rafinos Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Γεια σας παιδιά! Θέλω να κάνω μια ερώτηση κυρίως λόγω περιέργειας. Ας πούμε ότι έχω μια φόρα και στέλνω κάποια τιμή μέσω αυτής σε ένα αρχείο php. Η τιμή αυτή όμως μου χρειάζεται και σε κάποιο άλλο αρχείο για μετέπειτα χρήση. Είναι πρέπον να την αποθηκεύσω ως session ώστε να τη χρησιμοποιώ όποτε τη χρειάζομαι ή θα πρέπει να έχω άλλον τρόπο να τη μεταφέρω από αρχείο σε αρχείο;
exarhis Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Aν θες να το επεξεργαστείς την ίδια στιγμή κάνεις include το άλλο αρχείο και η τιμή θα είναι διαθέσιμη να την επεξεργαστείς. Αν θες να το επεξεργαστείς στο μέλλον τότε το αποθηκεύεις στη βάση δεδομένων
rafinos Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δε μίλησα για βάση δεδομένων Και νομίζω ότι το εξωτερικό αρχείο δε βοηθάει (include) γιατί μπορεί να έχει κάθε φορά άλλη τιμή. Όταν λέω μελλοντική χρήση εννοώ... είμαι σε μια σελίδα στέλνω την τιμή και ανάλογα την τιμή μου εμφανίζει συγκεκριμένα πράγματα. Στα συγκεκριμένα πράγματα υπάρχουν επιλογές και σε κάθε μια από τις επιλογές που θα πατήσω θα με πάει σε μια άλλη σελίδα. Η άλλη σελίδα όμως πρέπει να έχει την τιμή που είχα δώσει εγώ αρχικά για να μου εμφανίσει τις πληροφορίες που θέλω σχετικά με αυτό και πάει λέγοντας. Για παράδειγμα η τιμή θα είναι η διαδρομή ενός φακέλου που περιέχει συγκεκριμένα xml αρχεία μέσα. Δε θέλω να είναι αποθηκευμένη μόνιμα, να τη χρησιμοποιώ ενδιάμεσα στα αρχεία θέλω μόνο και μάλιστα θα μπορεί να αλλάζει και τιμή κατά την διάρκεια. Το να το κάνω με βάση δεδομένων ξέρω ότι μπορεί να γίνει. Εγώ απλά ρώτησα αν είναι πρέπον να γίνει με τα $_SESSION.
exarhis Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Προτού ρωτήσεις βρες αυτό που θες πραγματικά and Google it, there are many samples and tutoirials at the web
rafinos Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Να στο πω διαφορετικά. Όταν θέλω να περάσω μια μεταβλητή από σελίδα σε σελίδα την περνάω με "<input type='hidden'>". Για να το αποφύγω αυτό είναι καλό να το κάνω με session ή όχι;
defacer Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Ναι, όπως το περιγράφεις είναι κλασική περίπτωση που αποθηκεύεις την πληροφορία στο $_SESSION. 1
rafinos Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Ναι, όπως το περιγράφεις είναι κλασική περίπτωση που αποθηκεύεις την πληροφορία στο $_SESSION. Σε ευχαριστώ πολύ να σαι καλά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα