Προς το περιεχόμενο

Τι μάρκα espresso σας αρέσει?τι είναι το Arabica και το Robusta?


mastoras007

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, johnyboy είπε

είναι αυτόματη αλλά μπορώ να ορίσω πόσο νερο θέλω να ρίχνει. εγώ το άφησα στα 90μλ αν θυμάμαι καλά όπως ήταν αρχικά 

Καλά είναι να το κατεβάσεις από τα 90 για το διπλό και να το πας βαρια μεχρι 80 με 85. Εγώ συνήθως κοιταω να παίρνω περιπου στα 75ml και όχι παραπάνω. Μονό esspreso εισαι γυρο στα 25ml στα 30ml ειναι ο lungo. 

Επίσης το ποτηρακι του esspreso που ειπες ειναι συνηθως 60ml στο max και όχι 80-90ml.

Επεξ/σία από RedPriest
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

22 λεπτά πριν, RedPriest είπε

Καλά είναι να το κατεβάσεις από τα 90 για το διπλό και να το πας βαρια μεχρι 80 με 85. Εγώ συνήθως κοιταω να παίρνω περιπου στα 75ml και όχι παραπάνω. Μονό esspreso εισαι γυρο στα 25ml στα 30ml ειναι ο lungo. 

Επίσης το ποτηρακι του esspreso που ειπες ειναι συνηθως 60ml στο max και όχι 80-90ml.

80 ml ακριβώς παίρνει το τζαμποποτηρι μου άρα τόσο είναι και ο διπλός 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, johnyboy είπε

80 ml ακριβώς παίρνει το τζαμποποτηρι μου άρα τόσο είναι και ο διπλός 

Οπότε εσυ με τον illy παιρνεις 80ml Στο διπλο; Αν ναι ειναι σωστή ποσότητα.

Επεξ/σία από RedPriest
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διπλός espresso είναι 60ml στα 25 δευτερόλεπτα εκχύλισης από τη στιγμή που πατάμε το κουμπί της μηχανής, με αυτά τα δεδομένα ρυθμίζουμε μετά κόψιμο και πάτημα καφέ. Γραμμάρια καφέ 14-18, θερμοκρασία εκχύλισης ιδανικά 93c. 

Επεξ/σία από tsiro7
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

με delonghi dedica 865 με το ζορι βγάζει 40μλ σε 35 με 40 δευτερόλεπτα ο έτοιμος κομμένος.όταν βγάζω να πετάξω τον καφέ είναι σαν λάσπη μέσα, πράγμα που βλέπω μόνο με αυτό τον καφέ, καμία άλλη μάρκα.δεν ξέρω τι παίζει με τον συγκεκριμένο καφέ πάντως έκανα τρελή υπομονή να μην πάει στα σκουπίδια όλος μαζί από την πρώτη φορά που έκανα.ευτυχώς τελειώνει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δοκίμασα και να μην τον πατήσω, απλά ίσα ίσα για να στρώσει αλλά δεν είχε αποτέλεσμα. όπως επίσης δοκίμασα και να βάλω διαφορετική ποσότητες καθένα φορά αλλά το ίδιο συμβαίνει 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πήγα Σκλαβενίτη να πάρω Dimmelo κόκκινο με 5.30€ και τον ανέβασαν στα 6€.Οπότε πήγα στον ΑΒ που τον είχε 5.30€ και πήρα 2.Θέμα χρόνου να τον ανεβάσουν όλοι.Λογικά επειδή πουλούσε πιο πολύ από όλους τους Dimmelo.Πάντως πρόλαβα 4-5 ποτήρια δώρο.

Να μπορούσα να πάρω και καινούρια μηχανή καλά θα ήταν,έχω την Delonghi EC 155  3-4 χρόνια.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/10/2018 στις 7:20 ΠΜ, johnyboy είπε

 

1.Απαντησε λίγο για το αν το καλαθάκι είναι pressurized

2.Οταν λες ότι χάλασες ένα κουτάκι έτοιμο κομμένο, εννοείς πιστεύω κάποιον συσκευασμένο..Ποιον;

(πήρα σε κουτί τον gourmet hausbrandt πριν λίγο καιρό συσκευασμένο σε σκόνη,ομως ήταν πολύ χοντρά κομμένος για moka)

Στις 24/10/2018 στις 7:20 ΠΜ, johnyboy είπε

 

 

Επεξ/σία από free@last
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, free@last είπε

1.Απαντησε λίγο για το αν το καλαθάκι είναι pressurized

2.Οταν λες ότι χάλασες ένα κουτάκι έτοιμο κομμένο, εννοείς πιστεύω κάποιον συσκευασμένο..Ποιον;

(πήρα σε κουτί τον gourmet hausbrandt πριν λίγο καιρό συσκευασμένο σε σκόνη,ομως ήταν πολύ χοντρά κομμένος για moka)

1.Απαντησε λίγο για το αν το καλαθάκι είναι pressurized

2.Οταν λες ότι χάλασες ένα κουτάκι έτοιμο κομμένο, εννοείς πιστεύω κάποιον συσκευασμένο..Ποιον;

(πήρα σε κουτί τον gourmet hausbrandt πριν λίγο καιρό συσκευασμένο σε σκόνη,ομως ήταν πολύ χοντρά κομμένος για moka)

1. δεν ξέρω πως ξεχωρίζει 

 

2. Illy medium κομμένο, μόνο με αυτόν είχα θέμα 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να δεις αν είναι pressurized δες το portafilter μεσα το basket (την κουτάλα εκει που βάζεις τον καφε). Αν ειναι pressurized θα δεις απο πανω εχει πολλες τρύπες και απο κάτω βγαίνει μια. Αν όχι όσες εχει απο πανω τοσες θα έχει και απο κάτω.

 

Επεξ/σία από RedPriest
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...