gatokoritso Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 επισης ο robusta ειναι συνηθως(οχι παντοτε) πιο χαμηλης ποιοτητας και ευκολιας στη παραγωγη.το χρησιμοποιουν στους instant καφεδες και στον εσπρεσσο για τη μπολικη κρεμα και ενταση που βγαζει. αν εξαιρέσουμε τα υπεροχα blends απο τα καφεκοπτεια τοτε illy και lavazza. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lucifer Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Λοιπόν, τις τελευταίες μέρες πίνω τον ένα καφέ πίσω απ' τον άλλο because reasons και έχω δύο ερωτήσεις για τους γνώστες: 1) Ο καφές εμένα δεν με πολυπιάνει, αλλά με βοηθάει να συγκεντρώνομαι. Ίσως είναι και η νικοτίνη, ίσως είναι και το ψυχολογικό, αλλά πιάνει, το θέμα είναι ότι δε με κρατάει ξύπνιο ούτε με τσιτώνει όσο θα θελα στο ξύπνημα. Υπάρχει κάποιο πιο δυνατό blend που παίζει να έκανε δουλειά; 2) Πήγα και πήρα ένα blend από το Coffee Island 60 rob, 40 arab και ο τύπος με ρώτησε πόσα bar είναι η μηχανή μου για να ξέρει πόσο ψιλοκομμένο να τον κάνει. Ποια είναι η σχέση πίεσης/κόκκου για να ξέρω κι εγώ; Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NT1G Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Με χαπάκια σε βλέπω σε λίγο , για να σε πιάνει η καφεΐνη.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lucifer Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Είναι ευχή και κατάρα, ευχή γιατί πίνω καφεδάρες το βράδυ με βιβλίο και την πέφτω σαν πουλάκι, κατάρα γιατί το μάτι δεν ανοίγει ούτε με γρύλλο το πρωί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Adon1s Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 χωρίς πλάκα , δε ξέρω αν θάχει αποτ'ελεσμα , αλλά πάρε από περίπτερο τις καραμέλες ΛΑΒΔΑΣ (που είναι με 0% ζάχαρη - άσχετο ) με γεύση εσπρέσσο. Έχουν έντονη γεύση και προσωπικά όταν έτρωγα 2-3 ένοιωθα μια έντονη νευρικότητα σα να με τσιτώνει κάτι και στο κατούρημα μύριζαν καφέ . 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gatokoritso Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 1)ο καφες δεν κανει θαυματα.πχ εγω πινω καφε και ξεραινομαι στον υπνο ανετα.μπορεις να πινεις ροφημα με μπολικη rubasta που εχει πολυ περισσότερη καφεινη.δοκιμασε να τρως κατι για να ξυπνας πχ http://haveanamasteblog.com/2011/08/apples-vs-caffeine-how-apples-can-help-keep-you-awake/ 2)εφοσων η μηχανη σου εχει μια δυνατη αντλια μπορεις στο κοψιμο να πας ακομη πιο λεπτα ετσι ωστε να βγει το σωστο αποτελεσμα αλλα honestly αυτη ειναι μια μονο απο τις πολλες παραμετρους για να πετυχεις το καλο shot. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sonic59 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Είναι ευχή και κατάρα, ευχή γιατί πίνω καφεδάρες το βράδυ με βιβλίο και την πέφτω σαν πουλάκι, κατάρα γιατί το μάτι δεν ανοίγει ούτε με γρύλλο το πρωί. Εμενα παντως ο πρωινος ο καφες με ξυπναει....ενω ο βραδυνος δε με ενοχλει στον υπνο....τωρα δεν ξερω τι παιζει ισως ειναι θεμα οργανισμου....και πινω ημερησιος 8-10 espresso τουλαχιστον... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Material_Defender_1032 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Λοιπόν, τις τελευταίες μέρες πίνω τον ένα καφέ πίσω απ' τον άλλο because reasons και έχω δύο ερωτήσεις για τους γνώστες: 1) Ο καφές εμένα δεν με πολυπιάνει, αλλά με βοηθάει να συγκεντρώνομαι. Ίσως είναι και η νικοτίνη, ίσως είναι και το ψυχολογικό, αλλά πιάνει, το θέμα είναι ότι δε με κρατάει ξύπνιο ούτε με τσιτώνει όσο θα θελα στο ξύπνημα. Υπάρχει κάποιο πιο δυνατό blend που παίζει να έκανε δουλειά; 2) Πήγα και πήρα ένα blend από το Coffee Island 60 rob, 40 arab και ο τύπος με ρώτησε πόσα bar είναι η μηχανή μου για να ξέρει πόσο ψιλοκομμένο να τον κάνει. Ποια είναι η σχέση πίεσης/κόκκου για να ξέρω κι εγώ; Ευχαριστώ. κατέβα κέντρο στον αρμενιάκο (Πραξιτέλους 4) να σου κάνει τούμπανο χαρμάνι όπως το θες... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Malthador Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Moderators Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 1) Ο καφές εμένα δεν με πολυπιάνει, αλλά με βοηθάει να συγκεντρώνομαι. Ίσως είναι και η νικοτίνη, ίσως είναι και το ψυχολογικό, αλλά πιάνει, το θέμα είναι ότι δε με κρατάει ξύπνιο ούτε με τσιτώνει όσο θα θελα στο ξύπνημα. Υπάρχει κάποιο πιο δυνατό blend που παίζει να έκανε δουλειά; Δεν ξέρω για «δυνατό» blend, αλλά έχω δύο pro tips: α) Όσο πιο γλυκός είναι ο καφές (και γενικότερα τα ροφήματα) τόσο πιο πολύ σε νανουρίζει. β) Ο ζεστός καφές (και γενικότερα τα ροφήματα) επίσης σε νανουρίζει. Το σωστό ξύπνημα γίνεται με χλιαρό σκέτο esspreso. Χωρίς γάλα, χωρίς παγάκια για να μην αραιώνεται. Esspreso shots για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mastoras007 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Εγώ ξεκίνησα να πίνω καφέ στα 26 όχι κάθε μέρε και πολύ σπάνια πάνω απο 1 την ημέρα..άν ποιο το πρωί μετά το ξύπνημα το βράδυ θα ζοριστώ να κοιμιθώ...όταν πήγαινα γυμναστήριο έπινα γαλικό..(ο ποιό ελαφρύς)και στο gym πετούσα! Είναι θεμα οργανισμού αλλά είναι καιθέμα ανωσίας πιστευω..κάθε μέρα άν πίνεις ντεπόν κάποιοα στιγνή δέν θα σε πιανει κάπος έτσι πρέπει να λειτουργεί και με το καφέ.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NT1G Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δεν νομίζω να είναι ελαφρύς ο γαλλικός (φίλτρου). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Adon1s Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Τον χειμωνα πριν κοιμηθω πινω γαλλικο . Νεροκαφες ειναι . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thomasG4 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Μπορεί να φαίνεται ελαφρύς ο γαλλικός επειδή είναι λίγο νερουλός, αλλά στη πραγματικότητα έχει αρκετή δόση καφεΐνης. Παίζει μεγάλο ρόλο η ποσότητα. Μια κούπα 350 ml γαλλικού έχει 120 mg καφεΐνη ενώ ένας διπλός espresso έχει 80 mg καφεΐνη. Απλά επειδή ο espresso είναι αρκετά δυνατός στη γεύση μας δίνει τη ψευδαίσθηση ότι έχει και περισσότερη καφεΐνη. 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
deesnider Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 το θέμα είναι ότι δε με κρατάει ξύπνιο ούτε με τσιτώνει όσο θα θελα στο ξύπνημα. Σ' εμένα πάντως, κανένας καφές δε μού έχει διώξει τη νύστα. Πίνω καφέ προκειμένου να με τσιτώσει για να τελειώσω μια δουλειά, αλλά συνεχίζω να νυστάζω και να χασμουριέμαι σαν ιπποπόταμος. Αυτό που παθαίνω και βλαστημάω είναι, όταν τελικώς την πέφτω, να μη μπορώ να κλείσω μάτι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lucifer Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Όχι, δεν έχω τέτοια θέματα. Τίποτα δε με κρατάει ξύπνιο αν θέλω να κοιμηθώ. Άσε που μπορώ να ξυπνήσω, να κάνω δουλειά και αν δεν έχει περάσει μισάωρο, να την ξαναπέσω σα να έχω αλλάξει απλώς πλευρό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα