Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα παιδια, Θελω να μου προτεινετε ενα καλο router μεχρι 50€ για να εχω καλο ασυρματο ιντερνετ μεσα στο σπιτι. Αυτην την στιγμη το modem ειναι μεσα σ ενα ντουλαπι μακρια απο το σαλονι και τα δωματια και το μπαλκονι και δεν πιανω wifi εκει. Μεσα στο δωματιο εχω μια θυρα για ιντερνετ με καλωδιο και εκει εχω συνδεδεμενο το pc, και μεσα στο σαλονι εχω αλλη μια που ειναι συνδεδεμενη η smart tv. Αλλα θελω να λειτουργω και το tablet και το κινητο μεσα στο σπιτι, βαζωντας ενα router σε μια απο τις θυρες που υπαρχουν στο σπιτι χρησιμοποιοντας ενα καλωδιο lan και να κλεισω το wifi του modem και να εχω ανοιχτω το wifi του router

Δημοσ.

α.βγαζεις το ρουτερ μεσα απο το ντουλαπι.β.αν εχεις κανα zte πεταξε το και παρε κανα tp link8970.αν το ρουτερ πρεπει να ειναι μεσα στο ντουλαπι τοτε παρε και ενα access point πχ tp link 701nd,801nd ,901nd και βαλτο οπου θες συνδεοντας το με ethernet με το adsl το ρουτερ.δεν θες router γιατι θα μπλεξεις.θες access point.το 8970 αξιζει να το παρεις αν εχεις κανα zte οποτε εκει καλο θα ηταν να αλλαξεις και το adsl router περα απο προσθηκη access point

Δημοσ.

Ευχαριστω για την απαντηση

Δυστηχως το modem/router πρεπει να μεινει στο ντουλαπι. Το θεμα ειναι οτι θελω να του κλεισω το wifi που εκπεμπει ( γτ στην ουσια ειναι αχρηστο) και να βαλω ενα router στο σαλονι, συνδεωντας το στη θυρα ethernet που εχω αυτη την στιγμη συνδεδεμενη την smart tv με καλωδιο και να συνδεςω μετα την smart tv με το ρουτερ και ν ανοιξω και το wifi του για να πιαςουν οι αλλες συςκευες.Γινετε αυτο με το tp link 8970 ;

Ειδα και ενα Tp-Link TL-WR1043ND Ultimate Wireless N Gigabit Router που μπορω να το αγορασω αμεσα. Καλο ειναι;

Αυτο εδω δλδ http://www.skroutz.gr/s/6661254/TP-LINK-TL-WR1043ND-new.html

Δημοσ.

Γίνεται με οποιοδήποτε ασύρματο router, σαν κι αυτό που δείχνεις. Έχω το ίδιο (προηγούμενο μοντέλο) και δουλεύει μια χαρά.

Επίσης σου κάνει και οποιοδήποτε modem/router που σου έχει ξεμείνει εφεδρικό από κάποιον πάροχο.

Η σύνδεση θα γίνει όπως αναφέρεις. Συνδέεις το καλώδιο δικτύου σε αυτό και το ρυθμίζεις να εκπέμπει ασύρματα.

Ανάλογα τι συσκευή τελικά θα χρησιμοποιήσεις (modem/router, router, Access Point κλπ) θα κάνεις τις απαραίτητες ρυθμίσεις για σύνδεση στο υπάρχον δίκτυο.

Δημοσ.

Να σας ρωτησω, εχω 2 modems ακομα, αυτα εδω

Siemens gigaset SX762 wlan dsl

Thomson ST780

Γινετε να κανω τπτ μ αυτα;

Μ εχουν πει οτι δεν γινετε επειδη ειναι modems

Δημοσ.

Λογικά ναι μπορείς, όπως όλα σχεδόν τα modem/router, που μπορούν να δουλέψουν ως απλά switch και access point.

Θα του ορίσεις μια σταθερή διεύθυνση, στο ίδιο εύρος με του κύριου modem/router αλλά έξω από την περιοχή αυτόματης απόδοσης διευθύνσεων του DHCP.

