bluesattack Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Ωραια, αφου η καλη γειτνιαση σου κανει δεκαετια 80, μια που ειμαστε 2015 και τα μυαλα προχωρανε μπροστα, με το καλο να σου κατσει στο διπλα τοιχο απο το κρεβατι σου γειτονας με subwoofer που θα δινει πονο ως τις 4 το πρωι ενω εσυ θα πρεπει να ξυπνησεις 7 για να πας δουλεια. Και τοτε να δουμε 1. πώς ξεμπλεκεις 2. αν ο ιδιοκτητης του διαμερισματος που νοικιαζεις θα συνεχισει να ειναι για σενα "μια πληρωμη σε ενα τραπεζικο λογαριασμο". Καμμια σχεση ο ιδιοκτητης με τον γειτονα που παρανομει , ενοχλωντας σε ωρες κοινης ησυχιας.Φυσικα και ειναι απλη πληρωμη , θα μπορουσε να ειναι μια κατασκευαστικη εταιρεια.Ας προσεχε ο νοικαρης.
Backpacker Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Ωραια, αφου η καλη γειτνιαση σου κανει δεκαετια 80, μια που ειμαστε 2015 και τα μυαλα προχωρανε μπροστα, με το καλο να σου κατσει στο διπλα τοιχο απο το κρεβατι σου γειτονας με subwoofer που θα δινει πονο ως τις 4 το πρωι ενω εσυ θα πρεπει να ξυπνησεις 7 για να πας δουλεια. Εχοντας παραλληλα αδυναμια στο να αλλαξεις διαμερισμα, για διαφορους λογους, συνηθως ανωτερας βιας. Και τοτε να δουμε 1. πώς ξεμπλεκεις 2. τους νομους 3. αν ο ιδιοκτητης του διαμερισματος που νοικιαζεις θα συνεχισει να ειναι για σενα "μια πληρωμη σε ενα τραπεζικο λογαριασμο". Αυτό που λες ειναι παρανομο...οι ώρες κοινής ησυχίας ειναι μέχρι τις 10μιση το βραδυ χειμωνα και μεχρι τις 11 το καλοκαιρι. Μια παρακληση μια φορα..αν δεν συνετιστει μια παρακληση δευτερη φορα...τριτη φορα αστυνομία. Τι σχεση εχει ο ιδιοκτητης με τον φασαριοζο γειτονα?θα τον παρω τηλεφωνο να του κανει ντα επειδη κανει φασαρια??Δεν εχει την παραμικρη σχεση/δυνατοτητα/ με το συμβάν. Δεν ειναι ο πατερας μου ο σπιτονοικοκυρης το ξαναλεω γιατί τον βλέπεται τελείως πατερναλιστικά όλοι.
DosCanones Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Αυτό που λες ειναι παρανομο...οι ώρες κοινής ησυχίας ειναι μέχρι τις 10μιση το βραδυ χειμωνα και μεχρι τις 11 το καλοκαιρι. Μια παρακληση μια φορα..αν δεν συνετιστει μια παρακληση δευτερη φορα...τριτη φορα αστυνομία.Σωπα θα φερεις αστυνομια να του κανει παρατηρηση; Και θα την ξαναφερεις να του κανει αλλες 10 παρατηρησεις αμα δεν σταματαει; Ειχε μια σκασιλα... Το πολυ πολυ να χασει τον υπνο του απ'την πολλη τη στενοχωρια κι αντι για 4 το πρωι να σε πηγαινει ως τις 7 με το sub. Τι σχεση εχει ο ιδιοκτητης με τον φασαριοζο γειτονα?θα τον παρω τηλεφωνο να του κανει ντα επειδη κανει φασαρια??Δεν εχει την παραμικρη σχεση/δυνατοτητα/ με το συμβάν. Δεν ειναι ο πατερας μου ο σπιτονοικοκυρης το ξαναλεω γιατί τον βλέπεται τελείως πατερναλιστικά όλοι. Απλουστατα δεν εχεις ιδεα. Ειναι φανερο. Κι ειναι κριμα γιατι θα βρεθεις προ εκπληξεων σε καποια φαση της ζωης σου, αν δεν εχεις μια για παντα λυμενο το συγκεκριμενο ζητημα (πχ με μονιμη κατοικια). Τοτε θα αναθεωρησεις και πολλες απο τις φιλοσοφιες που γραφεις φανερα εκ του ασφαλους αυτη τη στιγμη.
Backpacker Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Σωπα θα φερεις αστυνομια να του κανει παρατηρηση; Και θα την ξαναφερεις να του κανει αλλες 10 παρατηρησεις αμα δεν σταματαει; Ειχε μια σκασιλα... Το πολυ πολυ να χασει τον υπνο του απ'τη στενοχωρια και τα νευρα κι αντι για 4 το πρωι να σε πηγαινει ως τις 7 με το sub. Αν δεν ξέρεις του νομους μην σχολιάζεις...γινεται διώξη για διατάραξη κοινής ησυχίας αυτεπάγγελτα μετά την πρώτη-δεύτερη παρατήρηση. Εκεί ναι θα εχει στεναχώρια...
zio10 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Μέσα στο ενοικιαστήριο συμβόλαιο μπορείς να γράψεις ό,τι θέλεις φτάνει να μην είναι αντίθετο με τη νομοθεσία. Αν γράψεις κάτι που αντικρούει νόμο, απλά δεν ισχύει. Συμφωνώ. Δεν εννοούσα συμβόλαιο, εννοούσα να τα βρούνε στα λόγια πρώτα ιδιοκτήτης κι ενοικιαστής. Πχ αν εγώ ψάχνω σπίτι κι είμαι φοιτητής και δω μια αγγελία που να λέει ενοικιάζεται διαμέρισμα για φοιτήτριες ή για οικογένεια ξέρω γω θα πάω παρακάτω, δεν θα κάτσω να ασχοληθώ με το αν είναι νόμιμο ή όχι κάτι τέτοιο...
GreyHorse Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Αν αθετήσει υποχρεώσεις ο ενοικιαστής τοτε φυσικά πρέπει να δεχθεί κυρώσεις...τώρα αυτά με τα "καλή γειτνίαση και καλές σχέσεις" μου κάνουν δεκαετία '80 προσωπικά. Μια αυτόματη πληρωμή ειναι για μένα ο σποιτονοικοκύρης μου...και θα μιλήσουμε μονο αν χαλάσει κατι στο σπίτι και ειναι ευθύνη του. Δεν θέλω να τον κανω πεθερό ούτε φίλο μου. Φυσιολογικό είναι...ξέρεις εσύ πολλούς ιδιοκτήτες (μην μιλήσω για μεσίτες) που αναφέρουν τα αρνητικά ενός σπιτιού? Οι γείτονες πάντα ειναι λαχείο...οτι κάτσει. Εσυ τι λες θα βάλει στην αγγελία "Ενοικιάζεται σπίτι δίπλα σε ροκ μπάντα?" για να ειναι ειλικρινής? Ποιος θα παρει τηλεφωνο?Καμιά γκρούπι ή κανένας κωφάλαλος? χαχαχαχαχαχα Ε ναι γιατί το παράδειγμα δεν το έθεσα καλά. Έχεις σπίτι για ενοικίαση και γνωρίζεις ό,τι δίπλα θα υπάρχει μπάντα. Και βάζεις αγγελία ενοικιάζεται σπίτι μπλα μπλα μπλα ήσυχο χωρίς φασαρίες ιδανικό και για φοιτητές, αρρώστους κτλ. Δεν κάνεις κάτι παράνομο, το σπίτι σου ήσυχο είναι, του γείτονα είναι το φασαριοζικο, εξάλλου όταν έβαλες την αγγελία έλειπαν σε διακοπές και "νόμιζες" ότι έφυγαν μόνιμα, γιατί να χάσεις μέρος της πίτας των φοιτητών και των άρρωστων τώρα που την έχεις την ευκαιρία ...
Backpacker Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Ε ναι γιατί το παράδειγμα δεν το έθεσα καλά. Έχεις σπίτι για ενοικίαση και γνωρίζεις ό,τι δίπλα θα υπάρχει μπάντα. Και βάζεις αγγελία ενοικιάζεται σπίτι μπλα μπλα μπλα ήσυχο χωρίς φασαρίες ιδανικό και για φοιτητές, αρρώστους κτλ. Δεν κάνεις κάτι παράνομο, το σπίτι σου ήσυχο είναι, του γείτονα είναι το φασαριοζικο, εξάλλου όταν έβαλες την αγγελία έλειπαν σε διακοπές και "νόμιζες" ότι έφυγαν μόνιμα, γιατί να χάσεις μέρος της πίτας των φοιτητών και των άρρωστων τώρα που την έχεις την ευκαιρία ... Ειδικά με τους φοιτητές που θα ενοχληθούν από την φασαρία με έπεισες. Τεσπα μάλλον το έσκασες από το Invention of Lying εσύ. Ζήτα και από την κοκα κόλα να σου λέει στην συσκευασία ποσο σε βλάπτει. Δλδ πραγματικά πιστεύεις οτι υπάρχει άνθρωπος που ενώ δείχνει ένα σπίτι θα πετάξει έτσι στην ψύχρα "Διπλα μένουν κάτι φασαριοζοι να ξέρετε!!!" Ή αν τον ρωτήσουν αν είναι ήσυχο θα πει "Μπα της .....τάνας γίνεται" Really?????????? 1
DosCanones Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Αν δεν ξέρεις του νομους μην σχολιάζεις...γινεται διώξη για διατάραξη κοινής ησυχίας αυτεπάγγελτα μετά την πρώτη-δεύτερη παρατήρηση. Εκεί ναι θα εχει στεναχώρια... Ναι και μετα ξυπνησες που θα σου ρθει ο εισαγγελεας αυτεπαγγελτα να κανει ντα εναν που σε ενοχλει μετα απο την δευτερη παρατηρηση της αστυνομιας. Οτι ειπα. Δεν εχεις ιδεα, μιλας εκ του ασφαλους. Με το καλο να τα δεις και στην πραξη ολα αυτα τα ομορφα που μας γραφεις. Οι δε ανθρωποι που εχουν προβληματα με γειτονες εν ωρα κοινης ησυχιας προφανως ειναι βλακες που κανουν παρατηρησεις/φωναζουν αστυνομιες/τσακωνονται/πλακωνονται/αλλαζουν σπιτια, τη στιγμη που "μετα απο 2 τηλεφωνα στην αστυνομια το προβλημα λυνεται αυτεπαγγελτα"
GreyHorse Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Ειδικά με τους φοιτητές που θα ενοχληθούν από την φασαρία με έπεισες. Τεσπα μάλλον το έσκασες από το Invention of Lying εσύ. Ζήτα και από την κοκα κόλα να σου λέει στην συσκευασία ποσο σε βλάπτει. Λίγες φορές έχει ανοίξει θέμα με φοιτητές που έχουν πρόβλημα ιδίως σε περιόδους εξετάσεων επειδή δίπλα κάνουν φασαρία; Έχεις δώσει και απαντήσεις μάλιστα σε τέτοια θέματα μην με βάζεις να ψάχνω, εξάλλου δεν είναι όλοι οι φοιτητές πάρτι και αλκοόλ ξέρεις Υπάρχουν και κάποιοι που θέλουν να διαβάζουν. Η κόκα κόλα μπορεί να μην γράφει πόσο με βλάπτει είναι υποχρεωμένη όμως να γράφει τι περιέχει μέσα. Και άμα πάω να αγοράσω τσιγάρα με μεγάλα γράμματα θα διαβάσω θα πάθεις καρκίνο θα πεθάνεις από καρδιά φέρνει ανικανότητα κτλ. Όταν κάθεσαι και γράφεις "επιχειρήματα " σκέψου πρώτα λιγάκι δεν κάνει κακό είναι ο λόγος που έχουμε τον εγκέφαλο.
Backpacker Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Ναι και μετα ξυπνησες που θα σου ρθει ο εισαγγελεας αυτεπαγγελτα να κανει ντα εναν που σε ενοχλει μετα απο την δευτερη παρατηρηση της αστυνομιας. Οτι ειπα. Δεν εχεις ιδεα, μιλας εκ του ασφαλους. Με το καλο να τα δεις και στην πραξη ολα αυτα τα ομορφα που μας γραφεις. Δεν έρχεται ο εισαγγελέας...δεν ειναι και για αυτόφωρο...απλά γίνεται αυτεπάγγελτα έγκληση στον εισαγγελέα!! Αυτός θα πρέπει να παραστεί στον εισαγγελέα. Νοικιάζω δυο σπιτια και ενα μαγαζί...και έχω μεινει και γω σαν ενοικιαστης σε ποσα σπιτια εχοντας και σκυλο...λες να μην εχω ιδεα? Ότι σου λέω ειναι βίωμα οχι απλά νομικίστικες λαλακίες. Λίγες φορές έχει ανοίξει θέμα με φοιτητές που έχουν πρόβλημα ιδίως σε περιόδους εξετάσεων επειδή δίπλα κάνουν φασαρία; Έχεις δώσει και απαντήσεις μάλιστα σε τέτοια θέματα μην με βάζεις να ψάχνω, εξάλλου δεν είναι όλοι οι φοιτητές πάρτι και αλκοόλ ξέρεις Υπάρχουν και κάποιοι που θέλουν να διαβάζουν. Η κόκα κόλα μπορεί να μην γράφει πόσο με βλάπτει είναι υποχρεωμένη όμως να γράφει τι περιέχει μέσα. Και άμα πάω να αγοράσω τσιγάρα με μεγάλα γράμματα θα διαβάσω θα πάθεις καρκίνο θα πεθάνεις από καρδιά φέρνει ανικανότητα κτλ. Όταν κάθεσαι και γράφεις "επιχειρήματα " σκέψου πρώτα λιγάκι δεν κάνει κακό είναι ο λόγος που έχουμε τον εγκέφαλο. Ο ιδιοκτήτης έχει υποχρέωση να αναφέρει τι παιζει με το σπιτι του. Οχι με το τι παιζει των γειτονων. Το σπιτι μου μεσα περιεχει αυτα...οχι η πολυκατοικια ολη...ΤΟ ΣΠΙΤΙ! Σιγά μην ξεκινήσω να λέω "από κάτω μενει μια οικογενεια με ενα νεογέννητο...σπαραζει στο κλαμα ολο το βραδυ...διπλα μενει μια γρια δεν ακουει και εχει την τιβι στην διαπασων ολη μερα! Απτην αλλη ειναι μια ροκ μπαντα και η από πάνω ειναι νυμφομανής που πηδιέται ολη μερα και ολη νυχτα με ανοιχτα παραθυρα!! Τι αλλο θα ακουσουμε εδώ μέσα!!!Αχ να ήταν ολοι σαν και σένα θα γινόμουν μεσίτης!!!
bluesattack Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Τι τριπλα τους εκανες τωρα ? Ιδιοκτητης και να εισαι στο ..αντιπαλο στρατοπεδο ? 2
DosCanones Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Α για αυτεπαγγελτη εγκληση στον εισαγγελεα μιλουσες τοση ωρα; Xεστηκε η φοραδα στ'αλωνι. Καλα ειπα, το πολυ πολυ να πιασουν αυπνιες τον γειτονα απο την πολλη τη στεναχωρια κι αντι για 4 το πρωι να σε παει 7 το πρωι με το sub καθε νυχτα. Ασε που υπαρχει περιπτωση οι ιδιες αυπνιες να πιασουν και τον...εισαγγελεα μολις δει την... αυτεπαγγελτη εγκληση. Κι αν ειναι γειτονας σου θα την ακους στερεοφωνικα καθε βραδυ
Backpacker Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Α για αυτεπαγγελτη εγκληση στον εισαγγελεα μιλουσες τοση ωρα; Ε καλα ειπα, το πολυ πολυ να πιασουν αυπνιες τον γειτονα απο την πολλη τη στεναχωρια κι αντι για 4 το πρωι να σε παει 7 το πρωι με το sub καθε νυχτα. Ότι πεις... Τι τριπλα τους εκανες τωρα ? Ιδιοκτητης και να εισαι στο ..αντιπαλο στρατοπεδο ? Ειμαι και τα δύο για αυτό τα ξέρω και απτις δύο πλευρές!
GreyHorse Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δεν έρχεται ο εισαγγελέας...δεν ειναι και για αυτόφωρο...απλά γίνεται αυτεπάγγελτα έγκληση στον εισαγγελέα!! Αυτός θα πρέπει να παραστεί στον εισαγγελέα. Νοικιάζω δυο σπιτια και ενα μαγαζί...και έχω μεινει και γω σαν ενοικιαστης σε ποσα σπιτια εχοντας και σκυλο...λες να μην εχω ιδεα? Ότι σου λέω ειναι βίωμα οχι απλά νομικίστικες λαλακίες. Ο ιδιοκτήτης έχει υποχρέωση να αναφέρει τι παιζει με το σπιτι του. Οχι με το τι παιζει των γειτονων. Το σπιτι μου μεσα περιεχει αυτα...οχι η πολυκατοικια ολη...ΤΟ ΣΠΙΤΙ! Αχ να ήταν ολοι σαν και σένα θα γινόμουν μεσίτης!!! Κι εγώ σου είπα πως όπως ο ενοικιαστής μπορεί να κρύψει το γεγονός τι έχει κατοικίδιο και να πάει να νοικιάσει σπίτι που ο ιδιοκτήτης δεν θέλει ζώα μέσα στην περιουσία του, έτσι και ο ιδιοκτήτης μπορεί να νοικιάσει σπίτι διαφημίζοντας ότι είναι ήσυχο σε έναν φοιτητή που του ήρθε και του είπε ότι έχει πρόβλημα με τη φασαρία και ψάχνει κάτι ήσυχο για να διαβάσει. Αν συνέβαινε όμως το δεύτερο και ερχόταν εδώ ο φοιτητής και άνοιγε θέμα λέγοντας έχω συμβόλαιο τριών ετών ζήτησα σπίτι ήσυχο ο ιδιοκτήτης μου υποσχέθηκε ότι δεν υπάρχει φασαρία αλλά μετά απο ένα μήνα ανακάλυψα ότι παίζει ολημερίς η μουσική στη διαπασών αλλά την κλείνουν τις ώρες κοινής ησυχίας και δεν μπορώ να φέρω αστυνομία, πρώτος και καλύτερος θα έμπαινες στο θέμα α να συμβουλέψεις τον ενοικιαστή να βρει άλλο σπίτι και να φύγει και να μη φοβάται και θα τόνιζες το ποσό μαλάκας είναι ο ιδιοκτήτης.
Backpacker Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Κι εγώ σου είπα πως όπως ο ενοικιαστής μπορεί να κρύψει το γεγονός τι έχει κατοικίδιο και να πάει να νοικιάσει σπίτι που ο ιδιοκτήτης δεν θέλει ζώα μέσα στην περιουσία του, έτσι και ο ιδιοκτήτης μπορεί να νοικιάσει σπίτι διαφημίζοντας ότι είναι ήσυχο σε έναν φοιτητή που του ήρθε και του είπε ότι έχει πρόβλημα με τη φασαρία και ψάχνει κάτι ήσυχο για να διαβάσει. Αν συνέβαινε όμως το δεύτερο και ερχόταν εδώ ο φοιτητής και άνοιγε θέμα λέγοντας έχω συμβόλαιο τριών ετών ζήτησα σπίτι ήσυχο ο ιδιοκτήτης μου υποσχέθηκε ότι δεν υπάρχει φασαρία αλλά μετά απο ένα μήνα ανακάλυψα ότι παίζει ολημερίς η μουσική στη διαπασών αλλά την κλείνουν τις ώρες κοινής ησυχίας και δεν μπορώ να φέρω αστυνομία, πρώτος και καλύτερος θα έμπαινες στο θέμα α να συμβουλέψεις τον ενοικιαστή να βρει άλλο σπίτι και να φύγει και να μη φοβάται και θα τόνιζες το ποσό μαλάκας είναι ο ιδιοκτήτης. Ε φυσικά αυτό θα του έλεγα αν δεν έβγαζε άκρη με την συζήτηση(οχι οτι ιδιοκτητης εινια μαλακας καθώς φυσικά το συμφέρον του θα κοιτούσε να νοικιάσει το σπιτι)...θα του έλεγα φυσικά πως νομικά ο ιδιοκτήτης εχει το δικαίωμα να διεκδικήσει εναπομείναντα ενοικια μέχρι την συμπλήρωση των 3 ετών αλλά κατά 99% δεν έπαιζε να το κάνει γιατί ειναι παρα πολυ μακροχρόνια και κοστοβόρα διαδικασία και θα πρέπει να έχει και το σπίτι του ξενοίκιαστο τα χρόνια που θα εκδικάζεται η υπόθεση. Simple as that.
Προτεινόμενες αναρτήσεις