Προς το περιεχόμενο

Τι μάρκα espresso σας αρέσει?τι είναι το Arabica και το Robusta?


mastoras007

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για τον παγωμένο μου αρέσει περισσότερο πάντως στην default ρύθμιση της μηχανής που είναι στα 60 με 70 ml. Βγαίνει πολύ καλύτερος ο καφές. Στο ζεστό στα 50 είναι ιδανικό αλλά στο παγωμένο βγαίνει κουτσουλιά, είναι πολύ λίγο και πρέπει να κάνεις 4πλη δόση 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...
  • Απαντ. 1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Κάπου διάβασα ότι δεν είναι καλό ο καφές να έχει καβουρδιστει πολύ σύντομα, ισχύει κάτι τέτοιο? Πόσος καιρός πρέπει να περάσει για να είναι καλός? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

13 ώρες πριν, johnyboy είπε

Κάπου διάβασα ότι δεν είναι καλό ο καφές να έχει καβουρδιστει πολύ σύντομα, ισχύει κάτι τέτοιο? Πόσος καιρός πρέπει να περάσει για να είναι καλός? 

Αναλογα βεβαια και τον καφε, θελει 7-10μερες απο το ψησιμο πριν ανοιχτει το σακουλακι, και περιπου 24 ωρες να "παρει αερα μετα το ανοιγμα του σακουλιου. Μετα κοβεις κανονικα στο μυλο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

58 λεπτά πριν, greekboy είπε

Αναλογα βεβαια και τον καφε, θελει 7-10μερες απο το ψησιμο πριν ανοιχτει το σακουλακι, και περιπου 24 ωρες να "παρει αερα μετα το ανοιγμα του σακουλιου. Μετα κοβεις κανονικα στο μυλο

Είχα πάρει έναν Γουατεμάλα και ήταν 6 ημερών και μόλις άνοιξα το σακούλι τον δοκίμασα κατευθείαν αλλά μάλλον δεν έπρεπε. 

 

Φυσικά με την Delonghi τι γεύση να καταλάβεις αλλά άλλη κουβέντα αυτό. Εντελώς τυχαίο το αποτέλεσμα κάθε φορά 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 ώρες πριν, theo93 είπε

Έχετε καμία πρόταση για καφέ σε κόκκους από Θεσσαλονίκη;

Έχω αυτό τον μύλο και αυτή την καφετιέρα

Εάν δεν έχεις καλό μύλο (από 200 - 300  ευρώ και πάνω) δεν αξίζει τον κόπο να αγοράζεις κόκκους.

Έτοιμο κομμένο - σφραγισμένο μια χαρά είναι για αυτή τη μηχανή.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

59 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Εάν δεν έχεις καλό μύλο (από 200 - 300  ευρώ και πάνω) δεν αξίζει τον κόπο να αγοράζεις κόκκους.

Έτοιμο κομμένο - σφραγισμένο μια χαρά είναι για αυτή τη μηχανή.

Ε αφού νου τον έφεραν είπα να το δοκιμάσω ώστε να ειναι πιο πολλά τα αρώματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, johnyboy είπε

Με τον έτοιμο τον κομμένο δεν θα πιεις ποτέ καφέ της προκοπής

Γενικά πάντως και με αυτή την μηχανή δεν έχω απογοητευτεί, σίγουρα δεν είναι επαγγελματική αλλά είναι τίμια.

Τώρα διαφορά σε φρεσκοκομμένο και έτοιμο δεν έχω παρατηρήσει γιατί έχω δοκιμάσει διαφορετικούς καφέδες.

Πιστεύω για να δεις διαφορά πρέπει να πάρεις σπυρί και αλεσμένο από το ίδιο brand

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαμηλή θερμοκρασία εκχύλισης, λάθος πάτημα και γρήγορη εκχύλιση, επίσης μην ξεπερνάς τα 60 ml καφέ στο φλυτζάνι. Το ποιο σύνηθες πάντως είναι η θερμοκρασία. 

Επεξ/σία από tsiro7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παραπάνω ml εννοείς? Ξινός καφές είναι σχεδόν πάντα θερμοκρασία εκχύλισης, πρέπει να ξεκινάς ιδανικά στους 93 και σταθερά σε όλη την εκχύλιση , πράγμα αδύνατο με τέτοιες μηχανές. Ψάξε να διαβάσεις για  surf temperature, επίσης δες μήπως κανείς καμμία πατέντα με ένα k-type θερμόμετρο, να ξέρεις στο περίπου τη θερμοκρασία έχει όταν πατάς το κουμπί. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ανεβαίνει η delonghi πιο πάνω σε θερμοκρασία. Στο φλιτζάνι που μετράω ως 75 πάει. Τους 93 δεν τους πιάνει με τίποτα. Το σεταπ είναι, 18 γραμμάρια μονοποικοιλιακο καφέ, 50 με 55 γραμμάρια (ζύγισμα) στο φλιτζάνι, γύρω στα 25 δευτερόλεπτα εκχύλιση. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, johnyboy είπε

Δεν ανεβαίνει η delonghi πιο πάνω σε θερμοκρασία. Στο φλιτζάνι που μετράω ως 75 πάει. Τους 93 δεν τους πιάνει με τίποτα. Το σεταπ είναι, 18 γραμμάρια μονοποικοιλιακο καφέ, 50 με 55 γραμμάρια (ζύγισμα) στο φλιτζάνι, γύρω στα 25 δευτερόλεπτα εκχύλιση. 

Μπορεί η γεύση του καφέ σου να έχει κάποια οξύτητα και να μην είναι λάθος.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...