bluesattack Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Ε υποτιθεται οτι επικρατει η κοινη λογικη και μια σχετικη ευγενεια .Μπορει ο ιδιοκτητης να μενει απο πανω και να εχει αρρωστο ανθρωπο που να χρειαζεται ησυχια.Θα σκασει μια ευγενικη εξηγηση (δικαιολογια στην αναγκη ) και ο αλλος μπορει να ψαξει κατι αλλο.Αν πει οτι δεν εχει σκυλο και σκασει την επομενη ημερα με ενα μολοσσο Δεν αλλαζει τιποτα απο αυτα που ειπαμε ηδη , υπαρχει νομοθεσια , αλλα αν ξεκιναει και απο τους δυο βαλκανικα το πραγμα με την καλημερα.. Γιατί κάποιος κάτοχος κατοικιδίου να μειώσει στο 20-30% τις επιλογές του δλδ στην εύρεση κατοικίας? (γιατί πάνω απτις μισές αγγελίες σπιτιών αναφέρουν οτι δεν γινονται δεκτά κατοικίδια) Σοβαρα ? Εδω αλλοι παρακαλανε , ουτε νοικι δεν θελουν , αρκει να πληρωνει το ενφια τους ο νοικαρης ..
Basilhs23___ Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Από οτι θυμάμαι σε παλαιότερες συζητήσεις εδώ για το ίδιο θέμα, το κυριότερο ζήτημα είναι το μέγεθος του σκύλου, ρώτησέ τον για τι ράτσα μιλάμε, θα είναι κανένα μικρό σκυλάκι ή γομάρι; Το κοινό πρόβλημα και των 2 βέβαια είναι ο θόρυβος και το κατούρημα στο πάτωμα, αλλά δεν νομίζω να είναι τόσο μακάκας ο ενοικιαστής να μην καθαρίζει αμέσως τυχόν ακαθαρσίες και να τις αφήνει στο πάτωμα.
DosCanones Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Καλα κανετε και διευκρινιζετε τι ισχυει νομικα ΑΛΛΑ: Οταν μιλαμε για διαπροσωπικες σχεσεις - καλη συνενοηση/συνεργασια μεταξυ ενοικιαστη-ιδιοκτητη, ενοικιαστη-γειτονων και ιδιοκτητη-γειτονων, το βρισκω ατοπο για αρχη. Το να παω να κλεισω ενα σπιτι , να αποκρυψω απο τους παντες οτι σκοπευω να βαλω κατοικιδιο και να σκασω μυτη με 2 σκυλους που ενοχλουν και να αρχισω να επικαλουμαι τους νομους, δεν ειναι ιδιαιτερα καλη αρχη ουτε στη σχεση ιδιοκτητη-ενοικιαστη, ουτε και σε αυτη με τους γειτονες. Ειναι σιγουρο οτι σε τετοια περιπτωση ΟΛΕΣ οι πλευρες θα βγουν ζημιωμενες, η καθε μια με το δικο της τροπο. Το σωστο ειναι ξηγημενα πραγματα εξ'αρχης κι οχι επικληση νομων εκ των υστερων για πραγματα που ολοι ξερουμε οτι υπαρχει περιπτωση να ενοχλησουν. Λεει ο ιδιοκτητης "δε θελω κατοικιδια", αρα ο ενοικιαστης ειτε ψαχνει για αλλου, ειτε δε φερνει κατοικιδια. Το να πει "οκ" για να παρει την υπογραφη και μετα να φερει κατοικιδια και να "καλυπτεται νομικα", μονο προβληματα θα δημιουργησει. Δεν υποστηριζω την μη τηρηση των νομων, αλλα προκρινω τη συμφωνια , τη συνενοηση και την καλη συνυπαρξη πριν φτασουμε σε σημεια να επικαλουμαστε νομους. 4
AntiCambeR Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Σωστος ο Backpacker. Θα μπορουσε να υποστηριζει τα αντιθετα ως ιδιοκτητης 2 ακινητων. Οσο για το μεγεθος του σκυλου δυστυχως παιζει ρολο. Μεγαλος και μαυρος σκυλος=Για πολλους μοιαζει επικινδυνος,θα φαει το σπιτι κλπ.Και ομως,οι μεγαλοσωμοι σκυλοι ειναι συνηθως πιο ηρεμοι μεσα στο σπιτι απο οτι τα μικκροσωμα που ειναι υπερκινητικα και γενικ δραστηρια.Αν ο μεσαιου μεγεθους η μεγαλοσωμος σκυλος αρχισει τα πανω κατω στο σπιτι υπαρχει προβλημα γιατι θα τα διαλυσει ολα. Για αυτο τον λογο πρεπει ο μεγαλοσωμος σκυλος να εκτονωνεται εξω για να ειναι ησυχος στο σπιτι.Αναλογα την ρατσα.Υπαρχουν κατι ημιαιμα που ειναι τρελα,δεν μαζευονται με τιποτα. Ο μικροσωμος σκυλος εχει το πλεονεκτημα οτι μπορει να τρεξει και να παιξει μεσα στο σπιτι χωρις να κανει καποια ζημια.
bluesattack Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Το σωστο ειναι ξηγημενα πραγματα εξ'αρχης κι οχι επικληση νομων εκ των υστερων για πραγματα που ολοι ξερουμε οτι υπαρχει περιπτωση να ενοχλησουν. Δεν υποστηριζω την μη τηρηση των νομων, αλλα προκρινω τη συμφωνια , τη συνενοηση και την καλη συνυπαρξη πριν φτασουμε σε σημεια να επικαλουμαστε νομους. Αρκει φυσικα να μην εχει την ψευδαισθηση η την απαιτηση ο ιδιοκτητης να ''ρυθμιζει'' την ζωη του νοικαρη του για τα επομενα τρια χρονια.
DosCanones Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Αρκει φυσικα να μην εχει την ψευδαισθηση η την απαιτηση ο ιδιοκτητης να ''ρυθμιζει'' την ζωη του νοικαρη του για τα επομενα τρια χρονια. Ποιος εδω μεσα εθεσε τετοιο ζητημα; Για κατοικιδια μιλαμε και εντιμη συνενοηση μεταξυ των 2 πλευρων εκ των προταιρων.
bluesattack Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Μετα απο 6 μηνες μπορει ο νοικαρης να δει το hatchiko και να παρει σκυλο.Παει περιπατο η ''συμφωνια κυριων''. Αλλα χασιμο χρονου αυτη η αντιπαραθεση.Ξενοικιαστα με το κιλο ετσι και αλλιως , προς τι η στεναχωρια.
DosCanones Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Μετα απο 6 μηνες μπορει ο νοικαρης να δει το hatchiko και να παρει σκυλο.Παει περιπατο η ''συμφωνια κυριων''. Αλλα χασιμο χρονου αυτη η αντιπαραθεση.Ξενοικιαστα με το κιλο ετσι και αλλιως , προς τι η στεναχωρια. Προφανως και παει περιπατο η συμφωνια, προφανως κι ο ενοικιαστης δεν τηρησε το λογο του απεναντι στον ιδιοκτητη και προφανεστατα το να εκπλαγει-διαμαρτυρηθει ο ιδιοκτητης για το γεγονος της μη τηρησης, δεν αποτελει ουτε στο ελαχιστο "ρυθμιση της ζωης του ενοικιαστη".
bluesattack Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Φυσικα και τηρησε τον λογο του αλλα αλλαξε η ζωη του και οι προτιμησεις του.
DosCanones Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Παιζε με τις λεξεις εσυ, μου ειναι αδιαφορο. Το τι σημαινει συμφωνια ολοι ξερουν, δε θα αναπροσδιορισουμε σημερα την ενοια της. Το τι σημαινει αθετηση της ομοιως.
Backpacker Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Προφανως και παει περιπατο η συμφωνια, προφανως κι ο ενοικιαστης δεν τηρησε το λογο του απεναντι στον ιδιοκτητη και προφανεστατα το να εκπλαγει-διαμαρτυρηθει ο ιδιοκτητης για το γεγονος της μη τηρησης, δεν αποτελει ουτε στο ελαχιστο "ρυθμιση της ζωης του ενοικιαστη". Αυτό λέω...ο ιδιοκτήτης μπορεί να ενοχληθεί για 10002 πράγματα...ε δεν θα κάτσει ο ενοικιαστής να ρυθμίσει την ζωή του βάση αυτών. Για αυτό υπάρχει ο νόμος... Ειδικά σε περιπτώσεις που δεν μένει ο ιδιοκτήτης στην ιδια πολυκατοικία τότε ούτε διαπροσωπικές σχέσεις υπάρχουν ούτε τπτ...μια αυτόματη πληρωμή σε έναν αριθμό λογαριασμού και η μόνη συνάντηση είναι στην αρχή για τα συμβόλαια. Συμφωνώ και γω οτι πρέπει να υπάρχει καλό κλίμα αλλά πάντα σε λογικά πλαίσια...γιατί έτσι οπως το βλέπουν πολλοί ιδιοκτήτες αντιμετωπίζουν τον ενοικιαστή σαν το παιδι τους που το κανουν κουμαντο και πρεπει να ζει οπως θελουν αυτοι. Εγώ αποφάσισα να πάρω σκύλο πχ...ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝ ΝΑ ΡΘΩ να σου πω "Θα παρω κατοικίδιο υπάρχει πρόβλημα?" οπως γράφτηκε πριν. Σπίτι μου ειναι οσο εχω συμβολαιο και κανω οτι θελω αρκει να ειμαι νομιμος! Έτσι ξεκινάμε και άλλοι δεν θέλουν μετά αλλοδαπούς...άλλοι δεν θέλουν φοιτητές...άλλοι δεν θέλουν καπνιστές για ενοικιαστές (και όμως υπάρχουν)!
DosCanones Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Αυτό λέω...ο ιδιοκτήτης μπορεί να ενοχληθεί για 10002 πράγματα...ε δεν θα κάτσει ο ενοικιαστής να ρυθμίσει την ζωή του βάση αυτών. Για αυτό υπάρχει ο νόμος... Ειδικά σε περιπτώσεις που δεν μένει ο ιδιοκτήτης στην ιδια πολυκατοικία τότε ούτε διαπροσωπικές σχέσεις υπάρχουν ούτε τπτ...μια αυτόματη πληρωμή σε έναν αριθμό λογαριασμού και η μόνη συνάντηση είναι στην αρχή για τα συμβόλαια. Συμφωνώ και γω οτι πρέπει να υπάρχει καλό κλίμα αλλά πάντα σε λογικά πλαίσια...γιατί έτσι οπως το βλέπουν πολλοί ιδιοκτήτες αντιμετωπίζουν τον ενοικιαστή σαν το παιδι τους που το κανουν κουμαντο και πρεπει να ζει οπως θελουν αυτοι. Φυσικα συμβαινει και το ακριβως αναποδο ουκ ολιγες φορες, οπου ο ενοικιαστης αθετει συμφωνιες, ενιοτε και υποχρεωσεις, φερνοντας με διαοφορους τροπους σε δυσκολη θεση τον ιδιοκτητη. Πώς και δε το ανεφερες αυτο, μια που το δικο μου point αφορα τη σωστη συνενοηση μεταξυ ΚΑΙ των 2 πλευρων; Οσο για τα "δεν χρειαζεται καν να 'ρθω να σου πω", ναι ειπαμε οτι υπαρχει η νομικη καλυψη αλλα για μενα προεχει η καλη συνενοηση/γειτνιαση κλπ. Σε καθε περιπτωση θα το συζητουσα με τον ιδιοκτητη εαν ειχαμε συμφωνησει για το αντιθετο (να μη βαλω κατοικιδιο στο σπιτι) και δεν θα εβαζα κρυφα σκυλο, μεχρι να με παρει χαμπαρι και να εχουμε ιστοριες. Εσεις μπορειτε να ζειτε με τυφλοσουρτη τους νομους vs all αντι να κοιταζετε να συνενοειστε με τους διπλα σας για πραγματα που συνηθως ειναι απλα, εγω παντως εχω αλλη γνωμη. Έτσι ξεκινάμε και άλλοι δεν θέλουν μετά αλλοδαπούς...άλλοι δεν θέλουν φοιτητές...άλλοι δεν θέλουν καπνιστές για ενοικιαστές (και όμως υπάρχουν)!Το περιεργο δεν καταλαβα πού ειναι; Δικο του ειναι το σπιτι, αυτος επιλεγει ποιον θα βαλει μεσα. Με την ιδια ακριβως λογικη που επιλεγει κι ο ενοικιαστης σε ποιο σπιτι θα παει να μεινει. 1
GreyHorse Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Είναι και θέμα οπτικής και λογικής του καθενός, δεν χρειάζεται να έχουμε από ένα νόμο για όλα! Μπορείς να τα βρεις μια χαρά με τον ιδιοκτήτη, δεν χρειάζεται να πηγαίνουμε σε σύγκρουση. Για μένα είναι λογικό ο ιδιοκτήτης να ζητάει ό,τι θέλει, το αν θα βρει ή όχι να το νοικιάσει είναι άλλο θέμα. Αλλά σεβαστό το σε ποιον θέλει να το νοικιάσει κλπ Μέσα στο ενοικιαστήριο συμβόλαιο μπορείς να γράψεις ό,τι θέλεις φτάνει να μην είναι αντίθετο με τη νομοθεσία. Αν γράψεις κάτι που αντικρούει νόμο, απλά δεν ισχύει. Αν θέλει ο ενοικιαστής φέρνει σκύλο και δεν τον βγάζεις από μέσα πριν την τριετία που να χτυπάς τον κώλο σου κάτω! Ούτε ιδιόχρηση υπάρχει πριν την τριετία ούτε τίποτα! Γιατί κάποιος κάτοχος κατοικιδίου να μειώσει στο 20-30% τις επιλογές του δλδ στην εύρεση κατοικίας? (γιατί πάνω απτις μισές αγγελίες σπιτιών αναφέρουν οτι δεν γινονται δεκτά κατοικίδια) Ειναι το ιδιο ηλίθιο με το "Μόνο για έλληνες". Είναι διάκριση. Επίσης σιγά μην ζητήσω άδεια από τον σπιτονοικοκύρη για το αν θα εχω εγω κατοικιδιο. Δεν κάνω τπτ παρανομο για να ζητήσω την άδεια του. Η μόνη υποχρέωση που έχω στον ιδιοκτήτη ειναι να του πληρώνω το ενοίκιο στην ώρα του και να του παραδώσω το σπίτι στην κατάσταση που το βρήκα...το να μην κάνω φασαρία και να μην είναι το σπίτι υγειονομικος κινδυνος ειναι υποχρέωση προς τους γείτονες και οχι προς τον ιδιοκτήτη (εκτός αν ειναι και γειτονας ταυτοχρονα) όλα τα άλλα ειναι δικά μου θέματα! Φυσικά. Κι εσύ αν αύριο ψάχνεις να νοικιάσεις και διευκρινήσεις ότι έχεις άρρωστο άνθρωπο/είσαι φοιτητής και έχεις διάβασμα κτλ και ψάχνεις κάτι ήσυχο, ο ιδιοκτήτης μπορεί να σου κρύψει ότι από δίπλα μένουν κάτι τύποι που από το πρωί ως το μεσημέρι και από το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ βαράνε τη μουσική στη διαπασών, γιατί να χάσει μέρος της πίτας των υποψήφιων ενοικιαστών, εξάλλου οι γείτονες που κατά τύχη του λείπουν τώρα σε διακοπές δεν κάνουν κάτι παράνομο!
Backpacker Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Φυσικα συμβαινει και το ακριβως αναποδο ουκ ολιγες φορες, οπου ο ενοικιαστης αθετει συμφωνιες, ενιοτε και υποχρεωσεις, φερνοντας με διαοφορους τροπους σε δυσκολη θεση τον ιδιοκτητη. Πώς και δε το ανεφερες αυτο, μια που το δικο μου point αφορα τη σωστη συνενοηση μεταξυ ΚΑΙ των 2 πλευρων; Οσο για τα "δεν χρειαζεται καν να 'ρθω να σου πω", ναι ειπαμε οτι υπαρχει η νομικη καλυψη αλλα για μενα προεχει η καλη συνενοηση/γειτνιαση κλπ. Σε καθε περιπτωση θα το συζητουσα με τον ιδιοκτητη εαν ειχαμε συμφωνησει για το αντιθετο (να μη βαλω κατοικιδιο στο σπιτι) και δεν θα εβαζα κρυφα σκυλο, μεχρι να με παρει χαμπαρι και να εχουμε ιστοριες. Εσεις μπορειτε να ζειτε με τυφλοσουρτη τους νομους vs all αντι να κοιταζετε να συνενοειστε με τους διπλα σας για πραγματα που συνηθως ειναι απλα, εγω παντως εχω αλλη γνωμη. Το περιεργο δεν καταλαβα πού ειναι; Δικο του ειναι το σπιτι, αυτος επιλεγει ποιον θα βαλει μεσα, εσυ θα του πεις; Αν αθετήσει υποχρεώσεις ο ενοικιαστής τοτε φυσικά πρέπει να δεχθεί κυρώσεις...τώρα αυτά με τα "καλή γειτνίαση και καλές σχέσεις" μου κάνουν δεκαετία '80 προσωπικά. Μια αυτόματη πληρωμή ειναι για μένα ο σποιτονοικοκύρης μου...και θα μιλήσουμε μονο αν χαλάσει κατι στο σπίτι και ειναι ευθύνη του. Δεν θέλω να τον κανω πεθερό ούτε φίλο μου. Φυσικά. Κι εσύ αν αύριο ψάχνεις να νοικιάσεις και διευκρινήσεις ότι έχεις άρρωστο άνθρωπο/είσαι φοιτητής και έχεις διάβασμα κτλ και ψάχνεις κάτι ήσυχο, ο ιδιοκτήτης μπορεί να σου κρύψει ότι από δίπλα μένουν κάτι τύποι που από το πρωί ως το μεσημέρι και από το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ βαράνε τη μουσική στη διαπασών, γιατί να χάσει μέρος της πίτας των υποψήφιων ενοικιαστών, εξάλλου οι γείτονες που κατά τύχη του λείπουν τώρα σε διακοπές δεν κάνουν κάτι παράνομο! Φυσιολογικό είναι...ξέρεις εσύ πολλούς ιδιοκτήτες (μην μιλήσω για μεσίτες) που αναφέρουν τα αρνητικά ενός σπιτιού? Οι γείτονες πάντα ειναι λαχείο...οτι κάτσει. Εσυ τι λες θα βάλει στην αγγελία "Ενοικιάζεται σπίτι δίπλα σε ροκ μπάντα?" για να ειναι ειλικρινής? Ποιος θα παρει τηλεφωνο?Καμιά γκρούπι ή κανένας κωφάλαλος? χαχαχαχαχαχα
DosCanones Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Αν αθετήσει υποχρεώσεις ο ενοικιαστής τοτε φυσικά πρέπει να δεχθεί κυρώσεις...τώρα αυτά με τα "καλή γειτνίαση και καλές σχέσεις" μου κάνουν δεκαετία '80 προσωπικά. Μια αυτόματη πληρωμή ειναι για μένα ο σποιτονοικοκύρης μου...και θα μιλήσουμε μονο αν χαλάσει κατι στο σπίτι και ειναι ευθύνη του. Δεν θέλω να τον κανω πεθερό ούτε φίλο μου.Ωραια, αφου η καλη γειτνιαση σου κανει δεκαετια 80, μια που ειμαστε 2015 και τα μυαλα προχωρανε μπροστα, με το καλο να σου κατσει στο διπλα τοιχο απο το κρεβατι σου γειτονας με subwoofer που θα δινει πονο ως τις 4 το πρωι ενω εσυ θα πρεπει να ξυπνησεις 7 για να πας δουλεια. Εχοντας παραλληλα αδυναμια στο να αλλαξεις διαμερισμα, για διαφορους λογους, συνηθως ανωτερας βιας. Και τοτε να δουμε 1. πώς ξεμπλεκεις 2. τους νομους 3. αν ο ιδιοκτητης του διαμερισματος που νοικιαζεις θα συνεχισει να ειναι για σενα "μια πληρωμη σε ενα τραπεζικο λογαριασμο". Στο μελλον ολα αυτα, γιατι το νεαρο της ηλικιας σου αυτη τη στιγμη ειναι προφανες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις