Προς το περιεχόμενο

Τι μάρκα espresso σας αρέσει?τι είναι το Arabica και το Robusta?


mastoras007

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Είχε γράψει ένας φίλος παλαιότερα πως πετυχαίνουμε ωραίο freddo. Προσπαθώ αλλά δεν έχω καταφέρει κάποιο αποτέλεσμα καλό.

Μπορεί κάποιος να μας πει τι και πως?

Νομίζω ότι κάνω λάθος κάπου εκεί στον χρόνο απόσταξης. Εχω την Krups XP3440 αν παίζει κάποιο ρόλο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, plasTOST είπε

Είχε γράψει ένας φίλος παλαιότερα πως πετυχαίνουμε ωραίο freddo. Προσπαθώ αλλά δεν έχω καταφέρει κάποιο αποτέλεσμα καλό.

Μπορεί κάποιος να μας πει τι και πως?

Νομίζω ότι κάνω λάθος κάπου εκεί στον χρόνο απόσταξης. Εχω την Krups XP3440 αν παίζει κάποιο ρόλο.

Να σου πω εγώ τι κάνω.

Φιαχνω έναν διπλό εσπρεσσο.( παρακαλώ όχι τσιγκουνιες με το καφε διπλός λέμε) από κάτω από την εσπρεσσιερα βάζω ενα μπρίκι του καφε δλδ εκεί να πέσει ο καφες.

Μετά βάζω ενα παγακι μέσα στον καφε και οση ζάχαρη θες.μετα χτύπημα με το μίξερ του φραπέ.προσοχη λίγο χτύπημα.εγω το πολύ 10 δεύτερα.μετα παίρνω ενα ποτήρι του εσπρεσσο βάζω μέσα δυο παγάκια και ριχνω τον καφε.αυτο.

Υ.γ παγάκια παίρνω πάντα σακούλα αρα υπολόγισε το μέγεθος ανάλογα το πόσα παγάκια θα βάλεις στον φρέντο.

Επεξ/σία από mp123
  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το δύσκολο δεν είναι να τον κάνεις παγωμένο αλλα να κάνεις σωστά τον ζεστό. 

 

μετα απο μερικους πεταμένους καφέδες, λίγα καντήλια, το θέμα της ξυνίλας λυθηκε. Ανέβασα μια σκάλα την κοπη, ανέβασα τα γραμμάρια απο 18 σε 21+, 60μλ στο φλιτζάνι (54 ζυγισμένος) και 40 δευτερόλεπτα εκχύλιση και ο καφές είναι μια χαρά. βέβαια έχει οξύτητα λόγο του καφέ, αλλά όχι να είναι σαν εμετος 🤮. έχει λίγο ακόμα περιθώριο ειδικά στο πάτημα και ίσως στην κοπή να σηκώνει λίγο παραπάνω αλλά θα φανεί με τον καιρό με μικρές αλλαγές.

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, johnyboy είπε

Το δύσκολο δεν είναι να τον κάνεις παγωμένο αλλα να κάνεις σωστά τον ζεστό. 

μετα απο μερικους πεταμένους καφέδες, λίγα καντήλια, το θέμα της ξυνίλας λυθηκε. Ανέβασα μια σκάλα την κοπη, ανέβασα τα γραμμάρια απο 18 σε 21+, 60μλ στο φλιτζάνι (54 ζυγισμένος) και 40 δευτερόλεπτα εκχύλιση και ο καφές είναι μια χαρά. βέβαια έχει οξύτητα λόγο του καφέ, αλλά όχι να είναι σαν εμετος 🤮. έχει λίγο ακόμα περιθώριο ειδικά στο πάτημα και ίσως στην κοπή να σηκώνει λίγο παραπάνω αλλά θα φανεί με τον καιρό με μικρές αλλαγές.

21 γραμμάρια για ένα καφέ;;;;;;Εγώ ποτέ δεν υπερβαίνω τα 15 και πάλι βαρύς μου φαίνεται.Και 40 δεύτερα εκχύλιση.Δεν είναι πολλά;;;; Δε σου βγαίνει καμμένος;;;;;

Επεξ/σία από papoys1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 λεπτά πριν, papoys1 είπε

21 γραμμάρια για ένα καφέ;;;;;;Εγώ ποτέ δεν υπερβαίνω τα 15 και πάλι βαρύς μου φαίνεται.Και 40 δεύτερα εκχύλιση.Δεν είναι πολλά;;;; Δε σου βγαίνει καμμένος;;;;;

 

οι speciality καφέδες θέλουν 18+ γραμμάρια. ουτε στα 50 δεν βγήκε καμμένος, ήταν στο όριο να καεί πάντως. με 15 γραμμάρια καφέ τι φρέντο να πιες, νεροζουμι θα βγει.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

14 ώρες πριν, mp123 είπε

Να σου πω εγώ τι κάνω.

Φιαχνω έναν διπλό εσπρεσσο.( παρακαλώ όχι τσιγκουνιες με το καφε διπλός λέμε) από κάτω από την εσπρεσσιερα βάζω ενα μπρίκι του καφε δλδ εκεί να πέσει ο καφες.

Μετά βάζω ενα παγακι μέσα στον καφε και οση ζάχαρη θες.μετα χτύπημα με το μίξερ του φραπέ.προσοχη λίγο χτύπημα.εγω το πολύ 10 δεύτερα.μετα παίρνω ενα ποτήρι του εσπρεσσο βάζω μέσα δυο παγάκια και ριχνω τον καφε.αυτο.

Υ.γ παγάκια παίρνω πάντα σακούλα αρα υπολόγισε το μέγεθος ανάλογα το πόσα παγάκια θα βάλεις στον φρέντο.

Πρέπει να τα κάνω ακριβώς αντίθετα!!!! :)

Βάζω ποσότητα για την διπλή δόση, αφήνω εκχύλιση για περίπου 18-20 δευτερα, το βάζω σε μεγάλο ποτήρι με ένα παγάκι και το χτυπάω περίπου στα 10 δευτερα και μετά σε άλλο ποτήρι με πάγο. Θεωρώ ότι το πρόβλημα είναι στο χτυπητήρι του φραπέ που είναι χεριού ηλεκτρικό και όχι σταθερό με βάση που χτυπάει πιο δυνατά. 

Υποπτεύομαι ότι ίσως η δοσολογία δεν είναι σωστή ή ο χρόνος εκχύλισης. Σε αυτό το σημείο θέλω προτάσεις :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Πρέπει να τα κάνω ακριβώς αντίθετα!!!! :)

Βάζω ποσότητα για την διπλή δόση, αφήνω εκχύλιση για περίπου 18-20 δευτερα, το βάζω σε μεγάλο ποτήρι με ένα παγάκι και το χτυπάω περίπου στα 10 δευτερα και μετά σε άλλο ποτήρι με πάγο. Θεωρώ ότι το πρόβλημα είναι στο χτυπητήρι του φραπέ που είναι χεριού ηλεκτρικό και όχι σταθερό με βάση που χτυπάει πιο δυνατά. 

Υποπτεύομαι ότι ίσως η δοσολογία δεν είναι σωστή ή ο χρόνος εκχύλισης. Σε αυτό το σημείο θέλω προτάσεις :)

Ο χρόνος εκχύλισης είναι σωστός.το μιξερ καλο ειναι.αλλοι ττον πινουν αχτυπιτο.

δοκιμασε να μην αλλάζεις ποτηρια και βάλε κάτω από την εσπρεσσιερα μπρίκι σιδερένιο.εκει θα χτυπάς τον καφε.στο αλλο ποτήρι θα βάλεις όπως σου είπα λίγο πάγο.εγω βάζω 2 παγάκια του εμπορίου από σακούλα. Πρώτα τον πάγο και μετά θα ρίξεις τον καφε.οχι το αντίθετο.επισεις τι καφε χρησιμοποιείς ; οdimello ο κόκκινος δεν κάνει που μου αρέσει δεν κάνει βγαίνει νερό και αναγκαστικά βάζω 1 πάγο,  ενώ από καφεκοπτειο arabica που παίρνω γίνετε τέλειος βαρύς καφες.

Υ.γ το μίξερ του καφέ καλό είναι.οταν χρησιμοποιούσα το σταθερό και εγώ που είναι πολύ δυνατό το καφές έβγαινε οίνος και σαν καμένος.τωρα με το απλό του χεριού ( δεν είναι αργό ούτε πολύ δυνατό) είναι μια χαρά.για μένα βάζεις μάλλον πολύ πάγο και αν προσέξεις στα καφέ τον εσπρέσο τον χτυπάνε σε σιδερένια ποτήρια.

Επεξ/σία από mp123
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, mp123 είπε

Ο χρόνος εκχύλισης είναι σωστός.το μιξερ καλο ειναι.αλλοι ττον πινουν αχτυπιτο.

δοκιμασε να μην αλλάζεις ποτηρια και βάλε κάτω από την εσπρεσσιερα μπρίκι σιδερένιο.εκει θα χτυπάς τον καφε.στο αλλο ποτήρι θα βάλεις όπως σου είπα λίγο πάγο.εγω βάζω 2 παγάκια του εμπορίου από σακούλα. Πρώτα τον πάγο και μετά θα ρίξεις τον καφε.οχι το αντίθετο.επισεις τι καφε χρησιμοποιείς ; οdimello ο κόκκινος δεν κάνει που μου αρέσει δεν κάνει βγαίνει νερό και αναγκαστικά βάζω 1 πάγο,  ενώ από καφεκοπτειο arabica που παίρνω γίνετε τέλειος βαρύς καφες.

Καφέ χρησιμοποιώ τον illy classic. Ψάχνω μήπως βρω πουθενά τον Mr Rosse αλλά πρέπει να τον κάνω παραγγελία. 

Θα κάνω μία προσπάθεια με τον τρόπο που λες και θα δω τι αποτελέσματα θα έχω :)

Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, plasTOST είπε

Καφέ χρησιμοποιώ τον illy classic. Ψάχνω μήπως βρω πουθενά τον Mr Rosse αλλά πρέπει να τον κάνω παραγγελία. 

Θα κάνω μία προσπάθεια με τον τρόπο που λες και θα δω τι αποτελέσματα θα έχω :)

Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές!

Ο καφές είναι πολύ καλός.δοκιμασε με πιο λίγο πάγο αυτό κάνεις λάθος νομίζω.καλη συνέχεια.

Το ποτήρι είναι μικρό κάπου στα 220ml.ετσι βγάζω τον διπλό σε φρέντο.μονο πάγο καθόλου νερό.

20190710_100002.jpg

Επεξ/σία από mp123
  • Like 2
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ποιο σημαντικό για να μην βγει νερουλός ο φρέντο είναι ο πάγος.

Τα κλασσικά παγάκια που φτιάχνουμε σπίτι λιώνουν με την μία, οπότε πρέπει να κρυώσει λίγο ο καφές πριν ρίξεις τον πάγο και τον χτυπήσεις.

Μετά όταν τον βάλεις στο ποτήρι πετάς το μισό λιωμένο παγάκι και θα είσαι εντάξει.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...