Θέλω να με βγάλει το μηχάνημα για τα επόμενα 1-1,5 χρόνο χωρίς πρόβλημα, γιατί τότε σκοπεύω να αναβαθμίσω ξανά σε νέο σύστημα.

Από ότι φαίνεται πάντως, θα πάω σε Asus Maximus V Gene στα 250€.

Φιλε μου...το συστημα που εχεις σε βγαζει και 4 χρονια.Κρατα τα 250 ευρω και σε 1-1.5 χρονο πηγαινε σε κατι καλο απευθειας.Αυτη ειναι η δικη μου η γνωμη.Τωρα εαν εσυ θελεις μα δωσεις χρηματα δωσε...δικαιωμα σου ειναι.Συνεπως αλλαξε την ερωτηση σου και ρωτα τι μητρικη για oc να παρεις για 3770k και να σου προτεινουμε.Προσωπικα σου λεω παλι αδικως ψαχνεσαι.Εαν θελησεις να πας π.χ στα 4,5 την cpu θα θελεις και μια καλη ψυξη.Θα δωσεις αλλα 80-100 ευρω;κριμα δεν ειναι;

Ο 3770k ειναι δυνατος ακομη και στα default.Θα σου βγαλει αλλα 3 χρονακια ανετα.Εχεις και τον πιο τοπ ssd.Τι αλλο θελεις;ειλικρινα δεν καταλάβαινω την σκεψη σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...