Π.χ., αν το κύριο modem/router έχει ΙΡ 192.168.1.1, ορίζεις στον DHCP server να δίνει διευθύνσεις από 192.168.1.2 έως 192.168.1.200. Όλες οι άλλες (192.168.1.201 - .254) μπορείς να τις ορίζεις ως σταθερές σε όποιες συσκευές θέλεις.

Στο Siemens ή το Thomson, βάζεις σταθερή διεύθυνση 192.168.1.254 (να μην χρησιμοποιείται από άλλη συσκευή) και του κλείνεις τις λειτουργίες DHCP, Firewall, NAT κλπ. Κατόπιν κάνεις και τις επιθυμητές ρυθμίσεις ασύρματης εκπομπής.

Τέλος το συνδέεις με το καλώδιο δικτύου που έρχεται από το κύριο modem/router, σε μία θύρα LAN.

Τώρα μπορούν να συνδεθούν ενσύρματα και ασύρματα πάνω του άλλες δικτυακές συσκευές.

Δημοσ.

το Nat και το firewall δεν χρειαζεται καν να τα πειραξει.θα ειναι σαν να ειναι κλειστα.dhcp και Ip αμα φτιαξει θα ειναι ετοιμος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια το ξερω οτι προσπαθειτε να με το πειτε οσο πιο κατανοειτα γινετε αλλα δεν καταλαβαινω και πολλα..
Πως να τα βαλω εγω τωρα;

Επεξ/σία από firepc
Δημοσ.

το adsl router πχ το εχεις 192.168.2.1 και μετα βαζεις το δευτερο router σαν 192.168.2.254 και του κλεινεις τον Dhcp.
αν το adsl router(cisco Μπλε μπαρες) το εχεις 192.168.178.1 τοτε θα κανεις το αλλο 192.168.178.254 και θα κλεισεις τον Dhcp.

Δημοσ.

Αρα απο το cisco δεν πειραζω τπτ. Βαζω στο siemens εκει που λεει ip adress τον αριθμο 192.168.178.254 και κλεινω το DHCP;

Και μετα το siemens σε ποια θυρα το συνδεω απο το cisco; στην adsl; σε μια που λεει line; η σε καποια απο τις 4 ethernet;

Δημοσ.

στο πρωτο σκελος ναι σωστα.

στο δευτερο σκελος απο μια ethernet σε μια ethernet.στο adsl ειναι η γραμμη σου κανονικα που ηταν και πριν.στο Line τιποτα.

Δημοσ.

κομπλεdone!! παιδια ευχαριστω παρα πολυ :) Το μονο θεμα ειναι οτι δεν μπορω να μπω στο siemens τωρα. βαζω την παλια ip η την καινουργια και λεει οτι δεν βρεθηκε η σελιδα

Δημοσ.

με την καινουρια θα μπεις ΑΦΟΥ το συνδεσεις πανω στο cisco>αν δεν το συνδεσεις επειδη εχεις κλεισει τον Dhcp δεν θα παρει ποτε Ip το Pc σου οποτε λογικο να μην μπει.εκει θα πρεπει να βαλεις static ip για να μπεις.οποτε απλα συνδεσε το πανω για να παρεις Ip απο το cisco και δοκιμασε να μπεις.θα πρεπει να μπεις χωρις θεμα.

Δημοσ.

Με το iPad μπαινω κανονικα. Το Pc το εχω τωρα στο cisco. Ισως το δοκιμασω αργοτερα να μπω με το Pc. Thx παντως

Δημοσ.

Με το iPad μπαινω κανονικα. Το Pc το εχω τωρα στο cisco. Ισως το δοκιμασω αργοτερα να μπω με το Pc. Thx παντως

αν τα εχεις κανει ολα σωστα θα πρεπει να μπορεις να μπεις και στα 2 ρουτερ κανονικα ασχετα σε ποιο απο τα 2 εχεις συνδεθει την συγκεκριμενη στιγμη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...