xampo_s Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Γεια σας παιδιά,θα ήθελα την άποψή σας για την γραμμή μου(λέω μήπως είμαι υπερβολικός.) Μένω Παγκράτι και Το router μου κλειδώνει στα 12846 kbps down και 1020 up. σύμφωνα όμως με το line attenuation (20.06 down) απέχω από το dslam 1400 περίπου μέτρα σύμφωνα με calculator σε 2 site (αν και στον χάρτη με τα dslam που βρήκα στο διαδίκτυο απέχω από το dslam Παγκρατίου περίπου περίπου 1.1 χλμ και Βύρωνα 800μ). Το θέμα είναι ότι όταν έκανα την σύνδεση έπιανα 14.000 kbps και με τον καιρό έχω πέσει στα προαναφερόμενα. Μάλιστα ήταν 1000kbps χαμηλότερα και μετά από ενόχληση στον πάροχο μου το ανέβασαν μόλις στα 12846 αντί στα 14.000. Η φάση είναι ότι όταν είχε έρθει ο τεχνικός 3 χρόνια πρίν για να ελέγξει την γραμμή μου (να κάνει μέτρηση ) είπε ότι κανονικά θα έπρεπε να πιάνω γύρω στα 17 mbps πράγμα που συμφωνεί επίσης με τα calculator που έχω δοκιμάσει στο διαδίκτυο. Μάλιστα αυτά αναφέρουν ταχύτητες πάνω από 18 Mbps για το δεδομένο line attenuation. Μπορώ να κάνω κάτι για αυτό; Πάροχος :Wind down up line stats Annex_A ,ADSL2+ , SNR margin 6.0 10.9 db Line attenuation 20.6 13.9 db Data rate 12846 1020 kbps
.::NikoS::. Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Κατα 99,9% δε θα μπορεις να κανεις κατι. Αν δεν υπαρχει δηλαδη προβλημα στη γραμμη ωστε να φτιαχτει, δε θα γινει κατι (πχ κανα βραχυκυκλωμα σε κανα καφαο κλπ που θα το εβλεπες αν ειχες και συχνες αποσυνδεσεις) Τα θεωρητικά νούμερα που βλεπεις σε calculators αφορουν την καλυτερη δυνατη περιπτωση και σε καμια περιπτωση δεν ειναι αυτα που θα πιασεις σε μια πυκνοκατοικημενη περιοχη. Η ταχυτητα εχει πεσει μετα απο καιρο γιατι εχουν αυξηθει οι συνδρομητες στην περιοχη και υπαρχει θορυβος μεταξυ των κοντινων καλωδιων των γραμμων (crosstalking) οποτε και το ρουτερ αναγκαστικά κλειδώνει χαμηλότερα οπου δεν υπαρχουν προβληματα. Βλεπω επισης οτι σου εχουν ριξει αρκετα το SNR Margin και αποκλειεται να σου το κατεβασουν αλλο οποτε αλλη βελτιωση με πειραγματα στο προφιλ δε θα δεις. 1
NikosKallithea Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Tα calculator ειναι θεωρητικά, εισαι πολύ καλος για το attenuation που εχεις
xampo_s Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Βέβαια πάλι με "στοιχειώνει" xD αυτό που μου είπε ο τεχνικός όταν έκανε την μέτρηση και πότε δεν είδα. Τα 17mbps. Σκέφτηκα να βάλω VDSL αλλά στο site μου λέει ότι δεν είναι διαθέσιμο στην γραμμή μου
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Super Moderators Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Tα calculator ειναι θεωρητικά, εισαι πολύ καλος για το attenuation που εχεις με +11db έπιανα +3mbps πάνω, οπότε πολύ καλός δεν είναι ούτε για αστείο... 2
xampo_s Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Και Παγκράτι να μην έχει VDSL? αν είναι δυνατόν... με +11db έπιανα +3mbps πάνω, οπότε πολύ καλός δεν είναι ούτε για αστείο... Η φάση είναι ότι ο από κάτω μου που έχει ΟΤΕ πιάνει 14mbps στο speedtest.net οπότε το ρουτερ του κλειδώνει πολυ πάνω από τα 12800kbps μου . Την στιγμή που εγώ έχω 10.6-10.9 στο ίδιο site.
