andypolitis Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Οχι μονο να υποστηρίζει το καλώδιο DisplayPort 1.2. Μετα απο μια μικρη ερευνα, για να προχωρισω σε αυτην την συνδεσμολογια πρεπει να υποστοιριζει η καρτα γραφικων, αρα το ιδιο και το αυτο. Τωρα οσο αναφορα την συνθεση, αν βαλω ddr 4 θα δω διαφορα? να βαλω την 960 η την 970 για την χρηση που θελω? Το 1150 ειναι παλιο socket? Μήπως να πάω σε 2011-3?
cabdik Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Μετα απο μια μικρη ερευνα, για να προχωρισω σε αυτην την συνδεσμολογια πρεπει να υποστοιριζει η καρτα γραφικων, αρα το ιδιο και το αυτο. Τωρα οσο αναφορα την συνθεση, αν βαλω ddr 4 θα δω διαφορα? να βαλω την 960 η την 970 για την χρηση που θελω? Το 1150 ειναι παλιο socket? Μήπως να πάω σε 2011-3? φιλε μου, μπερδευεσαι χωρις λογο..!! οι μνημες του υπολογιστη, δεν παιζουν κανενα ρολο στην απεικονιση..! αυτο ειναι θεμα της καρτας γραφικων....! οι καρτες γραφικων εχουν μνημες GDDR5, αν σε ενδιαφερει..! το 1150, σαν σοκετ, δεν εχει καμια σχεση με το 2011-3. αλλλη κατηγορια το ενα, αλλη το αλλο. το 1150 ειναι το mainstream socket, το οποιο ειναι φθηνο και σε παμπολες εκδοσεις για ολα τα γουστα. το 2011-3 ειναι το HIGH END socket, πανακριβο, και προοριζεται για εξειδικευμενες χρησεις, και για οσους δεν εχουν οριο σε μπατζετ....!! και επαναλαμβανω, για αλλη μια φορα, οποιαδηποτε καρτα γραφικων που υποστηριζει 4-5-6 οθονες, σου κανει...!! δεν καταλαβαινω γιατι θες να δωσεις τοσα λεφτα για 960-970...!!! εκτος....., και αν θες να κρυφοπαιζεις παιχνιδια...!!!!
andypolitis Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 φιλε μου, μπερδευεσαι χωρις λογο..!! οι μνημες του υπολογιστη, δεν παιζουν κανενα ρολο στην απεικονιση..! αυτο ειναι θεμα της καρτας γραφικων....! οι καρτες γραφικων εχουν μνημες GDDR5, αν σε ενδιαφερει..! το 1150, σαν σοκετ, δεν εχει καμια σχεση με το 2011-3. αλλλη κατηγορια το ενα, αλλη το αλλο. το 1150 ειναι το mainstream socket, το οποιο ειναι φθηνο και σε παμπολες εκδοσεις για ολα τα γουστα. το 2011-3 ειναι το HIGH END socket, πανακριβο, και προοριζεται για εξειδικευμενες χρησεις, και για οσους δεν εχουν οριο σε μπατζετ....!! και επαναλαμβανω, για αλλη μια φορα, οποιαδηποτε καρτα γραφικων που υποστηριζει 4-5-6 οθονες, σου κανει...!! δεν καταλαβαινω γιατι θες να δωσεις τοσα λεφτα για 960-970...!!! εκτος....., και αν θες να κρυφοπαιζεις παιχνιδια...!!!! Λόγο του ότι στην πρώτη σελίδα μου ανέφεραν ότι χρειάζομαι κορυφαία χαρακτηριστικά για την χρήση που κάνω. Το laptop μου δεν υποστοιρίζει 4 οθόνες οπότε πάω αναγκαστικά σε αγορά καινούργιου. Η 960 - 970 παρατήρησα ότι είναι οι μόνες που βγάζουν τις εξόδους που θέλω για την σύνδεση τους με την οθόνη χωρίς αντάπτορες, και φοβάμαι μην μπλέξω με ασυμβατότητες. Λόγο του ότι έχω πολλά tabs ανοιχτά, θέλω μνήμη, σωστα? Για αυτό ρώτησα αν πρέπει να πάρω μνήμες ddr4 ή ddr3. Για τον επεξεργαστή πάω πάσο, το socket με προβλημάτισε για μελλοντικές αναβαθήσεις, μην το 1150 είναι παλιό.
IceFrog Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Καποιος σου ανεφερε κατι και το εκανες ευαγγελιο, τοσα ατομα εδω σου λενε κατι αλλο και παλι συνεχιζεις τα δικα σου. Βαλε οτι καταλαβαινεις πανω απο τη συνθεση που σου εκανα και θα δουλεψει. Νομιζω οτι δεν εχουμε κατι αλλο να πουμε
cabdik Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Λόγο του ότι στην πρώτη σελίδα μου ανέφεραν ότι χρειάζομαι κορυφαία χαρακτηριστικά για την χρήση που κάνω. Το laptop μου δεν υποστοιρίζει 4 οθόνες οπότε πάω αναγκαστικά σε αγορά καινούργιου. Η 960 - 970 παρατήρησα ότι είναι οι μόνες που βγάζουν τις εξόδους που θέλω για την σύνδεση τους με την οθόνη χωρίς αντάπτορες, και φοβάμαι μην μπλέξω με ασυμβατότητες. Λόγο του ότι έχω πολλά tabs ανοιχτά, θέλω μνήμη, σωστα? Για αυτό ρώτησα αν πρέπει να πάρω μνήμες ddr4 ή ddr3. Για τον επεξεργαστή πάω πάσο, το socket με προβλημάτισε για μελλοντικές αναβαθήσεις, μην το 1150 είναι παλιό. γι αυτο σου λεω..... μπερδευεσαι και σπας το κεφαλι σου, χωρις λογο...!!! το λαπτοπ ειναι αλλη ιστορια. τα desktop εχουν πολυ περισσοτερες δυνατοτητες σε τετοια ζητηματα (= θυρες, συνδεσιμοτητες). υπηρχαν και υπαρχουν καρτες με πολλες θυρες http://www.matrox.com/graphics/en/products/graphics_cards/m_series/m9188pciex16/ http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814129262 εγω στη θεση σου, θα εβαζα 2 φθηνες καρτες γραφικων (οχι 960 και θα ειχα την δυνατοτητα να βαλω μεχρι 6 μονιτορς, χωρις σπαζοκεφαλιες...! το μονο που θα προσεχα, ειναι να δινει ολων των ειδων εξοδους. DVI-HDMI-Display Port..! βρηκα και αυτη με 4 εξοδους, αλλα δεν ξερω κατα ποσο υποστηριζει 4 μονιτορς, ταυτοχρονα. tabs εχεις, οχι προγραμματα επεξεργασιας βιντεο....! χαλαρωσε..... και τα 8 gb μια χαρα σε φτανουν και περισσευουν...!!! ουτε το socket να σε προβληματιζει καθως, ετσι κι αλλιως, σε 4-5 χρονια που θα κανεις αναβαθμιση, παλι νεα σοκετ θα υπαρχουν....!!
timos81 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Πάρε μια απλή κάρτα που έχει είσοδο display port 1.2, δεν χρειάζεσαι ούτε 970,980 για την δουλειά που θέλεις και απο μνήμες ddr3.
booZe Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Αν το laptop σου είναι αρκετά δυνατό, μπορείς να δεις και τη λύση της Dell MKS14 (βάση οθόνης και USB 3.0 docking station), που μπορεί να οδηγήσει άλλες δύο οθόνες, οπότε θα έχεις σύνολο 4. Ίδιο chipset έχει και το dock HP 3005pr για πιο φθηνή λύση -υπάρχουν φυσικά και άλλα αντίστοιχα USB 3.0 docks. Για τη λύση του σταθερού, θα πρότεινα να κοιτάξεις μια κάρτα που να έχει native 4 εξόδους (πχ κάποια 750ti που προτάθηκε), γιατί υπάρχει περίπτωση να μην μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου με ένα diplayport 1.2 -που για 4 full HD οθόνες είναι και κοντά στο όριο του bandwidth (προβλήματα Dell U2414H με dp 1.2).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα