Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε μάστορα, τώρα τι συγκρίνουμε; Καμία σχέση το ένα παράδειγμα με το άλλο. Άμα δεν είναι τυπικός στις υποχρεώσεις του εννοείται ότι του την κάνεις.

Άμα όμως είναι τύπος και υπογραμμός στις πληρωμές του, αλλά παράλληλα σε παίρνει ο γείτονάς του να σου πει ότι το σκυλί του γαυγίζει τι θα κάνεις εσύ; Θα διώξεις τον καλό ένοικο ή θα γράψεις στα @@ σου το γείτονα;

Εφόσον συμφωνήσαμε "όχι σκύλο" και με έγραψε στα @@ του ο ένοικος, με ποιο σκεπτικό εγώ θα τον θεωρώ καλό ένοικο; Μόνο και μόνο επειδή δε χρεωστάει; Δε πάει έτσι. 

να στο πω αλλιως. Εαν εσυ για καποιο λογο ηθελες να διωξεις τον ενοικιαστη σου ενω αυτος ηταν τυπικοτατος στις υποχρεωσεις πως θα το εκανες χωρις να βγεις αλωβητος?

Χωρίς να βγεις αλώβητος; Χωρίς λεφτά, χωρίς χρόνο, χωρίς τίποτα; Δε γίνεται. Αλλά μην ξεχνάς ότι και να μην είναι τυπικός, πάλι δε θα βγεις αλώβητος στην προσπάθεια να τον βγάλεις.

• Απαντ. 251
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators
Δημοσ.

Είναι και θέμα οπτικής και λογικής του καθενός, δεν χρειάζεται να έχουμε από ένα νόμο για όλα!

Ωραία, πες λοιπόν ότι εγώ είμαι ιδιοκτήτης ενός σπιτιού και παράλληλα είμαι και ρατσιστής. Σου νοικιάζω το σπίτι, αλλά βάζουμε ως όρο ότι δεν θα πηδάς αλλοδαπές μέσα στην ιδιοκτησία μου.

Το δέχεσαι σαν όρο αφού δεν χρειάζεται να έχουμε από ένα νόμο για όλα ή θα θεωρήσεις ότι θίγεσαι και ξαφνικά δεν θα μπορώ να κάνω ότι γουστάρω στο σπίτι του αλλουνού;

Δημοσ.

Ωραία, πες λοιπόν ότι εγώ είμαι ιδιοκτήτης ενός σπιτιού και παράλληλα είμαι και ρατσιστής. Σου νοικιάζω το σπίτι, αλλά βάζουμε ως όρο ότι δεν θα πηδάς αλλοδαπές μέσα στην ιδιοκτησία μου.

Το δέχεσαι σαν όρο αφού δεν χρειάζεται να έχουμε από ένα νόμο για όλα ή θα θεωρήσεις ότι θίγεσαι και ξαφνικά δεν θα μπορώ να κάνω ότι γουστάρω στο σπίτι του αλλουνού;

Μπορείς να τα βρεις μια χαρά με τον ιδιοκτήτη, δεν χρειάζεται να πηγαίνουμε σε σύγκρουση. Για μένα είναι λογικό ο ιδιοκτήτης να ζητάει ό,τι θέλει, το αν θα βρει ή όχι να το νοικιάσει είναι άλλο θέμα. Αλλά σεβαστό το σε ποιον θέλει να το νοικιάσει κλπ

Δημοσ.

Θα απαντήσω εγώ. Το δεύτερο. Θεωρώ ότι με θίγει, οπότε και δεν θα νοικιάσω το σπίτι. Αυτό ακριβώς σημαίνει "δεν το δέχομαι" σαν όρο.

• Like 1
Δημοσ.

Σαν ts να κανω μια συγκεκριμενη ερωτηση...

...το τοπικ το ανοιξα για να μαθω τι "προβληματα" μπορει να μου δημιουργησει εμενα του ιδιοκτητη το σκυλακι του νοικαρη

Αν αποφασισω να βαλω αυτον με το σκυλακι, ΠΡΟΦΑΝΩΣ για μενα προσωπικα, τελειωσε, αποδεχτηκα το κατοικιδιο, δεν θα τον βγαλω λογω κατοικιδιου

Πχ ενα προβλημα που δεν ειχα σκεφτει είναι πως θα αντιδρασουν οι αλλοι 4 της πολυκατοικιας. Μπορουν να κανουν κατι εναντιον του ιδιοκτητη?

• Like 1
Δημοσ.

Σαν ts να κανω μια συγκεκριμενη ερωτηση...

...το τοπικ το ανοιξα για να μαθω τι "προβληματα" μπορει να μου δημιουργησει εμενα του ιδιοκτητη το σκυλακι του νοικαρη

Αν αποφασισω να βαλω αυτον με το σκυλακι, ΠΡΟΦΑΝΩΣ για μενα προσωπικα, τελειωσε, αποδεχτηκα το κατοικιδιο, δεν θα τον βγαλω λογω κατοικιδιου

Πχ ενα προβλημα που δεν ειχα σκεφτει είναι πως θα αντιδρασουν οι αλλοι 4 της πολυκατοικιας. Μπορουν να κανουν κατι εναντιον του ιδιοκτητη?

Απ'όσο ξέρω δεν μπορούν να κάνουν κάτι όχι. Εκτός κι αν πάμε σε καταγγελίες για κακοποίηση ζώου και για άθλιες συνθήκες κλπ

Δημοσ.

Εφόσον συμφωνήσαμε "όχι σκύλο" και με έγραψε στα @@ του ο ένοικος, με ποιο σκεπτικό εγώ θα τον θεωρώ καλό ένοικο; Μόνο και μόνο επειδή δε χρεωστάει; Δε πάει έτσι. 

Αυτα ειναι...Βαλκανια .Δηλαδη αν  θελει να υιοθετησει ενα αδεσποτο η αν θελει να συζησει με την γκομενα του που εχει σκυλο θα σκεφτει την ''συμφωνια κυριων'' που εκανε (ν αναγκαστηκε νακανει ) κατι χρονια πριν ? Υπαρχει νομοθεσια.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτα ειναι...Βαλκανια .Δηλαδη αν  θελει να υιοθετησει ενα αδεσποτο η αν θελει να συζησει με την γκομενα του που εχει σκυλο θα σκεφτει την ''συμφωνια κυριων'' που εκανε (ν αναγκαστηκε νακανει ) κατι χρονια πριν ? Υπαρχει νομοθεσια.

Εάν προκύψει κάτι έκτακτο όπως λες, ο σωστός τρόπος είναι να μιλήσει με τον ιδιοκτήτη. Μπορεί να μην έχει θέμα (κι αυτό είναι το πιθανότερο).

Σου λέω εγγυημένα πως αν έρθει και μου πει κάποιος μετά από 1 χρόνο, "ξέρεις, σκοπεύω να συζήσω με την κοπέλα μου, αλλά έχει σκύλο, είναι πρόβλημα" θα πάρει σαν απάντηση "άραξε δε παίζει θέμα απλά προσέχτε τον μη τα διαλύσει". Αν πάλι μου 'ρθει με κάνα νόμο στο χέρι να μου ανακοινώσει τι θα κάνει, θα του δώσω προθεσμία 2 εβδομάδες για να φύγει χωρίς να χρειαστεί να "τον φύγω" εγώ (κι ας μου κοστίσει χρόνο & χρήμα).

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Επιπλεον οι σκυλοι γενικα δεν ειναι ευπροσδεκτοι απο τους γειτονες, ακομα κι αν ο ενοικιαστης φροντιζει να μην δημιουργουν προβληματα.

Με το που θα ενοχλησει ο σκυλος καποιον γειτονα (γαυγισματα, βρωμα κλπ) πρωτος και καλυτερος θα εχεις εσυ προβλημα ως ιδιοκτητης του διαμερισματος, ενω παραλληλα θα ειναι δυσκολο να διωξεις τον ενοικιαστη καθοτι σας δεσμευει συμβολαιο για μακρα χρονικη διαρκεια.

Οποτε, θα κοιταζα για καμια αλλη περιπτωση αν το διαμερισμα δεν εχει φοβο να μεινει ανοικιαστο για μηνες.

Αν αρχίσουμε να δίνουμε σημασία στο "τι θέλουν οι γείτονες" καταλαβαίνεις τι θα γίνει... Ειδικά όταν δεν υπαρχει ενόχληση τι θα πουν? Πως απλά δεν γουστάρουν? Μετά θα επεκταθούμε στο χρώμα των ανθρώπων, την εθνικότητα, το αν κοιμούνται μπρούμητα ή ανάσκελα, κλπ κλπ. Τα προβλήματα βρώμας ή ησυχίας, δεν έχουν να κάνουν πάντα με τα κατοικίδια αλλά με τα δίποδα ζώα που μένουν εκεί μέσα και πίστεψέ με είναι πολύ χειρότερα απο αυτά των σκύλων...

Thanks για τις αποψεις, αρκετα χρησιμες (δεν ειχα σκεφτει οτι μπορει το ζωντανο να μην δημιουργει προβλημα αλλα μπορει να εχουν οι γειτονες)

Εκει τι παιζει? Υπαρχει καποιος νομος που μου απαγορευει να νοικιασω σε ανθρωπο με κατοικιδιο?

Οσο για φθορες, μονο στις 3 κρεβατοκαμαρες εχει ξυλινο πατωμα - οχι τιποτα πολυτελειες - και με αγχωνει

Δεν υπάρχει τέτοιος νόμος. Ίσα ίσα υπάρχει νόμος που απαγορεύει να ...απαγορεύονται τα κατοικίδια από κανονισμούς, αποφάσεις συνελεύσεων κλπ. 

Με απλά λόγια πάντως, αν σου τύχει περίεργος ενοικιαστής, λίγη σημασία θα έχει αν έχει σκύλο ή όχι...

• Like 1
Δημοσ.

Δυστυχως καποιος που εχει σκυλο ειναι πιο δυσκολο να βρει σπιτι.

Υπαρχουν σκυλοι που τους εμαθαν οι "ιδιοκτητες" τους απο κουταβια να μην κανουν ζημιες.

Ομως υπαρχει ισως η πιθανοτητα 1 τετοιος σκυλος να αρχισει να κανει ζημιες οταν βρεθει σε καινουριο περιβαλλον(σπιτι) και μεινει μονος του για καποιες ωρες.Ειναι το λεγομενο αγχος αποχωρισμου(separation anxiety) το οποιο αντιμετωπιζεται(μαλλον μειωνεται) με καποιες συγκεκριμενες ενεργειες(πχ περιορισμος του κουταβιου σε συγκεκριμενο δωματιο χωρις να υπαρχουν πραγματα για να δαγκωσει η περιορισμος σε crate σε ωρες αναλογα με την ηλικια του σκυλου)αλλα ειναι δυσκολα ειδικα οταν προκειται για κουταβι που εκτος απο ζημιες θα κλαιει.

Για αυτον τον λογο προτεινεται ο ιδιοκτητης να εχει πολυ χρονο η να υπαρχει 2ο ατομο στο σπιτι σε περιπτωση κουταβιου.Γιατι ειναι και το προβλημα "τουαλετας".Ο ενηλικος σκυλος κρατιεται για ωρες ενω το κουταβι θα κατουραει καθε 2-3 ωρες.

Επισης το οτι 1 σκυλος ειναι μεγαλοσωμος δεν σημαινει οτι θα κανει ζημιες και οτι 1 μικροσωμος δεν θα κανει.Απλα θα κανει ζημιες μεγαλυτερης εκτασης.

Οποτε αν το σπιτι ειναι παλιο χωρις ξυλινα πατωματα και χωρις επιπλα δεν υπαρχει προβλημα.Μονο τις πορτες μπορει να γρατζουνισει ο σκυλος.Οτι αλλο χαλασει θα ειναι του ενοικιαστη.Εχω δει φωτογραφια 1 στρωματος που ο σκυλος το εχει κανει φυλλο και φτερο.

Δημοσ.

Αν θέλει ο ενοικιαστής φέρνει σκύλο και δεν τον βγάζεις από μέσα πριν την τριετία που να χτυπάς τον κώλο σου κάτω! Ούτε ιδιόχρηση υπάρχει πριν την τριετία ούτε τίποτα!

Γιατί κάποιος κάτοχος κατοικιδίου να μειώσει στο 20-30% τις επιλογές του δλδ στην εύρεση κατοικίας? (γιατί πάνω απτις μισές αγγελίες σπιτιών αναφέρουν οτι δεν γινονται δεκτά κατοικίδια) Ειναι το ιδιο ηλίθιο με το "Μόνο για έλληνες". Είναι διάκριση. 

Επίσης σιγά μην ζητήσω άδεια από τον σπιτονοικοκύρη για το αν θα εχω εγω κατοικιδιο. Δεν κάνω τπτ παρανομο για να ζητήσω την άδεια του. Η μόνη υποχρέωση που έχω στον ιδιοκτήτη ειναι να του πληρώνω το ενοίκιο στην ώρα του και να του παραδώσω το σπίτι στην κατάσταση που το βρήκα...το να μην κάνω φασαρία και να μην είναι το σπίτι υγειονομικος κινδυνος ειναι υποχρέωση προς τους γείτονες και οχι προς τον ιδιοκτήτη (εκτός αν ειναι και γειτονας ταυτοχρονα) όλα τα άλλα ειναι δικά μου θέματα! 

• Like 4
Δημοσ.

Οχι παιδια , μην τα συμψηφιζουμε ετσι δεν ειναι το ιδιο ! Αλλο το ρατσιστικο κινητρο αλλο η επιλογη του νοικαρη με βαση πιθανες φθορες , θορυβο κλπ.Απο οσο ξερω ας πουμε υπαρχουν ξενοδοχεια που δεχονται κατοικιδια και αλλα οχι.Αλλα ξερεις απο την αρχη, δεν εχει πισωγυρισματα.Οπως καποιος μπορει να δισταζει να νοικιαζει σε μια οικογενεια με μωρα,γιατι μπορει να μενει διπλα , απο πανω και να τον ενοχλει ο θορυβος.

Ευτυχως η δυστυχως υπαρχουν ενοικιαστηρια με το κουταλι πλεον.

Δημοσ.

Οχι παιδια , μην τα συμψηφιζουμε ετσι δεν ειναι το ιδιο ! Αλλο το ρατσιστικο κινητρο αλλο η επιλογη του νοικαρη με βαση πιθανες φθορες , θορυβο κλπ.Απο οσο ξερω ας πουμε υπαρχουν ξενοδοχεια που δεχονται κατοικιδια και αλλα οχι.Αλλα ξερεις απο την αρχη, δεν εχει πισωγυρισματα.Οπως καποιος μπορει να δισταζει να νοικιαζει σε μια οικογενεια με μωρα,γιατι μπορει να μενει διπλα , απο πανω και να τον ενοχλει ο θορυβος.

Ευτυχως η δυστυχως υπαρχουν ενοικιαστηρια με το κουταλι πλεον.

Μα αλλοι δεν νοικιάζουν σε αλλοδαπούς με το ιδιο σκεπτικο..οτι θα κανουν φθορές στο σπίτι ή οτι μπορεί να φύγουν στις πατριδες τους και να τους αφησουν φεσι! Τα pet friendly σπίτια ειναι παρα πολυ λίγα μέσα στο σύνολο..γιατί να περιορίσω τις επιλογές μου δλδ δεν το κατάλαβα. Ο νόμος ειναι ξεκάθαρος.  Όπως στο σπίτι που νοικιάζω μπορώ να φέρω να πηδήξω οποια θέλω και όποτε θέλω αρκεί να μην ενοχλούμε...έτσι μπορώ να έχω και κατοικιδιο αν θελω αρκεί να μην ενοχλεί. Τα άλλα ειναι κολλήματα των ιδιοκτητών. Έχω δυο σπίτια που νοικιάζω και το θεωρώ αυτονόητο ο ενοικιαστης να κανει οτι θελει..το μονο που με νοιαζει ειναι να πληρωνει τα ενοικια του και στο τελος το σπιτι να ειναι στην κατασταση που το πηρε...αλλιως για αυτο εχω την εγγύηση.

Εάν προκύψει κάτι έκτακτο όπως λες, ο σωστός τρόπος είναι να μιλήσει με τον ιδιοκτήτη. Μπορεί να μην έχει θέμα (κι αυτό είναι το πιθανότερο).

Σου λέω εγγυημένα πως αν έρθει και μου πει κάποιος μετά από 1 χρόνο, "ξέρεις, σκοπεύω να συζήσω με την κοπέλα μου, αλλά έχει σκύλο, είναι πρόβλημα" θα πάρει σαν απάντηση "άραξε δε παίζει θέμα απλά προσέχτε τον μη τα διαλύσει". Αν πάλι μου 'ρθει με κάνα νόμο στο χέρι να μου ανακοινώσει τι θα κάνει, θα του δώσω προθεσμία 2 εβδομάδες για να φύγει χωρίς να χρειαστεί να "τον φύγω" εγώ (κι ας μου κοστίσει χρόνο & χρήμα).

Αν δεν ερθει καν να σου πει τπτ γιατι δεν έχει την παραμικρή υποχρέωση να σου δώσει λογαριασμό τι θα κάνεις? Δεν εισαι ο μπαμπας του ενοικιαστη να σου ζητησει την αδεια αν θα παρει κατοικιδιο. 

• Like 2
Δημοσ.

Τι ξεκαθαρος , αφου ειναι στην επιλογη του ιδιοκτητη ο νοικαρης , ετσι δεν ειναι ? Εκτος αν αρχισει κανα παραλληρημα οποτε παει αλλου το πραγμα ..Εκτος απο τα ξενοδοχεια , οπου μπορει και να ειναι παρωχημενος ο νομος για τα κατοικιδια.Μπορει να ειναι ΚΑΙ θεμα υποδομων.Τι ισχυει στην Ευρωπη ?

Δημοσ.

Τι ξεκαθαρος , αφου ειναι στην επιλογη του ιδιοκτητη ο νοικαρης , ετσι δεν ειναι ? Εκτος αν αρχισει κανα παραλληρημα οποτε παει αλλου το πραγμα ..Εκτος απο τα ξενοδοχεια , οπου μπορει και να ειναι παρωχημενος ο νομος για τα κατοικιδια.Μπορει να ειναι ΚΑΙ θεμα υποδομων.Τι ισχυει στην Ευρωπη ?

Ε ναι γιατί να πει οτι εχει κατοικιδιο κάποιος δλδ και να φαει ακυρο για ενα σπιτι που του αρεσει και τον βολεύει η τοποθεσια και το ενοικιο?(η κάνα μικρό καπέλο στο ενοίκιο για να γινει δεκτό το κατοικίδιο...το κάνουν πολλοί ιδιοκτήτες)

Δεν εχει την παραμικρη υποχρέωση ο υποψηφιος ενοικιαστης να πει οτι εχε κατοικιδιο και να φαει κατα πασα πιθανοτητα ακυρο για κάτι νομιμότατο. Υπογραφουν..μπαινει μεσα μαζί με το κατοικίδιο του και ειναι νομιμότατος και δεν τον κουνάει κανείς πριν την τριετία αν ειναι οκ στις υποχρεώσεις του ο κόσμος να χαλάσει.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...