.::NikoS::. Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Εχει δει τεχνικος με analyser την γραμμη στον κατανεμητη; Αν εκει κλειδωνει περισσοτερο τοτε καπου στο σπιτι εχεις προβλημα κι ετσι εξηγειται και το οτι ο απο κατω πιανει περισσοτερα. Μη βλεπετε μονο το attenuation μιας και δεν ειναι απολυτη η ταχυτητα που θα πιανεις αναλογα με το attenuation. Εγω με 42dB att αμα πεσω στα 6dB SNR margin θα πιασω 12mbps (στα 9dB SNR ειμαι περιπου 9000kbps αναλογως την ωρα της ημερας που θα κλειδωσω) Αντιθετως εχω δει γραμμη να πιανει πριν 4-5 χρονια 15-16mbps με 26dB attenuation ενω τη στιγμη που μιλαμε ειναι κατω απο 10mbps. Μηπως θα κατσει ο ΟΤΕ να βρει καλυτερο ζευγος καλωδιου να σε αλλαξει; Οχι φυσικά, απο τη στιγμη που δεν υπαρχει προβλημα στη γραμμη. Και ειδικα αμα δεν εχεις ΟΤΕ.......... 1
Bourdoulas Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Οι παράγοντες που παίζουν ρόλο για την ταχύτητα σου είναι πολλοί. Το ότι έπιανες 14 MBPS δεν σημαίνει ότι θα μείνεις για πάντα εκεί. Επίσης το ότι κάποιος άλλος με τα ίδια στατιστικά στη γραμμή έχει καλύτερη (ή χειρότερη) ταχύτητα δεν σημαίνει ότι μπορείς να έχεις το ίδιο. Μιλάμε για καλώδια χαλκού με ένα σωρό παρεμβολές. Οι μετρήσεις δεν είναι απόλυτες σε όλες τις γραμμές. Οπότε θα τους πάρεις τηλέφωνο και θα τους αναφέρεις ότι δεν είσαι ικανοποιημένος από την ταχύτητα σου καθώς βάσει απόστασης θα πρέπει να έχεις μεγαλύτερη. Θα σου στείλουν τεχνικό, θα μετρήσει, θα το δώσει βλάβη στον ΟΤΕ (εφόσον η βλάβη είναι στο δίκτυο) και θα κάνεις τον σταυρό σου την μέρα που θα έρθει ο τεχνικός του ΟΤΕ να ασχοληθεί λίγο παραπάνω (κοινώς να μην τον τρέχουν με ένα σωρό ραντεβού) και να βρει ένα καλύτερο απερχόμενο ή κεντρικό. Επίσης καλό θα ήταν να σιγουρευτείς ότι δεν φταίει κάτι από το σπίτι σου γιατί πλέον χρεώνουν την επίσκεψη του τεχνικού στη περίπτωση που το πρόβλημα δεν είναι στο δίκτυο. Αυτά τα όμορφα. 2
.::NikoS::. Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Τωρα ειδα κι εγω οτι λες οτι εκανε μετρηση και σου ειπε 17??? Που την εκανε την μετρηση; Αν εγινε στον κατανεμητη σου τοτε το θεμα ειναι στο σπιτι σου! Αλλιως οπως ειπε ο Bourdoulas αν το προβλημα ειναι απ'εξω απλα ευχεσαι να ασχοληθει ο ΟΤΕ αφου πρωτα το δηλωσει η wind σε αυτους. Αν υπαρχει προβλημα καπου και δεν ειναι θεμα crosstalking θα το φτιαξουν, αλλα αν μιλαμε απλα για παρεμβολες εγω προσωπικά δε θα περιμενα να κανει τιποτε ο ΟΤΕ... Απλα θα σου λενε οτι δεν υπαρχει προβλημα. Αν ειχες ΟΤΕ κατι θα εκαναν αμα τους ζαλιζες τα συκωτια. Εντομεταξυ ακουσα τελευταια κατι κορυφαιο για τον ΟΤΕ και απο τοτε λεω οκ το τερματισανε το κοντερ ηληθιοτητας. Τεχνικος του ΟΤΕ ελεγε σε εναν φιλο μου να μπει στο speedtest.net και να τους πει την ταχυτητα που του εβγαζε. Ασε που ειχε αποσυνδεσεις καθημερινα παρα πολλες φορες και δεν αξιοθηκανε να στειλουν εναν τεχνικο στο σπιτι να μετρησει την γραμμη... Και μιλαμε για πελατη που εχει ΟΤΕ. 1
xampo_s Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Τωρα ειδα κι εγω οτι λες οτι εκανε μετρηση και σου ειπε 17??? Που την εκανε την μετρηση; Αν εγινε στον κατανεμητη σου τοτε το θεμα ειναι στο σπιτι σου! Αλλιως οπως ειπε ο Bourdoulas αν το προβλημα ειναι απ'εξω απλα ευχεσαι να ασχοληθει ο ΟΤΕ αφου πρωτα το δηλωσει η wind σε αυτους. Αν υπαρχει προβλημα καπου και δεν ειναι θεμα crosstalking θα το φτιαξουν, αλλα αν μιλαμε απλα για παρεμβολες εγω προσωπικά δε θα περιμενα να κανει τιποτε ο ΟΤΕ... Απλα θα σου λενε οτι δεν υπαρχει προβλημα. Αν ειχες ΟΤΕ κατι θα εκαναν αμα τους ζαλιζες τα συκωτια. Εντομεταξυ ακουσα τελευταια κατι κορυφαιο για τον ΟΤΕ και απο τοτε λεω οκ το τερματισανε το κοντερ ηληθιοτητας. Τεχνικος του ΟΤΕ ελεγε σε εναν φιλο μου να μπει στο speedtest.net και να τους πει την ταχυτητα που του εβγαζε. Ασε που ειχε αποσυνδεσεις καθημερινα παρα πολλες φορες και δεν αξιοθηκανε να στειλουν εναν τεχνικο στο σπιτι να μετρησει την γραμμη... Και μιλαμε για πελατη που εχει ΟΤΕ. θα πάω να συνδέσω το ρουτερ απευθείας κάτω στο κεντρικό κουτί της πολυκατοικίας να δω αν υπαρχει αισθητή διαφορα και αν ειναι ετσι θα δω αν μπορω να αλλάξω το καλώδιο. Καλα μάλλον αυτός ο "τεχνικός" μπήκε με βύσμα, μουαχαχα. Αυτό πάντως να έχεις πρόβλημα και να μην έρχονται να το κοιτάξουν δεν το καταλαβαίνω. Που να είχαμε μονοπώλιο δηλαδή.
Bourdoulas Δημοσ. 11 Μαΐου 2015 Δημοσ. 11 Μαΐου 2015 Να φροντίσεις να βγάλεις την καλωδίωση του σπιτιού πρώτα από το κουτί και μετά να καρφωσεις το μόντεμ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα