zio10 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Αυτό λέω...ο ιδιοκτήτης μπορεί να ενοχληθεί για 10002 πράγματα...ε δεν θα κάτσει ο ενοικιαστής να ρυθμίσει την ζωή του βάση αυτών. Για αυτό υπάρχει ο νόμος... Ειδικά σε περιπτώσεις που δεν μένει ο ιδιοκτήτης στην ιδια πολυκατοικία τότε ούτε διαπροσωπικές σχέσεις υπάρχουν ούτε τπτ...μια αυτόματη πληρωμή σε έναν αριθμό λογαριασμού και η μόνη συνάντηση είναι στην αρχή για τα συμβόλαια. Συμφωνώ και γω οτι πρέπει να υπάρχει καλό κλίμα αλλά πάντα σε λογικά πλαίσια...γιατί έτσι οπως το βλέπουν πολλοί ιδιοκτήτες αντιμετωπίζουν τον ενοικιαστή σαν το παιδι τους που το κανουν κουμαντο και πρεπει να ζει οπως θελουν αυτοι. Εγώ αποφάσισα να πάρω σκύλο πχ...ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝ ΝΑ ΡΘΩ να σου πω "Θα παρω κατοικίδιο υπάρχει πρόβλημα?" οπως γράφτηκε πριν. Σπίτι μου ειναι οσο εχω συμβολαιο και κανω οτι θελω αρκει να ειμαι νομιμος! Έτσι ξεκινάμε και άλλοι δεν θέλουν μετά αλλοδαπούς...άλλοι δεν θέλουν φοιτητές...άλλοι δεν θέλουν καπνιστές για ενοικιαστές (και όμως υπάρχουν)! Τα βλέπεις τόσο παράλογα αυτά; (όχι τα συγκεκριμένα, γενικά). Είναι το ίδιο που κάνει από την πλευρά του κι ο ενοικιαστής! Πχ θέλω ψηλό όροφο, θέλω φυσικό αέριο, αποθήκη, μπαλκόνι ή οτιδήποτε. Εσύ ως ιδιοκτήτης δεν κάνεις κανενός είδους διάκριση; Αν έρθει ένας πρεζάκιας πχ να στο ζητήσει θα το δώσεις; 1
Backpacker Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Τα βλέπεις τόσο παράλογα αυτά; (όχι τα συγκεκριμένα, γενικά). Είναι το ίδιο που κάνει από την πλευρά του κι ο ενοικιαστής! Πχ θέλω ψηλό όροφο, θέλω φυσικό αέριο, αποθήκη, μπαλκόνι ή οτιδήποτε. Εσύ ως ιδιοκτήτης δεν κάνεις κανενός είδους διάκριση; Αν έρθει ένας πρεζάκιας πχ να στο ζητήσει θα το δώσεις; Συγκρίνουμε εξαρτημένο άρρωστο άνθρωπο με την εθνικότητα ή την ιδιότητα κάποιου?(φοιτητης πχ?) Συγκρίνουμε ανέσεις και παροχές ενός διαμερίσματος με τα δικαίωματα ενός υποψήφιου ενοικιαστή και την ισότητα με την οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί? Ειναι το ίδιο να πει ενας ενοικιαστής θέλω το σπίτι να εχε ΦΑ και να ειναι ρετιρε με το να πει ενας ιδιοκτητες νοικιαζω το σπιτι μου μονο σε έλληνες? Τι να πω αν ειναι το ιδιο τοτε συμφωνούμε οτι διαφωνουμε. 1
zio10 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Συγκρίνουμε εξαρτημένο άρρωστο άνθρωπο με την εθνικότητα ή την ιδιότητα κάποιου?(φοιτητης πχ?) Συγκρίνουμε ανέσεις με δικαίωματα ισότητα και διακρίσεις? Ειναι το ίδιο να πει ενας ενοικιαστής θέλω το σπίτι να εχε ΦΑ και να ειναι ρετιρε με το να πει ενας ιδιοκτητες νοικιαζω το σπιτι μου μονο σε έλληνες? Τι να πω αν ειναι το ιδιο τοτε συμφωνούμε οτι διαφωνουμε. Οκ διαφωνούμε τότε
Backpacker Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Οκ διαφωνούμε τότε Γιατί με το ίδιο σκεπτικό μπορεί κάποιος πολύ εύκολα να πει...γιατί ο μαύρος μπορεί να διαλέξει τι χρώμα θέλει το αμάξι του? Έτσι και γω μπορώ να διαλέξω αν θα εξυπηρετήσω καποιον στο μαγαζί μου ανάλογα με το χρώμα του ή την θρησκεία του...ή τον σεξουαλικό του προσανατολισμό.
zio10 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Ας βάλουμε κι ένα παράδειγμα...σου ζητάει το σπίτι ένας Έλληνας καθηγητής ή στρατιωτικός πχ που διορίστηκε στον τόπο σου κι ένας Πακιστανός (τυχαία η εθνικότητα) χωρίς σταθερή δουλειά που δεν ξέρεις ούτε πως τον λένε, ποιον θα βάλεις μέσα; (άσχετα αν ο Έλληνας αποδειχτεί ο πιο ασυνεπής κι ο μεγαλύτερος καραγκιόζης κι ο Πακιστανός ο πιο σωστός)
DosCanones Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Συγκρίνουμε εξαρτημένο άρρωστο άνθρωπο με την εθνικότητα ή την ιδιότητα κάποιου?(φοιτητης πχ?) Συγκρίνουμε ανέσεις και παροχές ενός διαμερίσματος με τα δικαίωματα ενός υποψήφιου ενοικιαστή και την ισότητα με την οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί? Ειναι το ίδιο να πει ενας ενοικιαστής θέλω το σπίτι να εχε ΦΑ και να ειναι ρετιρε με το να πει ενας ιδιοκτητες νοικιαζω το σπιτι μου μονο σε έλληνες? Τι να πω αν ειναι το ιδιο τοτε συμφωνούμε οτι διαφωνουμε. Ο παραλογισμος συνεχιζεται. Απο που κι ως που εχει γνωμη ο οποιοσδηποτε για το τι κριτηρια θετει καποιος για την εκμεταλλευση της ιδιοκτησιας του; Αμα γουσταρει να βαζει συγκεκριμενες εθνικοτητες στην ιδιοκτησια του, ειναι γουστο του και καπελο του. Ρε και η μαρκα τσιγαρων που καπνιζει ο υποψηφιος ενοικιαστης να μην του αρεσει, παλι γουστο του καπελο του ειναι να μην τον βαλει στο σπιτι αν δεν το γυρισει σε Marlboro. Κι ας μεινει ξενοικιαστο για παντα, λογω κριτηριων. Δεν καταλαβα δηλαδη, θα παω εγω να του πω "βαζε Ελληνες" ή "βαζε Πακιστανους" ; 1
Backpacker Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Ας βάλουμε κι ένα παράδειγμα...σου ζητάει το σπίτι ένας Έλληνας καθηγητής ή στρατιωτικός πχ που διορίστηκε στον τόπο σου κι ένας Πακιστανός (τυχαία η εθνικότητα) χωρίς σταθερή δουλειά που δεν ξέρεις ούτε πως τον λένε, ποιον θα βάλεις μέσα; (άσχετα αν ο Έλληνας αποδειχτεί ο πιο ασυνεπής κι ο μεγαλύτερος καραγκιόζης κι ο Πακιστανός ο πιο σωστός) Θα προτιμήσεις αυτόν που πιστεύεις οτι θα είναι πιο εντάξει στις υποχρεώσεις του...το κέρδος σου θέλεις...δεν ειναι θεμα εθνικοτητας...ειναι θεμα πρακτικοτητας. Αν ηταν αντιθετα..ο Πακιστανος ηταν στο διπλωματικο σωμα πχ ή επιχειρηματίας και ο ελληνας ηταν ανεργος ή δουλευε σερβιτορος τον Πακιστανό θα προτιμουσα. Δεν ειναι θεμα εθνικοτητας!! Ο παραλογισμος συνεχιζεται. Απο που κι ως που εχει γνωμη ο οποιοσδηποτε για το τι κριτηρια θετει καποιος για την εκμεταλλευση της ιδιοκτησιας του; Αμα γουσταρει να βαζει συγκεκριμενες εθνικοτητες στην ιδιοκτησια του, ειναι γουστο του και καπελο του. Ρε και η μαρκα τσιγαρων που καπνιζει ο υποψηφιος ενοικιαστης να μην του αρεσει, παλι γουστο του καπελο του ειναι να μην τον βαλει στο σπιτι αν δεν το γυρισει σε Marlboro. Κι ας μεινει ξενοικιαστο για παντα, λογω κριτηριων. Δεν καταλαβα δηλαδη, θα παω εγω να του πω "βαζε Ελληνες" ή "βαζε Πακιστανους" ; Και ο ενοικιαστής γούστο του και καπέλο του να κοιτάξει τα δικά του συμφέροντας και οσο εινια νομιμος να γράψει στα αρχίδια του τον εκάστοτε ιδιοκτήτη και τα θέλω του. 1
zio10 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Θα προτιμήσεις αυτόν που πιστεύεις οτι θα είναι πιο εντάξει στις υποχρεώσεις του...το κέρδος σου θέλεις...δεν ειναι θεμα εθνικοτητας...ειναι θεμα πρακτικοτητας. Αν ηταν αντιθετα..ο Πακιστανος ηταν στο διπλωματικο σωμα πχ ή επιχειρηματίας και ο ελληνας ηταν ανεργος ή δουλευε σερβιτορος τον Πακιστανό θα προτιμουσα. Δεν ειναι θεμα εθνικοτητας!! Και ο ενοικιαστής γούστο του και καπέλο του να κοιτάξει τα δικά του συμφέροντας και οσο εινια νομιμος να γράψει στα αρχίδια του τον εκάστοτε ιδιοκτήτη και τα θέλω του. Δεν είναι θέμα εθνικότητας, συμφωνούμε. Αλλά διάκριση από τη μεριά του ιδιοκτήτη πάντα υπάρχει, αυτό θέλω να πω. Και πολύ φυσιολογικά υπάρχει!
Backpacker Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δεν είναι θέμα εθνικότητας, συμφωνούμε. Αλλά διάκριση από τη μεριά του ιδιοκτήτη πάντα υπάρχει, αυτό θέλω να πω. Και πολύ φυσιολογικά υπάρχει! Φυσικά θα υπάρχει...αλλά πρέπει να υπάρχει βάση του κέρδους του και του συμφέροντους του...οχι βάση ρατσιστικών ή και γω δεν ξέρω τι άλλων προκαταλήψεων ή κομπλεξ. Γιατί να βάλεις στην αγγελία "μονο έλληνες?" Λίγοι ειναι οι νοικοκυραιοι μετανάστες ή προσφυγες? Τους βλέπεις και κρινεις ποιον θες για νοικάρη...δεν ξεσκαρτάρεις βάση του σε ποια χώρα έχυσε ο πατέρας τους αυτό λέω. 1
zio10 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Φυσικά θα υπάρχει...αλλά πρέπει να υπάρχει βάση του κέρδους του και του συμφέροντους του...οχι βάση ρατσιστικών ή και γω δεν ξέρω τι άλλων προκαταλήψεων ή κομπλεξ. Είναι το ίδιο πράγμα για μένα
Backpacker Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Είναι το ίδιο πράγμα για μένα Το ένα ειναι ρεαλισμός...το άλλο ειναι ρατσισμός.
zio10 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Το ένα ειναι ρεαλισμός...το άλλο ειναι ρατσισμός. Δεν το βλέπω έτσι προσωπικά
Backpacker Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δεν το βλέπω έτσι προσωπικά Δεν είναι θέμα προσωπικής οπτικής. Αν αποκλείεις με βάση την εθνικότητα ειναι ρατσισμός. Είναι γεγονός αυτό δεν ειναι θέμα το πως το βλέπω εγώ και πως το βλέπεις εσύ.
DosCanones Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Τι διαβαζουμε εδω μεσα. Οτι στην ιδιοκτησια καποιου τιθεται θεμα δικαιωματων απο τους υπολοιπους! Εχω εγω διαμερισμα προς ενοικιαση πχ, κι αυτοματως υποχρεουμαι να βαλω τον οποιοδηποτε μεσα, γιατι "ολοι εχουν ισα δικαιωματα"! Εχω επιχειρηση, κι εχει δικαιωμα ο οποιοσδηποτε να προσληφθει σαν διευθυντης! Αν ο ιδιοκτητης (διαμερισματος, επιχειρησης κλπ) τυχει και βαλει κριτηρια στην επιλογη, τοτε ειναι ρατσιστης. Μια που ειμαστε τοσο δημοκρατικοι στην ιδιοκτησια του αλλου, ας το κανουμε σωστα! Ας θεσπισουμε εκλογη ιδιοκτητη ανα 4ετια. Ναι κυριοι να ψηφιζουμε ποιος θα ειναι ο ιδιοκτητης για την επομενη 4ετια, αλλιως ειναι χουντικο και αντιδημοκρατικο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις