Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα. Εχω στησει μολις ενα καινουργιο pc desktop με τον επεξεργαστη AMD A10 7700Κ . δεν εχω εγκαταστησει ακομα τα windows  αλλα μεσω bios ειδα οτι εχει θερμοκρασια 72C και μου φαινετε λιγο υψηλο. εχω βαλει thermalpaste και το ανεμιστιρακι που ειχε ο επεξεργαστης δουλευει κανονικα. επισης εχω το κουτι coolermaster silencer 650 pure και τα 3 ανεμιστηρακια δουλευουν κανονικα

power: THERMALTAKE W0392RE HAMBURG 530W

Δημοσ.

Ως πρώτη σκέψη είναι λίγο υψηλή η θερμοκρασία.

Το CPU καλό θα ήταν βέβαια να το λειτουργήσεις -τεστάρεις μέσα σε περιβάλλον των Windows που θα έχουν μπει και τα κατάλληλα power settings όπου θα λειτουργεί και σε idle όπως πρέπει και όταν χρειάζεται σε full load.

Το κουτί σου έχει καλό airflow; Επίσης χρησιμοποιείς stock ψύκτρα για τo cpu;

Τo συγκεκριμένο cpu από ότι ξέρω γενικά είναι αρκετά δροσερό στις θερμοκρασίες του ακόμα και με την μαμά ψυκτρα του.

Δημοσ.

με το speccy που κοιταξα τις θερμοκρασιες ηταν στους 80 με 84. Ναι ειχα προσθεσει παστα οταν εβαλα την stock ψυκτρα και μολις ειδα υψηλες θερμοκρασιες και την εβγαλα να δω, ειχα δει οτι ειχε φυγει ολη και προσθεσα και αλλη μετα και εβλεπα οτι πολυ γρηγορα εφευγε να το πω μειωνοταν γρηγορα απο την θερμοκρασια που υπηρχε. μηπως δεν ηταν καλη η παστα? Μια titan απο e-shop ειχα παρει.Επισης οταν συνδεσα το power cable για την cpu στην μητρικη απο το τροφοδοτικο προσεξα οτι δεν ηταν 8pin αλλα 2 των 4pin.Μηπως παιζει ρολο αυτο?

Δημοσ.

Για αρχή δες κάνα video για την σωστή εφαρμογή και ποσότητα παστας, μετά καθάρισε αυτό που έκανες και καντα σωστά.

Με τόση πάστα έχει γίνει του κουτρουλη ο γάμος εκεί.

• Like 2
Δημοσ.

εννοείται πως παίζει

και το margin είναι πολύ ψηλά.

το 2 των 4pin είναι οκ δεν έχεις θέμα.

Αν βιάζεσαι πήγαινε αυριο πλαίσιο και πάρε μια PK-3 και βάλε,αλλιώς πάρε απο eshop arctix MX-4 είτε MX-2 ανάλογα ποια έχουν και αν δεν σε απασχολεί το κόστος.

Για το πως θα αφαιρέσεις την πάστα κλπ υπάρχουν βίντεο στο youtube(δες κατα προτίμηση απο Linus tech tips)

Δημοσ.

δεν μπορεις να χρησιμοποιεις το πισι με τετοιες θερμοκρασιες . μην το ξανανοιξεις αν δεν εισαι σιγουρος οτι εβαλες σωστα παστα και κουμπωσες την ψυχτρα. 

Δημοσ.

παιζει ρολο τοσο αμα εχει πολυ παραπανω παστα?

Καλό είναι ούτε πολύ ούτε λίγο. Να ξέρεις ότι ο καθένας το βάζει έστω και λίγο διαφορετικά από κάποιον άλλο.

Άλλοι ας πούμε βάζουν μια ''κουτσουλιά'' στο κέντρο του cpu και έπειτα τοποθετούν την ψύκτρα.

Άλλοι όπως εγώ που δεν ''φοβούνται ''να λερωθούν λιγο, την βάζουν στο κέντρο και με τον πατροπαράδοτο τρόπο  την απλώνουν με το δάχτυλο σε όλη την επιφάνεια του cpu. Τόσα χρόνια έτσι το κάνω, ποτέ δεν είχα το παραμικρό θέμα με θερμοκρασίες.

Πάρε λοιπόν μια ποιοτική θερμοαπαγωγική  πάστα(thermal paste), καθάρισε καλά το cpu, (εγώ συνήθως χρησιμοποιώ καθαρό οινόπνευμα ή και ασετόν που να μην περιέχει λάδι ) και βάλε την. Δες και κανένα βίντεο όπως σου είπαν και από πάνω από τον Linus στο youtube. Αν βρεις ισοπροπανόλη σε κανένα φαρμακείο καθάρισε το με αυτό καλύτερα.

Δημοσ.

λοιπον καθαρισα την cpu απο την παστα και εβαλα την ψυκτρα που ειχα αγορασει ZALMAN CNPS10X OPTIMA και εβαλα λιγη παστα(ειχε μεσα στο κουτι τις ψυκτρας) οπως εδειχνε στο youtube στο κεντρο ισα σαν π και κουμπωσα την ψυκτρα. το θεμα ειναι οτι ολα τα προγραμματα μου δειχνουν διαφορετικες τιμες θερμοκρασιας. π.χ μεσω bios θερμοκρασια ειχε 40-44. hw monitor 30-34. AMD OVERDRIVE THERMAL MARGIN 50-52 kai speccy 68.

οπως επισης πλεον απο'τι διαβασα το thermal margin στο νεο release δειχνει starting with AMD OverDrive Ver 4.3.1.0690 instead of displaying CPU temperature, AOD will report 

Thermal Margin. Thermal Margin indicates how far the current operating temperature is below the 
maximum operating temperature of the processor. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...