Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εμένα πάλι γιατί όλοι οι Ethiopian-Kenya στυλ εσπρέσσο καφέδες μου φαίνονται υπόξινοι και με σχετικά φάουλ γεύση; (έχω πιεί σε αρκετά καφε κάποια εκ των οποίων και πολύ καλά οπότε μάλλον δεν τίθεται θέμα καταστήματος)

  • Απαντ. 1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μα είναι υπόξινοι. Και μάλιστα σε espresso όσο περνάει η ώρα και κρυώνει στο φλυτζάνι τόσο περισσότερο ανεβαίνει η αίσθηση της οξύτητας.

Αλλά είναι και φυσικά γλυκοί.Φρουτώδεις και αρωματικοί. Το φάουλ γεύση δεν ξέρω πως το προσδιορίζεις.Εσύ πάντως δεν είσαι φαουλ σε αυτο που λες.

Απλά δεν σου αρέσει αυτό το προφίλ. Εγώ τρελαίνομαι για δαυτους ΑΛΛΑ μόνο espresso σκέτο. Εξαιρετικά σπάνια capp ή fr.capp καμιά Αιθιοπία.

Κένυα ποτέ capp και ούτε καν fr.espresso. Τέτοιοι καφέδες δε μου πάνε καθόλου καλά με γάλα.Κρύβεις τα προτερήματά τους και είναι σαν να πίνεις

κάτι με ξυνισμένο γάλα.

  • Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, SkyNet είπε

Μάλλον δεν έχεις πιει σωστό cold brew. 

Βασικά και τον καφέ φίλτρου δεν μπορώ να τον πίω.Ένα άγευστο ζουμί το θεωρώ.Ποσό μάλλον τον cold brew.Εσπρεσσο ( ζεστό η κρύο ) , ελληνικό , και το καλοκαίρι που και που κανένα φραπεδάκι να μην ξεχνιώμαστε κιόλας.. Αυτά πίνω.

Δημοσ.

Μια επισήμανση που θέλω να κάνω, μιας και το λάθος είναι συχνό και επαναλαμβάνεται (πριν λίγο το παρατήρησα πάλι) :

 Δεδομένου ότι οι λέξεις freddo, caldo, lungo, corretto, espresso, cappuccino, caffè είναι ιταλικές, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι στην ιταλική γλώσσα και στις περισσότερες περιπτώσεις (είναι σχεδόν ο κανόνας), το επίθετο έπεται του ουσιαστικού. Άρα, αν θέλουμε να είμαστε σωστοί (μπορεί και να μην θέλουμε), το ορθό είναι να λέμε cappuccino freddo, cappuccino caldo, espresso lungo κ.λπ. Είναι σχήμα οξύμωρο να χρησιμοποιούνται ιταλικές λέξεις (μη μεταφρασμένες) και την ίδια στιγμή να συντάσσονται α λα ελληνικά.

 

  • Like 1
Δημοσ.

Με ψήσατε και θα φτιάξω ένα cold brew σήμερα για να το πιώ αυριο με κάτι κόκκους που δεν μου πολυαρέσουν ... :P 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, el00019 είπε

Μα είναι υπόξινοι. Και μάλιστα σε espresso όσο περνάει η ώρα και κρυώνει στο φλυτζάνι τόσο περισσότερο ανεβαίνει η αίσθηση της οξύτητας.

Αλλά είναι και φυσικά γλυκοί.Φρουτώδεις και αρωματικοί. Το φάουλ γεύση δεν ξέρω πως το προσδιορίζεις.Εσύ πάντως δεν είσαι φαουλ σε αυτο που λες.

Απλά δεν σου αρέσει αυτό το προφίλ. Εγώ τρελαίνομαι για δαυτους ΑΛΛΑ μόνο espresso σκέτο. Εξαιρετικά σπάνια capp ή fr.capp καμιά Αιθιοπία.

Κένυα ποτέ capp και ούτε καν fr.espresso. Τέτοιοι καφέδες δε μου πάνε καθόλου καλά με γάλα.Κρύβεις τα προτερήματά τους και είναι σαν να πίνεις

κάτι με ξυνισμένο γάλα.

Χαίρομαι και σε ευχαριστώ που το ξεκαθαρίζεις γιατί ο συνδυασμός υπόξινο-ακριβή τιμή-δυσαρέσκεια στη γεύση μου, με έκαναν λίγο να προβληματίζομαι στο τί καταλαβαίνω στη γεύση αλλά φαίνεται τελικά ok η αποτίμηση είναι σωστή απλά δεν είναι του γούστου μου. Το φάουλ είναι λίγο άστοχο αλλά εκφράζει το ότι δεν μου αρέσει, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι μία στις τόσες θα πιω για αλλαγή.

Τελευταίο μήνα έχω πάρει αυτόματη καφετιέρα bean to cup και δοκιμάζω χαρμάνια, so far 

Kimbo: δεν τρελάθηκα

ILLY: Τιμιότατος μου αρέσει, θα προτίμουσα να είναι λίγο πιο γλυκός.

 

Δημοσ.

Bean to cup είχαμε στη δουλειά. Έπαιρνα το Blend του φίλου μου του Στάθη στα Μελίσσια (Coffeedence) και μου έκανε μια χαρά.

Δεν ξέρω αν είναι στα μέρη σου για να δοκιμάσεις.Πλέον δεν παίρνω και γιατί έφυγα από εκείνη τη δουλειά αλλά και κυρίως γιατί πλέον είμαι επαρχία.

Kimbo ποιόν; Έχω διαβάσει για τον superior blend πως δεν είναι dark roast αλλά δεν έχει τύχει ακόμα να δοκιμάσω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, el00019 είπε

Bean to cup είχαμε στη δουλειά. Έπαιρνα το Blend του φίλου μου του Στάθη στα Μελίσσια (Coffeedence) και μου έκανε μια χαρά.

Δεν ξέρω αν είναι στα μέρη σου για να δοκιμάσεις.Πλέον δεν παίρνω και γιατί έφυγα από εκείνη τη δουλειά αλλά και κυρίως γιατί πλέον είμαι επαρχία.

Kimbo ποιόν; Έχω διαβάσει για τον superior blend πως δεν είναι dark roast αλλά δεν έχει τύχει ακόμα να δοκιμάσω.

Βλέπω ότι στέλνει οπότε είναι πολύ καλή ιδέα θα το δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία!

Ο Κimbo είναι ο espresso bar extra cream (https://kimboespresso.gr/kimbo-espresso-bar/extra-cream/), (μου έφτιαχναν από τέτοια μάρκα καφέ σε κατάστημα κοντά στη δουλειά και μου άρεσε πολύ αλλά η γεύση στο σπίτι με αυτόματη μηχανή δεν είναι ίδια).

Επεξ/σία από getty
Δημοσ.

Να ρωτήσω τους φίλους του θέματος, εκτός από τα γνωστά ελληνικά site, υπάρχει κάποιο site από εξωτερικό που παραγγέλνετε κόκκους και συμφέρει οικονομικά; Και πρέπει μάλλον να κάνεις "ομαδική" ή μεγάλη προσωπική παραγγελία από αυτά τα site για να συμφέρει λόγω μεταφορικών; Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Στο maxicoffee δες. Πάνω από ένα ποσό είναι φρι και έχει πολύ καλές τιμές. Πέτυχα καφεδαρα σήμερα με τον Brazil του coffee lab. Στο coffee lab μια φορά τον πέτυχαν τόσο καλό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/4/2020 στις 10:08 ΜΜ, getty είπε

Ο Κimbo είναι ο espresso bar extra cream

Καλός είναι. 60-40 αν δεν κάνω λάθος (ή κάτι κοντινό στα ποσοστά αυτά). Είχα πάρει δυο κιλά σε κόκκους πριν 1 1/2 χρόνο. Πόσο τον βρήκες; 

50 λεπτά πριν, takaros14 είπε

Να ρωτήσω τους φίλους του θέματος, εκτός από τα γνωστά ελληνικά site, υπάρχει κάποιο site από εξωτερικό που παραγγέλνετε κόκκους και συμφέρει οικονομικά; Και πρέπει μάλλον να κάνεις "ομαδική" ή μεγάλη προσωπική παραγγελία από αυτά τα site για να συμφέρει λόγω μεταφορικών; Ευχαριστώ.

Ομαδική σαφώς και συμφέρει καλύτερα (αυτό κάνουμε εμείς τουλάχιστον). Ένα από τα sites εξωτερικού που ψωνίζουμε, δεν στέλνει καν - αν θυμάμαι καλά - παραγγελία κάτω από 50€, αντίθετα όμως, στέλνει δωρεάν για παραγγελία >100€.

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, johnyboy είπε

Εγώ δοκιμάζω το good cup blend του kudu. Ωραίος είναι αλλά γίνεται γρήγορα νερό στον φρεντο σε σχέση με άλλους. 

Κατάλαβα. Χαλια δλδ.

 

 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...