Προς το περιεχόμενο

Περισσότερος έλεγχος στα Android app permissions σύντομα

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Από αυτά πληρώνεται η Google. Τί περίμενες;

υπερβολικά υψηλή χρέωση είναι για ενα λογισμικό, καλύτερα να πληρώναμε μια φορά κατά την αγορά της συσκευής ενα ποσό πάρα ένα τόσο ακριβό τίμημα για πάντα.............

Τις google services δεν τις έχω κλείσει αλλά έχω κλείσει άλλες διεργασίες που έτρεχαν χωρίς να χρειάζονται. Υπάρχουν σελίδες ολόκληρες με αναφορά σε αυτό. 

εμένα ποιο πολύ με νοιάζει να μην στέλνει αυτά που στέλνει παρά κατι άλλο.......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

οπως θα ελεγε και ο φιλο μου @chrispi775 "αμα έχει android απατο θα πάει.....αλλο ένα καλό κινητό για να σε ζεσταίνει τις κρύες νύχτες του χειμώνα ήμαρτον πια με το android ή διορθώστε τα θέματα με το lag την υπερθέρμανση και το battery drain ή καταργήστε το να τελειώνουμε "

ρεεε οτι και να κανετε δεν μας αρεσετε κυριε android 

• Like 2

υπερβολικά υψηλή χρέωση είναι για ενα λογισμικό, καλύτερα να πληρώναμε μια φορά κατά την αγορά της συσκευής ενα ποσό πάρα ένα τόσο ακριβό τίμημα για πάντα.............

Μα αυτό είναι το νόημα: να σου πάρουν περισσότερα χρήματα και εσύ να νομίζεις ότι είναι και τσάμπα. Επίσης είναι και ένας από τους βασικότερους λόγους που έχει τόσο μεγάλο μερίδιο στην αγορα : είνααι τσάμπα για τον κατασκευαστή και όχι για τον πελατη... ;)

Αν σου λέγανε : "φέρε μου και 200€ για το λογισμικό" θα αγόραζε κανένας android; Τώρα μπορεί να βγάζουν ακόμα περισσότερα κι από 200€ και όλοι νομίζουν ότι είναι δωρεάν.

εμένα ποιο πολύ με νοιάζει να μην στέλνει αυτά που στέλνει παρά κατι άλλο.......

Τότε από που θα έβγαζε χρήματα η Google; Τότε θα ήταν πραγματικά δωρεάν και φυσικά κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Εταιρεία είναι, όχι φιλανθρωπικό ίδρυμα... ;)

• Like 1

Το έχω χρόνια σε όλα μου τα κινητά από όταν ξεκίνησε το Android με custom Rom. Το τι γίνετε σε stock κατάσταση λίγο με ενδιαφέρει. Δίνω ότι δεδομένα θέλω σε όποια εφαρμογή θέλω.

Η εξαιρετικά απαιχθης γοογλε κανει τα πρωτα της βήματα προς τον σεβασμο στον καταναλωτή...μακάρι να δημοσιεύσουν και τα πραγματικα τους κίνητρα...

Ναι, σαν κι αυτό. Το BB OS το έχει από 2013... Συγχαρητήρια στην Apple που μπορεί να κάνει και κάτι παραπάνω από το Android. Αν και είναι γνωστή η έλλειψη σεβασμού στα προσωπικά δεδομένα του χρήστη από τη μεριά της Google κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, αφού αποτελεί και την κύρια πηγή εσόδων της από το Android... Αλλά αυτό είναι και εκτός θέματος.

Η κίνηση αυτή από την Google είναι πολύ καλή. Θα ήθελα να μάθω αν μπορεί να εφαρμοστεί και στις υπηρεσίες της. Αν ναι, τότε, στο μέλλον ίσως την ξαναπροτιμήσω...

Και το iOS από το 2012.

• Like 1

Το έχω χρόνια σε όλα μου τα κινητά από όταν ξεκίνησε το Android με custom Rom. Το τι γίνετε σε stock κατάσταση λίγο με ενδιαφέρει. Δίνω ότι δεδομένα θέλω σε όποια εφαρμογή θέλω.

να μας δίνει τότε δυνατότητα να πληρώνουμε ενα 100 ευρώ για να χρησιμοποιούμε τα services της (το playstore έστω) χωρίς ολα τα services της κλπ κλπ

δλδ θα πληρώνουμε με αλλο τρόπο (100 ευρω πολύ λογική τιμή πιστεύω)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

WIkipedia is your friend :)

Λέει ότι στην 6 είχε μια υποτυπώδη επιλογή για 5-6 πράγματα και όχι για όλα όπως στο BB OS (ακόμα και την ταυτότητα τηλεφώνου μπορείς να αποκρύψεις) που βγήκε περίπου την ίδια εποχή (για την ακρίβεια με 2 μήνες διαφορά από το ios 6). Τέλοσπαντων ... Έτσι κι αλλιώς είναι off topic το σχόλιο εξαρχής... B)

Επεξ/σία από Jophiel

Σωστά, γι αυτό να τα αποφεύγεις τα offtopic σχόλια καλύτερα :)

Εννοείς να αποφεύγω να σχολιάζω τα off topic σχόλια... Ακόμα κι αν είναι ανακριβή... :-)

• Like 1

Ναι, σαν κι αυτό. Το BB OS το έχει από 2013... Συγχαρητήρια στην Apple που μπορεί να κάνει και κάτι παραπάνω από το Android. Αν και είναι γνωστή η έλλειψη σεβασμού στα προσωπικά δεδομένα του χρήστη από τη μεριά της Google κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, αφού αποτελεί και την κύρια πηγή εσόδων της από το Android... Αλλά αυτό είναι και εκτός θέματος.

Η κίνηση αυτή από την Google είναι πολύ καλή. Θα ήθελα να μάθω αν μπορεί να εφαρμοστεί και στις υπηρεσίες της. Αν ναι, τότε, στο μέλλον ίσως την ξαναπροτιμήσω...

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό προσπαθούν να κάνουν;

9078cbbdbd.PNG

Αυτό είναι εντελως off topic.

Τουλάχιστον στο post μου, που παραθέτεις παραπάνω, έγραψα αρκετά on topic (σχεδόν όλα, αν εξαιρέσεις τη φράση που επισήμανες με bold). Αυτό που παραθέτω είναι απλά αφορμή για flame war και δεν έχει ουσιαστική θέση σε θέμα με τίτλο

"Περισσότερος έλεγχος στα Android app permissions σύντομα" ... Του έκανες και like...

Επεξ/σία από Jophiel
  • Like 1

Όλες οι προσαρμογες σε Android ώστε να κόβονται permissions οδηγούν σε δυσλειτουργιες, ( αύξηση κατανάλωσης λόγω επαναληπτικής εκτέλεσης αποτυχημένων requests ή πρόβλημα λειτουργίας σε εφαρμογές).

Αν δεν το κάνει η ίδια η Google δεν είναι robust.

Και είναι και το κυριότερο μειονέκτημα του Android μαζί με τη σπατάλη πόρων που οδηγεί σε υπερβολικές απαιτήσεις σε hardware)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...