mp123 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 2 ώρες πριν, johnyboy είπε εγώ τώρα πήρα αυτον έτοιμο αλεσμενο. πολυ ωραίος καφές, δεν αφήνει την πικρίλα στο στόμα όπως άλλοι καφέδες, αφήνει μια ωραία γεύση. λίγο ακριβός βέβαια αλλά ότι πληρώνεις παίρνεις Το οτι πληρωσεις παιρνεις είναι σχετικό. Έχω πάρει καφέδες 250gr στα 8-9 ευρώ από καφεκοπτειο και ήταν χάλια. Όπως επισεις έχω πιει καφέδες από μηχανές των 400 500 ευρω (με ενσωματωμένο μύλο) που πάλι ήταν χάλια. Τον hausbrandt π.χ ουτε γουλια δεν μπορώ να πιω. Όπως επισεις dimello μόνο τον κοκκινο πίνω( τώρα πήρα dimello πράσινο γιατί δεν είχε κόκκινο και η γευση δεν μου αρέσει) και από lavazza μόνο τον crema. Πιστεύω πως πρώτα είναι θέμα τι γεύση αρέσει στον καθενα και μετά η τιμή. Η' επισεις έξω έχω παρει στο χερι καφέ με 1.30 που ήταν πολύ καλύτερος από καφέ στα 2 ευρω. Γενικά το θέμα του εσπρεσσο επειδή υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές καφέ θες χρόνο να βρεις τον κατάλληλο για τον καθένα. Επειδή σπίτι θέλουμε 250gr κάθε πέντε έξι το πολυ μερες έχω δοκιμάσει πολλες μάρκες. 1
nvel Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 12 ώρες πριν, terry308 είπε Γνωρίζεις περί ειδών, μίξης κτλ; Σε μηχανή Arielli (eshop) αν διάλεγες καφέ για Freddo κυρίως τι/ποιον θα διάλεγες; γνωρίζω τα βασικά, η ρομπουστα είναι μια από τα τρία είδη καφέ και είναι χαμηλής ποιότητας οπότε είναι φθηνότερη και την χρησιμοποιούν για στιγμιαίους καφέδες ή σε μείγμα με αράμπικα για περισσότερο σώμα. Αυτός που πήρες είναι από την επαγγελματική σειρά και προορίζεται για αυτόματους πωλητές. Δεν πίνω κρύο καφέ οπότε δεν ξέρω ποιος κάνει για freddo. Για την μηχανή που έχεις δεν αξίζει να αγοράζεις ακριβό καφέ και δυστυχώς φθηνός και καλός δεν υπάρχει. Για φθηνό εκτός από εκεί που πήρες τον lavazza (έχει και άλλους φθηνούς πχ τον bourbon που έχει η lavazza) κοίτα στην ματσούκα που τον έχει γύρω στα 14 ευρώ και μπορείς να πάρεις και μικρές ποσότητες 1 1
johnyboy Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 9 ώρες πριν, mp123 είπε Το οτι πληρωσεις παιρνεις είναι σχετικό. Έχω πάρει καφέδες 250gr στα 8-9 ευρώ από καφεκοπτειο και ήταν χάλια. Όπως επισεις έχω πιει καφέδες από μηχανές των 400 500 ευρω (με ενσωματωμένο μύλο) που πάλι ήταν χάλια. Τον hausbrandt π.χ ουτε γουλια δεν μπορώ να πιω. Όπως επισεις dimello μόνο τον κοκκινο πίνω( τώρα πήρα dimello πράσινο γιατί δεν είχε κόκκινο και η γευση δεν μου αρέσει) και από lavazza μόνο τον crema. Πιστεύω πως πρώτα είναι θέμα τι γεύση αρέσει στον καθενα και μετά η τιμή. Η' επισεις έξω έχω παρει στο χερι καφέ με 1.30 που ήταν πολύ καλύτερος από καφέ στα 2 ευρω. Γενικά το θέμα του εσπρεσσο επειδή υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές καφέ θες χρόνο να βρεις τον κατάλληλο για τον καθένα. Επειδή σπίτι θέλουμε 250gr κάθε πέντε έξι το πολυ μερες έχω δοκιμάσει πολλες μάρκες. hausbrandt και illy είναι μακράν ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει με βάση τα γούστα μου. ο lavazza Rossa έχει 60% ρομπουστα για αυτό και δεν μου άρεσε. αν και στον κρύο είναι ψιλό καλός, στο ζεστό δεν κάνει.
kon1to Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Hausbrandt που μπορεί να βρει κανείς; Δεν έχω βρει ποτέ σε Supermarket.
terry308 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 4 λεπτά πριν, kon1to είπε Hausbrandt που μπορεί να βρει κανείς; Δεν έχω βρει ποτέ σε Supermarket. Κι εγώ δεν θυμάμαι να έχω δει σε supermarkets Προσωπικά διαλέγω διάφορετικούς από διαδικτυακο κατάστημα που για καλή μου τύχη είναι στη πόλη μου Μπορείς να βρεις και στο coffees.gr αν και οι μικρές συσκευασίες φαίνονται εξαντλημένες
kon1to Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Στο coffees.gr είχα βρει κι εγώ παλιότερα που είχα κοιτάξει, απλά, θα ήταν πιο βολικό αν μπορούσα να βρω σε κάποιο φυσικό κατάστημα...
johnyboy Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 33 λεπτά πριν, kon1to είπε Hausbrandt που μπορεί να βρει κανείς; Δεν έχω βρει ποτέ σε Supermarket. στο coffee house αν έχει κοντά σου. εγώ από εκεί τον πήρα. η αλήθεια είναι ότι ο gourmet colombus που δοκίμασα ενώ είναι ωραίος και ελαφρύς καφές, δεν έχει άρωμα και είναι σχετικά ελαφρύς. τώρα θέλω να δοκιμάσω τον χρυσό lavazza και μετά τον hausbrandt HH που μου πρότειναν.
RedPriest Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Γενικά καφεδες που βρίσκεις στα supermarket να τους αποφεύγεται. Να κοιτάτε να έχει και πρόσφατο r.d πανω. Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2018 από RedPriest 1
johnyboy Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 υπάρχει καφές 100% αραμπικα που στον φρεντο να μην γίνεται νεροζουμι μετά από λίγο?
RedPriest Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 19 λεπτά πριν, johnyboy είπε υπάρχει καφές 100% αραμπικα που στον φρεντο να μην γίνεται νεροζουμι μετά από λίγο? Εμενα μου αρέσει ο Danesi gold σε freddo παρα πολυ.
johnyboy Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 45 λεπτά πριν, RedPriest είπε Εμενα μου αρέσει ο Danesi gold σε freddo παρα πολυ. πολύ δύσκολο να τον βρω και μάλιστα αλεσμενο αλλά φαίνεται ενδιαφέρον
le vent nous porterAAAA Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 προς τα μέλη παππου νο1 και μπ1234 οπου βρείτε, δοκιμάστε nossa εσπρέσο σαν κιλό για σπιτι δεν αξιζει, πανακριβος γιατι ανήκει στους σπεσιαλιτι κοφυ τρίτου κύματος για όσους δεν ξέρουν, αυτο σημαίνει οτι ο εισαγωγέας στην Ελλάδα δεν εισαγει απο τριτον που εισαγει απο τέταρτο που εισαγει κλπ αλλα επισκέπτεται και καλα την Κολομβία πχ και δοκιμαζει αμεσα το χαρμάνι που θα αγοράσει, ελέγχει το όλο περιβάλλον παρασκευής και προσαρμοζει το προϊόν στα μέτρα του. Αυτα τα λενε οι μπαριστας, αν με ρωτάτε εμενα, @@ νεες παπαριες μαρκετινγκ. όμως, εχει οντως καλο καφε και δεν το εχει ρίξει στις πρηξοδιαφημισεις σαν το κοφυ αιρλαντ τα πρηξκελ κλπ οποτε σε όσα μαγαζιά τον πετυχαίνω, παραγγέλνω παντα στο 1,5 το διπλό καπουτσινο/φρεντο εσπρεσσο και ειναι πολυ πιο γλυκοπιοτος απο μουρατα καφε. Για να ξερει ο μπ1234 πού να παει με την παππουδιερα τον φτιάχνει εξαιρετικά ενα καφε απεναντι απο είσοδο του Λαϊκού νοσοκομείου οπου δουλευει μια σιτεμενη αλλα καλοστεκουμενη (ιδιως στην περιοχη του κωλου) ρουμανοουκρανο45φευγα+ (απίστευτα επαγγελματίας και πολυ ευγενική) και ένα καφε πατησιων απεναντι απο στουρναρη, με κατι κωλομπαροφατσες μεσα και ιδιοκτήτη κλασσική φάτσα της νύχτας. Σαν καφές αν το γκουγκλαρετε, πρέπει να ειχε διαφημιστει μέσω μιας ομάδας ποδοσφαίρου, λολ. Συνοψίζοντας, ένας (φαινομενικα) μπαροβιος και μια (φαινομενικα) πρώην στριπτιζου μου συστησαν τον πιο ωραίο καφε της Αθήνας ναουμε. Οποιος θελει δοσοληψιες κυριλε , υπάρχει και το taf στην εμμ Μπενάκη με 2,10 ευρω καφές στο χερι και συχνά χωρίς αποδειξη! , απο κατι φάτσες που σε κοιτάζουν αφ υψηλού λες και μπήκες να παρεις χρυσές κουρτίνες για τον πύργο σου στην Βουκουρεστίου.
papoys1 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 5 ώρες πριν, le vent nous porterAAAA είπε Για να ξερει ο μπ1234 πού να παει με την παππουδιερα τον φτιάχνει εξαιρετικά ενα καφε απεναντι απο είσοδο του Λαϊκού νοσοκομείου οπου δουλευει μια σιτεμενη αλλα καλοστεκουμενη (ιδιως στην περιοχη του κωλου) ρουμανοουκρανο45φευγα+ (απίστευτα επαγγελματίας και πολυ ευγενική) και ένα καφε πατησιων απεναντι απο στουρναρη, με κατι κωλομπαροφατσες μεσα και ιδιοκτήτη κλασσική φάτσα της νύχτας. Και είχα μία δουλειά κοντά στο Παίδων οπότε θα το συνδυάσω με καφέ.
Έλεος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Έχω περάσει από Lavazza, Illy, Hausbrandt και Buondi. Κανένας δε με ικανοποιούσε μέχρι που αγόρασα από το καφεκοπτείο του Coffee Island τον ομώνυμο εσπρέσσο. Τον πίνω γύρω στα 2-3 χρόνια και είμαι υπερευχαριστημένος.
free@last Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Εγώ τα τελευταία δύο-τρία χρόνια έχω καταλήξει σε Lavazza Tierra (πωλείται μόνο σε συσκευασία κιλού με κόκκους) περίπου στα 23 ευρώ/κιλό και πρόσφατα στο χαρμάνι Fazenda Monte Alegre της Mokka που πωλείται στα 6,5 ευρώ στα 250 gr. Επίσης εξαιρετικό βρίσκω τον Hausbrandt Gourmet, ο οποίος όμως είναι αρκετά ακριβός, περίπου 33+ ευρώ το κιλό σε κόκκους ή συσκευασμένος 11+ ευρώ τα 250 gr σε σκόνη. Και φυσικά να έχουμε πάντα υπόψιν,ότι το καλό αποτέλεσμα για ένα καλό φλυτζάνι καφέ είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων:Καφές(ψήσιμο, οξείδωση), νερό (χωρίς χλώριο ή άλατα,σωστή θερμοκρασία) , μύλος (για σωστό κόψιμο και φρέσκο καφέ),καλή μηχανή,σωστό πάτημα του καφέ,σωστός χρόνος εκχείλισης αλλά κυρίως πολλές δοκιμές και άπειροι χυμένοι καφέδες στο νεροχύτη (εμπειρία). Μετά από 5 χρόνια, προσωπικά,ακομη και σε μια delonghi ec 145 που έχω για ρεζέρβα, έμαθα να φτιάχνω αξιοπρεπέστατο espresso.. Όμως έδωσα βάση στα παραπάνω,σιγά σιγά,ακόμη κι αν δε δαπάνησα πολλά χρήματα για εξοπλισμό (Δύο μηχανές εσπρέσσο,ένας ηλεκτρικός μύλος και καφές σε κόκκους) Πιστεύω πια,πως άξιζε η ενασχόληση. Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2018 από free@last 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα