Bitbit Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 22 λεπτά πριν, I'm_busy είπε Λοιπόν, τα σχόλια σ αυτό το νήμα είναι το λιγότερο εκνευριστικά. Όσοι λέτε "δε θέλω κατοικίδιο στο σπίτι μου" "βρωμάνε" "θα μου το καταστρέψουν" δεν έχουν ιδέα απλά. Έχω ένα ντόμπερμαν (μεγάλος αθλητικός σκύλος) που το μάζεψα σε μεγάλη ηλικία απ το δρόμο και είμαι στα νοίκια μια ζωή και ποτέ μα ποτέ δεν ανέφερα ότι έχω κατοικίδιο, απλά τον έπαιρνα μαζί μου. Ο σκύλος λοιπόν που λέτε ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΑΒΓΙΣΕΙ ΠΟΤΕ, δε τον άφηνα, για κατούρημα και τις λοιπές ανάγκες του το κατεβάζω 5 φορές τη μέρα και μία μεγάλη βόλτα (από 5 - 8 χιλιόμετρα) καθημερινά να βγάζει την ενέργειά του. Σε όσες πολυκατοικίες έχω μείνει κάποιοι δε τον ήθελαν λόγο που ήταν μεγάλος και άλλοι το λάτρευαν αλλά ποτέ κανείς δεν έκανε κάποιο παράπονο, το αντίθετο βασικά. Πιο παλιά είχε μια σχέση μου ένα κυνηγόσκυλο, κ αυτό στα ίδια πλαίσια, δε γάβγιζε δεν έκανε ζημιές. Οπότε έχει καθαρά να κάνει με τη λαική φράση "το παιδί και το σκυλί, όπως τα μάθεις" και σιγκεκριμένα τα παιδιά είναι μακράν χειρότερα. Όσοι βγάζετε χολή καλά θα κάνετε να αλλάξετε μυαλά, δε ξέρετε τι πάει να πει σκύλος, ο σκύλος είναι συντροφιά όταν είσαι μόνος σου σε μία μεγαλούπολη, λόγος να βγεις απ το σπίτι όταν είσαι στις μαύρες σου. ασφάλεια και στο διαμέρισμα αλλά και όταν πας κάπου και μένεις σε μια κακόφοιμη περιοχή και φυσικά αναγκαίο εργαλείο για έναν άνθρωπο με πρόβλημα όρασης. Μην ακούσω επισης το χαζό "οκ βρες αλλού" γιατί ειδικά σήμερα το να βρεις σπίτι χωρίς παράλλογη τιμή ενοικίασης είναι αρκετά δύσκολο, πόσο μάλλον άμα προσπαθείς να αποφύγεις και αυτούς που δε θέλουν κατοικίδια. αναγάγεις τη δική σου περίπτωση σε κανόνα. Εσύ μπορεί να είσαι ο τέλειος ιδιοκτήτης σκύλου αλλά δε συμβαίνει με όλους. Εγώ έχω άσχημες εντυπώσεις από "φιλόζωους", οπότε γιατί να μην πάρουμε τις δικές μου περιπτώσεις σαν κανόνα και να πάρουμε τη δική σου; Επίσης ποιο ακριβώς είναι χαζό; Το ότι θέλουμε εμείς να κάνουμε κουμάντο στο σπίτι μας; Το αν δε μπορείς να βρεις σπίτι είναι δικό σου πρόβλημα. Κι εγώ δε μπορώ να βρω γκόμενα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι είναι υποχρεωμένη η καθεμία να μου κάτσει επειδή είμαι καημένος; Πρόβλημα μου. 3
Joshua21 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Μόλις τώρα, agnostos13 είπε Ας αποδείξει υπεκμίσθωση...αν μπορεί! Ε δε μπορεί, αυτό λέω και εγώ, η λογική σου "μπάζει". 2 λεπτά πριν, agnostos13 είπε Κατά τα άλλα είπαμε...στο συμφωνητικό μπορεί (θεωρητικά) να γράψει ο καθένας ότι μπούρδα θέλει...δεν είναι ανάγκη να τον πάρουμε στα σοβαρά, ούτε σημαίνει οτι είναι και νομότυπα επειδή θέλει να τα γράψει! Δεν το είπαμε, εσύ το είπες, και κάνεις λάθος. Αν δεν πάρεις στα σοβαρά τους όρους που έχεις συμφωνήσει τότε να είσαι έτοιμος να υποστείς τις συνέπειες, εκτός και αν καταφέρεις να αποδείξεις ότι κάποιος όρος είναι καταχρηστικός.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Super Moderators Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Just now, Bitbit said: αναγάγεις τη δική σου περίπτωση σε κανόνα. Εσύ μπορεί να είσαι ο τέλειος ιδιοκτήτης σκύλου αλλά δε συμβαίνει με όλους. Εγώ έχω άσχημες εντυπώσεις από "φιλόζωους", οπότε γιατί να μην πάρουμε τις δικές μου περιπτώσεις σαν κανόνα και να πάρουμε τη δική σου; Επίσης ποιο ακριβώς είναι χαζό; Το ότι θέλουμε εμείς να κάνουμε κουμάντο στο σπίτι μας; Το αν δε μπορείς να βρεις σπίτι είναι δικό σου πρόβλημα. Κι εγώ δε μπορώ να βρω γκόμενα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι είναι υποχρεωμένη η καθεμία να μου κάτσει επειδή είμαι καημένος; Πρόβλημα μου. Όταν αποφασίζεις να διαθέσεις το σπίτι σου σε κάποιον άλλο, πρακτικά δεν μπορείς να κάνεις "κουμάντο" σε αυτό όπως με το αν έμενες εσύ μέσα. Υπάρχουν προφανώς διάφοροι βασικοί κανόνες που πρέπει να τηρούνται και από τις 2 πλευρές αλλά αυτά δεν έχουν να κάνουν με το συγκεκριμένο θέμα που συζητάμε εδώ!
GREGORYMO Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 1 λεπτό πριν, agnostos13 είπε Μην κάνεις οτι δεν καταλαβαίνεις, άλλο ο υπεύθυνος της μίσθωσης που θα πρέπει να δώσει τα στοιχεία του για νομικούς και φορολογικούς λόγους και άλλο ποιός θα κατοικεί ή θα φιλοξενείται. ΥΓ. Και είναι λογική να πρέπει ο εργένης να καλέσει τον ιδιοκτήτη στο γάμο του ωστέ να λάβει το οκ και να μπορεί συγκατοικήσει με τη σύντροφο του; Σκέπτεσαι μονόπλευρα. Ενοικιάζει κάποιος ένα σπίτι. Επιτρέπεται να βάλει συγκατοικο ΧΩΡΙΣ την συννενεση του ιδιοκτήτη ?
agnostos13 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 4 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Αν δεν συμφωνεί ο ενοικιαστής, δεν υπογράφει !!! Μα, για αυτό δεν είναι οι υπογραφές !! Εφόσον οι όροι είναι παράνομοι και καταχρηστικοί...είναι σαν να μην υπάρχουν! Ούτος ή αλλώς σε περίπτωση αντιδικίας κανένας δικαστής δεν θα πατήσει σε μη νομότυπο όρο και θα σου πει ας πρόσεχες που βάζεις την υπογραφή σου (να ξέρουμε τι λέμε).
GREGORYMO Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Μόλις τώρα, agnostos13 είπε Εφόσον οι όροι είναι παράνομοι και καταχρηστικοί...είναι σαν να μην υπάρχουν! Ούτος ή αλλώς σε περίπτωση αντιδικίας κανένας δικαστής δεν θα πατήσει σε μη νομότυπο όρο και θα σου πει ας πρόσεχες που βάζεις την υπογραφή σου (να ξέρουμε τι λέμε). Συμφωνώ απόλυτα !!!! Οι καταχρηστικοι όροι δεν πιάνονται.
Joshua21 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 9 λεπτά πριν, billdanos είπε Ο νόμος αναφέρει ξεκάθαρα πως δεν μπορεί κανείς να σου απαγορεύσει να έχεις κατοικίδιο (εκτός από τον ίδιο το νόμο αν κρίνει πως δεν είσαι ικανός για κάτι τέτοιο). Πουθενά δεν λέει κάτι τέτοιο, αυτό είναι δική σου ερμηνεία, αυτό που λέει στην πραγματικότητα είναι ότι το καταστατικό δεν μπορεί να σου απαγορεύσει να έχεις κατοικίδιο. Άλλο το "καταστατικό" που αναφέρει ο νόμος, και άλλο το "κανείς" που αντιλαμβάνεσαι εσύ.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Super Moderators Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 2 minutes ago, Joshua21 said: Πουθενά δεν λέει κάτι τέτοιο, αυτό είναι δική σου ερμηνεία, αυτό που λέει στην πραγματικότητα είναι ότι το καταστατικό δεν μπορεί να σου απαγορεύσει να έχεις κατοικίδιο. Άλλο το "καταστατικό" που αναφέρει ο νόμος, και άλλο το "κανείς" που αντιλαμβάνεσαι εσύ. Μπορούμε να παίζουμε με τις λέξεις for ever... 1
agnostos13 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Σκέπτεσαι μονόπλευρα. Ενοικιάζει κάποιος ένα σπίτι. Επιτρέπεται να βάλει συγκατοικο ΧΩΡΙΣ την συννενεση του ιδιοκτήτη ? Ίσως εσύ να μην σκέφτεσαι σφαιρικά. Ο ενοικιαστής δεν συγκατοικεί με τον ιδιοκτήτη...έχει τυπικές υποχρεώσεις και τυπικά δικαιώματα. Το να μαθαίνει ο ιδιοκτήτης τα προσωπικά του ενοικιαστή δεν είναι στις τυπικές υποχρεώσεις του δεύτερου (ασχέτως ποιά είναι η δικαιολογία). Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2021 από agnostos13
spooker Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 37 λεπτά πριν, I'm_busy είπε Λοιπόν, τα σχόλια σ αυτό το νήμα είναι το λιγότερο εκνευριστικά. Όσοι λέτε "δε θέλω κατοικίδιο στο σπίτι μου" "βρωμάνε" "θα μου το καταστρέψουν" δεν έχουν ιδέα απλά. Έχω ένα ντόμπερμαν (μεγάλος αθλητικός σκύλος) που το μάζεψα σε μεγάλη ηλικία απ το δρόμο και είμαι στα νοίκια μια ζωή και ποτέ μα ποτέ δεν ανέφερα ότι έχω κατοικίδιο, απλά τον έπαιρνα μαζί μου. Ο σκύλος λοιπόν που λέτε ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΑΒΓΙΣΕΙ ΠΟΤΕ, δε τον άφηνα, για κατούρημα και τις λοιπές ανάγκες του το κατεβάζω 5 φορές τη μέρα και μία μεγάλη βόλτα (από 5 - 8 χιλιόμετρα) καθημερινά να βγάζει την ενέργειά του. Σε όσες πολυκατοικίες έχω μείνει κάποιοι δε τον ήθελαν λόγο που ήταν μεγάλος και άλλοι το λάτρευαν αλλά ποτέ κανείς δεν έκανε κάποιο παράπονο, το αντίθετο βασικά. Πιο παλιά είχε μια σχέση μου ένα κυνηγόσκυλο, κ αυτό στα ίδια πλαίσια, δε γάβγιζε δεν έκανε ζημιές. Οπότε έχει καθαρά να κάνει με τη λαική φράση "το παιδί και το σκυλί, όπως τα μάθεις" και σιγκεκριμένα τα παιδιά είναι μακράν χειρότερα. Όσοι βγάζετε χολή καλά θα κάνετε να αλλάξετε μυαλά, δε ξέρετε τι πάει να πει σκύλος, ο σκύλος είναι συντροφιά όταν είσαι μόνος σου σε μία μεγαλούπολη, λόγος να βγεις απ το σπίτι όταν είσαι στις μαύρες σου. ασφάλεια και στο διαμέρισμα αλλά και όταν πας κάπου και μένεις σε μια κακόφοιμη περιοχή και φυσικά αναγκαίο εργαλείο για έναν άνθρωπο με πρόβλημα όρασης. Μην ακούσω επισης το χαζό "οκ βρες αλλού" γιατί ειδικά σήμερα το να βρεις σπίτι χωρίς παράλλογη τιμή ενοικίασης είναι αρκετά δύσκολο, πόσο μάλλον άμα προσπαθείς να αποφύγεις και αυτούς που δε θέλουν κατοικίδια. χωρίς να αμφισβητώ πως μπορεί να είσαι η εξαίρεση, όλοι οι ιδιοκτήτες ζώων ΛΕΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ. αν είσαι μόνος σε μια μεγαλούπολη το πρόβλημα σου είναι διαφορετικό και καλό είναι να μην πέρνετε σκύλους για λύνετε αυτά τα προβλήματα. Τους σκύλους τους ρωτήσατε αν θέλουν να κλειστούν σε ενα διαμέρισμα? 1
I'm_busy Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 6 λεπτά πριν, Bitbit είπε αναγάγεις τη δική σου περίπτωση σε κανόνα. Εσύ μπορεί να είσαι ο τέλειος ιδιοκτήτης σκύλου αλλά δε συμβαίνει με όλους. Εγώ έχω άσχημες εντυπώσεις από "φιλόζωους", οπότε γιατί να μην πάρουμε τις δικές μου περιπτώσεις σαν κανόνα και να πάρουμε τη δική σου; Επίσης ποιο ακριβώς είναι χαζό; Το ότι θέλουμε εμείς να κάνουμε κουμάντο στο σπίτι μας; Το αν δε μπορείς να βρεις σπίτι είναι δικό σου πρόβλημα. Κι εγώ δε μπορώ να βρω γκόμενα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι είναι υποχρεωμένη η καθεμία να μου κάτσει επειδή είμαι καημένος; Πρόβλημα μου. Όταν μπαίνεις σε ένα σπίτι είναι δικό σου πρακτικά, δε μπορεί κανείς να σου απαγορέψει να έχεις παιδιά σκυλιά γατιά κτλπ. Όπως και να μπαίνεις σπίτι μου να τσεκάρεις άμα είναι όλα καλά (γιατί κ αυτό το έχω ακούσει από δικά μου άτομα, να μπαίνουν οι νοικάρηδες με τα κλειδιά τους όταν λείπουν. Άμα θες να αποφύγεις φθορές που μπορεί να προκαλέσει κάποιος με τον οποιοδήποτε τρόπο, βάλε μεγάλη εγγύηση, τσεκάρεις στο τέλος και άμα κάτι έχει φθαρεί κρατάς τα λεφτά του και τέλος. Αυτά τα "εγώ δε θελώ σκυλιά είναι μ******ς" ο καθένας μπορεί να στο διαλύσει το σπίτι με χίλιους τρόπους, μη γίνεστε κοντόφθαλμοι και συντηρητικοί.
Joshua21 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Μόλις τώρα, billdanos είπε Μπορούμε να παίζουμε με τις λέξεις for ever... Εγώ πάλι αυτό που κάνεις εσύ δεν το λέω παιχνίδι με τις λέξεις, το λέω προσπάθεια διαστρέβλωσης 1
I'm_busy Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Μόλις τώρα, spooker είπε χωρίς να αμφισβητώ πως μπορεί να είσαι η εξαίρεση, όλοι οι ιδιοκτήτες ζώων ΛΕΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ. αν είσαι μόνος σε μια μεγαλούπολη το πρόβλημα σου είναι διαφορετικό και καλό είναι να μην πέρνετε σκύλους για λύνετε αυτά τα προβλήματα. Τους σκύλους τους ρωτήσατε αν θέλουν να κλειστούν σε ενα διαμέρισμα? Δεν έχεις ιδέα προφανώς, κλασική ατάκα "μη τα κλείνετε σε διαμερίσματα" "τα σκυλιά πρέπει να τρέχουν όλη μερα" κτλπ. Δε το αναλύω άλλο, κουραστικό να φέρνεις αντίλογο για ένα θέμα που έχεις γνώση με καποιον που δεν έχει αλλά επιμένει στην άποψη του.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Super Moderators Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 6 minutes ago, spooker said: χωρίς να αμφισβητώ πως μπορεί να είσαι η εξαίρεση, όλοι οι ιδιοκτήτες ζώων ΛΕΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ. αν είσαι μόνος σε μια μεγαλούπολη το πρόβλημα σου είναι διαφορετικό και καλό είναι να μην πέρνετε σκύλους για λύνετε αυτά τα προβλήματα. Τους σκύλους τους ρωτήσατε αν θέλουν να κλειστούν σε ενα διαμέρισμα? Μην αρχίσουμε πάλι αυτή τη σαχλή συζήτηση γιατί μπορούμε να επικαλεστούμε τα ίδια "προβλήματα" και για όσους σιχαίνονται τα κατοικίδια!
spooker Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 11 λεπτά πριν, billdanos είπε Μην αρχίσουμε πάλι αυτή τη σαχλή συζήτηση γιατί μπορούμε να επικαλεστούμε τα ίδια "προβλήματα" και για όσους σιχαίνονται τα κατοικίδια! Ακόμα και μετά από 16 σελίδες δεν έχετε καταλάβει πως το πρόβλημα δεν είναι τα ζώα. Δεν νομίζω πως υπάρχουν άνθρωποι που σιχαίνονται τα ζώα, πέρα από κάποιους που έχουν άλλα προβλήματα . Είναι μεγάλη ευθύνη και φυσικά δεν είναι όλοι ικανοί να αναλάβουν τέτοιες ευθύνες δημιουργώντας προβλήματα στους γύρω και γενικότερα κακή φήμη. Κάπως έτσι ήταν κάποτε οι ταξιτζήδες μέχρι που μπήκαν στον χώρο οι γνωστές πλατφόρμες και έπεσαν οι αξιολογήσεις και οι σκάρτοι κόπηκαν. Τέτοιες πλατφόρμες αξιολόγησης δεν υπάρχουν ακόμα στην Ελλάδα για τα ενοικιαζόμενα σπίτια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις