mp123 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 1 λεπτό πριν, johnyboy είπε ε για αυτο δεν έχεις θέμα, παίρνεις εμπορικούς καφέδες.Εκεί είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα.Δεν θέλουν τόση ακρίβεια. εγω δεν τους ακουμπάω καν, δεν έχει νόημα όταν με τα ίδια ή και λιγότερα παίρνω φρέσκους που όταν τους πετύχει η μηχανή είναι εξαιρετικοί. Εγω από πολλά καφεκοπτεία ολα χάλια ήταν εκτός ένα που παίρνω όταν πάω Πειραιά που έχει ipanema. Καφεδαρα έβγαλε το εργαλείο. 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Επίσης, αυτός ο Ipanema δεν ξέρω τι σόι καφές (τη συνοικία την ξέρω, πριν την copacabana βρίσκεται και μετά τη leblon) είναι αλλά έχε υπόψη ότι τον καλύτερο καφέ που ήπια, τον ψώνισα σε φαβέλα (Rocinha). Επεξ/σία 3 Απριλίου 2020 από MauroPaltoudias 1
johnyboy Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 έχει εδώ καφέ ιπανέμα, πήγα μια φορά αλλά είχα κόσμο και δεν μου γέμισε το μάτι και έφυγα. Δεν φταίει ο καφές, ο καφές είναι μια χαρά, η μηχανή είναι το θέμα. Ας πούμε ο taf pianeta λένε πως είναι εύκολος να βγει και τον αγοράζει και τόσος κόσμος, ε εγώ δεν έβγαλα ούτε έναν....
mp123 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 2 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Επίσης, αυτός ο Ipanema δεν ξέρω τι σόι καφές (τη συνοικία την ξέρω, πριν την copacabana βρίσκεται) είναι αλλά έχε υπόψη ότι τον καλύτερο καφέ που ήπια, τον ψώνισα σε φαβέλα (Rocinha). Τι μου θύμισες τωρα. Sepetiba. Κοντά μια ώρα δρόμος είναι. Τέλος το off topic. 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Σου θύμισα ΣεπεΤΣίμπα και μου θύμισες Μπάχα ντα Τιζούκα (από την άλλη πλευρά), αλλά ο ιπανέμα ιπανέμα 😂 Επεξ/σία 3 Απριλίου 2020 από MauroPaltoudias
mp123 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Ιπανεμα. Μόνο και μόνο από το όνομα κατάλαβενεις ότι θα πιεις καλό καφέ.πως να το κάνουμε .. ξέρουν από καφέ εκεί.
MauroPaltoudias Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, mp123 είπε Ιπανεμα. Μόνο και μόνο από το όνομα κατάλαβενεις ότι θα πιεις καλό καφέ.πως να το κάνουμε .. ξέρουν από καφέ εκεί. Εγώ να σου πω τη μαύρη μου αλήθεια, Ipanema καφέ δεν είδα να πουλάνε εκεί (1 1/2 χρόνο ήμουν για δουλειά), οπότε διατηρώ τις αμφιβολίες μου περί ακεραιότητας ονόματος και προέλευσης (εγώ πάντα, σαν mauropaltoudias). Είχα λοιπόν τη mokka του κυραλφόνσο και αγόραζα sega mega drive (segafreddo πως τον λένε, που ήταν ο μοναδικός που κατάφερα να βρω σε όλο το Χίου) για να πιω έναν cafè (όπως εννοείται ο καφές στη γείτονα χώρα). Αφού έχεις μείνει και εσύ, τι με βάζεις και τα λέω;! "Χειμώνα" - καλοκαίρι, cafezinho πίνουν (ζεστό καφέ)! 😂 ΥΓ. Κάτι σαν κρύο καφέ, καταφέραμε με τα χίλια ζόρια να πιούμε στο Parati (Παρατσί). Επεξ/σία 3 Απριλίου 2020 από MauroPaltoudias 2
papoys1 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 9 ώρες πριν, mp123 είπε Μήπως λέω μήπως να πας να δοκιμάσεις τι καφέ βγάζει η lelit πριν την αγοράσεις; ; τωρα θα μου πεις μ@λ@κιες λέω αλλά είναι πολλά τα λεφτά. εγω δεν ξέρω αλλά αν ποτέ χαλάσει η delongi πάλι την ίδια θα πάρω. Υ.γ προς παππού : καφέδάρα ο Jacobs arabica . 7 ώρες πριν, johnyboy είπε Σκύλος είναι ναι, αλλά καφέ δεν κάνει. Δεν δίνω 28-30 ευρώ για jacobs. Τόσο παίρνω τον Ethiopia suke quto που είναι φρέσκος και από τους καλύτερους καφέδες. Απλά δεν τον ξαναπήρα επειδή δεν σηκώνει η μηχανή 93c που θέλει. Ναι το jacobs arabica και εγώ δεν τον αλλάζω πλέον. Και η τιμή του είναι πολύ καλή.Πάντα θα είναι σε προσφορά στα 4,80 με 4,90 τα 250 ml σε κάποιο s/m.
mp123 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Εγω πέντε φορές έχω πάει εκεί για πέντε έξι μέρες την κάθε φορά.Καλό εσπρέσο πίναμε στα εστιατόρια μετά το φαγητό.Καφέ στον δρόμο από μαγαζάκια δεν πηγαίναμε ούτε για αστείο.. Ξέρεις τωρα μην τα λέμε. Αλλά anyway ο ipanema που πουλάνε εδώ μου αρέσει.. βασικά ο μόνος που παίρνω από το καφεκοπτείο είναι.. 2 λεπτά πριν, papoys1 είπε Ναι το jacobs arabica και εγώ δεν τον αλλάζω πλέον. Και η τιμή του είναι πολύ καλή.Πάντα θα είναι σε προσφορά στα 4,80 με 4,90 τα 250 ml σε κάποιο s/m. Παππου χθες 6 ευρώ είχε .. Πάει η προσφορά.. θα πάω στο μαγαζί που μου έχεις πει να δω . 2
papoys1 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 7 λεπτά πριν, mp123 είπε Παππου χθες 6 ευρώ είχε .. Πάει η προσφορά.. θα πάω στο μαγαζί που μου έχεις πει να δω . Δυστυχώς πολλά πράγματα λόγω του διαολεμένοι ιού πήραν την ανηφόρα και πολλές προσφορές εξαφανίστηκαν.Βλέπεις οι μεγαλομπακάληδες πλέον δεν έχουν ανάγκη προσφορών ή διαφήμισης. Ο κόσμος ψωνίζει σαν τρελλός οποιαδήποτε σαβούρα άσε που δεν βρίσκεις και όλη τη γκάμα.Και εκεί που τον έβρισκα φτηνό στον Πειραιά που σου έχω πει εδώ και 20 μέρες δεν υπάρχει πια παζάρι και ένας θεός ξέρει πότε θα ανοίξει ξανά.Και εγώ ξοδεύω τώρα το τελευταίο πακέτο και μετά θα δω τι παίζει.Αν δε βρω με ξαναβλέπω από lidl με 2,90. Θα μας χορέψουν στο ταψί πλέον όλοι μαζί.Ρε συ ψάχνω πάνω από 20 μέρες ξερή μαγιά σε φακελάκια επειδή φτιάχνω διάφορα στο σπίτι και δεν βρίσκω πουθενά.Μέχρι και makro πήγα πριν 3 μέρες που μου είπε κάποιος ότι έχει και είχε τελειώσει και εκεί. Λέω να ανοίξω κανένα θρεντ για προϊόντα που δε βρίσκουμε μπας και τα εντοπίζει κανένας πουθενά.Θα είναι χρήσιμο αλλά δεν ξέρω αν το αφήσουν γιατί όλοι τριγυρνάνε με τα κλειδιά στο χέρι.😊 1
elpenor Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 9 ώρες πριν, johnyboy είπε δεν χάλασε αλλά δεν κάνει, δεν μπορώ να πιω καφέ. Παίρνω κομερσιαλ, είναι πικρός, παίρνω speciality είναι ξινός. Κάπου κάπου βγαίνει και ένας καλός και θυμάσαι πως είναι να πίνεις καφέ. Δυστυχώς αυτό είναι βασικό πρόβλημα στο θερμομπλοκ, ειναι ασταθής. Θα καταλήξει να την πατήσω με το αμάξι να βγάλω τα σπασμένα. Εγώ με την Delonghi πίνω τον Pellini Top, τον κόβω ελάχιστα πιο χοντρά από espresso (όπως περίπου είναι ο κομμένος Lavazza) και χρησιμοποιώ μόνο το μικρό καλαθάκι, ristretto pull και όλο μονολογώ τι καφεδάρα είναι αυτή. Σε αυτή τη μηχανή νομίζω ότι πρέπει να χαμηλώσεις την θερμοκρασία από το default μεσαίο στο minimum, ιδίως αν τον κοβεις πολύ λεπτό. Όλα είναι θέμα γούστου φυσικά. 1
johnyboy Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 1 λεπτό πριν, elpenor είπε Εγώ με την Delonghi πίνω τον Pellini Top, τον κόβω ελάχιστα πιο χοντρά από espresso (όπως περίπου είναι ο κομμένος Lavazza) και χρησιμοποιώ μόνο το μικρό καλαθάκι, ristretto pull και όλο μονολογώ τι καφεδάρα είναι αυτή. Σε αυτή τη μηχανή νομίζω ότι πρέπει να χαμηλώσεις την θερμοκρασία από το default μεσαίο στο minimum, ιδίως αν τον κοβεις πολύ λεπτό. Όλα είναι θέμα γούστου φυσικά. ο πελινι τοπ είναι ο καλύτερος εμπορικός που έχω δοκιμάσει. Απίστευτος. το βασικό θέμα είναι ότι κύπρο που ζω πλέον, δεν υπάρχει σε κόκκους. απίστευτη η spicy επίγευση που αφήνει στο τέλος. Δεν νομίζω να πρέπει να χαμηλώσει η θερμοκρασία. ακόμα στο μαξ είναι αρκετά χαμηλή για εσπρέσο. ανάλογα και τον καφέ βέβαια.
MauroPaltoudias Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Να καταθέσω και τη δική μου περίπτωση : μηχανή εσπρέσο της προκοπής δεν έχω, καθώς διατηρώ την παράδοση και δουλεύω με μπρίκια του κυρ Αλφόνσο. Μετά από καιρό, αποφάσισα και πήρα μια της σειράς. Όμως, σε επίπεδο καφέ έχω ψαχτεί αρκετά θεωρώ - όχι πολύ, καθώς πάντα υπάρχει περιθώριο για βελτίωση - και κυρίως σε branded ναπολετάνικους (το αν συγκαταλέγεται ο ναπολετάνικος καφές, μέσα στην τοπ τριάδα πανιταλικά, θα σας το πει ένας Ιταλός / εγώ ό, τι και να σας πω, πάλι Έλληνας παραμένω 😂). Υπάρχουν μάρκες καφέ (και ποιότητες), οι οποίες ειδικά για αυτούς που έχουν σοβαρές μηχανές, θα τους αφήσουν άφωνους. Έχω φτάσει σε σημείο που αναλόγως του πορτοφολιου ανά περίοδο, ξέρω τι μπορώ να παραγγείλω (έχω να διαθέσω; Παίρνω τον τάδε. Δεν έχω να διαθέσω αλλά δεν θέλω να ρίξω ιδιαίτερα την ποιότητα; Παίρνω τον άλλο). Επίσης, αναζητήστε μαγαζιά από το εξωτερικό που και πιο καλές ποιότητες παρέχουν και σε πολύ καλύτερη τιμή (με τα μεταφορικά). Δεν θα επεκταθώ παραπάνω (δεν είμαι φαφλατάς τύπος να αρχίσω "έχω την τάδε φοβερή μηχανή, που κοστίζει τόσα άλλα εγώ ο τσακαλος την βρήκα μετςχειρισμένη τόσο", "έχω πιει την τοπ ποιότητα καφέ" κ.λπ., το δεύτερο άλλωστε είναι και θέμα προσωπικού γούστου). Αν υπάρχει ενδιαφέρον, μπορώ και ιστότοπους να παραθέσω και προσωπικές προτιμήσεις σε καφέ. Επεξ/σία 4 Απριλίου 2020 από MauroPaltoudias
el00019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Ε ναι να παραθέσεις.Εγώ έχω ένα καλούτσικο setup που μπορώ να εκχυλίζω σχετικά καλά μονοποικιλιακούς κλπ αλλά γενικά με ενδιαφέρει ποιοί είναι καλοί ναπολετανικοι που λες για να μπορώ να πάρω και τέτοια προφίλ στο φλυτζάνι. Οπότε βόηθα να μείνω άφωνος 🙂 Επεξ/σία 4 Απριλίου 2020 από el00019
johnyboy Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 όσοι έχουν σοβαρές μηχανές αγοράζουν κατα κύριο λόγο φρέσκους απο καφεκοπτείο. την κρέμα την γεύση και τα αρώματα που βγάζει ο φρέσκος δεν θα τα πάρεις εύκολα σε εμπορικό καφέ.Αυτό το βλέπω μέχρι και με την μηχανή την δική μου που είναι σκουπιδι, σκέψου με ακριβή τι γεύσεις θα πάρεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα